Portugal
Ribeira Grande (Matriz)

Discover travel destinations of travelers writing a travel journal on FindPenguins.

34 travelers at this place

 • Day7

  Riberia Grande este

  September 3, 2019 in Portugal ⋅ ⛅ 20 °C

  Random portugál vallási ünnep, azaz egy este a városban. Nagyon mókás ahogy a templom karácsonyi fényekben villog, millió ember az utcán, a téren a templom előtt ülnek, és mintha licitálnának valamire, de nem értettük a rendezvényt :) Éhesek voltunk, de itt alig van étterem, főleg este. Eddig mindenhol az volt, hogy nagyon nehéz volt találni bármit, kivéve Ponta Delgadaban. Így végül ettünk asszem bifinát (grill sertés szelet hamburger szerűen és az elmaradhatatlan chips bele 😂) meg találtunk sós popcornt, bár kis mennyiségben árulták csak, itt inkább főleg az cukros színes karamellás popcornt a menő. Aztán még valami furcsa fellépők is voltak, a helyi Notar Mary meg Kis Grofo táncosokkal. Nekünk annyira nem, de a helyieknek nagyon bejött. Jó kedélyűek, nem aggódnak, nem sietnek, hétköznap van, de este 11kor még simán mindenki ott volt.Read more

 • Day8

  Lagoa do Fogo - körtúra a tűz tavánál 1

  September 4, 2019 in Portugal ⋅ ⛅ 18 °C

  Amit tegnap este kinéztünk azt most kicsit körbe sétáljuk. Na jó, nem körbe, csak egy kis részét. Annyira különleges és szép volt, hogy inkább több részre bontom :)
  A tűz tava, azaz a Lagoa do Fogo. Egy vulkán beomlott krátere, amiben létrejött néhány kristálytiszta tó. A legtöbb ember megáll a fölötte lévő kilátópontnál, onnan is eszméletlen a látvány, körben a kráter csipkés szélei és jurassic park szerű környezet.
  A bátrabbak lesétálnak a parkolótól a tó szélére, 200 m szintkülönbség szinte függőlegesen, meredek lépcsőkön.
  Mi inkább egy körtúrát választottunk, alltrailsen láttuk, nem tűnt nehéznek, összesen 6km, az semmi. 2 óra alatt meglesz.
  Elindultunk felfelé a gerincen a parkolótól. Egy ideig sok ember jön ide, aztán elmaradoznak, majd tök egyedül mentünk. Két oldalról nagyon meredek szakadék, kB 1 méter széles gerinc, ami félelmetes lenne, de mindkét oldalon derékig érő növényzet van, amitől kicsit olyan, mintha korlát lenne. Persze nincs, de azért jobb komfort érzet.
  Azért őszintén, voltak olyan pontok, amik elég ijesztőek voltak, és jól esett amikor jött egy egy fenyő erdő a gerincen, ahol nem láttuk a mélységet.
  A gerinc maga csodálatos, hihetetlen elképzelni hogy egy régi vulkán peremén egyensúlyozol. A fenyős részek szintén nagyon extrák voltak. Nem tudom miért, de tiszta gyűrűk ura hangulata volt.
  Mentünk mentünk mentünk, azt hittük hogy már sokat haladtunk, de ránéztünk a térképre, és láttuk, hogy még baromi sok van a gerincből. Pedig összesen max 2km ez a szakasz.
  Még egy kis emelkedő, még egy kanyar, még egy lejtő, még egy kitett rész, mikor jön már az elágazás, ami után már elvileg könnyű, mert csak lefelé kell menni?
  Végre elértük a kanyart. Gyönyörű volt fent menni, de most már jöhet a sima séta lefelé. Jaja, sima, séta 😂
  Folyt. köv.
  Read more

 • Day7

  Calderias - füstöl és fortyog a föld

  September 3, 2019 in Portugal ⋅ ⛅ 21 °C

  Icipici település, vagy inkább pár ház a hegy oldalában vadregényes helyen több üres elhagyatott épülettel. Leparkoltunk, kén szag, és gőzöl a híd alja.
  Baromi érdekes, co2 tör fel a talajból, tűzforró a föld, emiatt bugyborékol a víz a medencében, a patakban, a pocsolyában.
  Ráadásul vannak kiépitett gödrök, rajtuk fedővel, beszámozva, ömlik belőlük a kénes faszén szagú gőz, és bárki ide jöhet, beteszi a kajáját és megfőzheti itt. Cozidos a helyi neve.
  Kicsit félelmetes, kicsit bámulatos, nagyon durva elképzelni hogy ennyire nagy még a vulkáni aktivitás vagy mi itt a földben, hogy forró minden és gőzöl.
  Read more

