Thailand
Wat Thung Si Mueang

Discover travel destinations of travelers writing a travel journal on FindPenguins.
Add to bucket listRemove from bucket list
Travelers at this place
  • Day50

   Dag 1 ubon ratchathani

   July 13, 2022 in Thailand ⋅ 🌧 25 °C

   Heerlijk geslapen en het ontbijt was ook erg goed. We kregen een soort churros met zoete melksaus erg lekker. Daarbij ei worst en yoghurt en een lekker bakkie koffie. Toen met Grab naar het centrum waar het festival is. Er was al een enorm terrein met shops eten en kermisattracties. Ook waren er kleine varkens en geiten die je melk mocht geven voor 20 Bath. We hebben geshopt en geproefd en naar een monniken school geweest waar ook een mooie tempel was. Ook stond er een praalwagen voor de deur gemaakt van kaarsvet. Toen een grab gepakt naar Khampun museum café waar we lekker hebben geluncht. Aan het café zat het zijde museum vast deze hebben we ook bezocht. Erg interessant hoe zijde verwerkt wordt. Ernaast was nog meer zijde en er was ook een bekende zijde man aanwezig. Ook zaten er monniken die iets met water deden. Toen weer een Grab terug naar het festival want tegen ons was gezegd dat het om 5 uur zou beginnen. In de grab was in de kofferruimte steeds wat geluid. Emma keek om en zag dat er een klein meisje lag te slapen. Erg raar eigenlijk.
   Aangekomen bij het festival terrein was het al redelijk druk dus wij gaan zitten op een goede plek. Niet wetende dat we daar nog 2 uur moesten wachten. Om 7 uur begon het eerst veel gepraat maar uiteindelijk veel dans en erge mooie praalwagens. Beetje aan het einde zijn we al richting de food markt gegaan waar we voor 8 euro gegeten en gedronken hebben en nog lekker ook. Toen nog even een rondje gelopen en wat lekkers voor in het hotel gehaald en een grab besteld. Nu liggen we lekker te typen en zo lekker slapen. Morgen deel 2 van het festival. Tot dan.
   Read more

   engelien van hout

   dat was een volle dag! wel heel mooi allemaal!

   7/13/22Reply
   Traveler

   bijzonder om dat meetemaken

   7/13/22Reply
   Traveler

   Weer een prachtige,bijna Sonja Bakker dag.😂Maar wel weer prachtige herinneringen gemaakt waar jullie hopelijk heel lang op terug kunnen kijken.😘😘😘

   7/13/22Reply
   Hammetje76

   ❤️

   7/14/22Reply
    
  • Day51

   Ubon ratchathani deel 2

   July 14, 2022 in Thailand ⋅ ☁️ 25 °C

   Na heerlijk geslapen te hebben en eindelijk gewekt door de wekker rustig aan ontbijtje en om 10 uur weer bij de optocht van het candle festival. Vandaag was nog groter en mooier veel meer herrie en heel veel dansers. We konden gelukkig na wat gebabbel van Alice op de tribune zitten in de schaduw dat was erg fijn wat het zonnetje scheen best. Na bijna 2 uur genoten te hebben van al dat moois zijn we na een iced coffee op zoek gegaan naar een massage salon. Deze was ongeveer 7 minuten lopen. Maar wat was het warm. We hebben wel een heerlijke massage gehad en zijn weer los voor een dag. Toen de markt op een van mijn favoriete bezigheden mwwah. Maar ja met 2 vrouwen ontkom je er niet aan. Tussendoor nog wel wat lekkers gegeten en gedronken en een mooie riem gescoord. Nog even een rondje gelopen en een grab naar een leuk restaurant genomen. Alice had van te voren gebeld om te reserveren dus wij dachten dat gaat goed. Daar aangekomen zeiden ze doodleuk dat er geen plek was dus wij lekker doorlopen en bij de volgende proberen uiteindelijk hadden we gewoon een plek. Uitzicht was mooi eten mwah maar de service was belabberd. Iedereen kreeg maar wat en ertussen zat gewoon heel veel tijd tussen. Uiteindelijk na ruim 2 uur had iedereen alles. Geen aanrader dus. Daarna grab naar het hotel en daar nog even met de eigenaar gebabbeld onder het genot van een biertje. Hij heeft het hotel na 40 jaar als bouwval weer helemaal opgebouwd in 3 jaar tijd erg mooi om te horen dat dat zijn passie was om het in de familie te houden. Hij is ook enig kind. Nu lekker gedoucht en tijd om ons verhaal in elkaar te flansen. Morgen weer door.Read more

