Portugal
Lajes das Flores

Discover travel destinations of travelers writing a travel journal on FindPenguins.
Travelers at this place
  • Day 8

   Fajãde Lopo Vaz

   September 6 in Portugal ⋅ ⛅ 23 °C

   Fajã de Lopo Vaz è una fajã situata nel comune di Lajes das Flores , isola di Flores , arcipelago delle Azzorre . Molto probabilmente fu il primo luogo abitato dell'isola di Flores e il nome "Lopo Vaz" deriva da uno dei suoi primi coloni.

   Si tratta di una piattaforma bassa, prossima al mare , con un lungomare formato da piccole spiagge di sabbia nera e ciottoli basaltici di diverse dimensioni. La sua formazione geologica è dovuta alle colate laviche e anche al crollo delle scogliere che la sovrastano e che la sovrastano. costituisce, insieme alle scogliere su cui si affaccia e al lungomare circostante, una Zona di Protezione Speciale (ZPE). Su questa fajã si affacciano anche Pico Negro e Pico do Laurenzo .

   Anche lo squalo martello appare spesso in questa fajã , cosa insolita nel resto dell'isola di Flores e nelle altre isole delle Azzorre.

   In altri tempi, le popolazioni che abitavano questa fajã erano completamente autosufficienti dal punto di vista alimentare, fatto dovuto in gran parte alle grandi difficoltà di accesso via terra.

   Attualmente questa Fajã, praticamente disabitata, è ricoperta di pascoli e bananeti ed è molto apprezzata per l'osservazione, sia dagli ornitologi che da coloro che si dedicano allo studio della flora e della fauna della Macaronesia , sia da coloro che cercano spiagge deserte, pace e tranquillità.

   Questa fajã è ancora uno dei pochi luoghi dell'isola di Flores dove si trovano capre allo stato brado, anche se non si sa se la loro origine sia da animali smarriti dalle fattorie agricole nel corso dei secoli o se questi animali siano ancora discendenti delle animali che gli abitanti avevano l'abitudine di gettare sulla terraferma anni prima che iniziasse l'insediamento umano nelle nuove terre scoperte.
   Read more

  • Day 16

   Első megalló: Lajes de Flores

   September 12, 2019 in Portugal ⋅ ⛅ 22 °C

   Az első felfedezett csoda az volt, hogy milyen gyorsan lesz napsütésből óriási eső 🤣 Kicsit körbe néztünk Lajes főterén, megnéztük a világítótornyot, és itt elkapott minket a zivatar. Ki akartunk menni a partvonalra, egy szép kis túra ösvény vezet le a magasból a partig, de miután 10 percig ültünk az autóban egy sokadrendű egy nyomtávos úton várva az eső végét, inkább megfordultunk és elindultunk a fennsík irányába, hátha ott nincs eső. Megvan azért a hangulata ennek is, ahogy a felhők között csupa zöld környezetben autókázunk.Read more

  • Day 16

   Még két krátertó a felhők között

   September 12, 2019 in Portugal ⋅ ⛅ 19 °C

   Van egy pár nap elmaradásom a naplózással, próbálom folytatni :)
   Szóval mentünk tovább az esőben, nem úgy tűnt mintha szűnni akarna, de itt sose, lehet tudni. Főútról le, irány egy hegyi mellékúton két tó a fennsíkon. A, szigeteken a mellékutak is nagyon jó minőségűek, csak keskenyebbek és magasan mennek, pont nekem való 😨 Itt végig a felhők között kanyarogtunk, egyre feljebb, körülöttünk a tejfehér köd. Egyszer csak érzékeltük hogy az út mellett a nagy mélységben van valami tó. Nem messzire van egy miradouro, addig jussunk el. Ott volt két lány, szintén bevállalósak, az, esőben felhőben feljöttek idáig.
   Amint megálltunk, bár még esett az eső, elkezdett oszlani kicsit a felhő, hirtelen volt egy kis napsütés is, meg látszott az óceán, és ami a lényeg, egy szép nagy zöld színű tó a mélyben, a Lagoa Funda das Lajes. Nagyin misztikus hangulata volt így, hogy ember alig, felhők szaladgálnak ide oda mi meg esőkabátban nézelődünk :)
   Leparkolt egy középkorú német pár is, nagyon kedves, aranyosak voltak, jót nevettünk azon, milyen, szuper időnk van 😊
   Az út másik oldalán pedig nagyon közel egy kisebb kráter tó volt, a Lagoa Rasa. Megnéztük még ezt is, sétáltunk kicsit az elhagyatott úton, majd vissza a kocsiba, irány a bazalt oszlopok.
   Read more

