Portugal
Ponta Delgada

Discover travel destinations of travelers writing a travel journal on FindPenguins.

66 travelers at this place

 • Day18

  Corfu

  April 30, 2019 in Portugal ⋅ ⛅ 17 °C

  The day began with a rain shower during breakfast and quickly changed to beautiful blue skies for the rest of the day. 20C and another 8 miles exploring the city on foot allowed us to see lots of the Old Town and part of the residential are of the city. Lots of bedraggled cats here, and in old dog who waited patiently at the cross walk until the light turned green before slowly making his way across the very busy street to lie in the sun in front of the Welcome to Corfu sign all day. He was still there when we came back to our ship.

  The souvenirs are a bit different from the last time we were here. The island produces 3% of the world’s olive oil, or so they say.

  Lunch of gyros and Greek salad and house made Greek wine was wonderful outside at Prosilio, complete with white tablecloths and a red rose on each table. Good wifi also helps.

  Of course no exploration day is complete without gelato, which we enjoyed on the steps of the church where we had attended Easter services a few years ago.

  It’s a bit comical to walk through Marks and Spencer’s in Greece and to find the temperature hotter inside than out.

  Managed to fit in a nap before dinner and enjoyed a coconut shrimp salad and ricotta raspberry torte for dessert before watching David Copperfield. No not that David Copperfield. This one is an aging Scot who does ventriloquism, sings, tells bad jokes and plays a mean guitar. Good entertainment all in all, so much so that Vic went back for the 10 o’clock show.
  Read more

 • Day10

  Ponta Delgada and onward

  April 22, 2019 in Portugal ⋅ ☀️ 15 °C

  The day ended beautifully with encouraging conversation and back on board by 4:30.

  As we were headed toward a high pressure weather system, our 37-year-old captain said he’d urge all five engines to try to get us around the bad weather by going south. Experienced 13 foot swells during the night but nothing terrible.

  Because of the possibility of rocky seas, they showed the movie The Green Book morning n place of live entertainment. Excellent story based on actual events in the 1960s.

  Clocks ahead again and slept til 9 as a result.

  Attended the Collectors’ Voyage lunch with the traditional Indonesian menu of nasi goreng, pork skewer, tender chicken and Asian beef. Followed by the traditional rice pudding. One of the tastiest meals of the voyage.

  Listened to the members of Shades of Buble talk about their careers and shopped in the jewelry shops. We never buy anything but it’s fun to look.

  Entertainment tonight was a BBC film with live music accompaniment called Planet Earth II. Amazing photography and original music.
  Read more

 • Day3

  Pineapples St. Anthony

  August 30, 2019 in Portugal ⋅ ⛅ 24 °C

  Miután végig sétáltunk a parton, és kicsit üldögéltünk a kutya alakú szikla körül, kitaláltuk hogy menjünk ananász ültetvényt nézni. A legközelebbi a St. Anthony volt, az kapta a legjobb pontszámot is Google térképen, és csak másfél km, induljunk. Bár elvileg csak 27 fok volt, de a magas páratartalom vagy nem tudom mi miatt ömlött rólunk a, víz. Hegynek fel a szűk utcákon, ahol szinte járda sincs, időnként pár centire húztak el az autók, de végül oda értünk.
  Aranyos kis színes ház, bent egy fiatal srác, teraszon kint a család. Egyből mondta nézzük meg a videót, aztán körbe vezet. Az ananász termesztéséről volt egy 10 perces doku, majd bevitt minket az üvegházakba is. Különböző stádiumú ültetvényeket néztünk meg, baromi érdekes látni, mennyi munka van ezzel, és 2 vagy 2 és fél év, mire szüretelnek, közben többször átültetik, stb.
  Az utolsó üvegházban már 40 fok és 95%os páratartalom volt, jól esett kijönni :D
  Vissza a fő épületbe, ahol lehet vásárolni ananászt, ananászos ipát, likőrt, szappant, mindent, egész olcsón. A körbe vezetés ingyen van egyébként, és nagyon kedvesek.
  Utána ittunk egy jó ananász üdítőt, és elindultunk vissza a partra.
  Read more

