- Show trip
- Add to bucket listRemove from bucket list
- Jun 6, 2024
- ☁️ 20 °C
- Altitude: 5 m
- PortugalAzoresPonta DelgadaMarina Ponta Delgada37°44’22” N 25°39’51” W
Dag 7-8: Sao Miguel
June 6 in Portugal ⋅ ☁️ 20 °C
Vandaag een kort reisverslag van onze afgelopen twee dagen.
Gisterenochtend vertrokken we uit het mooie Flores. We hebben absoluut genoten van onze tijd hier op dit mooie eiland. Onze vlucht vertrok omstreeks 12u30. De luchthaven is hier gelukkig zo klein dat we na het droppen van de auto en baggage, nog een kleine wandeling kunnen maken door het centrum in afwachting van onze vlucht. We maken nog een blitzbezoek aan de ‘piscinas naturais’ van Santa Cruz de Flores, waar je tussen de rotsen in natuurlijke waterpoelen kan baden. Spijtig genoeg hebben we vandaag geen tijd meer om zelf te plonsen.
Onze vlucht verloopt vlot en we komen heelhuids aan op Sao Miguel. We moeten onze Citroën van op Flores spijtig genoeg inwisselen voor een minder vlotte Nissan Micra. Katrien zal de Citroën hard missen tijdens het rijden.
Na goed aangekomen en gesetteld te zijn in Sao Miguel, hebben we nog een reservatie in de warmwaterbronnen Poca de Dona Beija. Deze warmwaterbaden (+/- 39 graden) worden verhit door de resterende vulkanische activiteit van het eiland. We genieten en ontstressen in de thermal baths ‘by night’.
Na een nachtje slapen staat er vandaag opnieuw een wandeling op de planning rond de caldeira en meren van Sette Cidades, in het meest westelijke stuk van Sao Miguel. In totaal wandelen we zo’n 13,5 km rond de kraterrand. Het weer is opnieuw goed en ideaal voor een wandeling.
Na de wandeling begeven we ons opnieuw naar de rotsbaden (Piscinas Naturais), maar ditmaal in de buurt van het strand van Mosteiros. Deze keer hebben we wel tijd om te plonsen in de baden en genieten we ook van een rustmomentje op de rotsen.
Onderweg naar ons appartement stoppen we nog bij een restaurant waar Katrien een veggie hamburger eet en ik een verse vis.
Morgen staat er whale watching op het programma! 🐳 🤞Read more
Traveler T zal toch weer heel mooi worden daar.Geniet.xx
Traveler Zijn dat allemaal hortensias langs de baan?
Traveler Ja ze, ook een paar Agapanthussen (die lange purperen) maar de rest zijn hortensia’s