Thailand
Ban Samakkhi

Discover travel destinations of travelers writing a travel journal on FindPenguins.
Travelers at this place
  • Day 62

   Laatste dag isaan

   July 25, 2022 in Thailand ⋅ ⛅ 30 °C

   Vanmorgen was Stijn niet zo lekker dus hij bleef thuis vandaag. Wel een lekke ontbijtje genomen en op weg naar een beeldentuin erg mooi. Er was een monnik die deze beelden maakte maar ze paste niet goed dus moest hij vluchten naar Laos. De oren en neus waren te groot enz. Maar later mocht hij toch terug komen en ligt zelfs daar in een tombe. De beelden zijn echt indrukwekkend en er zijn nu nog volgers die zijn werk voortzetten. Ook was er een mannetje die hand kon lezen leuk om te horen dat ik later erg creatief wordt. De hitte is nog steeds niet uit te houden dus vandaag alles met de auto gedaan. 2e stop een hele mooie tempel. Toen naar een onderwater tempel die je nu niet zag omdat het water te hoog staat eerst ons laten zegenen door een monnik en daarna nog een emmer met een schildpad een aal wat schelpen en vissen gekocht om te offeren aan de onderwater tempel. Wij met de boot een rondje boven de tempel en daar ook de schildpad en vissen terug gezet. Leuk om te doen .Daarna tosti's gehaald en gekeken hoe het met Stijn ging. In de middag nog 1 van de beste massages gehad en daarna nog wat geshopt. Toen weer naar huis om af te koelen. In de avond ging het nog steeds niet met Stijn en hebben we voor hem even een tosti en cola gehaald. Wij zijn bij een tentje gaan eten. Het is hier echt uitgestorven. Dus hopelijk is er morgen in Phuket meer te doen. Toen we thuis kwamen was Stijn nog steeds niet lekker. Hij moet steeds over geven. We hebben pillen bij de apotheek gehaald dus hopelijk werken deze snel. Morgen vroeg op want we vliegen om 7:45 naar Bangkok zouden eerst pas om 1 uur vliegen maar de vlucht is aangepast helaas. Hier vandaan is het een uur rijden naar het vliegveld. Nou tot morgen maar weer. En hopelijk is Stijn weer beterRead more

  • Day 27

   Nong Khai Tag 25 - 7

   January 6, 2022 in Thailand ⋅ ☀️ 30 °C

   Das autodidaktische Schaffen von Bunleua Sulilat hat Züge naiver Kunst, erinnert einen aber auch in seiner Skurrilität durchaus an die Werke Salvatore Dalis oder auch an die Sagrada Familia von Antonio Gaudi. Auf jeden Fall ist es aber durch die Verwendung nackten Betons rein brutalistisch zu nennen.Read more

  • Day 18

   Nong Khai-pfffff wat warm

   July 25, 2022 in Thailand ⋅ ⛅ 31 °C

   Vandaag gaan we met z’n 3-en Nong Khai verkennen, Stijn is niet helemaal lekker en blijft even thuis. Na een goed ontbijt stappen we de auto in richting een interessante plek met allemaal beelden, gemaakt door een man die de Boeddha beelden net iets anders maakte, met een te grote neus, te lange oren en in rare poses. Kennelijk deed hij dit met op de achtergrond hot stuff van Donna Summer af te spelen, nogal opmerkelijk voor een monnik. Hij is zelfs verbannen naar Laos omdat de beelden niet kloppen waren met de standaard, men wist eigelijk wat ze ermee wilde, zette ze in een park neer en er bleken toch mensen op af te komen. Dus mocht hij weer terugkomen. Hij ligt zelf in een tombe op het park begraven. Al met al super leuk om te zien! Ook kon je er gigantische vissen eten geven.
   Er blijkt ook een gezonken tempel te zijn, die we na een inzegening van een monnik en met een schildpad en wat vissen in een emmer probeerde te bezoeken. Helaas stond het water te hoog, maar de schildpad en vissen zijn uitgezet. Wij hebben onze goede daad verricht :)
   Toen snel terug naar ons huisje, stijn wat eten brengen en even afkoelen, want wat is het hier heet met 35 graden en een gevoelstemperatuur van 45 graden, pffffff.
   ‘S middags echt de meest heerlijke massage gehad die ik ooit heb gehad en een rondje over de tha dhe markt. Die was weer uitgestorven! En pffff wat heet.
   Vanavond wat gegeten buiten de deur en wat voor stijn meegenomen. Die is nog steeds niet helemaal top, hopelijk knapt hij snel op. Morgen vroeg op, vliegen naar phuket.
   Read more

  You might also know this place by the following names:

  Ban Samakkhi, บ้านสามัคคี

  Join us:

  FindPenguins for iOSFindPenguins for Android