Portugal
Ponta Delgada

Discover travel destinations of travelers writing a travel journal on FindPenguins.

46 travelers at this place

 • Day18

  Corfu

  April 30, 2019 in Portugal ⋅ ⛅ 17 °C

  The day began with a rain shower during breakfast and quickly changed to beautiful blue skies for the rest of the day. 20C and another 8 miles exploring the city on foot allowed us to see lots of the Old Town and part of the residential are of the city. Lots of bedraggled cats here, and in old dog who waited patiently at the cross walk until the light turned green before slowly making his way across the very busy street to lie in the sun in front of the Welcome to Corfu sign all day. He was still there when we came back to our ship.

  The souvenirs are a bit different from the last time we were here. The island produces 3% of the world’s olive oil, or so they say.

  Lunch of gyros and Greek salad and house made Greek wine was wonderful outside at Prosilio, complete with white tablecloths and a red rose on each table. Good wifi also helps.

  Of course no exploration day is complete without gelato, which we enjoyed on the steps of the church where we had attended Easter services a few years ago.

  It’s a bit comical to walk through Marks and Spencer’s in Greece and to find the temperature hotter inside than out.

  Managed to fit in a nap before dinner and enjoyed a coconut shrimp salad and ricotta raspberry torte for dessert before watching David Copperfield. No not that David Copperfield. This one is an aging Scot who does ventriloquism, sings, tells bad jokes and plays a mean guitar. Good entertainment all in all, so much so that Vic went back for the 10 o’clock show.
  Read more

 • Day4

  Ebéd, barlangozás, botanikus kert

  August 31, 2019 in Portugal ⋅ ⛅ 26 °C

  Mindjárt...
  Na szóval, a bálna mentes bálna les után vigasztalódtunk egy kis ebéddel. Nem sok minden volt nyitva, és nem is tudtuk, hova lenne érdemes menni, googleben keresgéltünk. A szálláshoz közel volt egy hely, oda ültünk be. Katának ananászos mixed grill (grillezett borjú, sertés, csirkemell, császárszalonna sült krumplival) , nekem bacalhau a bras (sózott tőkehal hagymával, krumplival, tojással megsütve). Finom, kiadós, nem tudtuk megenni mindet :D ja, hoztak ki kérdezés nélkül kenyeret, helyi sajtot és helyi paprikás mártogatóst, amit persze felszámolnak, de ezt valahol olvastuk is már.

  Vissza a szállásra, délutáni csendes pihenő a hosteles lakótársakkal. Egész jó fejek voltak, főleg, mert mind csendes és nem akart beszélgetni :D

  Utána át akartunk menni busszal a szomszéd faluba, de ahhoz már késő volt. Viszont van egy láva barlang 25 percre, de nemsokára indul az utolsó vezetett túra, és egyszerre max 15 ember mehet, de próba szerencse.
  Oda értünk, tele volt emberrel, és mondták sajnos már nincs hely, de ha várunk az indulásig, és esetleg valaki nem érkezik meg, akkor mehetünk. Szerencsére valakik lusták voltak jönni, így mehettünk ;) fejenként 5 euró, majd hajvédő és sisak.
  Lépcsőn le jó mélyre, majd egy beton alagút, tiszta Csernobil, de aztán egyszer csak ott vagyunk a barlangban. A kísérő mesél a létrejöttéről meg csomó érdekes dologról. Baromi érdekes látni a láva nyomait, ahogy folyt a barlangban, meg ahol beszakadt, elszakadt, alakította az útját. Izgi volt, megérte.

