Norway
Mefjordvær

Discover travel destinations of travelers writing a travel journal on FindPenguins.

10 travelers at this place

 • Day4

  Mefjordvær and Evening Light

  March 2, 2019 in Norway ⋅ ☀️ -4 °C

  Generally, the hour before sunset, when the sun's light is more towards yellow/orange, is known as the Golden hour. In northern climes this golden 'hour' lasts much longer because the sun is much lower and therefore grazes the horizon at a much more shallow angle. Sunset at the moment is around 5pm but the Golden hour starts around 2pm and after that time you start to get softer lighting and a very different colour pallet.

  My journey today took me as far as Mefjordvær - the main photo in this footprint - and the light was now changing as it was mid-afternoon. I took some photos here but it was really cold for some reason even though the car showed it wasn't any colder. My fingers didn't agree so after a while I waddled off in true Penguin style and ended the day photographing fjord reflections.

  Photography-wise this has been a quiet day, one of sightseeing and wonderful views. After dinner back at my hotel I checked the Aurora forecast and it wasn't so good so tonight they didn't make an appearance at all. I did however have a lovely evening chatting with a Norwegian couple. She worked in the old people's home next to the hotel and he was retired from working for Ever-Ready - you know, the battery people who I think had a factory in Wolverhampton at some point. Locally the area is important for graphite mining, hence why Ever-Ready are an important company here. They’re known by the brand name Energizer these days.

  The weather is still good with clear skies so it may be an early start again tomorrow. After an early start this morning my body was telling me it was time for sleep.
  Read more

 • Day6

  Snowshoe dag

  February 13 in Norway ⋅ ⛅ 0 °C

  Na het zelfde maar lekkere ontbijt gaan we wandelen met de sneeuwschoenen. We starten links in het dorp en wandelen tot aan de voet van de berg helemaal tot aan de andere kant van het dorp. Tussen de bevroren meren en
  ‘bossen’ tot het uitzichtpunt boven op de berg. Hier staat een gedenkteken voor de overleden vissers. Net op tijd terug voor het middageten hebben we toch 7 Km gewandeld en 3 keer gedroned. Om te eten krijgen we ‘bakelauw’ een soort vissoep met aardappelen. Een grote portie best wel lekker. Na de middag kijken we een film op de iPad, dronen voor de laatste keer, lezen en dus niets speciaal. Om 19:00u opnieuw gaan eten, Stefaan neemt de Moose en Peggy heilbot uit de fjord waar we verblijven. Om 20:30u vertrekken we met 8 andere op sneeuwschoenwandeling. Het is net dezelfde route die we deze ochtend hebben gedaan alleen nu met gids, groep en in het donker. Hier betaal je dan normaal 995 Nok voor per persoon. De voorspellingen zijn goed maar het weer luistert niet en dus geen open luchten op de juiste momenten. We zien even een glimp van het noorderlicht maar voor ons telt dit niet mee. Onderweg krijgen we thee aangeboden en word er een vuur gemaakt. Gezellig en mooi en raar dat de sneeuw die in contact komt met de vlammen niet smelt! Moe gaan we tegen 00:30u slapen. Morgen terug naar Tromsø.
  Read more

