New Zealand
Dunedin City

Here you’ll find travel reports about Dunedin City. Discover travel destinations in New Zealand of travelers writing a travel blog on FindPenguins.

472 travelers at this place:

 • Day23

  Royal Albatross Centre

  January 4 in New Zealand ⋅ ⛅ 16 °C

  Great to see the Albatross. 43 nests at the centre with parents sitting on the eggs currently. Windy enough to see some albatross in flight.

  Tour around lookout with Armstrong disappearing gun.

  Drove north to Oamaru to meet up with Ali and Jill. Stop off at the Moaraki Boulders.

 • Day10

  19-12 Portobello

  December 19, 2018 in New Zealand ⋅ ☁️ 10 °C

  Het miezert nog een beetje als ik de stad in ga, maar het wordt al snel droog. "Het best bewaarde geheim van Nieuw Zeeland" (Dunedin volgens een dame) vind ik een beetje tegen vallen, maar misschien waren mijn verwachtingen weer te hoog gespannen. Ik breng ook wat tijd door in de winkel van Torpedo7, ivm mijn lekkende tent. Uiteindelijk zegt MSR dat het op internet staat dat hun tenten daar lekken, dus ik moet meer Seam seal. Pas later bedenk ik de dat dat van de gekke is, maar laat maar. Gelukkig blijft het nog droog (geheel tegen de voorspelling in) dus mijn nieuwe laag seam seal is nu aan het drogen.
  De weg over de Peninsula was redelijk druk, al was er vaak een fietsstrook. Toch niet helemaal tof, en zó mooi vind ik het nu ook weer niet (sorry Edo). Morgen naar de albatrossen en dan doe ik de hoge weg, misschien is dat mooier. Ik kan met de boot over naar Port Chalmers, dus dat doe ik de dag daarna.
  Read more

 • Day127

  Nieuw-Zeeland

  February 28 in New Zealand ⋅ ⛅ 12 °C

  Gisteren spendeerden we het meeste van onze dag op de luchthaven of in een vliegtuig. We verloren nog eens drie uur van onze dag door door te spoelen naar Nieuw-Zeelandse tijd. Eens geland moesten we door immigratie en dan door customs. Hier hielden ze ons tegen, controle. We hadden alles aangegeven wat aangegeven moest worden en mochten alles buiten onze knoflook houden. Onze wandelschoenen worden ook streng nagekeken. Oordeel? Ze moesten extra gewassen worden. Gelukkig voor ons werd dat allemaal gratis voor ons gedaan😁 We mochten de luchthaven verlaten, maar dat was eventjes wennen. Buiten was het aan het regenen en zo koud! Gedaan met de hitte.

  Daarna pikten we onze campervan op. We kregen een beetje uitleg, maar moeten nog veel zelf ontdekken. Ook moest alles nog een plaatsje krijgen, tijd om uit te pakken was er niet. We vertrokken in het midden van de nacht naar een camping dichtbij. Eerste kilometers in Nieuw-Zeeland aan de linkse kant van de weg voor Steven.

  Na een korte nacht, vertrokken we richting Otago Peninsula. Het was een lange trek en we wisten niet zeker of we het gingen halen. Maar dat was geen probleem, meer dan genoeg dingen te zien langs de weg en ook heel veel campings. We hebben ook een campervan die "selfcontained" is en dus mogen we eigenlijk overal kamperen.

  Onze eerste stop was aan een supermarkt. We kochten eten voor verschillende dagen, maar vonden moeilijk plaats voor alles. Na wat zoeken kreeg alles een plekje. Ondertussen was het ook al tijd geworden om te lunchen. Boterhammen met pindakaas werden onze eerste maaltijd in de camper. Hierna was het weer tijd om te vertrekken, want we hadden nog een hele weg te gaan.

  Na ongeveer twee uur rijden, was het tijd voor een pitstop. We stopten aan een gezellig wegcafé. Hier dronken we een koffie voor wakker te blijven en aten nog een hapje.

  Na nog een uur rijden hadden we onze eerste grote bezienswaardigheid bereikt. Pas op, de hele rit er naartoe was ook een belevenis. De wegen zijn niet moeilijk, eigenlijk altijd rechtdoor, maar het landschap is zo mooi. Bergen in de verte met sneeuw op de toppen, velden vol koeien en schapen, de zee, heuvels waar we door rijden. We hebben ons zeker niet verveeld. De bezienswaardigheid waren de Moeraki boulders. Dit zijn rotsen die volledig rond zijn en op het strand liggen. Echt super grappig om te zien, maar ook wel fascinerend. Ook wel veel volk, maar ja het is dan ook een populaire bestemming.

