Eerste tekenen van regelmaat

In de tweede week begonnen mijn lectures echt. Ze verschilde behoorlijk en de ene vond ik behoorlijk interessant zoals International Business Strategy en de andere was wat minder boeiend en had ik deRead more
Het is schreeuwend heet, dus tijd voor een wandeling 🥴
We pakken de trein naar Sandiaoling en gaan een wandeling maken die volgens de berichten "grotendeels vlak" is. Dat is misschien waar, maarRead more
On aura pas fait la chasse aux oeufs de Pâques cette année, mais on remplace ça (un peu en retard 😋) par une chasse aux chats, cachés (ou pas!) partout dans un petit village proche de JiufenRead more
Toen Taiwan aan het begin van de 20e eeuw onderdeel was van Japan werd er flink geïnvesteerd in het land. Taiwan moest een modelkolonie worden en daarvoor werden alle registers opengetrokken. 💴 ZoRead more
De retour dans le nord, on en profite pour retourner dans un coin qui nous avait vraiment plu en arrivant à Taïwan : On part refaire un tour à Jiufen. Ce village est tellement beau et paisible, çaRead more
Petit séjour tranquille dans la petite ville minière de Jiufen. Celle-ci aurait inspirée Miyazaki pour le voyage de Chihiro. Mais ce dernier a toujours démenti. Peut importe, les habitants loinRead more
Es gibt an der Nordküste irrsinnig viel zu sehen, aber da Sonntag war und wunderbares Wetter, waren die Massen unterwegs. Ich habe daher einige Sights an der Küste ausgelassen, habe mich an denRead more
Had breakfast at Tim Ho Wan. They didn't have any sauces for the dim sums, and gave us chop chillies.
Took the bus from Taipei direct to Jiufen.
Walked Jiufen Old Street, and had peanut ice cream rollRead more
Waar wij achter zijn gekomen is dat Taiwanezen niet echt ochtendmensen zijn. 🙇♂️ Na 11 uur komt het leven een beetje op gang, daarvoor is het uitgestorven. 🛣️
Dat moet je ons geen 2Read more
Het is vandaag tijd om de hoofdstad Taipei achter ons te laten. We wagen ons in een local train die ons naar Ruifang brengt. Wat meer richting de kust, ten oosten van Taipei. 🏮
Jiufen staat bekendRead more
You might also know this place by the following names:
Ruifang District, Ruifang, 瑞芳區
Traveler Wat ziet het er allemaal mooi uit! We hebben je gemist bij friends@thefarm, hoor!
Traveler Fantastisch Jona, geniet van je avontuur! Wij genieten op afstand mee✨
Traveler Tjonge Jona, toch bijzonder dat je een aantal maanden met deze mensen en hun cultuur mee mag leven. Toch heel anders dan wanneer je backpackend op doortocht bent.