Spain
Puerto Rico

Here you’ll find travel reports about Puerto Rico. Discover travel destinations in Spain of travelers writing a travel blog on FindPenguins.

11 travelers at this place:

 • Day4

  Dan 4 - Whale and Dolphin watching tour

  August 27, 2018 in Spain ⋅ 🌬 24 °C

  Pa sem še eno leto bližje 50ki :), malo hitro to gre, ma smo še mladi. Jutranji tretma s super zajtrkom in potem se spravimo v pristanišče, kjer gremo na katamaran Supercat, bojda največji na svetu. Malo je že v letih, je pa res mogla to biti luksuz zverina, z jacuzzijem ( al je facuzi?) na krmi. Triurni izlet (83 EUR za nas tri), nas popelje na Atlantik, južno od otoka. Po kaki uri se začne veličastna predstava narave in bitij s katerimi si delimo to “ kuglo”. Jate delfinov, mali, veliki, baby delfini, ni da ni. Plavajo ob katamaranu, plavajo pred in ob barki, skačejo iz vode in se igrajo. Ne rabim posebej razlagat, da je mala popotnica bila navdušena, saj si je želela nadvse videti delfine v živo. Če do danes na Jadranu ni imela sreče, je njena radovednost končno potešena in bolje, da jih je videla v naravnem okolju kot pa v nekem vodnem parku s spremljevalnim show programom.

  In za vrhunec, imamo srečo in vidimo še kite. Kratko sicer ampak lepo doživetje. Vrnemo se v Puerto Rico in nazaj na “domačo” teraso na kosilce in kopanje. Ko se sonce in vročina malo umirita, mini golf...čas je za nove zmagovalce :)

  Po golfu se osvežimo v bazenu in potem svoje dame peljem v Amadores, mestece zelo blizu na eno fino večerjo ob morju in sončnem zahodu, da proslavimo, kot je treba. Jutri pa spet izlet, jutri pa v višave Gran Canarie, na 1949 m visoko nad morjem, Pico de las Nieves jutri in izlet skozi gorske vasice otoka. Salud !
  Read more

 • Day1

  Dan 1 - Treviso - Gran Canaria

  August 24, 2018 in Spain ⋅ ⛅ 21 °C

  ...potovanje se začne ob 5 zjutraj. Danes je očitno prosti dan za šašave voznike, včasih res ne vem zakaj stojimo, zaviramo kot norci, čez 20 metrov pa nikjer okoli avta in res ne vem zakaj smo stali. Očitno je taki dan danes. Skratka, prispemo do Trevisa, parkiramo,vse kot mora biti, rezervacija na parkingu kot mora biti, potem pa k novemu stresu. Tehtnici Ryanaira. Seveda imamo 4 kg preveč, klasika, malo delajo živci ko spet na tleh kovček, nekaj nesemo nazaj v avto, uredimo skratka, da ne podoživljam :), lepo so Ryanair spremenili pogoje letos januarja, druga, manjša torba na krov letala je lahko samo dimenzij 35x20x20 cm, kar je praktično nič in nas je že preden šli, dodatno 94 EUR stalo to, da smo se prilagodili glede prtljage. 4 ure in 20 minut in pristanemo na Gran Canarii. Najdemo rent a car, beli Clio, novi, uredimo vse v roku 15 minut, 88 EUR za cel teden, in že se peljemo. Pokrajina zanimiva, samo kamen in kaktusi, na sredini več ali manj kamenje, ob obali hoteli, plaže in poseljeno.