 • Day7

  Terug naar Tromsø met de Hurtigruten

  February 14 in Norway ⋅ ⛅ 0 °C

  Na het ontbijt een uurtje rijden naar Finnsnes waar we de Hurtigruten nemen. Dit is een kleine cruise die de route van de oude postboot volgt van Bergen tot Kirkiness. Wij doen maar een heel klein stukje. Om 9:35u vertrekken we aan het hotel. Nu kunnen we wel iets van de omgeving zien daar het bij aankomst donker was. Het is mistig in een deel van de fjord en even later weer open, ik wist niet dat het weer zo snel kan omslaan. Het busje zet ons af recht voor de ingang van het schip. Even inchecken en de bagage in de bagage ruimte plaatsten en stipt op tijd vertrekken we. Na een 15 min. komt de zon erdoor en is het prachtig zicht. Het is wel frisjes buiten dus gaan we vooraan in de Panoramic room ‘Troll’ zitten maar dan komt er mist voor het volgende uur. Sneeuw en zicht nul. Als we bijna in Tromsø zijn klaart het terug op. Na de reis nog even te voet naar het Radisson Blu hotel voor voor onze laatste overnachting.onze bagage in de kamer plaatsen en dan gaan we naar het Polar museum. Een mooi museum maar de onderwerpen zijn niet zo leuk, een zaal over het doodslaan van zeehondjes, over de moord op ijsberen en poolvossen en nog een beetje over de verschillende expedities van vroeger en hoe men overleefde in de winter tijdens de vangsten.
  Hierna gaan we nog even shoppen en iets eten daarna douchen en klaarmaken voor onze laatste avondwandeling, hopelijk trekt het nog open want deze middag heeft het behoorlijk gesneeuwd. Tegen 21:00u is het nog steeds niet open al is er hier en daar een gaatje in de lucht. Even drinken halen in de shop wat verder in de straat, nog even enkele testfoto’s nemen maar er is niets dus gaan we terug naar de kamer, het is tenslotte Valentijn vandaag 😘 morgen vroeg op voor ontbijt en de terugvlucht.
  Read more

 • Day3

  Tromso en Senja Mefjord Brygge

  February 10 in Norway ⋅ 🌧 1 °C

  Redelijk geslapen en rustig gaan ontbijten waarna we de koffers pakken en gaan uitchecken. We plaatsen de koffers in de kofferkamer en wandelen naar Polaria voor een bezoek aan de seals. Eerst 2 films op een scherm van 3M hoog en 21m breed, de eerste over artic wildlife in spitsbergen en de tweede over het noorderlicht. Daarna gaan we kijken hoe de zeehonden worden gevoed en naar verschillende zeedieren die je hier vind zoals Anemonen. Veel van deze dieren vind je ook in Zeeland bij het duiken.
  Na dit bezoek gaan we in een winkelcentrum iets eten en nog wat door Tromsø slenteren tot het tijd is om onze bagage op te halen. Ondertussen is het beginnen sneeuwen wat de weg nog gladder maakt.
  Met onze bagage moeten we 250m wandelen naar de ferry. Via de app kopen we 2 tickets naar lysness. Een uurtje varen en dan worden we opgehaald en naar onze accommodatie gebracht. Een trip van 45min. spijtig dat het al lang donker is zo dat we niets van de omgeving kunnen zien. We zijn met 8 personen en zullen ook de excursies met deze groep doen.
  Na onze sleutel krijgen we een beetje uitleg over de excursies en vooral de planning voor de rest van de week en worden we naar de kamers gebracht. Onze kamer heet noorderlicht 1 en op een goede locatie met prachtig zicht. Een groot terras, 5 slaapkamers, 2 badkamers en salon en keuken. Helaas geen dubbel bed dus eerst nog wat interieurs aanpassen. Daarna gaan we eten, Peggy neemt kabeljauw en ik neem eland. We hebben vol pension en savonds een 2 gangen diner, dranken elke avond af te rekenen. Een pintje kost 89 NOK!
  Na het lekkere eten nog een kleine wandeling maar in hert donker zie je niet zo veel dus dan maar bloggen en slapen.
  Read more