  Hierna was het eigenlijk al tijd om een plek voor de avond te zoeken. We passeerden nog aan een tankstation en de bediende raadde ons aan om de "scenic road" te nemen. Deze was maar een klein beetje langer dan de hoofdweg. Het was de omtoer zeker waard! Het was echt zo'n mooi landschap. De camping zelf was gratis. Er waren publieke toiletten met drinkbaar water dus dit was top. De locatie was ook fantastisch, 10 min stappen van een strand. Ons avondeten hielden we simpel, gevulde pasta met tomatensaus. Hierna deden we nog een wandeling op het strand. We waren bijna helemaal alleen. Toen we terug waren op de camping, was het tijd om in ons bedje te kruipen. Dit is letterlijk kruipen, want het bed is in een 'doos' boven de vooruit. We lagen plat van het lachen, want je moet in je bed sluipen. Neem er dan nog bij dat er geen ladder is en het echt nog hoog is om er in te duiken, wel ja ons avondritueel is vrij hilarisch.
  Read more

 • Day12

  21-12 Waikouati

  December 21, 2018 in New Zealand ⋅ 🌧 11 °C

  Niet mijn dag vandaag. Lekker rustig weg, maar die bellbirds begonnen vanochtend wel een beetje op mijn zenuwen te werken. Kwam ik bij de boot, was er wél een wildlife tour, had ik in principe om 10.15 al naar de overkant gekunt. Vervolgens "beetje" steil klimmen, maar de tweede helft is langs een spoorlijn. Zie foto 4. Hahaha😥. En tussendoor over een snelweg. Hahaha? Camping in Karitane is er niet, had ik al een beetje op gerekend, maar dan sta ik tenminste aan zee. Zie foto 5. Hahaha☹️. Uit sjagrijn ga ik naar de taverne voor een pubmeal waar ik vervolgens een uur op moet wachten. Hahaha. Paar Kiwi's doen hun best om er nog wat van te maken. Lukt niet. Nou ja, het is droog, knetterkoud, dus ik zal lekker slapen. Maar nee, ik vond het geen leuke dag.Read more

 • Day128

  Otago Peninsula

  March 1 in New Zealand ⋅ ⛅ 15 °C

  Na een frisse nacht was het tijd om verder te trekken naar Otago Peninsula. Na enkele pitstops voor uitzicht en toiletbezoek, bereikten we de uiterste punt van het Peninsula. Hier was een broedkolonie van albatrossen. Dit was vrij uniek, want deze is de enige op het vaste land, normaal gezien broeden deze vogels enkel op eilanden. We konden enkele kuikens en volwassen vogels zien vanuit een schuilplaats. De volwassen vogels zijn heel indrukwekkend, hun vleugels zijn drie meter lang. We hadden geluk want we zagen er ook enkele in vlucht. We zagen ook speciale aalscholvers, hier shags genoemd.

  Hierna namen we een padje naar beneden en daar zagen we "fur seals" op het strand. Op het land zijn deze dieren niet zo sierlijk. Ze hobbelen en bobbelen over de rotsen. Natuurlijk waren we wel superblij om deze te zien. Een ander pad boven gaf een mooi uitzicht op de kliffen en rotsen in de zee. Hier zagen we nog veel meer zeehonden, maar ze waren wel veel verder weg. We zagen ook lepelaars en nog verschillende albatrossen in vlucht. We kregen er maar niet genoeg van, maar de wind was heel fel. Oplossing Steven kocht een muts en Tat oorverwarmers. Dit hielp toch al een beetje. Buiten de wind was het wel prachtig weer, als het windstil was kon je in t-shirt rondlopen. Helaas duurde de windstille periodes niet meer dan 5 seconden. 😜

  Deze keer kozen we voor een betalende camping, want we hadden eens zin in een warme douche. We hadden geluk, want het was ongeveer de laatste plek op de camping. Onze plek was wel wat kleiner en we hadden geen elektriciteit, maar dat was ok. Na een korte wandeling gingen we allebei douchen. Aah wat kan dat toch deugd doen zo'n goeie warme douche! Hierna was het tijd om te koken. Nog altijd vrij simpel maar wel wat meer werk. Rijst met een soort currysaus, met wortels, look, ajuin, kikkererwten en halloumi. Mmm dat smaakte wel. Het was nog steeds vrij fel aan het waaien dus besloten we om wat in de gemeenschappelijke ruimte te gaan zitten. Dit was eigenlijk de keuken met zitplek. Het was een vrij indrukwekkende keuken en iedereen was druk in de weer. We relaxten een beetje en hadden een beetje Wi-Fi dus konden we laten weten dat we nog leefden. 😜
  Read more

 • Day8

  17-12 Middlemarch

  December 17, 2018 in New Zealand ⋅ ⛅ 24 °C

  Zo, dat waren andere 60 km dan die van gisteren! Nu vooral beetje naar beneden met wind achter. Het wegdek was ook gemiddeld lekkerder. Blij dat ik de rail trail deze kant uit fiets. De leegte is indrukwekkend en sjees ik lekker door, maar het begin vond ik mooier, en toen moest ik klimmen. Ze hebben hier zelfs hun eigen wolk! De Taieri Pet. Is er nu niet, levert mega rukwinden op zei het infobord. Daar heb ik er 1 van gehad. Oeps.
  De dag (nou ja nacht) begon trouwens goed met een possum. Die had ik alleen nog maar plat op de weg gezien. Wat een lawaai!
  Bij aankomst in Middlemarch lijkt het alsof ik pas vrijdag met de trein kan. Dat zeg ik in de pub, volgens haar kan het wel, vanuit Pukerangi. Pfjoeh, klopt! Het schijnt morgen vanaf 15.00 te gaan storthozen, zorgen dat ik dan al op het station ben. Het was ook al twee dagen mooi.
  Read more