 • Day4

  Ebéd, barlangozás, botanikus kert

  August 31, 2019 in Portugal ⋅ ⛅ 26 °C

  Mindjárt...
  Na szóval, a bálna mentes bálna les után vigasztalódtunk egy kis ebéddel. Nem sok minden volt nyitva, és nem is tudtuk, hova lenne érdemes menni, googleben keresgéltünk. A szálláshoz közel volt egy hely, oda ültünk be. Katának ananászos mixed grill (grillezett borjú, sertés, csirkemell, császárszalonna sült krumplival) , nekem bacalhau a bras (sózott tőkehal hagymával, krumplival, tojással megsütve). Finom, kiadós, nem tudtuk megenni mindet :D ja, hoztak ki kérdezés nélkül kenyeret, helyi sajtot és helyi paprikás mártogatóst, amit persze felszámolnak, de ezt valahol olvastuk is már.

  Vissza a szállásra, délutáni csendes pihenő a hosteles lakótársakkal. Egész jó fejek voltak, főleg, mert mind csendes és nem akart beszélgetni :D

  Utána át akartunk menni busszal a szomszéd faluba, de ahhoz már késő volt. Viszont van egy láva barlang 25 percre, de nemsokára indul az utolsó vezetett túra, és egyszerre max 15 ember mehet, de próba szerencse.
  Oda értünk, tele volt emberrel, és mondták sajnos már nincs hely, de ha várunk az indulásig, és esetleg valaki nem érkezik meg, akkor mehetünk. Szerencsére valakik lusták voltak jönni, így mehettünk ;) fejenként 5 euró, majd hajvédő és sisak.
  Lépcsőn le jó mélyre, majd egy beton alagút, tiszta Csernobil, de aztán egyszer csak ott vagyunk a barlangban. A kísérő mesél a létrejöttéről meg csomó érdekes dologról. Baromi érdekes látni a láva nyomait, ahogy folyt a barlangban, meg ahol beszakadt, elszakadt, alakította az útját. Izgi volt, megérte.

  A barlang felé menet láttunk egy parkot messziről, az mi lehet? Google segít, Jardim Antonio Borges nevű csoda botanikus kert. Tele kialakitott barlangokkal, réginek tűnő hidakkal, romokkal, csodás növényekkel, tavakkal, vannak kacsák, kakasok, macskák. Az egésznek olyan őserdő hangulata van. Antonio Borges kezdte el építettni, a faszi ilyen beszívott Indiana Jones lehetett, aki rápörgött a dzsungel kalandozásra és csináltatott magának egy saját dzsungelt romokkal, mindennel. De azt nagyon jól. Az egyik kis barlangban találkoztunk egy denevér kolóniával is.
  Végük vettünk egy egy sört és uzsonnára megettük a St. Anthonyban vett ananászt. Remek délután volt :)
  Read more

