New Zealand
Kaikoura Suburban

Here you’ll find travel reports about Kaikoura Suburban. Discover travel destinations in New Zealand of travelers writing a travel blog on FindPenguins.

115 travelers at this place:

 • Day18

  Kaikoura

  April 23 in New Zealand ⋅ ⛅ 14 °C

  Wake-up call early in the morning for a 1.5 hours drive to Kaikoura. Nice little town at the beach which is well known for its seafood 🦞 and whale 🐳 watching excursions. Unfortunately the whales had been out of the operated section in the morning hours 🙈. Marc and I planned something different anyway. We went for a walk along the beautiful Kaikouri peninsula where we had seen many fur seals including babies together with their mothers just a few meters away from us. Afterwards I went for lunch together with Marc. I tried green lipped mussels for the first time. It was very delicious 😋! At two o‘clock already at a camp ground in Kaikoura with a good Pinot Gris from Marlborough, New Zealand 🇳🇿.Read more

 • Day40

  18-1 Kaikoura: dolfijnen

  January 18 in New Zealand ⋅ ⛅ 18 °C

  De dag begint na het uitzwaaien van Manuela, met een domper; mijn zeehonden staan op het punt geannuleerd te worden: te koud, dan zwemmen ze niet. (?) Ik kan morgenochtend. Beetje veel als je dan 's middags ook met dolfijnen gaat zwemmen. Gelukkig kan ik vanmiddag met de dolfijnen mee! Ik ben helemaal blij en loop aldoor met een suffe grijns op mijn gezicht.
  "Ze houden ervan als je voor ze zingt en als je onderduikt". Leermomentje: doe dat niet tegelijk! Ik stik er bijna in. Krijg daardoor wel de aandacht die ik zocht. Gaaf hoor. Door dat bijna verzuipen daarna toch koud en tegen zeeziek aan. Blijft toch indrukwekkend om zo'n hele oceaan te zien friemelen van de dolfijnen. Aan de video kan je zien dat er toch wel wat golven waren 🤢. Kan bij aankomst op de camping meteen door in de hot tub. Toffe dag.
  Read more

 • Day41

  19-1 Kaikoura: zeehonden

  January 19 in New Zealand ⋅ ⛅ 24 °C

  Nu gaat het door. Het moet warm zijn, dan gaan de zeehonden nl. het water in om af te koelen.
  Dit is relaxter dan met de dolfijnen, vooral omdat het snorkelen zelf erg gaaf is. De zeehonden komen af en toe langs, maar kijken me aan met zo'n blik van "zout eens op, je zwemt in de weg". Niemand komt bubbeltjes in mijn gezicht blazen.
  Ik zie een mega octopus en veel vissen, erg mooi. Geen foto's want het was een open boot en ik wilde mijn fototoestel niet riskeren.
  's Middags relaxen, het is onweersachtig benauwd, maar na drie spatten waait het over.
  Ik zie een Pino en de bijbehorende fietsers. Ik heb tips voor hen, maar zij ook voor mij: er is een fietspad Kaikoura uit! Dat scheelt toch ettelijke kilometers highway. Hoera!
  Read more

 • Day38

  16-1 Kaikoura

  January 16 in New Zealand ⋅ ☀️ 18 °C

  Gisteren bleek Manuela naast me te staan,we hadden even vluchtig staan praten in Waiau. Vandaag samen aan de wandel. Eerst dolfijnen boeken, kan pas zaterdag, maar ik sta op de wachtlijst. Ik vind de camping niet zo heel leuk namelijk; aan de highway. Maar de dagen krijg ik goed gevuld. Morgen walvissen, vrijdag zwemmen met zeehonden. De wandeling vandaag was veel langer dan gepland, maar erg mooi, vooral vanwege alle nieuwe rotsen. Wat je voor de aardbeving zag bij laag water, zie je nu bij hoog water. Zo veel is de zeebodem omhoog gekomen. Moeilijk kiezen uit de foto's, dus ik doe er nog een paar apart voor biologen.... 😉Read more