 • Day4

  Artic boat safari

  February 11 in Norway ⋅ 🌧 2 °C

  Alles is bewolkt en het is aan het dooien. Nu kunnen we eindelijk de omgeving zien en die is prachtig ook al is er geen zon. We gaan ontbijten in het restaurant, het buffet is uitgestald op een bootje. Het restaurant is slechts 2 maanden open en helemaal vernieuwd. Ook de kamers is men aan het renoveren, waarschijnlijk dat we hierdoor een appartement hebben gekregen ipv een kamer boven het restaurant. Het ontbijt is niet zo uitgebreid maar wel lekker en goed verzorgd. Om 10:30u vertrekken we op een coastal boat safari tussen de fjorden van senja. Eerst trekken we een mooi geel thermopak aan en gaan aan boord van een nieuw bootje. 10 personen + gids en kapitein en bootje vol. We varen eigenlijk de volledige fjord rond waar het dorpje aan ligt. Aan de kant van de open zee even vol gas oversteken waarbij de boot serieus schuin hangt. Onderweg zien we enkele zeearenden, seals en aan de oever spot Peggy een rendier. Verder is het bewolkt met hier een daar een opening in de wolken en af en toe regen. Na een mooie tocht zijn we omstreeks 13:00uur terug aan het hotel. Om 14:00 uur krijgen we onze lunch in het restaurant. Nu mogen we niet kiezen en is er voor iedereen fishcake met salade en toast. Een grote portie en best wel lekker. 44 NOK voor een frisdrank is ook genoeg. Na het eten gaan we wat wandelen en dronen op het einde van het dorp. De drone doet weer raar maar toch kan ik vliegen al is het zonder beeld. Deze ochtend werkte het perfect. Om 16:uur is het al donker en zo veel hebben we niet gezien want halverwege moesten we terug om onze spikes te halen wegens te glad. Tegen dat we terug boven en aan het startpunt van de wandeling waren begon de schemering al. Met temperaturen net boven het vriespunt overdag en regen worden de wegen zeer glad en vermits het hier heuvelachtig is niet makkelijk wandelen.
  Omstreeks 19:00 uur gaan we eten, beide een hamburger met frietjes, das al even geleden, het broodje is rijkelijk belegd en met een pintje erbij smaakt het heerlijk.
  Om 20:15 uur verzamelen we voor onze noorderlicht safari. Eerst een film van een half uur over de verschillende legendes en daarna hoe het ontstaat. Het meeste weten we al maar het was een goede opfrissing. Om 21:00 uur vertrekken we met 2 busjes waarin elk 3 koppels zitten op onze jacht. Het is nog steeds volledig bewolkt dus de kans is klein en de verwachtingen laag. De gids brengt ons naar 3 verschillende plaatsen waar er volgens hen meer kans is daar de bewolking blijft hangen achter de bergen soms een er zo openingen ontstaan in het dichte wolkenpak. op de eerste plaats hebben we een uitzicht over een baai en dorpje maar geen noorderlicht. Al is er een kleine groene schijn in een kleine opening in de lucht. De grotere openingen zijn aan de verkeerde kant en geen groen. Na een half uur kijken rijden we verder en onderweg zien we het noorderlicht, snel een plaatsje naast de weg kiezen en hier is het dan, onverwacht en met vlagen komt het op en verdwijnt weer. Toch nog hevig genoeg om de mooie golvende bewegingen te zien en zelfs met het blote oog een groene kleur.
  Als het wat later opnieuw verdwenen is rijden we tot aan het strand en hebben terug geluk al is het iets minder nu. Blij rijden we tegen 00:15 terug de parking op aan het hotel.
  Read more