  • Day 8

   A plusz nap Floresen

   September 6 in Portugal ⋅ 🌬 22 °C

   Ha már így alakult. Maxoljuk ki.
   Kikötés volt, hogy reggel 9ig el kell hagyni a szállást, pipa.
   Reggeli voucher, egy hely van, ahol péksüti meg szendvics van, egész jó, kellemes. Sok ismerős arc, most kb mindenkit ismerünk a szigeten mert tegnap a reptéren láttuk ki maradt itt 😁
   Kocsiba be, irány a fennsík. Van egy dupla tó, amit most kihagytunk, pótoljuk. Kaptató, aztán csoda út a fennsík közepén, aztán balra le, hegyi út, aztán meredeken fel irány egy miradouro, kilátás a hegyekre, óceánra és a két tóra nagyon felülről. Gyönyörű.
   Guruljunk le a tabakhoz. Megálltunk, az egyik tónál épp invazív növényeket irtanak helyiek, rezervatum, natura 2000, minden védett. Egyik tó mélyen alattunk, a másik meg kb velünk egy szinten. Valami 150 méter szintkülönbség van köztük.
   Tovább. Irány Fajazinha, ahol tegnapelőtt gyalogoltunk és nem mentünk be, pici óceán parti falu. Cuki kis házak, kis utcák, kis templom, tehenek, birkák, források és körbe a magas hegy karély, fantasztikus látvány. Elég sok az elhagyatott ház, nézni kéne itt egyet, nyaranta le lehetne költözni.
   Tovább. Vízesések tava, itt voltunk két napja, dehát útba esik, parkolótól csak vagy 600 méter gyalog, 100 méter szintkülönbséggel. Hiába jártunk itt, megint megdöbbentően hihetetlenül gyönyörű, tiszta Hawaii. Nem, Hawaii tiszta azori szigetek.
   Tovább. Menjünk le Faja Grandeba, ahol szintén voltunk, de nem jártuk be. Először elmentünk európa legnyugatibb csücskébe, ami egy fekete megkövesedett láva mező közvetlenül az óceán partján. Érdekes belegondolni, hogy innen már nincs tovább, a legközelebbi part már Amerika.
   Kicsit tovább az úton van még egy kis falu, cuki templommal, elvileg fel lehet sétálni vízesésekhez. Miután mások magán kertjében kóvájgunk, megnézzük a banán ültetvényt, meg eszünk szőlőt, el kell fogadjuk, hogy itt nincs már út. Menjünk vissza felé, majd az útról megnézzük a vízeséseket. Na, hát ez is. Jobbra az óceán dübörög, balra 4-500 méter magas zöld falak, és 4-5 vízesés. Az egyik, a legnagyobb, 250 méter magasról zúdul alá.
   Tovább. Faja Grande mellett van az egyik legkönnyebben megközelíthető vízesés, az alján pici tóval, ahol lehet fürödni, ide is bemegyünk, megint, iszunk egy sört, amit tegnap óta hordozunk magunknál. Alá ülünk, felfelé nézünk, szédítő, a szél fújja a víz permetet, szépséges.
   Tovább. Együnk. Voucher ide is jó egy helyre. Cuki kis büfé szerű a parton, jófej portugál pultossal, helyi marha vagy sertés tükörtojással, meg süti. Finom. Plusz kávé. Meg kóla meg sör. És ki is jött a voucherből.
   Tovább. Vissza a fennsikra. A híres dupla tó: bal oldali 115 méter mély és zöld, a jobb oldali sekélyebb és fekete, mindkettő egy régi kráter alján van. Szép, szép, szép.
   A fennsíkon még megnézünk egy pici templomot a semmi közepén. Cuki.
   Lassan adjuk le a kocsit, leautózunk a fennsíkról, lemegyünk még 20 percre a kikötőbe, aztán megtankoljuk, leadjuk és leülünk várni a gépet, ami a nem tervezett szigetre, Terceira-rá visz ma este.
   Ez a plusz nap szerintem nagyon jól el lett töltve, megint szuper sok és szép dolgot láttunk, bár ma inkább autókázás volt, nem túra, de így legalább mindenfelé jártunk.
   Read more

  You might also know this place by the following names:

  Lajes das Flores

  Join us:

  FindPenguins for iOSFindPenguins for Android