  A barlang felé menet láttunk egy parkot messziről, az mi lehet? Google segít, Jardim Antonio Borges nevű csoda botanikus kert. Tele kialakitott barlangokkal, réginek tűnő hidakkal, romokkal, csodás növényekkel, tavakkal, vannak kacsák, kakasok, macskák. Az egésznek olyan őserdő hangulata van. Antonio Borges kezdte el építettni, a faszi ilyen beszívott Indiana Jones lehetett, aki rápörgött a dzsungel kalandozásra és csináltatott magának egy saját dzsungelt romokkal, mindennel. De azt nagyon jól. Az egyik kis barlangban találkoztunk egy denevér kolóniával is.
  Végük vettünk egy egy sört és uzsonnára megettük a St. Anthonyban vett ananászt. Remek délután volt :)
  Read more

 • Day20

  Ponta Delgada Nap

  September 16, 2019 in Portugal ⋅ ⛅ 23 °C

  Már bebarangoltuk, úgyhogy kicsit tanácstalanok voltunk mit csináljunk
  Ittunk egy jó kávét egy szép templom mellett a téren, elsétáltunk a kikötőbe, mert akartunk menni ma Moby Dick-el megint bálnát nézni, hátha most látunk is, de mára már tele vannak holnap nincs, mert szar idő lesz a tengeren és egyik bálna néző sem megy ki holnap, így végül lefoglaltunk két helyet utolsó nap délelőttre.
  Innen kis vásárlás, császkálás, elsétáltunk a hostel felé, ahol az elején voltunk, de régen volt.
  Majd elmentünk egy parkba, amire azt mondják, nagyon gyönyörű botanikus kert. Jardim José da Canto - José do Canto Garden
  R. Jose Do Canto, 9500-076 Ponta Delgada, Portugal
  +351 296 650 310
  https://maps.app.goo.gl/xeD7ArMUe8tXk2B68
  Belépő fejenként 4 euró, de elvileg nagyobb is meg jobb is mint az ingyenes Jardim António Borges volt. Hát, végig sétáltunk, piknikeztünk egyet, tényleg szép és érdekes növények vannak, de az az igazság hogy a Borges ezerszer izgalmasabb, vadregényesebb, érdekesebb volt, és az ingyen is volt. És bár területileg az kisebb, mégis több időt töltöttünk el ott. Ez is jó lenne, ha nem lenne a másik. Önmagában nagyon szép, de magasra tette a lécet az ingyenes. Ha erre jártok, akkor inkább ott töltsetek el egy fél napot. Ott van több kis tó, romok, barlangok, patakok és több madár is, meg jobb büfé.
  Volt nálunk sör meg nasi, ha már itt vagyunk, igyunk meg valahol az óceán parton, de itt végig a kikötő van, akkor séta. Elmentünk egy kicsit távolabb, leültünk a sziklákra, néztük ahogy horgászik egy helyi és szinte percenként fogja a halakat egy sima bambusz rúdra akasztott horoggal, ittuk a sört, élveztük a partot.
  Enni se lenne rossz, a Moby Dick környékén vannak kiülős helyek, nézzük meg. Már előre kinéztük, hogy van 28 euróért két személyes seafood rice, Kata rég szeretne paellát enni, legyen. Plusz van zöld boruk is, ezt is próbáljuk ki. A zöld bor nem a színe miatt az, hanem mert nagyon friss, egy bizonyos fajtából készül, lájtos ízű. Kérni akartunk egy pohárral, de csak üveggel lehet. Miért ne 😉 Kihozták, kimondottan finom, tényleg, kellemes, könnyű.
  Majd hozták az evőeszközöket, akkor ijedtünk meg. Kanál, egy kb diótörő szerszám és valami kaparóka. Aztán egy nagy tálban kihozták a tengeri kütyüs rizset is
  Hát, leizzadtunk és nagyon röhögtünk, ebből mi lesz 😂 Kis rózsaszín rák, azt már meg tudjuk pucolni. Nagyobb rák darabokban páncéllal, akkor ehhez kell a fogó. Meg kétféle kagyló. Kis fehér kis hússal ami kifőtt belőle és nagy fekete kagyló amiből nekünk kell kioperálni
  Nagy levegő, hajrá. Nem volt egyszerű, repült minden mindenhova 😂 De ízre egész kellemes volt, kicsit mint a halászlé, csak tengeri cuccokkal. Nem lett a kedvenc, de ez is pipa, és tényleg nem volt olyan katasztrófális 😊
  Ezután még sétáltunk, felmentünk a nagy lépcsőre a kikötőben meginni még egy sört, megnézni a naplementét ami vicces mert full fekete volt az ég az óceán felől, de végül megmutatta magát a lemenő nap, majd irány vissza a szállás és pihi. Reggel átmegyünk Furnasba kukoricát és cozidot enni. Legalábbis ez a terv 😉
  Read more