   engelien van hout

   hoe warm is het daar? smelten de praalwagens niet.

   7/14/22Reply
   Hammetje76

   De praalwagen worden nat gehouden, veel te warm hier :)

   7/14/22Reply

   ❤️😘❤️ [Lien]

   7/14/22Reply
    
  • Day7

   Candle festival @ubon day 2

   July 14, 2022 in Thailand ⋅ 🌧 26 °C

   Na een heerlijk ontbijt in ons fantastische hotel zijn we weer met een grab-taxi naar het centrale plein gegaan en hebben we ons weer ondergedompeld in alle festiviteiten hier in ubon. Vandaag is de mooiste optocht en gaat de jury de mooie praalwagen kiezen.
   Het was al behoorlijk druk, dus we werden al op een eerder punt afgezet. Langs al die mooi geklede dames en heren lopen is zeker geen straf, wat een pracht en praal en allemaal vrolijke mensen. Wat opviel waren alle mannen die ook gekleed als vrouw aangekleed waren, zo grappig. Toch maar naar ons stekkie op de tribune gelopen, waar iemand van het leger iedereen tegenhield. De zon begon inmiddels behoorlijk te schijnen en na wat knikjes van de tribune toch maar geprobeerd of we op de tribune mochten. Zowaar mocht dat en zo hadden we een mooie plek om alle pracht en praal te bewonderen.
   Het was inderdaad nog mooier dan gisteren, meer dansers, meer muziek en de praalwagens liepen sneller door. Ook veel meer publiek en de dames achter Emma en mij hadden de grootste lol om een wagenvol met water waarop 2 mannen rijstplantte en eruit haalde en vervolgens met een grote vis de handen in de lucht stak. Ook de verklede mensen als dierenpoppen vonden ze geweldig. En al snel wilde ze allemaal selfies met ons.
   Sommige groepen dansers waren wel 120 man groot, echt een genot om het allemaal te zien.
   Inmiddels hadden we flink wat dorst en na een iced coffee en icetea hebben we een thaise massage genomen. Heerlijk!
   Daarna nog over de markt gelopen waar het aanbod eten/drinken en andere handelswaar niet te geloven zo groot was. Tussendoor stonden alle praalwagens te pronken. Vanwege de hitte moesten die ook koel gehouden worden, dus regelmatig werden die voorzien van wat water.
   Nog wat leuke spulletjes gekocht en daarna naar een restaurant. Nou dat hadden we beter kunnen overslaan, het was er echt te druk, kregen eten na elkaar en stijn kreeg zijn bord pas 2:15 uur na binnenkomst. Er kon ook geen mens engels daar. Gelukkig hadden we google translate zullen we maar zeggen.
   Met de grab terug naar het hotel en gezellig met de eigenaar nog wat gedronken hier beneden. Ongelofelijk dat deze plek 40 jaar heeft leeggestaan, 4 jaar geleden volledig is gestript en daarna met nieuwe constructie helemaal weer is opgebouwd. Mooi om te zien dat er wel veel oude details zijn teruggekomen, dat maakt het echt een uniek hotel. 3 jaar heeft hij erover gedaan en sinds maart is hij eindelijk open. Het is een echt een prachtige plek geworden. Nu lekker slapen, morgen gaan we de auto ophalen en naar onze nieuwe stek khemmarat.
   Read more

   engelien van hout

   leuk dat er zo weinig toeristen zijn. zo zie je het authentieke Thailand. en de verhalen zijn zo leuk om te lezen!

