- Show trip
- Add to bucket listRemove from bucket list
- Nov 11, 2023, 4:44 PM
- ⛅ 20 °C
- Altitude: 201 m
- PortugalFaroLoulé37°8’12” N 8°0’18” W
Loulé's zaterdagmarkten
November 11, 2023 in Portugal ⋅ ⛅ 20 °C
Vanaf Octobus is het een 20 minuten lopen naar de markthal, een prachtig gebouw in Moorse stijl. Op zaterdag is daaromheen in de straten een boerenmarkt waar mensen hun groenten, fruit, kaas, gerookte worst, honing en gepofte kastanjes verkopen.
Leuk om daar boodschappen te doen en op een terrasje koffie te drinken terwijl de mensen over de markt lopen.
Het is bijzonder om te zien dat hier nog zoveel plastic wordt gebruikt. De groente wordt per soort in een plastic zak gedaan, waarna het gewogen wordt. Ze leveren hier de plastic flessen niet in want er zit geen statiegeld op. En langs de weg ligt ook heel veel plastic afval.
Vandaag was er ook een gipsymarkt. Dat was nog eens een 20 minuten lopen en Rara waar was die? Op een terrein aan de voet van het Sanctuarium waar ik gisteren was. Er stonden kramen met veelal kleding, sjaals en riemen. Een eenzame plantentruck en veel producten gemaakt van kurk.
De weg terug was dus 40 minuten lopen. Maar aan de overkant was er een oude, gehavende kerk waar een deur openstond maar wel afgesloten met een zwart gordijn. Nieuwsgierig als ik ben moest ik gewoon even kijken wat er achter dat gordijn was. Het bleek een tentoonstelling met als naam "waterworld". Wat een prachtig decor vormde die kerk. Het zwarte gordijn hing er omdat het een tentoonstelling was die uitgelicht werd door spots aan de muur en dat gaf in het donker prachtige kleuren. Er werd ook een film vertoond over water, onder water, vanuit het water naar boven, door het water, boven water. Voorzien van bijpassende muziek.
De tekst was in het Portugees, daar begreep ik niet veel van maar het was een bijzondere ervaring.
Na een poosje weer op weg naar Octobus, onderbroken door het kopen van een blauwe, leren rugzak. Vorige keer ben ik met Margot in een tassenwinkel in Loulé geweest, ondanks dat ik geen tassenmens ben, en heb daar een schoudertasje gekocht waar ik erg blij mee ben. Toen ik er langs kwam moest ik echt even naar binnen waar ik die mooie rugzak vond. Dat past goed want ik ben wel een rugzakkenmens 😃 En toen ik langs een Chinese winkel kwam kon ik de verleiding niet weerstaan en heb plastic bloemen gekocht.
Weer even op een terrasje, wat heb ik een zwaar leven 🤣
Ik blijf vannacht maar op dezelfde plek bij de Aldi, morgen wil ik graag naar het kasteel.
Maar waar laat ik die bloemen nou?Read more
Traveler Wat leuk zeg en zo lekkr die kastanjes. Krijg er meteen zin in. Veel plezier nog😘😘😘
Traveler Thnx 😘
Traveler 🥰🥰🥰