 • Day7

  Salto do Cabrito túra

  September 3, 2019 in Portugal ⋅ ⛅ 21 °C

  Körtúra Calderiasbol egy vízeséshez. Az elején egy nagy forró rét, ahol ki van írva: ne állj sokáig egy helyben, ne feküdj le, a, földre, mert sok a szendioxid a levegőben. Jól hangzik :D közben itt ott gőzölög a hegy random helyeken az ösvény mellett. Az ilyen helyeken ha ledugsz egy botot a földbe, egyből gőz jön ki. Meg is égettük a kezünket meg a lábunkat, mert nézzük már meg meleg e 😂
  Egy idő után trópusi dzsungel szerű erdőben megy az út egy vízvezeték mellett. Kicsit olyan, mintha Pennywise várna a végén. Főleg akkor, amikor egy régi vízműhöz értünk az erdő közepén 👻
  Ezután a vízvezeték tetején megy korlátok között az ösvény. Egyszer csak meredek szikla falak közé értünk, alattunk a mélység, meg egy szép nagy vízesés, aminek a tövében emberek fürdenek. Kis pici hangyák a mélyben. Megérkezéstünk.
  Tényleg nagy, fölöttünk tornyosulnak a sziklák, szinte össze nyomnak, de nagyon látványos hely. Én úsztam is benne, Kata lábat áztatott. KB egy órát voltunk el itt.
  Ja, amúgy mint kiderült a helyszínen, autóval is, lehet jönni, de úgy nem látod az erdőt, meg a gőzölgő hegyoldalt, meg nem is kihívás így. Viszont rájöttünk, hogy a túra további része amellett a műút mellett menne, ahol kocsival jönnek, ráadásul a túra kétharmada még hátra lenne, szóval vissza fordultunk arra, amerről jöttünk.
  Jól jártunk, mert vissza felé így még meg tudtunk nézni az erdő közepén egy régi de még használatban lévő gátat, ami nagyon vadregényes úton közelíthető meg, és szuper jól is néz ki.
  Read more

 • Day7

  Lagoa do Fogo alkonyat

  September 3, 2019 in Portugal ⋅ ⛅ 20 °C

  Mivel közel volt, gondoltuk megnéztük gyorsan fentről a tűz tavát, ami egy beomlott vulkán kráterében van, és út vezet a kráter széléig. Huh... Ide vissza jövünk holnap túrázni egyet.

 • Day8

  Caldeira Velha - dzsungel termál

  September 4, 2019 in Portugal ⋅ ⛅ 18 °C

  Kora reggel össze cuccoltunk, itt hagyjuk Rabo de Peixe-ét és a harmadik szállást, ma már este Nordeste mellett alszunk.
  Gyors reggeli egy kávézóban, majd tankolás, sikerült megtenni vagy 200 km-t eddig és az autó igényelte az utánpótlást.
  A Caldeira Velha 9kor nyit, azt írták mások, érdemes nyitásra oda menni, mert utána tömeg nyomor lesz. Fél 10re sikerült is megérkezni, de szerencsére még kevesen voltak a parkolóban. 3 eur a séta jegy, 8 a fürdőzős. És max 2 órát lehet bent lenni vele. Kaptunk karszalagot, de senki sem ellenőrizte bent, és azt sem, meddig voltunk.
  A rövid ösvény ami bevisz az első medencéhez nagyon szép, megint tiszta dzsungel.
  Mi lentről kezdtünk, elvileg fentről kéne mert ugy egyre melegebb medencékbe ülhetsz be, de lázadtunk na meg pont üres volt az első :D nagyon festői, és nagyon kellemes ahogy elfekszel a forró medencében.
  Tovább a másodikhoz, emellett van egy kis tó ami szokás szerint fortyog, füstöl-gőzöl mellette a föld és random helyeken rotyog a földön a pocsolya. Ki is van írva, hogy 100 fokos a víz, ide ne ülj be 😂 de mellette van megint egy használható, abban is elfeküdtünk. Itt már kezdtek érkezni az emberek, de még mindig nem volt tömeg.
  Tovább a harmadik medencéhez, ami egy vízesés alján van. Csodaszép, festői. Be a vízbe, 5 perc múlva csak egyedül voltunk benne, fotózás stb. Itt tényleg hűvös már a víz, de a vízesés bal szélén langyos víz jön. De ez is nagyon kellemes.
  Pár perc múlva kezdtek érkezni ide is az emberek, vissza mentünk a második medencéhez még ázni kicsit.
  A nap kisütött és így látszott igazán, mennyire buja növényzet és magas hegyoldalak vesznek körül.
  Van egy kis látogató központ is, tényleg mini, itt az azori szigeteki vulkánokról lehet érdekeseket megtudni.
  Mire eltelt a két óránk, addigra teljesen megtelt a hely, a parkoló is fullon volt, buszok, autók, tömeg. Tényleg korán kell menni az ilyen helyekre.
  Gyalog 15 perc alatt körbe lehetne járni, fürdőzéssel s 2 óra pedig szerintem bőven elég.
  Read more

