New Zealand
Kuirau Park

Here you’ll find travel reports about Kuirau Park. Discover travel destinations in New Zealand of travelers writing a travel blog on FindPenguins.

27 travelers at this place:

 • Day14

  19-9 Rotorua

  September 19, 2018 in New Zealand ⋅ ☁️ 13 °C

  Deze dag knip ik er uit.
  Gisteravond mega storm, alle stroomlijnen vast en de tent stond nog steeds te schudden.Toen ik na een uur besloten had dat wakker blijven niet hielp, ben ik als een blok in slaap gevallen.
  Ik heb een foto gemaakt richting "midden aarde" want ga niet naar Hobbiton.
  De weg die mij geadviseerd was, was nog drukker dan ik gevreesd had, en klom bovendien volgens google naar 500 meter, maar volgens mijn km.teller naar 650, en dat bij herhaling.😢. Het historische hotel waar ik voor omfietste, was niet dat van Edo met de lekkere taarten. En de historische baden waren leeg/dicht.
  Op het moment dat ik het echt niet meer zag zitten, mocht ik naar beneden. Alleen ging het toen regenen.
  Maar Rotorua is GAAF. Ben je nog 6 km weg ruik je al de zwavel en overal zie je stoom.
  Mijn tentplek heeft een kale plek waar stoom uit komt, dus daar heb ik de tent niet neergezet, maar op groen gras. Zet ik mijn hand op het grondzeil; warm! Maar later was het weer minder. Zo bizar.
  WiFi doet het weer niet op mijn tablet en die heeft geen hotspot. Ik blijf morgen, zoek ik wel ergens anders wifi. Heb toch bijna geen foto's vandaag.
  Lekker bier heb ik hier nog niet gevonden trouwens.
  Read more

 • Day17

  22-9 Rotorua: Burried Village

  September 22, 2018 in New Zealand ⋅ ☁️ 14 °C

  Alweer zo'n mazzel. Het heeft de hele nacht geregend. Weerbericht: om 8 uur droog. En inderdaad: 7:45, droog. Toen wilde ik echter nog een review schrijven over Mataki. Voordat ik daarmee klaar was: plons. Ik retour tent. 9 uur herkansing. Geen drup meer gehad. Het bleef wel frisjes (understatement) maar ik klaag niet. Over de heenweg heb ik 1 uur 3 kwartier gefietst, met stukken door het bos en een stuk omhoog. Terug 3 kwartier! De redwoods waren aardig. Blue en Green lake heel fijn dat ik daar niet speciaal naar toe gefietst was, want dat zie je eigenlijk alleen uit een vliegtuig. Burried Village was interessant, maar ik kreeg niet helemaal "het gevoel" er bij. Alles bij elkaar toch o.k.
  Omdat ik zo snel terug was, heb ik nog een keer het noordelijke stuk fietspad gedaan om de bordjes te lezen die ik de vorige keer had over geslagen, en omdat het gewoon zo gaaf is. En nu zit ik dit te typen in mijn voortent, uit de wind, mijn voeten op het warme gras en mijn kop in de zon. Ik heb nu maar een cidertje gekocht. Mjum. En mijn eigen handige scheermes.
  Read more

 • Day4

  Weihnachten

  December 24, 2016 in New Zealand ⋅ ☀️ 17 °C

  Weihnachten ist irgendwie komisch wenn es warm ist… deshalb haben wir erst gar nicht versucht richtig zu feiern 🙈
  Stattdessen waren wir beim sledging. Todesmutig haben wir uns mir nur einem sledge, Neoprenanzug und Helm bewaffnet Kopf voraus dem Fluss runtergestürzt, Stromschnellen natürlich inklusive.
  Den Abend haben wir dann gemütlich beim Inder ausklingen lassen.
  Read more

