Peru
San Pedro De Casta

Discover travel destinations of travelers writing a travel journal on FindPenguins.

1 travelers at this place:

 • Day49

  Hike naar Marcahuasi (1/2)

  September 22, 2019 in Peru ⋅ ⛅ 12 °C

  Vanmorgen stonden we weer vroeg op. Namelijk om half 7. Daarna hebben we ontbeten in het "hotel". We konden kiezen uit coca thee of coca koffie en brood met ei, brood met kaas of brood met jam... De kat die bij het hotel rond liep kwam direct een kijkje nemen of we iets voor hem hadden, natuurlijk mocht hij even bij mij op schoot . Na het ontbijt gingen we naar het kantoor waar we ons moesten aanmelden voor onze hike van vandaag. We zijn uiteindelijk toch niet met paarden gegaan omdat die vooral gebruikt werden voor bagage voor de mensen die wel op de camping boven op de berg slapen.
  Even later vertrokken we met zn vieren de berg op. De zon scheen gelukkig al vroeg in de ochtend dus was het lekker warm. Vannacht was het namelijk rond de 0 graden in een kamer zonder verwarming (dat bestaat hier niet).
  De hike van San Pedro de Casta (3100m) naar Marcahuasi (4000m) was 5 kilometer ver en 900 meter omhoog, dus best wel steil. Ik was even vergeten hoe zwaar het ook alweer was om op die hoogte een paar meter te lopen. Onze eerste korte stop was namelijk al na een meter of 200...
  Toen we eenmaal boven waren bleek dat we heel snel gelopen hadden, gemiddeld duurt het 3 uur en we waren er na 2 uur en 20 minuten, dat viel dan wel weer mee. De weg de berg op was het heel erg mooi (zie foto's). We hebben even gegeten op de kampeerplaats en zijn daarna wat gaan rondlopen.
  Read more

 • Day49

  Hike naar Marcahuasi (2/2)

  September 22, 2019 in Peru ⋅ ⛅ 10 °C

  Terwijl we aan het rondlopen waren op Marcahuasi zochten we naar een bepaald meer, die hebben we helaas niet gevonden. Wel hebben we allemaal rotsen gezien met speciale vormen en overblijfselen van een klein bergdorpje. Toen we net op het hoogste punt waren begon het opeens te onweren. Dus zijn we zo snel mogelijk naar beneden gelopen.
  Naar naar beneden lopen was wat minder leuk. Vooral omdat ik echt last van mn schenen kreeg en het begon te regenen. Voor dat we beneden waren was het gelukkig wel weer droog.
  Rond 2 uur waren we weer beneden en hebben we onze spullen opgehaald in het hostel. De bus was net voor onze neus vertrokken en er werd ons verteld dat de volgende bus pas weer om 4 uur ging. We hadden niet heel veel zin om daar op te wachten aangezien de buschauffeur gewoon een beetje voor zich uit zat te kijken op een bankje naast de bus. Even later bleken er nog 4 plekken vrij te zijn in een taxi busje die ook naar beneden ging. Dat ging super snel en we haalden allemaal andere bussen en auto's in op de weg naar beneden. Het leek wel een ritje in een achtbaan.
  Read more

You might also know this place by the following names:

San Pedro De Casta

Join us:

FindPenguins for iOS FindPenguins for Android

Sign up now