 • Day20

  Ponta Delgada Nap

  September 16, 2019 in Portugal ⋅ ⛅ 23 °C

  Már bebarangoltuk, úgyhogy kicsit tanácstalanok voltunk mit csináljunk
  Ittunk egy jó kávét egy szép templom mellett a téren, elsétáltunk a kikötőbe, mert akartunk menni ma Moby Dick-el megint bálnát nézni, hátha most látunk is, de mára már tele vannak holnap nincs, mert szar idő lesz a tengeren és egyik bálna néző sem megy ki holnap, így végül lefoglaltunk két helyet utolsó nap délelőttre.
  Innen kis vásárlás, császkálás, elsétáltunk a hostel felé, ahol az elején voltunk, de régen volt.
  Majd elmentünk egy parkba, amire azt mondják, nagyon gyönyörű botanikus kert. Jardim José da Canto - José do Canto Garden
  R. Jose Do Canto, 9500-076 Ponta Delgada, Portugal
  +351 296 650 310
  https://maps.app.goo.gl/xeD7ArMUe8tXk2B68
  Belépő fejenként 4 euró, de elvileg nagyobb is meg jobb is mint az ingyenes Jardim António Borges volt. Hát, végig sétáltunk, piknikeztünk egyet, tényleg szép és érdekes növények vannak, de az az igazság hogy a Borges ezerszer izgalmasabb, vadregényesebb, érdekesebb volt, és az ingyen is volt. És bár területileg az kisebb, mégis több időt töltöttünk el ott. Ez is jó lenne, ha nem lenne a másik. Önmagában nagyon szép, de magasra tette a lécet az ingyenes. Ha erre jártok, akkor inkább ott töltsetek el egy fél napot. Ott van több kis tó, romok, barlangok, patakok és több madár is, meg jobb büfé.
  Volt nálunk sör meg nasi, ha már itt vagyunk, igyunk meg valahol az óceán parton, de itt végig a kikötő van, akkor séta. Elmentünk egy kicsit távolabb, leültünk a sziklákra, néztük ahogy horgászik egy helyi és szinte percenként fogja a halakat egy sima bambusz rúdra akasztott horoggal, ittuk a sört, élveztük a partot.
  Enni se lenne rossz, a Moby Dick környékén vannak kiülős helyek, nézzük meg. Már előre kinéztük, hogy van 28 euróért két személyes seafood rice, Kata rég szeretne paellát enni, legyen. Plusz van zöld boruk is, ezt is próbáljuk ki. A zöld bor nem a színe miatt az, hanem mert nagyon friss, egy bizonyos fajtából készül, lájtos ízű. Kérni akartunk egy pohárral, de csak üveggel lehet. Miért ne 😉 Kihozták, kimondottan finom, tényleg, kellemes, könnyű.
  Majd hozták az evőeszközöket, akkor ijedtünk meg. Kanál, egy kb diótörő szerszám és valami kaparóka. Aztán egy nagy tálban kihozták a tengeri kütyüs rizset is
  Hát, leizzadtunk és nagyon röhögtünk, ebből mi lesz 😂 Kis rózsaszín rák, azt már meg tudjuk pucolni. Nagyobb rák darabokban páncéllal, akkor ehhez kell a fogó. Meg kétféle kagyló. Kis fehér kis hússal ami kifőtt belőle és nagy fekete kagyló amiből nekünk kell kioperálni
  Nagy levegő, hajrá. Nem volt egyszerű, repült minden mindenhova 😂 De ízre egész kellemes volt, kicsit mint a halászlé, csak tengeri cuccokkal. Nem lett a kedvenc, de ez is pipa, és tényleg nem volt olyan katasztrófális 😊
  Ezután még sétáltunk, felmentünk a nagy lépcsőre a kikötőben meginni még egy sört, megnézni a naplementét ami vicces mert full fekete volt az ég az óceán felől, de végül megmutatta magát a lemenő nap, majd irány vissza a szállás és pihi. Reggel átmegyünk Furnasba kukoricát és cozidot enni. Legalábbis ez a terv 😉
  Read more

 • Day3

  Első nap, első szállás

  August 30, 2019 in Portugal ⋅ ⛅ 22 °C

  Hát végre landoltunk. Az idő tökéletes, főleg ahhoz képest hogy az utóbbi hetekben folyton felhős meg esős képeket láttunk a szigetről.
  És ha, már szép az idő, és ha már nagyon szép a sziget és nincs se autónk se busz járatot nem láttunk, ezért elsetaltunk a reptérről a szállásig. Csak 4km :D de ilyen szép időben ennyi csomaggal semmi gáz 😊

  Amit eddig láttunk Ponta Delgadaból, az nagyon szép és, kedves. Megkerestük a szállást, persze elsétáltunk előtte, mert megzavart hogy kis kórus énekelt nagyon szépen mellette :D végül meglett az ajtó, pont jött ki valaki, ezért bementünk hogy ott hagyjuk a csomagokat 2ig,mert akkor lehet átvenni a szállást...

