Sri Lanka
Pelwehera

Here you’ll find travel reports about Pelwehera. Discover travel destinations in Sri Lanka of travelers writing a travel blog on FindPenguins.

5 travelers at this place:

 • Day14

  Temple de Dumbulla

  October 20, 2015 in Sri Lanka

  Aujourd'hui direction Dambulla et Polonaruwa , visite des vestiges dune des anciennes capital du Sri Lanka. Pour y aller , tuktuk et bus...c est rock n roll !!! À 5 dans un tuktuk pour aller jusqu'au bus puis 2h dans un bus local (expérience extra).
  Belle visite donc , des singes partout, des varans ...très sauvagesRead more

 • Day6

  Dag 5 17 november

  November 17, 2017 in Sri Lanka

  Vandaag: bezoek aan de leeuwenrots en een natuurpark. Op een klein half uurtje rijden met de bus van ons hotel bevindt zich de leeuwenrots. Circa 200 meter hoog en voor de liefhebber van een mooi uitzicht 1021 treden naar de top. Na 200 treden waren we er wel klaar mee en hebben we beneden gewacht op degene die naar de top zijn gegaan. Op de terugweg naar beneden langs de cobrarots gelopen. Daarna lunch in een restaurant vlakbij ons hotel en daarna door naar een natuurpark voor de jeep safari. 6 persoons 4 wheel drive jeep voor ons vieren, ruimte genoeg om te zitten en, open dak, dus ook konden staan. We waren amper op weg en ja hoor, linker voorband lek. Binnen 10 minuten verwisseld met behulp van collega chauffeurs en weer door het park in. Na 20 minuten de eerste olifant gespot. Vreemd omdat ze meestal in kuddes leven. Nog geen 10 minuten verder de eerste kudde: fantastisch om ze zo in het wild te zien. Daarna meerdere kudden, verschillende vogels waaronder pauwen en apen gespot.
  2 uur in het park rondgereden en daarna bijna de krant gehaald. De olifanten trekken van het ene park naar het andere. Waar we eerder het waarschuwingsbord ‘Pas op overstekende olifanten!’ hadden gezien, kwamen we 2 grote en een kleintje tegen. Auto’s en tuk-tuks keerden of reden achteruit, de buschauffeur stopte en reed toen door. Beide grote olifanten kwamen op de bus af en raakte die bijna ter hoogte waar opa en oma zaten. Dus.......🚌🐘🐘 Al met al, een onvergetelijke ervaring. Op naar het diner en een hete nacht🙃
  Read more

 • Day7

  Dag 6 18 november

  November 18, 2017 in Sri Lanka

  04:15 uur Harde knallen volgen elkaar op. Vuurwerk? Apen die op het dak met kokosnoten gooien? Terroristische aanslag? Als je half slaapt heb je niet snel scherp wat er loos is. Buiten hoor je mensen, dus snel naar buiten en al snel krijgen we door wat er aan de hand is: brand! Achter ons appartement op 30 meter afstand in het gebouwtje waar massages gegeven worden en je in de sauna kunt. Vlammen slaan door het dak, geblust wordt met emmertjes water, knallen houden op en de elektra valt uit op het complex. Paniek? Nee maar wel alle spullen gepakt voor evacuatie. De knallen werden veroorzaakt door gesmolten stroomkabels die steeds kortsluiting maakte. Oorzaak brand: lekkende gasfles en smeulend vuur van de houtgestookte sauna. Nadat brand onder controle was begon nablussen en hebben we nog een poging gedaan om de slaap te vatten.
  08:00 uur vertrek met de bus voor de fietstocht. In totaal 15.7 km gefietst door de natuur en het was geweldig. Uiteraard warm maar te doen, ondanks de fietsen welke bij ons niet door de APK keuring zouden komen. Na het bereiken van het eindpunt, ijsje gegeten, pannenkoekjes gegeten en uiteraard water gedronken.
  Verder door naar tempel, museum, koninklijk paleis uit 1100 en complex met 4 boeddha’s bezocht. Als dat niet cultureel is.
  Daarna doorgereden naar restaurant voor de lunch, allemaal Sri Lankaanse gerechten, en toen terug naar het hotel: aankomst 16:45, dus al met al een lange dag met als hoogtepunt de fietstocht.
  Read more

 • Day8

  Höhlentempel von Dambulla

  January 30, 2015 in Sri Lanka

  Fünf heilige Höhlentempel , bestückt mit ca. 156 Buddhastatuen sowie Höhlenmalereien. Die ältesten Kunstwerke stammen aus vorchristlicher Zeit, die jüngsten aus dem 20. Jahrhundert.

You might also know this place by the following names:

Pelwehera

Join us:

FindPenguins for iOS FindPenguins for Android

Sign up now