  Cca 45 km do mesta Puerto Rico, kjer nas za cel teden čaka apartma, Apartamentos Babalu, 378 EUR za nas tri za cel teden, čeprav ni klime, pa imamo apartma 5 metrov pred bazenom in je zakon. Po napornem dnevu pa še par dobrih stvari in v bistvu presenečenj, zelo so cene ugodne. Bencin, liter 95 oktanskega bencina je 1,087 EUR. Tu, pred bazenom imamo kafič, kjer je pivo veliko 2,5 EUR, imajo hrano, zajtrki so od 3,5 do največ cca 7,5 EUR, ostala hrana, klasika sicer, burgerji, pohano, nuggetsi, s pomfrijem itd, ampak tudi solate, piščanec ali steak, med 4 EUR do največ 8 EUR za ogromno porcijo hrane s steaki. Skratka, zaenkrat to izgleda denarnici zelo prijazno. Pa glede na to, da imamo lastno kuhinjo in hladilnik, bomo še kaki market malo obiskali pa si sami skuhali tudi kaj.

  Prvi potovalni dan je bil dolg in naporen, verjetno bomo kar na terasici pred apartmajem in pred bazenom danes povečerjali in se spočili, jutri pa naprej raziskovat otok.
  Read more

 • Day2

  Dan 2 - Playa del Ingles - Maspalomas

  August 25, 2018 in Spain ⋅ ☀️ 27 °C

  Buenos dias Gran Canaria. Ob 7 zjutraj še tema zunaj, vse mirno, zgodnji zajtrk z nakupom še od včerajšnjega večernega sprehoda po Puerto Ricu. Obmorsko mesto z eno veliko plažo, s “sardelnim” sistemom ležalnikov, marina in potka do trgovskega centra ob kateri so lokal do lokala. Našli smo en market in nakupili vsaj za zajtrk in seveda še tudi kaj za odžejat :)

  Po zajtrku skratka, ob 8.30 smo že v pogonu in prvo se odpeljemo do Playa del Ingles. V bistvu je to največja turistična plaža tukaj, “mesto” predstavljajo hoteli, apartmaji in lokali. Plaža je res ooooogromna, dooooolga, pesek, kljub vsem ležalnikom in sončnih dežnikom je še vedno ogromno peska, seveda udobje brez peska računajo, ampak mi nismo, da bi celi dan ležali na plaži. Odkljukamo, poslikamo in gremo dalje. Naslednja destinacija so sipine. Dunas de Maspalomas, peščene sipine, 400 hektarjev peščenih sipin, nastale naj bi ob zadnji ledeni dobi, iz dna oceanskega peska, ki bi ga naj veter nanosil na južno obalo otoka. V bistvu mali “delček” izkušnje, kot da bi bil v Sahari :) ob nežnih 28 do 34 stopinj se podamo na sprehod skozi del sipin. Pesek spodaj hladen, scena in razgledi za spomine, zanimivo, ampak vroče.

  Puncam še ni bilo dovolj vročine in sonca, zato še poiščemo “safari s kamelami”, dejansko izpostavljena aktivnost na Gran Canarii. Punce se še s kameljo karavano na kameljem hrbtu kamele Felipe še enkrat podata skozi pesek in vroče sonce. Sam sem vmes rezerviral, ker otrok do danes na vseh jadranjih še ni v živo srečal delfine, rezerviral na svoj rojstni dan izlet z največjim katamaranom na svetu bojda, in tri urno opazovanje delfinov in kitov (upam, da res kakega vidimo). Zdaj čakam potrditev in upam, da se kdo v agenciji do ponedeljka zbudi iz sieste in da ne bo stresov :)

  Po kameljem safariju pa,končno v Maspalomas, spet samo apartmaji, trgovine, beton, hoteli in lokali, pa na odlične tapase za kosilo. Gamberi, govedina, piščanec, hobotnica, paprike, krompir, odlično kosilo za relativno mali denar. Po kosilu še obisk Spara in nakup, da bomo kaj tudi doma skuhali, če bodo delale plošče :), pa na easy na terasi ob bazenu. Verjetno bo za danes to dovolj, po večerji še na mini golf pri hotelu. Ve se kdo bo zmagal :)
  Read more

