New Zealand
Portobello

Discover travel destinations of travelers writing a travel journal on FindPenguins.

Top 10 Travel Destinations Portobello

Show all

65 travelers at this place

 • Day82

  Sea lions!

  January 27 in New Zealand ⋅ ⛅ 18 °C

  We took it slow in the morning with showers, breakfast and some more research. Machiel managed to get a check up appointment for his returning flight-ear-problem. Since that was gonna be on Wednesday, we needed to stay in the area. With the Otago Peninsula in front of us, we didn't mind.

  Our first stop was Allan's Beach. Apparently it was possible to see sea lions here. We weren't too convinced because that's what they say at many beaches in this area and then you might see some seals. This time it turns out we were too pessimistic, because right when we arrived at the beach we saw one rolling back into the ocean. Then further down the beach we saw another one. They're pretty big, and they weren't too impressed by us making some pictures. There were some seals too, and on our way walking back to the car we spotted a sea lion coming out of the ocean onto the beach. They like to roll in sand, we learned. And they're a bit picky and it takes awhile before they find their perfect spot to lie down in.

  Right after we drove to the Royal Albatross center up north. Being surrounded by hundreds of seagulls apparently smells like shit, and is very noisy. We didn't know what else we expected. The center had a little free museum which wasn't bad to wander through. We didn't feel like it was worth the money however to go on a King Albatross tour. We had a look around the viewpoints in the area. More loudness and smell.

  The campsite in Portobello was nice, and the weather was too, so we spent some time researching in the grass. Our spot for the night was as big as 6 in the previous campsite. So we really enjoyed it here.
  Read more

 • Day156

  Dunedin / Otago Peninsula

  January 19 in New Zealand ⋅ ☁️ 18 °C

  Dunedin liegt ca. 100km südlich von Oamaru Und liegt ebenfalls an der Ostküste. Wir verbrachten dort zwei Nächte auf der Halbinsel Otago.
  Als wir in Dunedin ankamen, besichtigen wir das Städtchen, dies hat ausser eine Kathedrale und dem Bahnhofsgebäude nicht viel zu bieten. So fuhren wir bereits am Nachmittag weiter auf die Otago Peninsula, wo wir unseren Camping hatten. Wir genossen einen ruhigen Abend.
  Am nächsten Tag erkundeten wir die Halbinsel. An den wunderschönen Stränden konnten wir Seelöwen und Robben beobachten. Leider hatten wir weniger Glück beim spotten von Pinguinen und Albatrossen (einzige Festlandkolonie der Welt). Trotzdem ist es eine sehr schöne Insel die zum Verweilen einlädt.
  Read more

 • Day11

  20-12 Portobello: albatrossen

  December 20, 2018 in New Zealand ⋅ ⛅ 11 °C

  Koud vannacht, heerlijk in mijn blauwe zak. Wakker, regen, nog een beetje slapen dan. Ik word wakker van de herrie, wat een aso's. Half 9, geweest☺. Zolang heb ik sinds ik weg ben niet geslapen volgens mij. Tent lijkt droog te zijn van binnen, maar het heeft niet echt gestort.
  Ik doe zoveel kleren in de was dat ik mijn fietsbroek al aan moet en 's middags op weg ga met mijn regenjas voor de warmte, want o wonder: het is gewoon droog (maar mijn was nog niet).
  Ik klim naar het kasteel, doe de tuin en suis weer naar beneden (moet je toch af en toe nog wat klimmen, raar is dat). Ik had bedacht 12 easy kilometers naar het albatros centrum, maar helaas dacht de wind daar anders over. Wel erg gaaf om gedaan te hebben. 17.00 blijkt inderdaad een prima tijdstip. Ik doe de tour, ook leuk, wel veel geld, maar voor een goed doel.
  Ik eet daar ook maar meteen. Was wel snel weer thuis, met wind achter.
  Read more

 • Day110

  Otago Peninsula

  February 11 in New Zealand ⋅ ☀️ 16 °C

  Otago Peninsula ist eine Halbinsel, die sich im Stadtgebiet von Dunedin, mit direkter Lage am Pazifischen Ozean, befindet. Die Halbinsel steht voll und ganz unter dem Zeichen des Öko-Tourismus, das sinngemäss lautet: nichts mitnehmen ausser Fotografieren, nichts zurücklassen ausser den Fussspuren. Am Sandfly Bay Beach, der über eine Düne erreicht werden konnte, sonnten sich einige Seelöwen. Der Taiaroa Head ist die Heimat der Royal Albatross Colony, der einzigen Festlandbrutkolonie der königlichen Albatrosse. Wir konnten sie vom Parkplatz beobachten, da sie mit einer Flügelspannweite von bis zu drei Metern nicht zu überseheh sind.Read more