 • Day5

  Vrije dag vandaag

  February 12 in Norway ⋅ ☁️ 0 °C

  Geen activiteiten gepland dus uitslapen tot 8:30u eten en dan zien we wel.
  Na het ontbijt gaan we sneeuwschoenen halen en wandelen we richting grot. Dit is een plaats waar in 1300 de mensen gingen schuilen voor de Russische kapers die hier in de wateren rondvaarden. Een mooie wandeling met de sneeuwschoenen maar de grot blijkt maar een kleine verborgen inham te zijn onder een holle steen. Hier noemen ze het ‘Russehula’, een plaatselijke visser toont ons vriendelijk de weg. Na deze wandeling zijn we net op tijd terug voor het middagmaal van 14:00u. Toast met 2 hamburgers en een eitje op. Hier noemden ze het een soort van gehaktbal maar dan plat? Best wel lekker en zeker genoeg. Na het eten eerst dronen en dan wandelen we naar het naast gelegen dorpje. Dit is een wandeling van 5 Km maar er is geen voetpad dus moeten we op de weg lopen. Best wel gevaarlijk maar zonder kleerscheuren halen we het dorpje al is er niets te zien. In de supermarkt kopen we nog drinken en wandelen dan terug. Ondertussen is het al donker aan het worden en de laatste 4 Km liften we en kunnen met een plaatselijke meerijden die ons aan het hotel afzet. Dan nog wat rusten en om 19:00uur gaan we opnieuw eten. Stefaan neemt de rendierbout, panna cotta en een biertje. Peggy neemt een pastinaak soep en als dessert een mudcake met kriekjes. Extra kost 169 NOK maar opnieuw lekker en veel. Omstreeks 20:30u vertrekken we opnieuw met de sneeuwschoenen in een sneeuwstorm de berg op. Alles is bewolkt maar toch proberen we. Op de berg is een hutje en een uitzichtpunt en daar wachten we op het noorderlicht. Tussen de wolken komt er hier en daar een opening en inderdaad het noorderlicht. Veel is er niet zichtbaar en de wind is ijzig koud. Om 22:00u geven we het op en gaan terug. Het wandelen zelf in het donker is wel leuk. Peggy is een beetje verkleumd van de koude door het stilstand wachten. Snel ons warme bed in en slapen maar.Read more

 • Day18

  Snowshoetour on Senja

  November 3, 2019 in Norway ⋅ 🌙 1 °C

  Today i started a Snowshoestour in the wilderness of the island Senja.

 • Day14

  Tag 1 2 u 13

  July 17, 2019 in Norway ⋅ ⛅ 8 °C

  Nachdem wir nun beschlossen hatten,nicht mehr nach Tromjö zu fahren und auch die Vesteralen liegen zi lassen,entschied ich,ab nach Senja.
  Nach einer Nacht am nahe eines Gletschers,ging es Richtung Senja.
  Bevor wir die Brücke aber befuhren,musste nochmal bischen eingekauft werden.Dann ging es über die Brücke.Leider wurde mein fahrer immer ruhiger und noch wusste ich nicht,was er hatte.
  Er fuhr und nörgelt.Ah,es war wohl der Fjord koller.
  Er wollte nach Schweden.
  Am essen konnte es got sei dank nicht liegen.
  Es gab immerhin heute bei den Samis Rentiersuppe.
  Also ging es nun zu den Trollpark.
  Leider gibt es seid einiger Monaten die größten Trolle nicht mehr.
  Leif der Trollvater wie er sich liebevoll nennt,hatte 26 Jahre für sein Lebenswerk gebastelt.Nach einem Brand wurde innerhalb von 20 min alles vernichtet.
  Ich betrat die noch liebevoll eingerichtete Anlage Nebens Cafe.Dort sah ich Leif anmutig die letzten Reste des Brands zu beseitigen.So traurig sah er aus,das ich auch recht schnell diesen Ort verlassen musste.
  Es ging weiter Richtung Ziel und Schlafplätz mit Mitternachtsonne.
  Auf den Weg dorthin,ein goldenes WC.Was die Norweger sich dabei nur gedacht haben.
  So langsam kamen wir am Ziel an.
  Nachdem der Platz gut ausgesucht wurde,haben wir erstmal gegessen.Danach wurde ne Runde Romee gespielt.Und um halb 12 ging es hoch aufn Berg.
  Mitternachtsonne fotografieren.Langsam spiegelte sie sich an den Berspitzen.Wunderschön
  Um 1 Uhr war dann aber auch Schluss.Bett Zeit..
  Da es hier so schlechtes Netz gibt,heute keine Fotos.
  Kommen nach
  Read more

You might also know this place by the following names:

Mefjordvær, Mefjordvaer

Join us:

FindPenguins for iOSFindPenguins for Android

Sign up now