Thailand
Nam Mae Tak

Here you’ll find travel reports about Nam Mae Tak. Discover travel destinations in Thailand of travelers writing a travel blog on FindPenguins.

16 travelers at this place:

 • Day220

  Sonnenuntergang am weißen Tempel

  January 10 in Thailand ⋅ ⛅ 26 °C

  After the official closing time of the white temple we returned to see it without all tour groups. It was a very good decision because we could see the sunset behind the temple as well.

  Nachdem der weiße Tempel dann offiziell geschlossen war sind wir noch einmal hin gefahren. Neben einem blauen Himmel hatten wir nun auch keine anderen Touristen mehr vor der Linse und konnten sogar den Sonnenuntergang hinter dem Tempel sehen.Read more

 • Day220

  Der weiße Tempel von Chiang Rai

  January 10 in Thailand ⋅ ⛅ 21 °C

  The white temple of Chiang Rai was the next one on our route...

  Nach dem schwarzen und blauen Tempel stand heute der weiße Tempel auf dem Programm. Welcher ist der coolste? Ich weiß es wirklich nicht! Im Inneren des Tempels findet man übrigens Batman, die Minions, Michael Jackson, das brennende World Trade Center und viele andere verrückte Zeichnungen an der Wand. Leider war es nicht erlaubt hiervon ein Foto zu machen.Read more

 • Day167

  Chiang Rai

  February 14, 2018 in Thailand

  Mit dem Bus ging's in 3.5h von Chiang Mai nach Chiang Rai. Nachdem wir uns in Chiang Mai wieder einmal ins Nachtleben gestürzt haben und ich ein paar Drinks ausprobiert hatte, gings mir am Morgen nicht gerade rosig. Nächstes mal bleib ich lieber wieder beim Bier und verzichte auf den Fusel. Katrin verkraftete den Abend ohne grössere Mühe; hier zeigen sich wohl die 4 Jahre Altersunterschied.
  Chiang Rai ist um einiges kleiner und hat uns jetzt nicht besonders vom Sockel gehauen. Der weisse Tempel ist natürlich speziell, aber den hat man auch schnell besichtigt. Unser Hostel war dafür erste Klasse und super schön eingerichtet, für 7.- CHF die Nacht im 8er Dorm. Stellt euch vor, wir haben sogar Übernachtungsmöglichkeiten in Hostels für CHF 2.-gesehen.
  Read more

 • Day130

  130. nap: Wat Rong Khun

  February 11, 2018 in Thailand

  Biztos érzéketlenül fog ez hangzani a tollamból, de a legfontosabb ok, amiért eljöttünk Chiang Raiba az nem a thaiföldi etnikumok közelsége volt, hanem az eklektikus Fehér Templom, a Wat Rong Khun.

  Miután az előző nap már felderítettük a terepet, a kijutás nem volt egy nagy ördöngősség: mikor megjelentünk a buszpályaudvaron, a templom felé tartó kisebb busz már menetkészen pöfékelt az egyik állásban. Ezúttal hagytuk magunkat lecápázni a kallernak, gyorsan felszálltunk és már indultunk is a templomhoz. A busz belülről is iszonyatosan pici volt, még Judit lábai is épp’ csak elfértek az előtte lévő üléstől. Én viszont a gólyalábaimat sehogy sem tudtam oda beszuszakolni, így inkább kipakoltam őket a folyosóra a szigorú jegyárus néni legnagyobb örömére.

  Kb. fél óra alatt jutottunk el a célunkig, ott előzékenyen egy piros lámpánál kidobtak minket, majd még dudált is nekünk a sofőr, hogy megmutassa merre kell elindulnunk. Na nem mintha olyan könnyen el lehetett volna téveszteni, a templom ugyanis már messziről világított a szikrázó napsütésben.

  Nagyon nehéz leírni a látványt, de reméljük a képek magukért beszélnek. A Fehér Templomot egy helyi művész 1997-ben kezdte el építeni. Nevéhez méltóan teljesen fehér, illetve azért nem egészen, mert a gipszet sok helyen szürke üvegmozaikkal díszítette, hogy még szikrázóbb legyen az épület a rávetülő napfényben. A végeredmény olyan lett, mintha valaki keresztezett volna egy fantasy-gótikus templomot egy buddhista szentéllyel. Nekünk baromira tetszett, tényleg olyan, mintha egy elfuserált vámpír kastélya lenne a Castlevania egyik epizódjában vagy egy combosabb boss lakhelye a Diabloban.

  A főépület belülről is szuperül meg lett csinálva, ugyanis az elsőre szembetűnő kifacsart buddhista jelképek mellé a művész rengeteg kortárs pop-kultúrális utalást is elrejtett, így például fel lehet itt fedezni Nokia mobilt dobó Batmant, Ironmant, Pikachut, az avatár kék lényeit, a Kung Fu Pandát, de természetesen a Terminátor és Darth Vader sem maradhattak le.

  Vasárnap lévén a templom tele volt turistákkal, néha alig lehetett megmozdulni a rengeteg bámészkodó kínaitól. Volt is egy figura az egyik felvezető hídon, akinek annyi volt az összes feladata, hogy folyamatosan noszogassa az embereket, ugyan ne álljanak már meg a szűk hídon, haladjanak tovább. Nem ez a világ legváltozatosabb munkája, na.

  Természetesen az épületek közötti kert is tele van fura szobrokkal, illetve főleg filmhősök levágott fejeivel (Deadpool, Gollam, Captain America). Értelemszerűen a mosdó is extravagánsra sikerült, teljesen úgy néz ki, mintha egy afrikai diktátor arany WC-jébe lépne be az ember. Tényleg minden apró részletre odafigyelt az ürge.

  Amennyire szép volt a templom, annál unalmasabb volt az azt követő kiállítás a festő műveivel. Nem is időztünk itt sokáig, ettünk gyorsan egy kicsit majd elindultunk vissza Chiang Raiba. Megint jó volt az időzítésünk, mert egy songthaew ott várakozott a buszmegállóban és mivel velünk együtt meg is telt, rögtön el is indultunk.

  A nap hátralévő részében már csak a szálláson pihentünk, leszámítva egy rövid sétát a 7-elevenig, hogy szerezzünk valamit vacsorára és másnap reggelre. Chiang Raial maximálisan meg voltunk elégedve, nagyon kellemes kis város volt, a Fehér Templom pedig tényleg egyedülálló a maga nevében. Nem is vártunk ennél többet első thaiföldi napjainktól.
  Read more

 • Day15

  Chiang Rai day tour, White temple

  May 8, 2017 in Thailand

  Today we have booked ourselves a full day tour through the highlights of the county around Chiang Rai with a guide and some other people getting driven around in a mini bus.

  First stop on the route for the famous white temple which is built by a local artist and still under construction similar to the Gaudi cathedral in Barcelona.Read more

 • Day28

  The White Temple, Chiang Rai

  March 14, 2016 in Thailand

  Wat Rong Khun, otherwise known as the White Temple, is a modern temple built by a prominent Thai architect who, on completion of the complex, would like it to be considered a great such as the Taj Mahal and Angkor Wat. I'm an uncertain of whether this will be the case or not as the inside of the temple depicts planes flying into the twin towers, superheros, fictitious characters, guns, bullets and various other portrayals. Nevertheless the temple is striking with it's architecture and gruesome themes (like teenage mutant ninja turtle head hanging from a tree), well worth a visit if just for the "WTF is happening!?" feeling whilst walking around.Read more

You might also know this place by the following names:

Nam Mae Tak, น้ำแม่ต๊าก

Join us:

FindPenguins for iOS FindPenguins for Android

Sign up now