Peru
Playa Marbella

Discover travel destinations of travelers writing a travel journal on FindPenguins.

3 travelers at this place

 • Day3

  Eerste dag in Lima

  August 7, 2019 in Peru ⋅ ⛅ 17 °C

  Vanmorgen heb ik mijn Peruviaanse huisgenoot genaamd Marcello ontmoet. Gelukkig kan hij ook een beetje Engels, iets wat de meeste Peruvianen echt totaal niet kunnen. Samen zijn we naar een tankstation gegaan waar ik mijn eerste soles kon pinnen. Daarna zijn we weer naar huis gelopen en heeft hij me geholpen om een uber te bestellen om naar de universiteit te gaan. Daar had ik afgesproken met Jean Pierre, hij is een soort buddy en helpt internationale studenten met dingen regelen op de universiteit.
  Eenmaal aangekomen bij USIL (zo heet mijn universiteit) kwam ik niet naar binnen omdat ik geen studentenkaart had en de bewaking bij de poort geloofde niet dat ik een internationale student was, terwijl ik nog geen woord Spaans spreek. Uiteindelijk moest ik mijn paspoort laten zien en mocht ik toch naar binnen. Er was iets mis gegaan met mijn vakken dus dat moesten we even regelen. Even bleek niet even te zijn, ruim 2 uur later stonden we pas weer buiten.
  De volgende missie was om een simkaart te regelen met een telefoon nummer voor in Peru, zodat ik daar ook internet heb. Eerst hebben we een half uur rondgelopen in het winkel centrum daar om een specifieke telefoon provider te vinden. Toen we dat eenmaal gevonden hadden duurde het weer tijden voor het gelukt was. Ondertussen zijn we eerst nog maar naar de supermarkt gegaan om wat eten te kopen. Toen we terug kwamen was de jongen die het nummer regelde weg en zat er een ander meisje. Maar uiteindelijk was het gelukt dus nu kan ik zelf zoeken waar ik heen moet, ook als ik buiten ben.
  Read more

 • Day7

  Cancel, cancel, cancel

  August 11, 2019 in Peru ⋅ ⛅ 16 °C

  Ik zou vandaag naar het historische centrum van Lima gaan met Andre (mijn buddy van school), en nog wat mensen van school. Ik had de wekker al gezet want we zouden vrij vroeg gaan. Krijg ik opeens een appje dat het niet door gaat. Jammer, maar dan een andere keer. Vanmiddag zou ik nog gaan kijken bij een ander appartement met een paar andere Nederlanders van mijn school. Je raad het al, ook dit werd afgezegd. Nu ga ik in plaats van vandaag morgen in het appartement kijken. Waar ik nu zit is namelijk erg ver van waar de rest woont, en ook naar school toe duurt het heel erg lang. Laat staan naar de supermarkt gaan, dat is meer dan een half uur lopen. Vantevoren wist ik wel dat het verkeer niet top was, maar dat het zo onmogelijk was om ergens te komen wist ik ook niet.
  Om toch nog wat te doen vandaag ben ik naar de zee gelopen, waar ik vanaf het balkon op kan uitkijken. Het was vandaag, zoals elke dag tot nu toe weer heel koud. Bij de zee nog veel kouder, na een tijdje had ik gewoon blauwe vingers. Maar het uitzicht was wel mooi, ondanks de mist.
  Na dat ik naar de zee was geweest ben ik naar de wijk Miraflores geweest om wat te eten, samen met Shenay, ook een Nederlander die bij mij op school zit.
  Read more

 • Day30

  Final Destination- Lima

  March 10, 2018 in Peru ⋅ 🌙 22 °C

  Although a bit bummed my trip was coming to an end, I was really excited to visit Lima! My hotel was in Miraflores which is a popular, up-scale neighborhood. I was so happy to reunite with friends from the project to close out my trip.

  I think Lima is worth another visit.
  Read more

You might also know this place by the following names:

Playa Marbella

Join us:

FindPenguins for iOSFindPenguins for Android

Sign up now