 • Day10

  19-12 Portobello

  December 19, 2018 in New Zealand ⋅ ☁️ 11 °C

  Het miezert nog een beetje als ik de stad in ga, maar het wordt al snel droog. "Het best bewaarde geheim van Nieuw Zeeland" (Dunedin volgens een dame) vind ik een beetje tegen vallen, maar misschien waren mijn verwachtingen weer te hoog gespannen. Ik breng ook wat tijd door in de winkel van Torpedo7, ivm mijn lekkende tent. Uiteindelijk zegt MSR dat het op internet staat dat hun tenten daar lekken, dus ik moet meer Seam seal. Pas later bedenk ik de dat dat van de gekke is, maar laat maar. Gelukkig blijft het nog droog (geheel tegen de voorspelling in) dus mijn nieuwe laag seam seal is nu aan het drogen.
  De weg over de Peninsula was redelijk druk, al was er vaak een fietsstrook. Toch niet helemaal tof, en zó mooi vind ik het nu ook weer niet (sorry Edo). Morgen naar de albatrossen en dan doe ik de hoge weg, misschien is dat mooier. Ik kan met de boot over naar Port Chalmers, dus dat doe ik de dag daarna.
  Read more

 • Day107

  21-12 Chouffe

  December 21, 2018 in New Zealand ⋅ ☁️ 14 °C

  Ik heb Chouffe weg gegeven. Hij en Joep zijn zo'n goede match, beter dan hij en ik. Bitter zoet. Ik weet dat het goed is, ik heb het zelf verzonnen. En toch een beetje pijn.
  Als er mensen katten uit logeren willen sturen vanaf eind april ....... Ik zal het luik dicht doen 😉.
  Ik denk alleen dat ik van de zomer weer wil fietsen al is het lastig om zo ver vooruit te kijken.
  Read more

 • Day127

  Nieuw-Zeeland

  February 28, 2019 in New Zealand ⋅ ⛅ 12 °C

  Gisteren spendeerden we het meeste van onze dag op de luchthaven of in een vliegtuig. We verloren nog eens drie uur van onze dag door door te spoelen naar Nieuw-Zeelandse tijd. Eens geland moesten we door immigratie en dan door customs. Hier hielden ze ons tegen, controle. We hadden alles aangegeven wat aangegeven moest worden en mochten alles buiten onze knoflook houden. Onze wandelschoenen worden ook streng nagekeken. Oordeel? Ze moesten extra gewassen worden. Gelukkig voor ons werd dat allemaal gratis voor ons gedaan😁 We mochten de luchthaven verlaten, maar dat was eventjes wennen. Buiten was het aan het regenen en zo koud! Gedaan met de hitte.

  Daarna pikten we onze campervan op. We kregen een beetje uitleg, maar moeten nog veel zelf ontdekken. Ook moest alles nog een plaatsje krijgen, tijd om uit te pakken was er niet. We vertrokken in het midden van de nacht naar een camping dichtbij. Eerste kilometers in Nieuw-Zeeland aan de linkse kant van de weg voor Steven.

  Na een korte nacht, vertrokken we richting Otago Peninsula. Het was een lange trek en we wisten niet zeker of we het gingen halen. Maar dat was geen probleem, meer dan genoeg dingen te zien langs de weg en ook heel veel campings. We hebben ook een campervan die "selfcontained" is en dus mogen we eigenlijk overal kamperen.

  Onze eerste stop was aan een supermarkt. We kochten eten voor verschillende dagen, maar vonden moeilijk plaats voor alles. Na wat zoeken kreeg alles een plekje. Ondertussen was het ook al tijd geworden om te lunchen. Boterhammen met pindakaas werden onze eerste maaltijd in de camper. Hierna was het weer tijd om te vertrekken, want we hadden nog een hele weg te gaan.

  Na ongeveer twee uur rijden, was het tijd voor een pitstop. We stopten aan een gezellig wegcafé. Hier dronken we een koffie voor wakker te blijven en aten nog een hapje.

  Na nog een uur rijden hadden we onze eerste grote bezienswaardigheid bereikt. Pas op, de hele rit er naartoe was ook een belevenis. De wegen zijn niet moeilijk, eigenlijk altijd rechtdoor, maar het landschap is zo mooi. Bergen in de verte met sneeuw op de toppen, velden vol koeien en schapen, de zee, heuvels waar we door rijden. We hebben ons zeker niet verveeld. De bezienswaardigheid waren de Moeraki boulders. Dit zijn rotsen die volledig rond zijn en op het strand liggen. Echt super grappig om te zien, maar ook wel fascinerend. Ook wel veel volk, maar ja het is dan ook een populaire bestemming.