 • Day200

  Die neuseeländischen Alpen

  March 30 in New Zealand ⋅ ☀️ 16 °C

  Nach diesigem Wetter als wir beim Lake Tekapo ankamen, gab’s blauen Himmel und Sonne am Folgetag. Kein schlechtes Timing. Bei schönem Wetter wandert es sich ja bekanntlich auch gleich besser und wir machten uns auf den Weg zu Mt. John, um uns den See in seiner vollen Pracht vom Berg aus anzusehen. Wir trauten uns sogar an halsbrecherische Abkürzungen (für unsere Mütter: keine Angst, klingt jetzt nur aus dramaturgischen Gründen so gefährlich). Das lief für Leo und Linus auch glatt. Für Tom wars glatt. Unsere sonst so sichere Bergziege war auf Abwegen. Kein guter Tag für Tommi. Aber in Neuseeland gibt es ja genug Möglichkeiten sich seinen Status zurück zu erkämpfen. Auf dem Berg war die Aussicht auf den türkisen See tatsächlich atemberaubend. Die Idee eines Kaffees auf dem Berg war schnell verworfen. Sind wir Krösus oder was?!

  Nächstes Ziel: Neuseelands höchster Berg, Mt Cook. Allein die Strecke zum Mt Cook war schon eine Reise wert. Entlang des Sees Pukaki, die Berge im Blick, kamen wir im Taldörfchen an und waren sehr bald dabei 2200 Stufen über 600 Höhenmeter zu besteigen. Die Belohnung war ein Ausblick den man nicht alle Tage hat. Und in unserem geliebten Norden schon gar nicht. Die Bergkämme heißen nicht zu Unrecht neuseeländische Alpen. Gecampt wurde an einem kleinen See, herrlich. Vor allem mit einem kühlen Bierchen.

  Auf unserem Weg nach Dunedin, wo wir gerade sind, gab es noch eine tolle Gesteinsformationen und runde Steine am Strand. Soweit, so gut. Zurück in der Zivilisation haben wir erstmal wieder Vorräte gekauft und Schuhe, weiße Schuhe. Was uns das wohl geritten hat...
  Read more

 • Day11

  20-12 Portobello: albatrossen

  December 20, 2018 in New Zealand ⋅ ⛅ 11 °C

  Koud vannacht, heerlijk in mijn blauwe zak. Wakker, regen, nog een beetje slapen dan. Ik word wakker van de herrie, wat een aso's. Half 9, geweest☺. Zolang heb ik sinds ik weg ben niet geslapen volgens mij. Tent lijkt droog te zijn van binnen, maar het heeft niet echt gestort.
  Ik doe zoveel kleren in de was dat ik mijn fietsbroek al aan moet en 's middags op weg ga met mijn regenjas voor de warmte, want o wonder: het is gewoon droog (maar mijn was nog niet).
  Ik klim naar het kasteel, doe de tuin en suis weer naar beneden (moet je toch af en toe nog wat klimmen, raar is dat). Ik had bedacht 12 easy kilometers naar het albatros centrum, maar helaas dacht de wind daar anders over. Wel erg gaaf om gedaan te hebben. 17.00 blijkt inderdaad een prima tijdstip. Ik doe de tour, ook leuk, wel veel geld, maar voor een goed doel.
  Ik eet daar ook maar meteen. Was wel snel weer thuis, met wind achter.
  Read more

 • Day112

  Dunedin

  February 7 in New Zealand ⋅ ⛅ 14 °C

  Das war die Stadt, die ein zweites Edinburgh hätte werden sollen und die auch viele Goldsucher angezogen hatte. Heute sind viele Studenten hier. Und ja alle bewundern den Bahnhof, ausserdem die steilste Strasse der Welt...und Tiere.
  "Herr der Ringe"-Fans oder wer den Film "Good for Nothing" kennt, kennt auch die neuseeländische Landschaft. Beide Filme wurden in NZ gedreht. Und wie alles wird es touristisch kräftig vermarktet.Read more

 • Day10

  Speight's

  April 7 in New Zealand ⋅ 🌙 11 °C

  Nach Good George mussten wir auch den Stolz des Südens (Pride of the South) im eigenen Alehouse probieren. 👍.
  Man spricht es übrigens fast, aber nur fast, wie 'spöitz' us 😂🤣😂, dabei ist es echt lecker.
  Und auf der Strasse hats einen immer bereiten Zapfhahnen!
  Was für eine schöne Stadt.

You might also know this place by the following names:

Dunedin City

Join us:

FindPenguins for iOS FindPenguins for Android

Sign up now