 • Day3

  Dan 3 -Las Salinas - Las Palmas

  August 26, 2018 in Spain ⋅ ☀️ 26 °C

  Golf včeraj je trajal dvakrat po 18 lukenj in kljub tudi “hole in one” udarcem je dvakrat zmagala mami. Neverjetno :) Danes smo dolgo spali, do 9 in potem takoj jutranja osvežitev v bazenu in zajtrk na terasi. Za tem pa takoj na izlet. Prevozimo cel otok, ceste imajo super, praktično je celotna glavna cesta nova avtocesta, in od juga se peljemo mimo Las Palmasa na čisto severno zahodni del otoka. Mestece Agaete, simpatično malo, danes je dogajalo, dva odra z živo glasbo, dva koncerta, dosti ljudi. Še prej pa si pogledamo Las Salinas, zanimivo plažo, ki ima v bistvu naravne bazene, ki izgledajo kot soline, v katere lepo prihajajo valovi Atlantika. Zanimiva pokrajina, črni vulkansko kamenje, pesek in visoki valovi, ki treskajo v obalo.

  Ko se začnemo vračat se vmes ustavimo še pri Cenobio del Valeron, zanimiva zadeva, 350 lukenj narejenih v vulkanske skale, ki so jih uporabljali za skladiščenje pšenice, fig in tako naprej. Danes so do tja stopnice, zanimivo pa je to moglo biti kakih nekaj sto let nazaj.

  Pot nadaljujejo nazaj proti glavnemu mestu Las Palmas. Ogromno mesto, pristanišče, marina, zunaj na sidru same velike ladje in parkiramo v garažni hiši, ob centru mesta. S parkiranjem je kar dela, saj je avtov dosti, mest pa relativno malo, ampak se vedno najde. Samo potrpežljiv je treba biti malo. Pa ne parkirat ob rumeni črti ! Skratka, po Las Palmasu se sprehodimo skozi glavno ulico, trgovina do trgovine, nič drugače kot Čopova v Ljubljani ali Gosposka v Mariboru. Sprehodimo se do katedrale v Las Palmasu, ki je res lepa, trg pred njo urejen, čisto in mirno, vidi se, da je danes nedelja, ker je skoraj vse zaprto. In nič ni narobe, nam paše brez gneče. Pojemo kosilo na uličici pod katedralo in potem še nazaj do avta. Mesto samo po sebi ni naredilo posebnega vtisa na nas, smo videli že mnogo več bolj slikovitih mest z več karakterja, tako da se ne bomo več vračali v th dnevih nazaj.

  Od Las Palmasa dobrih 45 minut vožnje nazaj do Puerto Rica. Zanimivo je res gledati okolico, avtocesta, menjavajo pa se samo masivne industrijske cone, kamenje, trgovinski centri in hoteli. Pod črto, je zanimivo, ampak da je vse podrejeno samo trgovinam in masovnemu turizmu, me ne navdušuje. Manjka “duša”, tisto nekaj, ko rečeš, vau, sem bi še prišel.

  Večerno kopanje, večerja na terasi in je konec dneva. Jutri pa spet poln dan in še malo praznovanja :)
  Read more

 • Day5

  Dan 5 - Pico de las Nieves - Agüimes

  August 28, 2018 in Spain ⋅ 🌬 25 °C

  Včerajšnji golf se je končal neodločeno, na dodatni luknji pa spet isti zmagovalec :) Večerja je bila ob plaži in praznovanje smo lepo zaključili, bil je lep dan.

  Danes zjutraj spimo dolgo in danes je spet dan za celodnevni izlet. Po zajtrku se odpeljemo proti vrhu, Pico de las Nieves, 1949 m nadmorske višine in prekrasni razgledi. Pot od Puerto Rica do vrha traja dobro uro, 75 km je do vrha in dve tretjini poti je avtocesta, nakar se spustimo na navadno cesto, ki se naslednjih 21 km samo dviga, ponekod tudi zelo strmo. Samo za najbolj pogumne kolesarje :)