  Pont össze futottunk végül a sráccal aki intézi a szobákat, és mondta hogy most is becsekkolhatunk, szuper. Körbe vezetett minket, jó fej, segítőkész, mesélt pár dolgot mit hogyan érdemes megnézni (pl a nagyon népszerű helyekre inkább kora reggel, mikor még nincs tömeg, vagy kora este, ilyenek). Lepakoltunk a szobába és irány a város és az óceán part, a kikötő, és amit még sikerül találni, megnézni.
  Read more

 • Day22

  Moby Dick újra

  September 18, 2019 in Portugal ⋅ ⛅ 22 °C

  Szinte ezzel kezdtük, és most ezzel is fejezzük be: bálnales. 3 hete nem láttunk (illetve láttunk de annak csak a neve bálna, amúgy delfin - pilot whale), Kata pedig amíg itt voltunk, végig mindenhol kereste a bálnákat (erről egyszer lesz egy jó kis videó is talán), úgyhogy még egyszer jövünk a Moby Dick-el egy körútra. Menetrend ugyanaz, legyünk ott 8.40-re. Tegnap elmaradt az időjárás miatt, egész nap senki sem ment ki, ma pótolják.
  Reggel korán keltünk, össze pakoltuk a cuccainkat, próbáltuk úgy, hogy férjen még sok minden bele ha vennénk valami szuvenírt de a biztonsági checkin-nel se legyen szívás ha ki kell pakolni. Szóval két nagy utazó hátizsák tele cuccal, amit 3 hétre hoztunk, valamint két kis hátizsák, benne kaja, esőkabát, ananász, főtt kukorica. 2 km a kikötő, lebaktatunk. Tegnap előtt megkérdeztük, mert nekünk itt már logisztikázni kell a csomagok miatt, ott hagyhatjuk e őket s Moby Dick irodában, mondták persze. Szóval csomag lerak.
  Az idő kicsit szürke, az óceán felett napos. Megjelenik egy nagy szivárvány a kikötőt felett, ennek örülünk, de igazából azt jelenti, hogy ott csapadék van, és jön is felénk. A hajóra úgy szállunk fel, hogy szakad az eső, belülre ülünk. Hamar eláll, gyorsan fel a tetőre, elsőként, foglaljuk le a jó helyet.
  Haladunk a partvonal mellett, óriás szivárvány itt is, szinte a hajó mellől indul, és az óceán fölött szabályos félkört alkot. És persze újra elázunk, de most már nem baj.
  Egy idő után delfin raj, csodaszépek, ahogy úsznak, ugrálnak, játszanak a hajó mellett. Utána sok ideig semmi. Egyszer csak nagy öröm, bálna? Nem, "csak" egy tengeri teknős. Nagyon jó, hogy láthattunk ilyet is az élőhelyén.
  Utána telt az idő, egyre kintebb mentünk a nyílt óceánra, térkép alapján sokkal nagyobb területet jártunk be, mint legutóbb, de semmi.
  Hirtelen sok sok sirályt látunk a vízen, oda megyünk nagy delfinraj vadászik a víz alatt, közben ugrálnak, néha a sirályokat lökik arrébb, látványos, érdekes.
  Sajnos bálna sehol. Most se. De láttunk kétféle delfint. Idő van, lassan indul a délutáni nézés, megyünk vissza a kikötőbe. Hazafelé a kapitány még elmeséli megint amiket szokott, meg hogy a vihar előtti napon, azaz két napja délután 6 sperma bálnát is láttak. Ja, mindig ezt mondja, hogy bezzeg tegnap. Sebaj, ez most akkor kimaradt, egyszer majd vissza térünk de szigorúan májusban, a nagyobb méretű bálnák (pl a kék bálna) márciustól júniusig van itt, jól bezabálnak és innen mennek tovább északra hogy utána hónapokig ne egyenek megint. Lényeg, hogy májusban vannak a legtöbben, ezért akkor kell jönni, bár amilyen szerencsénk van, a kapitány majd elmondja: tegnap láttunk kék bálnát meg 25 cápát és még giant shark-ot is, sajnos ma épp nem volt csak két tonhal. 😋
  Read more