 • Day37

  15-1 Kaikoura

  January 15 in New Zealand ⋅ ☁️ 13 °C

  Ff niet zo veel zin om te schrijven. Veel klimmen, maar meestal goed te doen. Beetje wind mee. Gratis koffie in de lodge tijdens buitje en terwijl ze eigenlijk dicht waren. Goede oefening om in het moment te blijven en niet te veel met het doel bezig te zijn.
  Pas wind tegen tijdens afdaling. Prima timing dus. 1189 hoogtemeters en 90 km (omdat de 4square door de aardbeving niet meer bestaat en ik dus nog naar de New World moest) dus wel een beetje moe.Read more

 • Day141

  Kaikoura - dag 2

  March 14 in New Zealand ⋅ ⛅ 15 °C

  Vandaag was een fantastisch dagje. Deze ochtend gingen we mee met een whale watch cruise. Er zijn namelijk het hele jaar door sperm whales/potvissen te zien in Kaikoura. Er passeren ook een hele resem andere soorten walvissen, maar daarvoor was het nu niet de juiste periode. De zee was heel wild, waarschijnlijk de wildste die we al gehad hadden. Ze hadden gewaarschuwd voor zeeziekte. Normaal hebben we nooit geen last, maar nu voelden we het toch ook. Maar gelukkig was het niet al te erg. Al vrij snel bereikten we de plek waar andere boten ook aan het wachten waren. Via een hydrofoon konden ze horen of er een walvis in de buurt was. Niet lang daarna kwam er een boven in de verte. Snel met de boot daarheen. We zagen hem vrij goed. Dat is te zeggen, het deel van de walvis dat boven water komt. Dus zijn rug met spuitgat en een deel van zijn rugvin. Het was al een indrukwekkend zicht. Onze gids waarschuwde ons wanneer hij bijna ging onderduiken. Dit was een speciaal moment, want dan komt zijn staart boven het water. Het was echt een machtig zicht en super goed zichtbaar, maar helaas veel te snel voorbij. Hierna vaarden we verder naar een volgende plek. Dit was toevallig een plek waar verschillende albatrossen en giant petrels aan het rusten waren. Het zijn zo'n prachtige vogels. Maar er was een walvis gespot dus vaarden we snel naar die spot. Helaas was hij al terug ondergedoken. Onze tijd zat er bijna op en dus vaarden we naar een plek waar een groep dolfijnen was gespot. Het waren voornamelijk common dolfins. Deze zijn hier eigenlijk niet zo veel voorkomend dus toch wel speciaal. De dieren waren zo mooi. Echt onbeschrijfelijk. Ze kwamen langs de boot zwemmen en we konden ze echt super goed zien. Ze gingen weg en kwamen terug, sprongen uit het water, zwommen zij aan zij. Zo leuk om te zien!

  'S middags gingen we iets eten bij het terrasje dat we gisteren iets waren gaan drinken. We dronken terug elk een craft bier. Steven nam fish & chips en Tat een fishburger. Het was heel lekker en de eerste keer dat we in Nieuw-Zeeland een echte maaltijd zijn gaan eten. We hebben tot nu toe altijd mooi in onze camper gekookt. 😁

  Hierna was het tijd voor de volgende activiteit. Kajakken met zeehonden. We hadden er al een paar gespot vanop de boot, dus dat was al tof. Het was enkel wij, de gids en een Australisch meisje. In totaal dus twee kajakken. Het waren handsfree kajakken waarbij je moest trappen. Echt wel tof eigenlijk. We spotten twee kleine blauwe pinguïns. Mega super leuk, want we hadden er nog geen gezien en het is ook speciaal om ze in het water te zien. Een was snel terug weg, maar de andere was zich rustig aan het wassen. We bleven hem even bewonderen. Wat verder spotten we er nog twee die boven kwamen in de verte maar al snel terug weg waren. Daarna kajakten we door tot aan de zeehonden kolonie. Er lagen er veel te zonnebaden en eentje was in het water. Toen we verder peddelden kwam hij met ons spelen. Hij zwom onder en naast de kajaks, blies bellen, kwam naar ons toe,.. Wat een geweldige ervaring!
  Read more

 • Day38

  16-1 Kaikoura voor biologen

  January 16 in New Zealand ⋅ ☀️ 17 °C

  De laatste 2 foto's zijn misschien niet geschikt voor kleine kinderen, maar de ene vond ik toch mooi, het lag er ook echt gewoon zo, en ik snap nu wel eindelijk waarom een blauwe pinguïn een blauwe pinguïn heet. Dus toch maar gepost.