   7/14/22Reply
   Traveler

   Wat zal Stijn trek gehad hebben

   7/14/22Reply
    
  • Day5

   Hello ubon ratchachani

   July 12, 2022 in Thailand ⋅ 🌧 25 °C

   Heerlijke vlucht gehad, na het opstijgen even een dutje gedaan met Stijn, heerlijk! Toen ik wakker werd was het buiten al helemaal groen, prachtig, wat een verschil met Bangkok!
   Onze transfer stond al klaar en dat bleek de baas te zijn van het prachtige hotel waar we verblijven. Een echt familie bedrijf wat via opa naar mama naar kleinzoon is gegaan. Echt prachtig! Het ritje ernaar toe duurde een half uurtje en ondertussen heeft hij van alles verteld over het candle festival, waar we morgen naar toe gaan. Morgen worden kennelijk de kaarsen van de ene locatie maar de andere gebracht en overmorgen is er een grote optocht. Zo benieuwd!
   Heerlijk gegeten bij een kleinschalig restaurant om de hoek, waarin onze google translate goed van pas kwam :) Al met al waren sommige gerechten best pittig, maar heerlijk van smaak. Nu even snel onder de douche en daarna lekker slapen. Weltrusten voor straks
   Read more

   Zo ziet er mooi uit wij gaan zo ook slapen het is hier nu 23.00 [Jan en marja]

   7/12/22Reply
   Hammetje76

   ❤️

   7/12/22Reply
    
  • Day6

   Candle festival @ubon

   July 13, 2022 in Thailand ⋅ 🌧 25 °C

   Na een echt voortreffelijk ontbijt in ons hotel een grap taxi genomen naar het park in het centrum van ubon ratchachani waar alle festiviteiten plaatsvinden. Ze waren al druk bezig met alles opbouwen, dus hebben we eerst een kermis/markt verkend. Emma en stijn zijn nog een soort calippo geweest en samen hebben we markt verkend en natuurlijk ook wat gekocht. Het is hier echt extreem goedkoop, dus de eerste kleding is al gekocht :) ook hadden ze allemaal dieren staan in een veel te klein hok, die je zelf melk kon geven. Varkentjes, schapen, geitjes en ook kittens, hamsters, konijntjes. Zo zielig eigenlijk, maar kennelijk heeft de thai hier geen enkele moeite mee. Het liefst zou je ze allemaal wel willen kopen en willen vrijlaten, maar goed daar schiet je niets mee op:(
   Daarna een grabtaxi genomen naar het kampoeng museum cafe, waar we een heerlijke lunch hebben gehad en je ook een mini museum had waar je kon zien hoe zijde gemaakt werd. Die voor het eerst weer open was sinds 2 jaar. Echt interessant en prachtig gelegen! Daar kregen we als tip om ook het naastgelegen museum te bezoeken waar kennelijk een nationale zijde artiest vandaag was. Hij maakte zelfs een praatje met ons, tja, zo heeft het toch een voordeel als je als enige toerist hier rondloopt. Maar vooral ook mooi om te horen hoe gepassioneerd hij is over zijn zijde werk.
   Daarna terug richting ubon met een taxi, waarin we behoorlijk schrikken dat er een meisje in de kofferruimte lach. We hebben hem maar een extra fooitje gegeven.
   Nu kwam het lange wachten op de optocht, gelukkig zaten we op een plek waar van alles gebeurde maar al met duurde het behoorlijk lang voordat het begon. (Extra oefenrondje, hoge officials welkom heten, veel te lange toespraak van een belangrijke thai, vertaling in het kort in het Engels,enz)
   Maar het was het wachten meer dan waard, wat een prachtige beelden, prachtige dansers, aangeklede dames en heren. Na een heerlijke maaltijd op de nightmarket nu weer in ons prachtige hotel. Even lekker chillen!
   Read more

   engelien van hout

   het is heel leuk om alle foto's te zien!?

