- Show trip
- Add to bucket listRemove from bucket list
- Nov 16, 2024, 7:22 PM
- 🌬 11 °C
- Altitude: 2 m
- New ZealandCanterburyKaikoura DistrictSouth BayKaikoura Peninsula42°25’58” S 173°42’11” E
Walk & Fly.
November 16 in New Zealand ⋅ 🌬 11 °CVandaag staan we op tijd op. Het weer ziet er niet fantastisch uit. Ik mail meteen naar de dolphin encounter met de vraag of onze trip wel door gaat. Niet meteen antwoord dus stel ik voor dat we meteen tot daar rijden. Op dat moment zijn ze nog in beraad. Ik vraag of er morgen geen opties zijn en er zijn nog net 4 plekjes vrij voor de early morning swim. Om 5u30!!! Gelukkig beslissen we snel om onze trip te verzetten want net daarna wordt onze huidige trip sowieso afgelast. Veel mensen teleurgesteld maar wij hebben morgen dus nog een kans. Het is nu half negen en we zoeken ons een plekje langs de oceaan om ons ontbijt te nuttigen. Daarna trekken Arno, Ellen en ik er op uit voor een mooie wandeling langs de kust en over de kliffen. (Yves blijft in de camper een boekje lezen.) Het is een mooie wandeling met onderweg veel vogels en zeehonden. Helaas geen pinguïns gespot voor ons Ellen. Na een 2 à 3 uur komen we terug aan de camper en rijden we een beetje verder naar een vliegveldje voor onze whale watching vanuit een klein sport vliegtuigje. De kansen zijn klein maar ze hadden deze ochtend wel orka's gespot dus 🤞. Ik ben copiloot van dienst en Arno is er niet gerust in maar het opstijgen gaat vlot en voor we het beseffen hangen we hoog in de lucht met een prachtig zicht over de gehele kustlijn van Kaikoura. We zijn op zoek naar de spermwhale oftewel potvis. Helaas is de zee mede door het slechtere weer wat wilder en spotten we niet veel. We zien wel veel albatrossen en enkele dolfijnen maar ook die zijn moeilijk te zien en vrij klein vanuit de lucht. Na een 25 tal minuten moeten we helaas de zoektocht staken. Het is een beetje zoals safari in Afrika. Ook soms uren rijden vooraleer je iets spot. Ach het was mooi en een fijne ervaring. Altijd positief blijven! Hierna zoeken we ons een goedkope campsite want we willen stroom voor onze oven om vanavond pizza's te maken. Blijkt nu dat de oven op gas werkt en we dus even goed zonder stroom verder konden, haha we leren elke dag bij. Ellen, Yves en ik spelen tijdens de apéro nog wat exploding kittens terwijl Arno in zen bed soest. Het weer is ondertussen beter dus laat ons hopen dat we morgenvroeg onze dolfijnenzwem tot een goed einde kunnen brengen!Read more
Jullie zien er super goed uit [Mamsie]
Uw volgend speelgoed [Mamsie]
Halverwege gaat idd snel maar wel al mooie dingen gezien. Pakken ze weeral ni af. [Kurt]
Koen Jacobs Idd altijd te snel hè ma genieten doen we! Het is idd wel een land voor u denk ik...