 • Day140

  Kaikoura

  March 13 in New Zealand ⋅ ⛅ 23 °C

  Vandaag was voornamelijk rijden. We deden een eerste stop om inkopen te doen. Daarna reden we door naar Gore bay. Ondertussen was het al middag en dus aten we lunch aan een uitkijkpunt. We hadden zoveel honger dat we het uitkijkpunt uitstelden tot na de lunch. Deze streek stond bekend voor zijn kliffen. Ze werden ook wel cathedral cliffs genoemd omdat ze wel iets weghebben van de binnenkant van een kathedraal. Het was een cool zicht en de zee op de achtergrond was machtig blauw. Toen we verder reden zagen we dat er picnic tafels stonden aan de zee. Super mooi zicht, maar het was te laat.

  We reden verder tot kaikoura, onze eindbestemming. Het laatste deel van de weg reden we langs de kust. De zee was zo mooi blauw en in de verte spotte Steven dolfijnen! Het waren er een heleboel en ze sprongen zelfs uit het water. Helaas konden we ons nergens aan de kant zetten... We stonden wel in de fille voor de wegenwerken dus konden we nog wat kijken. Kaikoura staat bekend voor zijn zeedieren. Je kan hier heel het jaar door walvissen en dolfijnen spotten. Dat is dan ook het plan voor morgen. We hebben een boottocht geboekt in de ochtend met als doel walvissen te spotten.

  In de namiddag wandelden we nog rond in het stadje en genoten we van een craft beer op een terrasje. Het was super mooi weer. Tat bestelde een mischevious kea en Steven een Mcleads pale ale. Ze smaakten die Niew-zeelandse biertjes.
  Read more

 • Day40

  17-1 Kaikoura: aardbeving + museum

  January 18 in New Zealand ⋅ ⛅ 16 °C

  's Morgens naar het museum dus en info op een poster.
  2 fietsen voor Dirk en iets met een drukpers (?) voor Frank.
  De 4Square die er dus niet meer is.
  Een kunstwerk ter herinnering aan de snelle herbouw van de spoorweg. Gemaakt van echte stukken rails. Zo zag dat er dus uit.
  Wel raar gebouwd Kaikoura: aan zee vooral de rails en parkeerplaatsen. De "leuke" terrasjes liggen dan niet aan zee, maar aan een drukke weg (?).
  Er stroomt ook een riviertje, daar staat aan de stadskant een betonnen muur tegen overstroming. Zal beslist nodig zijn, maar mooi is anders. Heb ik nog geen foto van.
  Read more

 • Day20

  Hanmer Springs

  February 8 in New Zealand ⋅ ☀️ 18 °C

  Had a walk round Reefton before leaving for Hammer Springs campsite .....need a shower and to do washing!!! Reefton the first town in NZ to have electricity. it's part of the NZ Goldfields and the largest nugget ever found in NZ came from there. It ended up in England in a tea set for King George🤔the town centre itself looks like an old cow boy town from the film's.Wide street,boardwalk and verandas .The people are really welcoming and we had a good time in the hunting shop discussing gun laws and then in the art gallery. We then set off until we got to Lake Daniel for coffee and cake ( again!!).we met a lovely couple from East Anglia who bought a motorhome and now spend 6 months in UK and 6 months driving round NZ in mobile home ..what a way to lessen electricity bills!!eventually reached the top ten site in Hammer Springs.First job get the washing do e then a hot shower ..bliss😁😁😁the site is quite small and we probably let the side down hanging washing over fences and hedges to dry. To be fair it was so hot it dried in an hour . Had Dutch neighbours who we spent some time with and an English man travelling on his own since last November so he was good for I formation .Hammer Springs has lots of thermal baths etc seems like a trendy place and in the winter they ski there. We're off to Kaikura tomorrow to whale watch on Sunday. Still worried about the forest fires further north ,may have to change plansRead more

You might also know this place by the following names:

Kaikoura Suburban

Join us:

FindPenguins for iOS FindPenguins for Android

Sign up now