   7/13/22Reply
   Traveler

   mooie dag

   7/13/22Reply
   Traveler

   Leuk om al jullie belevenissen te lezen. Slaap lekker voor straks

   7/13/22Reply
    
  • Day52

   Reisdag met wat moois

   July 15, 2022 in Thailand ⋅ 🌧 27 °C

   Vanmorgen na heerlijk geslapen te hebben en een lekker ontbijtje ik had noodles soep genomen erg lekker. Hebben we alles ingepakt en een taxi besteld naar het vliegveld. Eerst nog even hartelijk afscheid genomen van Bee de eigenaar en zijn vrouw. We hebben het heerlijk gehad daar. Bij het vliegveld even melden bij budget auto verhuur. Dit ging allemaal snel en al snel konden we met onze mooie Toyota op pad. Eerste stop een mooie gouden pagode die super heilig is. Om de pagode zijn allemaal huisjes waar de monniken slapen. Na een mooi rondje te hebben gelopen zijn we doorgereden. De reis duurde ongeveer 2 uur maar de wegen zijn goed en het uitzicht op de rijstvelden en papaya velden zijn prachtig. Onderweg ook nog even gestopt voor wat eten drinken ijsje en plassen. De volgende tussenstop lag aan de Mekong rivier daar aangekomen was het redelijk uitgestorven en wij vragen voor een tour met een boot via google translate. De een zei ze varen niet door het hoge water maar verder op vroegen we het nog eens en deze ging bellen naar een boot mannetje. Deze kwam na 10 minuten samen met een gids. Het varen is heerlijk en de uitzichten zijn mooi we varen ook aan de Laos kant. Onderweg stoppen we 2 keer om naar mooie rots formaties te kijken eentje lijkt op Mickey mouse. Normaal is er meer te zien maar door het hoge water is het nu wat minder. Ze noemen het ook wel de Grand Canyon van de Mekong. Na ruim een uur varen zijn we doorgereden naar ons hotel in khemmarat. We hebben 3 huisjes erg leuk. Gelijk maar eten op het grote terras aan de Mekong met de zon die net onderging. Het eten was heerlijk en gezellig. In de verte zag je onweer maar het is nu nog steeds droog. Na het eten bracht de Tuk Tuk van het hotel ons naar de night market. Leuk maar niet al te groot. Daarna nog even rondje kermis waar de jongens prijs hebben geschoten. Toen weer de Tuk Tuk van het hotel terug en nu na een heerlijke douche waar we al ons zweet mee hebben afgespoeld liggen we op bed ons verhaal te schrijven. Morgen weer door.Read more

  • Day79

   Sleepy Train

   November 18, 2022 in Thailand ⋅ ⛅ 29 °C

   Eine weitere Nacht im Zug. Diesmal besser vorbereitet, mit Snacks und Movie-Download.

   Und ich bin wieder in Bangkok...
   Unsere Reisepläne haben sich aufgrund äußerer Umstände bisschen geändert. Sobald mein Visum bestätigt wird, werde ich nach Vietnam fliegen und dort einen Monat alleine rumreisen, bevor ich Hali und Curly für Silvester in Malaysia wiedersehe.Read more

  • Day17

   YUU ist cool

   December 20, 2022 in Thailand ⋅ ⛅ 25 °C

   Bei der Hotelauswahl gestern waren wir nicht so sicher ob es unseren Standard 🥳 erfüllt. Die Auswahl an guten Hotels in der Stadt ist ziemlich eingeschränkt.
   Online war das Yuu bereits ausgebucht, Tida aber hat mal schnell angerufen und noch ein Zimmer mit zwei Einzelbetten ergattert.