 • Day3

  Első nap, első szállás

  August 30, 2019 in Portugal ⋅ ⛅ 22 °C

  Hát végre landoltunk. Az idő tökéletes, főleg ahhoz képest hogy az utóbbi hetekben folyton felhős meg esős képeket láttunk a szigetről.
  És ha, már szép az idő, és ha már nagyon szép a sziget és nincs se autónk se busz járatot nem láttunk, ezért elsetaltunk a reptérről a szállásig. Csak 4km :D de ilyen szép időben ennyi csomaggal semmi gáz 😊

  Amit eddig láttunk Ponta Delgadaból, az nagyon szép és, kedves. Megkerestük a szállást, persze elsétáltunk előtte, mert megzavart hogy kis kórus énekelt nagyon szépen mellette :D végül meglett az ajtó, pont jött ki valaki, ezért bementünk hogy ott hagyjuk a csomagokat 2ig,mert akkor lehet átvenni a szállást...

  Pont össze futottunk végül a sráccal aki intézi a szobákat, és mondta hogy most is becsekkolhatunk, szuper. Körbe vezetett minket, jó fej, segítőkész, mesélt pár dolgot mit hogyan érdemes megnézni (pl a nagyon népszerű helyekre inkább kora reggel, mikor még nincs tömeg, vagy kora este, ilyenek). Lepakoltunk a szobába és irány a város és az óceán part, a kikötő, és amit még sikerül találni, megnézni.
  Read more

 • Day22

  Ebéd, lábtranszfer, reptér, ByeAzores

  September 18, 2019 in Portugal ⋅ ⛅ 24 °C

  Csomagot magunkhoz vettük, fél 2 van, este 7.15-kor megy a gép. 5-re bőven elég kiérni, ebédeljünk. Helyszín ugyanaz, ahol a rizses űrlény levest ettük, közvetlenül a kikötő parton. Most csak hambi, kis grill hús, presszó és ennyi. Bár kértünk kólát és vizet, azt elfelejtették, cserébe a presszót ajándékba adták és sokszor elnézést kértek. Nice.
  Ebéd pipa, még mindig van sok idő, együnk egy jégkrémet.
  Menjünk még be a régi városrészbe császkálni meg ananászt venni otthonra, ah, nehéz a csomag, inkább induljunk a reptérre, ilyenkor már úgyis kínlódás van. Viszont idő mint a tenger, csak 4.5km, mikor megérkeztünk ezer éve ide, akkor is sétáltunk és milyen jó volt.... Spoiler: most már félúton nagyon bántuk, hogy nem taxival jöttünk inkább. Azzal akartunk, de tényleg sok időnk volt még. Ráadásul elég ronda környéken sikerült jönni 😂
  Egy nagyon jó része volt, amit nem is értek, miért nem a város közepére tettek, miért a világ végére az ipartelep és a kifutópálya közé. Egy körforgalom, aminek a közepén van 9 pálmafa 9 paddal, középen kör alakú szökőkút 9 modern beton ízével, és minden pálmafánál térkővel kirakva egy sziget neve. Tehát, az összes Azori sziget így egyben. Leírva nem izgi, de van egy kedves hangulata ahogy egyben látod, ahogy jelképezi a szigeteket.
  Ezer km gyaloglás után végre reptér, megesszük a tegnap vett ananászt búcsúzóul majd security check. Szerencsére most nem ítélnek, csak egy maracuja lekvárt vesznek el, mert túl nagy, de úgyis szar volt.
  A duty free boltban sajnos nem túl nagy a választék, ha innen akarna valaki ajándékot vinni, nem lesz könnyű. Ananász pl nincs 😣 Mármint gyümölcs, mert feldolgozva van azért. Inkább lekvárok, sütik, sajtok, piák de nem túl nagy választékban.
  Van viszont szuper lounge a váróterem felett, mindenki számára nyitott, de szinte senki sincs, mert alig látszik. Tökély.
  Lassan lehet beszállni a gépre. Itt hagyjuk a szigeteket. Szuper volt, felejthetetlen, elképesztő, mókás, aranyos, csodaszép és izgalmas.
  Gép felszáll kis késéssel és irány Lisszabon.
  Read more

