South Korea
Puchŏn-dong

Discover travel destinations of travelers writing a travel journal on FindPenguins.

5 travelers at this place

 • Day1

  Busan

  November 3, 2017 in South Korea ⋅ 🌙 15 °C

  Gisteren vlogen we van Taipei naar Busan. We kwamen pas 's avonds in onze airbnb aan. Dat is trouwens een hele mooie, nieuwe en aangename bnb. We wouden meteen op pad om iets te gaan eten maar kwamen snel een probleem tegen: onze bankkaarten werken hier niet. We kunnen nergens geld afhalen en dat is wel wat moeilijk leven dan. Gelukkig had ik nog zo een 4euro in Won en daar kochten we een soort aiki noodles mee om in onze airbnb op te eten.
  Ondertussen belde ik al met Fortis en zij hebben kunnen regelen dat ik op sommige plekken kan afhalen, het blijft een trial and error onderneming wel.

  koreanen zijn hele lieve mensen. De hele dag lang zijn we geholpen geweest door of aan de praat geraakt met Koreanen. Ze kunnen dan wel nauwelijks Engels, ze gaan alles doen om uw vraag te kunnen beantwoorden.

  Vandaag gingen we op tempeltocht. Eerst naar het noorden van Busan naar een prachtig tempelcomplex tussen de herfstbomen en erna in het westen van Busan met de kabelbaan op de 1300meter hoge berg. Daar verdwaalden we (letterlijk) in het bos maar vonden de weg terug richting een tempel in de rotsen gekapt. Het was een hele lastige weg maar zeker de moeite. 17.7km gestapt vandaag.
  'S avonds aten we echt lekkere Korean bbq met verse kimchi en al de rest.
  Read more

 • Day2

  Busan dag 2

  November 4, 2017 in South Korea ⋅ 🌙 9 °C

  12 km gestapt.

  Gamcheon cultural village is een grote woonwijk, eigenlijk meer een vroegere slumb, die omgevormd is geweest door allemaal kunstenaars. De gebouwen werden allemaal in verschillende kleuren geschilderd en er werden kunstgalerijen enzoverder toegevoegd. Een hele levendige en tegelijk rustige buurt.
  Erna sprongen we op de bus en stapten in een onbekende buurt af en die bleek super tof te zijn. Honderden winkels vol prachtige goedkope kleren, schoenen etc en eetkraampjes met lokaal voedsel. 'S avonds aten we nog eens Korean BBQ maar dan een beetje anders.
  Read more

 • Day24

  op weg naar Busan - Zuid Korea!

  October 15, 2016 in South Korea ⋅ ⛅ 22 °C

  Vanmorgen vroeg opgestaan 06.30 wekkertje naar Hakata Port Terminal.
  Begane grond inchecken bij een balie, erna een soort van uitrijkaart kopen bij machine. Met lift omhoog, daar door de gate, dan paspoort laten checken, dan bij dr volgende kaartjes laten checken. Weer naar beneden door andere wachtruimte, opnieuw de gate en dan naar buiten naar de boot! Nog ff 2x in de boot je kaartjes checken en daar gaan we! Dit proces kan efficiënter 😂

  Boottocht ging goed, totdat we zeiden dat we er bijna waren, Nash helemaal wild, niet meer te houden de laatste 10 minuten. Bij de douane ook alle kanten heen rennen, zelfs door de poortjes naar de andere kant, terwijl wij nog in de rij stonden voor controle.
  Zou wat zijn, 10 dagen in Japan kind niet kwijt en nog geen 5 minuten in Zuid Korea kind wel kwijt :/
  Dus ik erachteraan, direct natuurlijk van die beambten ook in paniek. Nash gevangen, schreeuwend in mijn armen terug. Weer in de rij, we werden gelukkig eerder geholpen. Die lui wilden ons natuurlijk ook zo snel mogelijk weg hebben.

  Taxi in, openbaar vervoer durfden we met Nash niet aan. Taxichauffeur en bijna alle andere Koreanen vinden Nash helemaal geweldig. Bij het hotel kreeg hij van 2 omaatjes gelijk chocoladenootjes in zijn hand gestopt. We konden niet direct inchecken, dus ff rondje markt gelopen. (Zit direct naast ons hotel)
  We keken onze ogen uit, levende vissen, garnalen, kokkels andere schelpdieren, kruiden, fruit, maar ook een kraam vol met pannen & tupperwarebakjes. Tussendoor geven oma's & opa's Nash een aai over zijn bol of proberen zijn aandacht te krijgen en geven fruit/snoepjes.

  Van de stad hebben we verder nog niks gezien, want Nash was zo hyper dat die overal heen rende en niet in de kinderwagen wilde, dat het niet opschoot om nog met hem op pad te gaan. Tis sowieso een stuk drukker en chaotischer dan wat we in Japan hebben gezien.

  Morgen staat hop on-of bus in de planning
  Read more

 • Day25

  regen, regen en meer regen in Busan

  October 16, 2016 in South Korea ⋅ 🌫 16 °C

  Vandaag vol goede moed de metro ingestapt naar het beginpunt van een Hop-On-Bus. Klein stukje over het stationsplein lopen, alleen Nash wilde toch ook even in de plassen stampen. Prima...
  conclusie: schoenen nat, wilde die heel de dag niet meer aan 😑
  Busrit ging prima, zelfs wifi in de bus. Bij het bekendste strand van Busan uitgestapt: Haeundae Beach.
  Doordat het niet echt zachtjes regende, zijn we direct een koffietentje ingevlucht. Paraplu gekocht en nog een kort rondje gelopen, maar dat was drama door de regen.

  Weer de bus in op weg naar het centrum en de Cinema van Busan. Cinema wilde ik qua architectuur zien. Maar buschauf had er alleen niet zo zin in, want reed gewoon 3 stoppunten voorbij, zonder dat we uit konden stappen.
  Grrr beetje jammer... de eerstvolgende stop maar uitgestapt en toevallig was dat bij een groot winkelcentrum. In ieder geval droog daarbinnen.

  Nash zat nog steeds met zijn blote voeten, dus daar hebben we eerst nieuwe schoenen en sokken voor gehaald. Winkelcentrum met 13 etages en 1 hoek ervan zat een soort ballorig, maar dan nog gekker. Principe zoals bij de ikea ballenbak waar je je kind kan dumpen als jij wilt shoppen. Zou iets zijn voor de tuinen in Naaldwijk ;)

  Daar heeft Nash zich bijna 2 uur vermaakt en als die jongen blij is zijn wij dat natuurlijk ook 😁
  Erna een hapje gegeten op de foodcourt etage en weer richting hotel gegaan.

  Tis dus niet gelukt om Busan echt te ontdekken..

  Morgen vliegen we in de middag naar Jeju eiland; Honeymoon eiland van de Zuid Koreanen.
  Read more

You might also know this place by the following names:

Puchŏn-dong, Puchon-dong

Join us:

FindPenguins for iOSFindPenguins for Android

Sign up now