 • Day14

  Miradouro do Caminho Novo - bálna les

  September 10, 2019 in Portugal ⋅ ⛅ 22 °C

  Mivel a Decathlon után még maradt időnk leadni a kocsit és elmenni a reptérre, ezért megnéztünk még egy közeli miradourot. Tök jó választás volt, hisz innen nézi a bálna néző hajók földi személyzete hogy hol van épp bálna, delfin. Hallottuk, hogy a szárazföldről nézik, de nem tudjuk elképzelni honnan és hogy. A Futurismo és egy másik cég emberei voltak kint, állványon fasza távcső és pásztázták a vizet. Kata is pásztázta, a toronyból is. Hátha. Egyszer csak ment a nagy rádiózás, a vízen kint megfordultak a hajók, és egy pont irányába kezdett mindegyik haladni. Majd meg is álltak. Próbáltuk nézni a fényképező objektívjével, és valami víz csalódások voltak is, úgyhogy úgy döntöttünk ezek bizony bálnák 😂 Szóval lehet láttunk bálnát 😊
  A parkolóban elő kaptuk az összes cuccunkat, kidobtuk a szemetet, átpakoltunk mindent hogy valahogy a nyakunkba kaphassuk az összes cuccot, mert elvileg ahol leadjuk az autót, onnan még fél óra gyalog a reptér.
  Read more

 • Day22

  Ebéd, lábtranszfer, reptér, ByeAzores

  September 18, 2019 in Portugal ⋅ ⛅ 24 °C

  Csomagot magunkhoz vettük, fél 2 van, este 7.15-kor megy a gép. 5-re bőven elég kiérni, ebédeljünk. Helyszín ugyanaz, ahol a rizses űrlény levest ettük, közvetlenül a kikötő parton. Most csak hambi, kis grill hús, presszó és ennyi. Bár kértünk kólát és vizet, azt elfelejtették, cserébe a presszót ajándékba adták és sokszor elnézést kértek. Nice.
  Ebéd pipa, még mindig van sok idő, együnk egy jégkrémet.
  Menjünk még be a régi városrészbe császkálni meg ananászt venni otthonra, ah, nehéz a csomag, inkább induljunk a reptérre, ilyenkor már úgyis kínlódás van. Viszont idő mint a tenger, csak 4.5km, mikor megérkeztünk ezer éve ide, akkor is sétáltunk és milyen jó volt.... Spoiler: most már félúton nagyon bántuk, hogy nem taxival jöttünk inkább. Azzal akartunk, de tényleg sok időnk volt még. Ráadásul elég ronda környéken sikerült jönni 😂
  Egy nagyon jó része volt, amit nem is értek, miért nem a város közepére tettek, miért a világ végére az ipartelep és a kifutópálya közé. Egy körforgalom, aminek a közepén van 9 pálmafa 9 paddal, középen kör alakú szökőkút 9 modern beton ízével, és minden pálmafánál térkővel kirakva egy sziget neve. Tehát, az összes Azori sziget így egyben. Leírva nem izgi, de van egy kedves hangulata ahogy egyben látod, ahogy jelképezi a szigeteket.
  Ezer km gyaloglás után végre reptér, megesszük a tegnap vett ananászt búcsúzóul majd security check. Szerencsére most nem ítélnek, csak egy maracuja lekvárt vesznek el, mert túl nagy, de úgyis szar volt.
  A duty free boltban sajnos nem túl nagy a választék, ha innen akarna valaki ajándékot vinni, nem lesz könnyű. Ananász pl nincs 😣 Mármint gyümölcs, mert feldolgozva van azért. Inkább lekvárok, sütik, sajtok, piák de nem túl nagy választékban.
  Van viszont szuper lounge a váróterem felett, mindenki számára nyitott, de szinte senki sincs, mert alig látszik. Tökély.
  Lassan lehet beszállni a gépre. Itt hagyjuk a szigeteket. Szuper volt, felejthetetlen, elképesztő, mókás, aranyos, csodaszép és izgalmas.
  Gép felszáll kis késéssel és irány Lisszabon.
  Read more

 • Day6

  Sao Miguel Tag 3

  June 28, 2019 in Portugal ⋅ ⛅ 19 °C

  Heute begann der Tag mit einem Besuch der Ananasplantage. Danach sind wir zum Wasserfall Salto do Prego gewandert, dessen Schönheit man gar nicht in Worte fassen kann. Eingekesselt von einem wunderschönen grünen Dschungel waren wir fast allein an diesem Ort. Der Rückweg führte uns durch ein verlassenes Dorf. Anschließend besuchten wir einen alten Leuchtturm und aßen am Strand zu Abend.Read more

You might also know this place by the following names:

Ponta Delgada, PDL

Join us:

FindPenguins for iOSFindPenguins for Android

Sign up now