   Schon beim gestrigen Einchecken fällt uns die liebevolle Deko im Hotel und dem Restaurant auf. Es ist ein Art "french style" caffee mit Thai Flair kombiniert.

   Nicht nur die Deko ist hübsch, auch die Auswahl an Speisen ist unique.
   Das Portugiesische Rahmküchlein ist die Spezialität des Hauses. Aber auch der Apfelkrümmelkuchen ist ein Traum 🤤.

   Zur Feier des Tages werden wir am Abend eine Flasche Chateau Franc Couplet, einen leckeren Bordeaux 2016 kredenzen, der soviel kostet wie eine Übernachtung im Hotel 🤣. (Hotel ist für Schweizerverhältnisse sehr günstig).

   ... aber zuerst machen wir noch ein paar andere Sachen.
   Read more

   Traveler

   Pastel de Nata, interssantes Thai-Hotel mit europäischem Flair

    
  • Day20

   Pizza medium size

   December 23, 2022 in Thailand ⋅ 🌙 24 °C

   Zurück in Ubon R. checken wir ein im Nartsiri Residence - das Yuu (s. früher) war ausgebucht. Das Hotel ist neu renoviert, alles ist mit Kunststein belegt. Der Boden ist hochglanz poliert und ich kann mit meinen Sandalen Schlittschuh laufen. Im 100m-Gang kommt mir das Lied von Mani Matter in den Sinn ... er isch vom Amt ufbote gsi 😉.

   Etwas später sind wir in der Massage. Naja, für mich hat's diesmal nicht gepasst. Also so darf es in unseren Praxen niemals werden!
   Ok der Gingertee war gut 😐.

   Mit etwas schlechter Laune möchte ich noch was Gutes tun für mich. Eine leckere Pizza würde mein Herz erwärmen 🥰.

   Da kommt doch the Pizza Compay gerade recht - die Profis !
   Tja soo schlecht ist es nicht. Aber was da als medium Pizza verkauft wird, ist bestenfalls ein Müsterli - megamini - ein grösseres Guetzli ! 🤣.
   Ich komme meiner Pflicht nach, Pawin aufzuklären wie gross ein normale Pizza in der Schweiz ist.

   Original since 2001 steht da gross ... war's vor 21 Jahren besser? Da sollte mal ein Italiener vorbeischauen! .... ok genug gefrotzelt für heute 🍀
   Read more

   Traveler

   😅🙏

   12/26/22Reply
    
  • Day31

   Ubon - Khorat Tag 29 - 1

   January 10, 2022 in Thailand ⋅ ☀️ 24 °C

   Heute ist unser letzter voller Tag im Isan. Es geht 372 km nach Nakhon Ratchasima, kurz Khorat genannt, das dem gesamten Gebiet hier den Namen gegeben hat.

   Was ich jetzt ausführen werde, enthält eine Reihe von Stereotypen und baut darauf auf - das ist mir durchaus bewusst!

   Vom Naturell her sind die Thais freundlich, aufgeschlossen und entgegenkommend, dabei stets höflich und haben sich irgendwie etwas Kindliches bewahrt. Das heißt, sie leben für den Tag, sie sind verspielt, lieben es gerne bunt, laut und süß. Außerdem besitzen sie eine angeborene Begabung für Dekorationen und feines Kunsthandwerk.

   Die Chinesen sind hingegen nüchtern, realistisch und kalkulierend. Deshalb befindet sich auch der Großteil des thailändischen Handels in chinesischer Hand.

   45 minuten westlich von Ubon kamen wir am Big Buddha Khueang Nai vorbei und legten einen Fotostop ein.
   Read more

  You might also know this place by the following names:

  Wat Thung Si Mueang, วัดทุ่งศรีเมือง

  Join us:

  FindPenguins for iOSFindPenguins for Android