  Na poti do vrha pot vodi mimo kraterja, sedaj očitno že ugaslega vulkana in ko se dvigaš od morja, kjer je samo kamenje, se naenkrat proti vrhu začne pravi gozd borovcev in iglavcev, kot da naenkrat prides v neko drugo okolje. V bistvu je zelo lepo in zanimivo, do zdaj edina stvar, ki je skorajda nedotaknjena, čeprav je mogel biti tukaj en konkreten požar, saj je ogromno dreves v določenem radiusu ožganih. Ko pridemo do vrha, se pa odpre prekrasen pogled iz višav. Oblaki pod nami, 6,5 km stran ikonična skala Roque Nublo, do katere lahko greš hodit, okoli pa kanjoni, skale, spodaj oblaki, v daljavi pa obris Tenerife. Tukaj se ustaviš in res vskraš lepoto narave, če so “spodaj” že vse podredili industriji, trgovskim centrom z obvezno Irsko, Libanonsko, Kitajsko in še kako restavracijo in seveda poleg polno trgovin. V bistvu žalostno da se to najbolj “prodaja” namesto pristne zadeve.

  Zanimivo skratka tudi, kje ljudje živijo, saj si težko predstavljam, da se po tej cesti vsak dan voziš v službo ali šolo. Ko se naužijemo razgleda, se začnemo vračati in se ustavimo še v mestecu Agüimes. Simpatično malo mesto, center mesta je par luštnih uličic z različnimi kipi po mestu, osrednji park pa lepša še ena lepa cerkev, ki pa je zaprta. Praktično celo mesto je mesto duhov, odprti sta dve gostilni, v eni izmed njih pojemo odlično kosilo, gamberi s česnom v ponvici, Ropa Vieja, klasična in tradicionalna jed tukaj s čičeriko in meso iz žara, vrhunsko spečeno, sočno meso, vsaka čast za tole. Siti še prevozimo zadnji del poti do apartmaja in večer preživimo s kopanjem in počitkom na terasi. Jutri še zadnji kratek izlet do Puerto de Mogan, Playa Tauro in Playa Amadores, zadnji dan preden nas čaka pot domov pa bomo samo še odigrali kako partijo golfa “eno za vse” :) in se še naužili sonca in kopanja preden nas čaka jesen in zima doma.
  Read more

 • Day6

  Dan 6 - Puerto de Mogan - Playa Tauro

  August 29, 2018 in Spain ⋅ ☀️ 26 °C

  Pa smo že v praktično predzadnjem dnevu. Samo še en mali kotiček nam je ostal in to je Puerto de Mogan. Majhno pristanišče in marina na čisto južno zahodnem delu otoka. Do tja moramo po avtocesti, ker je cesta ob obali zaprta. Pridemo tja in znane scene, ki se dejansko ponavljajo povsod. Ogromen shopping center in parkirišče, v mestecu, ki je sicer simpatično, pa spet irsko/italijanski bari, kjer imajo italijanski sladoled in irska piva seveda, namesto domače ponudbe pa nudijo tople sendviče, hot doge, hamburgerje, seveda z obilico pommes fritesa. Majhna in ozka marina z vsem skupaj sicer izgleda slikovito, ampak po enem lokalnem pivu, se odpravimo še nazaj, na plažo, ki nam je v oči padla, ker ni ležalnikov na njej.

  In dejansko, malo pred plažo Amadores, je Tauro, vasica, ki ima lepo peščeno plažo, z dostopom po mivki, kjer se končno še ohladimo v Atlantiku. Tukaj ni mrzel, prav fino je. Mala popotnica ni bila navdušena nad valovi in na kosilo gremo kar na “domačo” teraso. Danes preostanek dneva in jutri še samo lenarimo, v bistvu smo videli, kar je videt, v akvarije s show programi, vodne parke in podobno pa bomo tokrat spustili.

