Thailand
Ao Ton Sai

Here you’ll find travel reports about Ao Ton Sai. Discover travel destinations in Thailand of travelers writing a travel blog on FindPenguins.

19 travelers at this place:

 • Day136

  Koh Phi Phi - Monkey Beach

  October 18, 2018 in Thailand ⋅ 🌧 30 °C

  On the way to one of the monkey beaches of Koh Phi Phi the weather changed and we had a lot of rain and the sea was rough. But after 30 minutes the sun came back and we could watch the monkeys.

  Als wir von Bamboo Island losgefahren sind hat sich das Wetter von heiß und sonnig auf Regen und Wind. Die Überfahrt zurück nach Koh Phi Phi war somit deutlich unruhiger. Als wir nach 30 Minuten jedoch den Monkey Beach erreicht haben war von den Wolken und dem Wind schon wieder nichts mehr zu sehen und wir konnten die Affen ein bisschen beobachten.Read more

 • Day175

  Ko Phi Phi

  February 22, 2018 in Thailand ⋅ ⛅ 33 °C

  Die Strände und Buchten auf den beiden Inseln Ko Phi Phi Don und Ko Phi Phi Leh zählen zu den schönsten Thailands und durch den Film "The Beach" mit Leonardo Dicaprio, welcher auf der unbewohnten Insel Leh gedreht wurde, rückten diese natürlich in den internationalen Touristen-Fokus. Täglich strömen leider tausende von Touristen auf die Insel und machen das Naturparadies zum Partymekka für Russen und Franzosen. Zum Glück gibt es aber auch einige ruhige Flecken auf der Insel und im Wasser.
  Die Riffe vor der Leh Insel sind traumhafte Taucherspots und somit gings für uns zum ersten Mal so richtig tief ins Meer. Mit unserem Tauchguide Mitch gings zu dritt nach einer kurzen Einführung in zwei Tauchgängen bis zu 12 Meter in die Tiefe. Riffhaie, Kugelfische, Seeschlange, eine Moräne, ein Skorpionfisch, Seegurken, riesige Fischschwärme und ein riesiger Hummer waren nur ein Teil der prächtigen Unterwasserwelt, welche wir gesehen haben. Leider ergab sich meine GoPro nach einigen Tiefenmetern dem Wasserdruck und Filmen war somit nicht mehr möglich. Vielleicht war dies auch gut so, denn somit konnten wir uns voll und ganz der Unterwasserwelt hingeben.
  Read more

 • Day28

  Prevozi

  March 16, 2016 in Thailand ⋅ ⛅ 30 °C

  To je pa čudo božje... Odločiš se, da nekam greš, al na izlet al pa v drug kraj in gres v agencijo, ki so dobesedno na 100 m. Mal probas scenkat ceno, včasih rata včasih ne in si zmenjen. Prodajalc pokliče po mobitelu se neki zmeni, tebi da na roke napisan račun /karto in to je to. Aja sam še pove ti, kje in kdaj te bodo pobrali, ponavadi je kr pred recepcijo hostla, kjer si... Pol greš pa ven in imaš totalen filing, da iz tega ne bo nič in da si dal denar v črno luknjo... Sploh za prevoze v druge kraje, ki trajajo dalj časa in vključujejo več transportnih sredstev. Temu se reče joint ticket in vse ti zrihta isti prodajalc in to pomeni, da te npr. najprej poberejo s taksijem, pol se vkrcas na ladjo in od tam naprej greš z minibusom pogosto čisto do hostla, kjer spis.

  Zjutri te poberejo in pol kaos... Pojma nimaš kok časa bo kakšen prevoz traju, kaj vse boš vmes menju, komu mors dat kakšno karto ampak na konc si kr na cilju... Non stop lepijo nate nalepke različnih barv in glede na te barve te premescajo med kraji in vozili men pa ves čas nič jasno... Sam vsakemu, ki ga srečaš na glas ponavljaš kraj kamor greš in te al cudn gledajo al pa kam usmerijo... :) S tem da pol časa itak ne veš kje je tvoj backpack ker oni to skoz premetavajo...

  Nazadnje, ko sem šel iz Ko Lante na Phuket, so me pobrali pred hotelom in totalno nabili "taksi" ugotovili, da so zabukirali 1 osebo preveč tko da nas je blo v pickup trucku s klopmi skupaj z voznikom 14, ena bejba se je pa pač morala kolegici v naročje usest... Voznik nas je polepu z rumenimi nalepkami kar je pomenilo Phuket in pol 20 minutah vožnje nas je skipal ven in pokazal na ladje. Na ladjah so nas takoj usmerili glede na barvo nalepke in potem vsem z rumenimi nalepkami pobrali prtljago in zložili na kup, ostali z nalepkami drugih barv pa je niso smeli tam pustiti... Itak noben ni vedu zakaj... No pol se pa par ur vozimo se začne neko dret da vsi za Phuket gredo čez 5 minut na drug čoln... Kakšen drug čoln, mi pa sredi morja... Ampak Evo, čez 5 minut pride druga ladja (še vecja), sredi morja se naveze na našo, vmes dajo most in piči... Vsi za Phuket tja... Oni pa že premetavajo ruzake iz kupa na drugo ladjo... Na novi ladji spet nov model z drugimi nalepkami, ki veljajo za minibuse, ki že čakajo v pristanišču... Ladja pristane, grem do prvega ki zgleda da kej ve in zapiše me na en list in mi da karto s številko 17 in reče da grem iskat minibus s to stevilko... Najdem, šofer me vpraša kateri hotel, rečem da nimam še nič rezervirano, takoj uleti en njegov kolega z idejo kje bi blo dobro znotraj mojega budgeta in zmenjeno... Šofer me dostavi pred predlagan hostel, ki je bil res čisto kul in srečno prispel... :)

  Totalno hecno, ves čas si brez pol informacij, zdi se ti da skoz neki improvizirajo ampak kr vse se poklopi na koncu...

  Mogoče bi se kej bolj sekiral, če bi imel kje že plačane nastanitve al pa nujno kje za bit, ampak ker nimam mi pa čist del visi in ko kam pridemo, se nekam zicnem, kindla ven pa čakam... Pa tud, če bi me čist nategnl in bi mogu plačat kakšno dodatno karto... Ja bi pa jo, to so karte po cca. 15 eur... Tko da, izgleda kot kaos, očitno pa dobro naoljena masina... :)
  Read more

 • Day6

  Letzter Tag Kho Phi Phi

  September 30, 2016 in Thailand ⋅ ⛅ 23 °C

  Hatten heute einen tollen Tag. Wir waren schnorcheln, bei thr Monkey Island, den Vikngs Cave und am Maya Beach.... Es war traumhaft nut leidet müsst ihr da auf Fotos warten. Das Handy musste Zuhause bleiben, wir haben nur die Kamera mitgenommen.
  Morgen geht es weiter nach Krabi...

 • Day10

  Koh Phi Phi Leh

  January 4, 2016 in Thailand ⋅ ⛅ 33 °C

  Right about now, everyone back is home is arriving at work for first day after Christmas break.

  We're on a boat looking at an island used by Danny Boyle to basically represent Paradise, with nearly three more weeks' holiday left.

  Pretty cool.

 • Day5

  Kho Phi Phi Teil 2

  September 29, 2016 in Thailand ⋅ ⛅ 25 °C

  Wir haben ein traumhaftes Hotel in einer traumhaften Gegend.... Hier lässt es aich aushalten

You might also know this place by the following names:

Ao Ton Sai, อ่าวต้นไทร

Join us:

FindPenguins for iOS FindPenguins for Android

Sign up now