 • Day8

  Lagoa do Fogo - 2

  September 4, 2019 in Portugal ⋅ ⛅ 19 °C

  Tehát végre megvolt az ösvény lefelé. Hihetetlen buja növényzet mindenhol, tiszta dzsungel, a zöld ezer árnyalata. Bár süt a nap és nem volt eső, mindenhonnan csöpög a víz, mellettünk kis patak, körülöttünk meredek sziklafalak, csuda hely. Kicsit el is tévedtünk a nagy csodálkozásban, sikerült letérni az ösvényről, de nagy nehezen vissza találtunk.
  Egy idő után elmaradtak a nagy fák és az erdő, és ilyen sztyeppe szerű lapos területre értünk. Kis fenyők, bokrok, magas fű. Körbe már látszott a vulkán pereme, és ahol végig jöttünk. Innen nem is tűnik olyan vészesnek, bár persze fentről egyik irányba az óceán is látszott, másik irányba körben a kráter.
  Elértük az első kis tavat. Annyira idilli és csendes volt, hogy úgy döntöttünk itt ebédelünk. Kis kolbász, kenyér, sajtkrém, sajt, joghurt.
  Tovább a nagy tó partján. Itt ott sirály csontvázak, ki tudja miért van itt ennyi.
  Elértük az első félsziget csúcsát. A tó partja kis kavicsos és sekély, azúrkék színű, bár a legmélyebb pontja 38 m, itt a szélén nyugis.
  Végig a félsziget partján, majd a másik, kisebb félsziget partján, gyönyörű, csendes, nyugis, körben a sziklák jó magasak.
  Kicsit pihentünk a kis félsziget csücskében, itt már több ember volt, de még mindig teljesen jó.
  Majd irány fel a parkolóba. Azt hiszem 120 méter szintkülönbség pár száz méteren. Nagyjából egy meredek lépcső végig.
  Időnként vissza nézve látszik a tó teljes pompájában, eszméletlen.
  Végül elértük az autót. A tervezett 6.5 km túra nekünk kicsit több lett, és olyan 4-5 órát simán eltöltöttünk vele. Bár voltak ijesztő részek, de abszolút megérte.
  Read more

 • Day9

  Sao Miguel Tag 6

  July 1, 2019 in Portugal ⋅ ⛅ 20 °C

  An diesem schönen Montag sind wir zuerst zum Caldeira Velha gefahren, einem Park mit heißen Quellen. Danach ging es weiter zum Fogo See, wo wir bis unten zum See wanderten. Zum Sonnenuntergang gucken ging es dann mal wieder nach Ribera Grande.

 • Day8

  Miradouro do Pico da Barrosa

  September 4, 2019 in Portugal ⋅ ⛅ 18 °C

  A parkolóból látszott a hegy tetején egy meredek út szélén a miradouro, ahonnan a tavat lehet látni fentről, hát csak felmentünk még 5 percre. Megérte.

 • Day4

  Caldeira Velha

  July 13, 2019 in Portugal ⋅ ⛅ 22 °C

  Thermalbad....da bekommt der Begriff Thermal ne ganz andere Bedeutung ! 🤒🤒🥴🥴🤒😩😰😰🤯🤯🤯🔥🔥🔥🔥🌡️🌡️🌡️🌡️🌡️🌡️🌋🌋

  Bin wohl etwas verpeilt 🤔🤪🤪 auch T-shirt falschrum angezogen!🤪😜😛

You might also know this place by the following names:

Ribeira Grande (Matriz)

Join us:

FindPenguins for iOSFindPenguins for Android

Sign up now