Portugal
Horta

Discover travel destinations of travelers writing a travel journal on FindPenguins.

14 travelers at this place

 • Day17

  Horta by night

  September 13, 2019 in Portugal ⋅ ⛅ 22 °C

  Igazából csak azért jöttünk Faial-ra, hogy aludjunk egyet és megmásszuk a szomszéd szigeten a Pico-t, ehhez képest Horta egy nagyon szuper hely, teljes meglepetés. Kata mondta is, most épp ez a kedvenc 😊
  Vacsi után elkezdtünk sétálni, vártuk hátha a Pico megmutatja magát, előbújik a felhők mögül, hisz a fél város arra néz.
  Lementünk a kikötőbe, ami egyrészt az egyik legfontosabb kikötő a környéken, másrészt az Azori szigetek legnagyobb szabadtéri művészeti helyszíne vagy mi a csoda. Szóval, az erre járó itt kikötő hajósok a 80-as évek óta pingálnak valami emléket a kikötő köveire, vannak kimondottan művésziek és vannak gyerekrajz minőségűek is, mindenesetre mostanra állítólag több ezer, tízezer rajz van a kikötőben. És tényleg. Végig, ameddig a szem ellát, és tök érdekes nézegetni, kik, honnan, merről merre tartottak mikor itt kikötöttek. Kedvem is lett körbe hajózni a világot (bakancslista újabb ötlet 👍).
  Hazafelé pedig van egy kis vár szerű valami az egyik sarkon, ott helyi esemény volt. Zene, filmvetítés, gyerekek, családok, kutyák, nagyon olcsó sör, bor és helyi kaják. Nagyon nagyon kellemes volt, kár hogy a petersben annyira bekajáltunk és ráadásul reggel korán akartunk kelni, hogy már nem volt erőnk itt is maradni kicsit. Pedig irtó jó kis családias karibi hangulatú kerti party szerű rendezvény volt sok helyivel.
  Read more

 • Day5

  Horta a pé

  March 7, 2019 in Portugal ⋅ ⛅ 19 °C

  O Faial estava cheio de sol e o Pico a mostrar-se vaidoso com uma saia de nuvens.
  Palmilhámos a ilha de lés a lés. Até Porto Pim, a pé é um saltinho e o café com o mesmo nome tem uma tarte de maçã deliciosa. Continuando a rodear a baía passa-se pelo Portão do Porto e segue-se pelas Muralhas de São Sebastião. À tarde voltamos à Marina passando pelo Clube Naval em direção ao Terminal Marítimo onde não chegámos porque subimos ao miradouro da Vista Alegre, passando pela Torre do Relógio e a Universidade dos Açores. Do miradouro temos a cidade a nossos pés com o Pico mesmo em frente. Parece pavonear-se ao longo da tarde, descobrindo-se e cobrindo-se de nuvens até deixar de se ver ao fim do dia. Daqui a caminhada é longa de volta a casa onde decidimos passar o resto do serão em converseta de amigas que já não estavam juntas há uma eternidade.Read more

You might also know this place by the following names:

Horta, Горад Орта, הורטה, HOR, ორტა, 오르타, اورتا, Орта, 奧爾塔

Join us:

FindPenguins for iOSFindPenguins for Android

Sign up now