  Zvečer morda golf...čas bi bil da postavim stvari,na svoje mesto :)
  Read more

 • Day7

  Dan 7 - Shopping center Europa :)

  August 30, 2018 in Spain ⋅ 🌬 26 °C

  Zadnji dan dopusta in danes se nam ne mudi nikamor. Praznimo hladilnik, v bistvu je ostal tonic, sem kupil še en gin :) Dolgo spanje in zajtrk na terasi, kopanje, počivanje in potem, v času največje vročine na terasi, odločitev, da gremo preko ceste, kjer domuje Shopping center Europa. Da vidimo, kako to izgleda povsod tukaj. Skratka, hrana povsod več ali manj ista ponudba, bari s seznami tekem in tu so scene kot da bi bil v Angliji. Gospe, ki imajo več kg kot jaz lepo sekajo po velikem pivu, pommes fritesu in gledajo Premier ligo nogometno tekmo. Menuji za hrano so povsod za Angleže, Nemce, Špance, Švede, Norvežane, Dance, Italijane, ponudba pa kot rečeno skorajda identična. Kao Tapas, čeprav, če hočete pravo izkušnjo tapasov, Trip Advisor je vaš prijatelj, ker to je pač, približek za turiste. Potem pa seveda steaki, praktično identični izbor tukaj, v Puerto Ricu ali kjerkoli smo bili in so turisti blizu. Izbor povsod ali poprova omaka, z gobicami ali mehiška omaka. Potem pa še zraven kebap restavracije, kitajske restavracije, ki si tukaj brez težav držijo visoke cene, bolj kot smo jih navajeni in pa seveda mehiška hrana povsod, z oznako “tex-mex”, s cenami da mi je smešno. Pregrešno drago, glede na to, da smo v Mehiki pristno to hrano jedli za 80 % manj cene. In tu in tam še indijska ali libanonska restavracija. Pa da ne pozabim na pizze in ribjo ponudbo. Ob tem pa seveda trgovine, bluetooth zvočniki Bose in Jbl za smešne cene, seveda se vidi, da so to kitajski ponaredki in včasih že drži, da nismo tak bogati, da bi poceni kupovali.

  Mala popotnica končno sicer dobi nove slušalke, ki smo jih dolgo izbirali, za mali denar in prd nakupom preizkušeno, bo v redu. Izvemo tudi, ko sem hotel plačati s kartico, da je potrebno biti zelo pazljiv, ker je baje ogromno prevar s karticami in ti spraznijo račun, kak si rekel keks. Baje so lani, preko 15 mio EUR potegnili dol samo Norvežanom. Skratka, fajn je, da nismo pretirano zapravljali, preživeli smo :)

  Privoščimo si še kosilo, ki je bilo sicer v redu, ampak gladko 48 EUR, pol litra vina je tukaj 10EUR, kar je rop :)

  Vrnemo se na teraso, kopanje in uživanje še teh zadnjih par ur, jutri ob 4 zjutraj proti letališču in domov.
  Read more

 • Day1

  Gran Canaria

  December 22, 2017 in Spain ⋅ ⛅ 20 °C

  Left the house at 5.30am to go to Edinburgh. Parked in secure parking. Took the courtesy bus to the airport.
  Flight left at 10am. We had lunch on the plane. Had bought sandwiches earlier.
  Arrived 30 mins ahead of schedule. It was 20° C / 68° F when we arrived.
  Explored the hotel and went for dinner

 • Day2

  Day Two

  December 23, 2017 in Spain ⋅ ⛅ 20 °C

  Left the apartment at 9 am for breakfast.
  Buffet style breakfast. Family enjoyed it.
  Met a holiday rep in the reception area. Booked a 3 hour boat tour for Christmas day. Also booked a Panaramic Tour around the island by bus on Boxing Day. Emma went swimming today. It turned colder in the afternoon. Martin & I went to a pub to watch El Clasico (Real Madrid vs Barcelona derby) After dinner we went for a walk and saw a Flamenco Show.Read more

You might also know this place by the following names:

Puerto Rico, 35130

Join us:

FindPenguins for iOS FindPenguins for Android

Sign up now