Spain

Travelers at this place
    • Day 9

San Sebastian

August 13, 2024 in Spain

Zoals gisteren gezegd werd er veel regen verwacht vandaag. Daarom besloten we om niet het zwembad op te zoeken maar de trein te pakken naar San Sebastian. Bij de receptie nog even wat handige tips gevraagd met betrekking tot parkeren. Deze tips leidde ons naar een industrieterrein in Zumaia. Vanuit hier konden we met dezelfde OV kaart als gisteren voor € 1,20 samen naar San Sebastian.

Het is deze hele week de feestweek van San Sebastian waardoor er in de hele stad van alles te doen is. We begonnen bij een pleintje met allemaal foodtruckjes waar we een empanada en een smoothie haalden. Daarna hebben we een flinke ronde gemaakt langs de kust. Deze weg eindigde bij een aquarium waar we ook naar binnen zijn gegaan. Het aquarium bestond ook uit een museum met daarin de geschiedenis van de visvangst in de regio. Er hing ook een gigantisch skelet van een walvis. Het aquarium zelf was niet bijzonder groot, maar wel prima voor een uurtje vermaak.

Daarna zijn we de stad weer ingegaan en hebben we in 3 verschillende restaurants enkele pintxo's gegeten, de ene wat lekkerder dan de andere, maar over het algemeen een hele dikke prima. Tussendoor nog even langs de ZARA voor een nieuwe jurk voor Inge en afgesloten met een milkshake.

Bijkomend bij de feestweek is een vuurwerkshow die elke avond plaats vindt voor 10 dagen aan een stuk. Het is een soort wedstrijd, waarbij allemaal vuurwerkteams elke dag mogen laten zien wat ze kunnen. De hele dag praktisch geen regen gehad, maar tijdens de laatste minuten van de vuurwerkshow viel het ineens met bakken uit de hemel. We hebben de laatste minuten daarom alleen gehoord. Omdat we maar 15 minuten hadden om de trein te halen zijn we toch maar gaan rennen door de regen. helemaal doorweekt kwamen we daar aan. Nu in het treintje terug naar de parkeerplaats, daarna opwarmen onder de douche.

You might also know this place by the following names:

Aquarium

Join us: