Spain
Nuévalos

Discover travel destinations of travelers writing a travel journal on FindPenguins.
6 travelers at this place
 • Jul6

  Monasterio de piedras

  July 6, 2019 in Spain ⋅ ☀️ 31 °C

  Het natuurpark is een prachtig park in de ruige bergen van de provincie Zaragoza. Door dit park stroomt de Rio de piedra. De vele watervallen en grotten spelen een hoofdrol.
  Het klooster was vroeger een kasteel van de Moren die dat als verdedigingsfort gebruikten in de strijd tegen de Christenen. Het werd echter in 1194 door Alfonso II tijdens de Reconquista veroverd waarna het aan de Cisterciënzer Orde werd geschonken. Het Moorse kasteel werd daarna gedurende 23 jaar omgebouwd tot een klooster met barokke en gotische stijlen en een strakke en simpele architectuur. Na 1835 raakte het klooster in vergetelheid maar vijf jaar later in 1840 kocht de familie Muntadas het klooster op op een openbare veiling. De familie kocht het klooster omdat ze verliefd waren geworden op de omgeving en de natuur waarna zij zorgden voor de verdere ontwikkeling en behoud van de omgeving.
  NB het meest teleurgesteld waren we bij de ticket verkoop: ze gaven ons automatisch korting voor 65+..😕. Je schijnt te slijten van al dat reizen ....
  Read more

You might also know this place by the following names:

Nuévalos, Nuevalos