 • Day16

  20-9 P.S. + besluit

  September 21, 2018 in New Zealand ⋅ ☁️ 11 °C

  Wat ik nog vergat gisteren bij Te Puia: die Kiwi zat voor het glas in de grond te pikken. Relatief super goed kunnen zien (het bleef natuurlijk rood licht). Maar anders zie je zo'n nachtbeest helemaal niet. Ik vond het gaaf. Ik moest aan je denken Edo.
  En ik had bedacht dat ik nog naar de burried village wilde. Dat is 17 km hier vandaan. Ik aan het rekenen: kon precies voor mijn tour vannavond, had ik nog 2 uur speling, ik word om 17.00 hier opgepikt. Ik begon al op mijn horloge te kijken bij voorbaat.
  Dus dat doe ik niet. Tada!
  Ik ga vandaag lekker naar het grote park. Het museum is helaas dicht omdat het niet aardbeving bestendig is. En met iedere dag hier een aardbeving, al is het "maar" 2 op de schaal van Richter, kan ik me daar iets bij voorstellen. En dan vanmiddag met een boek voor de tent, of misschien in zo'n warme kuil aan het meer.
  En dan blijf ik dus nog een nachtje langer 😊. En morgen naar de burried village. Kom ik ook langs het blauwe en groene meer, stond ook op mijn lijstje. Ik kreeg vanochtend ook nog weer een andere tip. Ff over nadenken.
  Waar ben je geweest in die 7 maanden? Uhhhh... Rotorua. 😁
  Ik ruik de zwavel al bijna niet meer. 😄
  Alleen die kippen lukt nog niet.......
  Read more

 • Day15

  20-9 Rotorua: Te Puia

  September 20, 2018 in New Zealand ⋅ ⛅ 15 °C

  Beetje heet vannacht in mijn verwarmde tent. Bijzonder hoor. Vroeg wakker, geld wisselen bij de benzinepomp en bijna al mijn kleren in de was. En niks geen regen: waslijn. Optreden en hangi eten voor morgenavond geboekt, dus ook nog een nacht camping. Daarna via het fietspad naar Te Puia (op aanraden van Chris en Dick). Fietspad was net zo gaaf als Te Puia, vooral bij het bordje "blijf op het pad" en dan het pad niet meer zien. Ik had gewoon tranen in mijn ogen van geluk dat ik daar was.
  Te Puia was ook super. Eigenlijk het enige wat "tegen" zat was, dat de grootste geiser van Nieuw Zeeland, die 2 keer per uur zou moeten uitbarsten, gedurende 4 uur alleen maar "blob" gezegd heeft.
  Super dag, ik ben kapot, zoete aardappel en een perfect eitje uit de stoomoven, helemaal leuk. Ben ook die waterhoenen aan het opvoeden, die gaan er steeds met alle plastic zakjes vandoor. Ik vond het eerst leuk dat ze niet zo schuw waren.... 😖
  Read more

 • Day16

  21-9 Rotorua: Kuirau park + Tamaki

  September 21, 2018 in New Zealand ⋅ ☁️ 16 °C

  Vanochtend op mijn dooie akkertje naar Kuirau park, is hier vlak bij. Ook al zo gaaf. Meteen Government gardens erbij gepakt. Mooi gebouw van buiten, het museum. Met bordjes lezen en op jacht naar blauwe schimmelkaas en betaalbare oorbellen (niet gelukt) toch nog een tijdje zoet. Voor de tent met e-reader. Nog even in het vierkante bad. Ga ik dat handige scheermesje uit de douche meenemen?
  En tsja, het kan niet aldoor tot tranen toe geroerd zijn. Tamaki Village viel me tegen. Sowieso met 5 busladingen vol ergens doorheen gejaagd worden is niet mijn ding. "Stel veel vragen", maar daar was helemaal geen tijd voor. De show in Te Pui vond ik eigenlijk leuker, al was er veel precies hetzelfde. Het eten was lekker, maar volgens mij niet uit de hangi. Het gezellige praten aan tafel was aan mijn tafel n.v.t. Gelukkig was het om half 9 klaar. Kia Ora. Arrrgh.
  Read more

 • Day3

  Rotorua

  December 23, 2016 in New Zealand ⋅ 🌙 11 °C

  Unser Weg hat uns heute zum thermisch sehr aktiven Rotorua in der Bay of Plenty geführt. Hier gibt es überall heiße pools und Schwefelgase.
  Unterwegs gab es nach einem schönen Auenlandfrühstück noch den Wairere Wasserfall zu bestaunen.

 • Day15

  20-9 "Gewoon" op de camping!

  September 20, 2018 in New Zealand ⋅ ⛅ 15 °C

  Die warme plekken in het gras en mijn tent kan ik wel fotograferen, maar je ziet er niets aan. Zelfs dat stoompluimpje naast mijn tent wil maar niet lukken.
  Zó gaaf.

You might also know this place by the following names:

Kuirau Park

Join us:

FindPenguins for iOS FindPenguins for Android

Sign up now