  Hierna was het eigenlijk al tijd om een plek voor de avond te zoeken. We passeerden nog aan een tankstation en de bediende raadde ons aan om de "scenic road" te nemen. Deze was maar een klein beetje langer dan de hoofdweg. Het was de omtoer zeker waard! Het was echt zo'n mooi landschap. De camping zelf was gratis. Er waren publieke toiletten met drinkbaar water dus dit was top. De locatie was ook fantastisch, 10 min stappen van een strand. Ons avondeten hielden we simpel, gevulde pasta met tomatensaus. Hierna deden we nog een wandeling op het strand. We waren bijna helemaal alleen. Toen we terug waren op de camping, was het tijd om in ons bedje te kruipen. Dit is letterlijk kruipen, want het bed is in een 'doos' boven de vooruit. We lagen plat van het lachen, want je moet in je bed sluipen. Neem er dan nog bij dat er geen ladder is en het echt nog hoog is om er in te duiken, wel ja ons avondritueel is vrij hilarisch.
  Read more

 • Day128

  Otago Peninsula

  March 1, 2019 in New Zealand ⋅ ⛅ 15 °C

  Na een frisse nacht was het tijd om verder te trekken naar Otago Peninsula. Na enkele pitstops voor uitzicht en toiletbezoek, bereikten we de uiterste punt van het Peninsula. Hier was een broedkolonie van albatrossen. Dit was vrij uniek, want deze is de enige op het vaste land, normaal gezien broeden deze vogels enkel op eilanden. We konden enkele kuikens en volwassen vogels zien vanuit een schuilplaats. De volwassen vogels zijn heel indrukwekkend, hun vleugels zijn drie meter lang. We hadden geluk want we zagen er ook enkele in vlucht. We zagen ook speciale aalscholvers, hier shags genoemd.

  Hierna namen we een padje naar beneden en daar zagen we "fur seals" op het strand. Op het land zijn deze dieren niet zo sierlijk. Ze hobbelen en bobbelen over de rotsen. Natuurlijk waren we wel superblij om deze te zien. Een ander pad boven gaf een mooi uitzicht op de kliffen en rotsen in de zee. Hier zagen we nog veel meer zeehonden, maar ze waren wel veel verder weg. We zagen ook lepelaars en nog verschillende albatrossen in vlucht. We kregen er maar niet genoeg van, maar de wind was heel fel. Oplossing Steven kocht een muts en Tat oorverwarmers. Dit hielp toch al een beetje. Buiten de wind was het wel prachtig weer, als het windstil was kon je in t-shirt rondlopen. Helaas duurde de windstille periodes niet meer dan 5 seconden. 😜

  Deze keer kozen we voor een betalende camping, want we hadden eens zin in een warme douche. We hadden geluk, want het was ongeveer de laatste plek op de camping. Onze plek was wel wat kleiner en we hadden geen elektriciteit, maar dat was ok. Na een korte wandeling gingen we allebei douchen. Aah wat kan dat toch deugd doen zo'n goeie warme douche! Hierna was het tijd om te koken. Nog altijd vrij simpel maar wel wat meer werk. Rijst met een soort currysaus, met wortels, look, ajuin, kikkererwten en halloumi. Mmm dat smaakte wel. Het was nog steeds vrij fel aan het waaien dus besloten we om wat in de gemeenschappelijke ruimte te gaan zitten. Dit was eigenlijk de keuken met zitplek. Het was een vrij indrukwekkende keuken en iedereen was druk in de weer. We relaxten een beetje en hadden een beetje Wi-Fi dus konden we laten weten dat we nog leefden. 😜
  Read more

 • Day129

  Otago Peninsula - dag 2

  March 2, 2019 in New Zealand ⋅ ⛅ 12 °C

  Dag twee op dit prachtige schiereiland. We besloten te ontbijten in de gemeenschappelijke ruimte, want het was nog wat fris buiten. Wel was het een prachtige blauwe hemel zonder wolken. Na ons ontbijt reden we richting een wandeling die de eigenares van de camping had aangeraden. Het was een smal kronkelbaantje, maar er was wel een plek om te parkeren. We keken rond en wandelden wat verder maar vonden het begin van het pad niet. Uiteindelijk gaven we het op en reden we verder naar een volgende wandeling. Hier zagen we het wandelpad wel, maar er was nergens parkeerplaats en onze camper was echt te groot om gewoon langs de kant te staan. Dus reden we verder naar een derde plek. Hier hadden we meer succes. De weg er naartoe was niet veel gebruikt en was gewoon een grindweg. De parking was gewoon het einde van de weg. De wandeling zelf was eerst door weiland. We passeerden koeien en schapen, maar voor de rest waren we helemaal alleen. Daarna volgende de duinen en uiteindelijk een zandstrand en de zee. Tijdens de wandeling zagen we een zeeleeuw uit het water komen. (correctie, gisteren hadden we ook zeeleeuwen gezien, niet fur seals). We zagen haar het strand op waggelen en zichzelf een heerlijk zandbad geven. Het was heel leuk om te zien. Op het einde van het strand waren er rotsen en hier lagen er ook te rusten. We wandelden terug naar de andere kant van het strand en hier was er een uitkijkpunt boven op een duin. Dit was een hoge duin en de beklimming was wel een beetje zwaar. Maar het zicht was wel prachtig. Het strand was ingesloten door hoge kliffen en achter het strand zag je de duinen die langzaam overgingen in weilanden.

