Portugal
Porto do Comprido

Discover travel destinations of travelers writing a travel journal on FindPenguins.
Add to bucket listRemove from bucket list
Travelers at this place
  • Day 19

   Capelinhos - amit eltemetett a vulkán

   September 15, 2019 in Portugal ⋅ ⛅ 21 °C

   Tudtuk hova jövünk, de megint tátva maradt a szánk. 1957-ben a világítótorony mellett a tengerben kitört egy vulkán, ami 13 hónapig volt aktív, ez alatt az idő alatt 2 méter magasan fedte be vulkáni hamuval a környéket, a tornyot, a házakat. 4000 ember hagyta el a szigetet emiatt, 300 ház semmisült meg vagy sérült meg valamint a sziget területe 2.5 km2-el lett nagyobb. Tehát ide nőtt egy új félsziget. És ezt látjuk most. Kietlen holdbéli táj, félig eltemetett torony és néhány háznak a teteje látszik ki a földből, szép nagy dombok vulkáni hamuból, tényleg földöntúli látvány.
   A torony körül a hamuba építettek az eredeti talaj szintjére egy látogató központot, ahol Capelinhos és a kitörés története nézhető meg, valamint mindenféle ásványok, amiket az akkori vulkán dobott ki magából (többek között gyémánt és arany is volt benne), az azori szigeteki vulkánokról infók meg úgy általában a vulkáni tevékenységről a földön. Van egy kis film is erről a témáról, érdemes megnézni ha már ott vagyunk. A központ a hamu alatt van, alagúton lehet közlekedni, majd a túlsó végén a világítótoronynál jössz fel a jelenlegi szintre. A világítótorny alsó szintje hamu alatt van, az emeletet és a tornyot rendbe rakták, fel lehet mászni rá és körbe nézni.
   A belépő a toronyba egy euró, a teljes központba talán 10 euró volt, de megéri. Elég ritkán lehet ilyen friss vulkáni területet így megnézni, megdöbbentő az egész.
   Utána még felsétaltunk mellette egy hamudomb tetejére, onnan is körbe néztünk, raktunk el egy kis hamut, elmentünk még az óceán partig, majd irány vissza Horta, lassan le kell adni a robogót és menni a reptérre.
   Read more

  • Day 19

   Robogó vissza, búcsú uzsonna, viszlát

   September 15, 2019 in Portugal ⋅ ⛅ 21 °C

   Hazafelé robogás, megint elázás, robogó leadás előtt ebéd Peter's-nél természetesen, plusz gintonic, nyilván, utána még robogóval fel a félszigetre, ahonnan csodás kilátás nyílik az öbölre, el is jött az 5 óra, vigyük vissza és induljunk a reptérre.Read more

  • Day 12

   Vulcão dos Capelinhos

   May 25 in Portugal ⋅ ⛅ 18 °C

   Im Nordwesten der Insel kam es 1957/58 zu mehreren Eruptionen, dabei entstand erst eine neue Insel, die schließlich zu einer Halbinsel wurde. Der „Neue Vulkan“ hat zusätzliche 2,4 Quadratkilometer Fläche geschaffen. Bei der letzten Eruption flogen 2 kg schwere Lava-Bomben ca. 1.500 Meter weit, in zwei Kilometer Entfernung hat der Ascheregen alles mit einer 80 cm dicken Schicht bedeckt. Ca. 27% der gesamten Insel haben den Ascheregen abbekommen!

   In der Nähe steht bis heute ein Leuchtturm, der zum Teil durch die Lava verschüttet wurde. Dort ist ein sehr interessante Doku-Center entstanden, in dem alles genau erklärt und auch gezeigt wird. Der Leuchtturm ist auch betretbar.

   Leider konnte die Drohne nicht aufsteigen, da es deutlich zu windig war…
   Read more

  You might also know this place by the following names:

  Porto do Comprido

  Join us:

  FindPenguins for iOSFindPenguins for Android