 • Day2

  Oceanside promenade walks

  December 21, 2019 in Portugal ⋅ ☀️ 19 °C

  Had a mini heart attack while walking here when I discovered my photos weren't showing up in my gallery.

  Turns out because I manually changed the time zone on my phone to override Toronto time, my phone was like YOU CAN'T BE TAKING PHOTOS IN THE FUTURE and refused to show them 😒Read more

  Cathy Y

  LOOOL that's what you get for trying to override your phone

  12/22/19Reply
   
 • Mar19

  Ponta Delgada, Sao Miguel, Azores

  March 19, 2019 in Portugal ⋅ ⛅ 15 °C

  Today, as it is our last day staying in the city, we thought it would be good to go into town and take a few photos of places we had seen with our family when they first arrived. Look at the lovely patterns on the streets.Read more

  Lo Derome

  Magnifique !

  3/20/19Reply
  Lo Derome

  Miam! Miam!

  3/22/19Reply
  Karen Horan

  Hope you are enjoying your last days......home before you know it!

  3/22/19Reply
   
 • Day10

  Ponta Delgada

  April 22, 2019 in Portugal ⋅ ☀️ 16 °C

  Started out drizzly and with a rainbow but didn’t take long to open the clouds to the beautiful sunshine. Wonderfully warm 19C and a breeze. Walked to the fruit and vegetable market and bought clementines the through a garden and back to the old town for lunch where Vic and I shared mussels and rustic bread and cheese and Carolynne and I shared white wine. More walking in the city in the sunshine.

  Rob, the cans of sardines are for you.
  Read more

 • Day8

  Ponta Delgada Cheese & Wine

  May 2, 2015 in Portugal ⋅ ⛅ 63 °F

  When we returned from the volcanic crater to Ponta Delgada, we went to a very nice hotel for a wine tasting. Glenda and I got off the bus at the fifteenth-century Spanish fort and walked in the oldest part of the city. We admired the beautiful architecture and took a few photos. By the time I returned to the ship I had a slight sore throat, but was not running a fever. I took a couple Tylenol capsules and went to sleep. Around 5:00 pm I woke and got dressed for another dinner with Hal and Sharon Miles, this time at the Crown Grill. I am really enjoying learning some of the finer points of using the Canon 60-D camera.Read more

 • Day1

  Impressionen

  July 10, 2019 in Portugal ⋅ 🌙 21 °C

  Ein paar Eckdaten:
  Im Jahre 1438 von einem Sklaven entdeckt angeblich. Er hat, so wird berichtet von Santa Maria aus Land gesehen in der Ferne. An Tage des Erzengels Michael.

  Größte Insel der Azoren und die Hauptinsel mit Ponta Delgada als Hauptstadt der Azoren.

  746 km²
  155 km Küste
  137.699 Einwohner
  Read more

You might also know this place by the following names:

Ponta Delgada, بونتا ديلغادا, Горад Понта-Дэлгада, Понта Делгада, Πόντα Ντελγάδα, פונטה דלגדה, ポンタ・デルガダ, პონტა-დელგადა, 폰타델가다, پونتا دلگادا, Понтæ-Делгадæ, Понта-Делгада, ปงตาแดลกาดา, 蓬塔德爾加達