  Na de wandeling hadden we flink honger gekregen en we besloten te lunchen op onze "parkeerplek". We klapten ons tafeltje en stoelen uit en warmden onze overschot van gisteren op. We waren omringd door weien met paarden, iets wat Steven wel apprecieerde.

  Na onze lunch reden we verder naar een volgende wandelplek. Deze plek was wat populairder en had een echte parking. Het eerste deel van de wandeling zagen we veel vogels en schapen. Daarna kwam de bezienswaardigheid. Twee heuvels die er wat als piramides uitzagen. Het gesteente was heel speciaal. Daarna volgden de duinen en terug de zee. Op dit strand zagen we ook weer zeeleeuwen, maar voor de eerste keer ook mannetjes. Deze zijn veel groter en hebben een dikkere neus/kop.

  Tegen de avond reden we terug naar onze eerste wandeling. Dit keer parkeerden we ons op de populaire parking. Deze was aan de top van het uitkijkpunt. We aten onze boterhammen met soep op de parking en daarna gingen we naar beneden naar het strand. Waarom waren we hier terug? Wel we konden hier bedreigde pinguïns zien die na een dag vissen terug aan land kwamen. We hadden geluk. Er was er een al uit het water en boven op een duin geklommen. We moesten op een vrij grote afstand blijven om het diertje niet te doen schrikken. Ze beschouwen ons namelijk als predator. Er was een vrijwiller ter plekke die wat info gaf. Door de verrekijker konden we de pinguin vrij goed zien. Na een hele tijd wachten kwam er een tweede pinguin uit het water. Dit was heel leuk, want nu zagen we hem over het strand waggelen. Het was een perfecte laatste avond in Otago Peninsula.
  Read more

 • Day117

  Otago Halbinsel bei Dunedin

  February 24 in New Zealand ⋅ ⛅ 15 °C

  Heute Nacht hat es etwas geregnet und frühs war es mit nur 11°C doch recht frisch. Ich schaute schnell nach, wie die Sonne aufging und machte mich auf den Weg zu den Cathedral Caves. Sie sind nur bei Ebbe zugänglich und die war heute um 10h.

  Pünktlich 8.30h war ich zur Stelle und eine der ersten Besucher. Es sind eigentlich 2 Höhlen hoch wie Kathedralen, die im spitzen Winkel verbunden sind. Es war sehr beeindruckend. Im Foto kann man es leider, wie so Vieles, nicht richtig einfangen.

  Nächste Station in den Catlins war Jacks Blowwhole. Das ist ein 55m tiefes, 68x144m grosses Loch, in das Meerwasser einströmt und dann mit Getöse nach oben gedrückt wird. Das Besondere hier war, dass es 200m im Landesinneren ist. Wahrscheinlich ist es bei Flut noch beeindruckender, aber man kann nicht alles haben 😉 Dafür tummelten sich am Strand 3 Seelöwen mit ihren Babies 😍

  Dann fuhr ich weiter nach Dunedin. Mein Plan, in Invercargill neue Schuhe zu kaufen, hatte leider nicht geklappt, also nahm ich einen 2. Anlauf. Im 5. Laden fand ich dann endlich mir passende Schuhe, die mir auch noch gefielen. Nun kann ich endlich mein letztes Paar ausgelatschte Trailschuhe entsorgen 😇

  Letzte Station des heutigen Tages war Otago, eine Halbinsel direkt neben Dunedin. Hier gibt es Seelöwen, Pinguine und Albatrosse. Die letzten beiden werden hier sehr kommerzialisiert. Ich habe aber auch ohne zu bezahlen einen Albatros gesehen und ein blaues Pinguinbaby...

  Dann bin ich lieber in mein Quartier gefahren (eigenes Zimmer am Motorcamp) und hab mir ein Gläschen Cabernet gegönnt- ich hab ja schließlich Urlaub 😉
  Read more

You might also know this place by the following names:

Portobello

Join us:

FindPenguins for iOSFindPenguins for Android

Sign up now