- Show trip
- Add to bucket listRemove from bucket list
- Aug 8, 2024, 5:54 PM
- ☁️ 23 °C
- Altitude: 33 ft
- SpainGaliciaViveiroMarina de Viveiro43°40’4” N 7°35’39” W
Au revoir France, hola España
August 8 in Spain ⋅ ☁️ 23 °C
Zojuist zijn we aangekomen in Viveiro, Spanje. En man oh man, wat ontzettend fijn om aan te leggen na ruim 60 uren varen, voor het eerst off-shore.
Het gaat al beter om langer achtereen te varen. Er komt een routine in die voor ons werkt. Duidelijk is dat je discipline moet hebben tijdens het reizen. Dat betekent dat je je houdt aan je wacht en tussendoor je rust pakt. En die rust is altijd (te) kort. We wisselen elkaar 's nachts om 3 uur af na 6 uur wacht. Dus die is van 21 - 3 uur en vervolgens tot 9 uur. Daarna doen we een wissel om de 4 uren zodat we ook de nachtwacht afwisselen. Voor beiden is slapen om 21 uur lastig omdat je dan simpelweg nog niet moe genoeg bent en met het lawaai om je heen is het dan lastig inslapen Want er is altijd lawaai op zee. Dat maakt het ook best zwaar.
Tussendoor iets doen tijdens het varen, is zeker de eerste dag lastig omdat je met lezen of film kijken eigenlijk altijd beroerd wordt. Dit geldt ook wanneer je al even op zee bent en de deining tegengesteld is aan de wind. Dan kun je buiten voor je uit staren of plat gaan maar verder niks. Anders word je zeeziek. Ook heb ik koffie afgezworen omdat mijn maag het tijdens het varen op zee niet verdraagt.
We zijn onderweg eindelijk het kanaal doorgevaren en in de Biskaje belandt. Dat was nog een spannend stukje zee omdat er allemaal rotsen liggen. Maar dan zijn we er toch door. Dus einde Noordzee en einde Engels kanaal. De zee wordt dieper en daarmee de golven fijner om overheen te varen.
Uiteraard is het niet alleen kommer en kwel op zee. Onderweg hebben we een schildpad gezien, talloze dolfijnen en een prachtig stel walvissen. Dit keer hebben we ze ook weten vast te leggen. Echt schitterend, er was zelfs een kleintje bij. En dan natuurlijk de mooie zonsop- en ondergangen. Het blijft prachtig om te zien.
En dan zie je eindelijk land. Dat is zo fijn. Spanje heeft werkelijk een prachtige kust in het noorden. Hoge met bos begroeide bergen en schitterende gekleurde huizen tegen de heuvels op gebouwd. Alhoewel het hier grijs weer is, is het aangenaam warm en zitten we in korte broek op het dek uit te puffen van deze oversteek. Omdat we onderweg de vhf-antenne zijn verloren moeten we hier kijken naar vervanging en reparatie Heel vervelend dit omdat je onderweg op je scherm geen AIS oppikt maar ook geen signaal uitzendt. We hebben deze reis dus extra moeten uitkijken.
Nu de boel eerst weer opruimen en wat eten. Morgen kijken we wat Viveiro heeft te bieden.Read more
Traveler Nou wat heerlijk! Hoe zuidelijker jullie komen hoe mooier het wordt. Lekker genieten ❤️
Traveler Dank je lieverd 😘😘😘
Traveler Geweldig blazende walvis?
Traveler Ja, zo mooi ❤️