Zanna Lyn

Joined April 2018Living in: Utrecht, Netherlands
 • Day112

  De laatste week

  July 29, 2018 in Indonesia ⋅ ⛅ 29 °C

  Gelukkig was ik net op tijd vertrokken vanuit Nusa Penida. De dag nadat ik vertrokken was tot minimaal de 30ste vertrekken er geen speedboten meer. Er zijn namelijk onwijs hoge golven tussen Bali en lombok waardoor er niks kan vertrekken. Ik ben erg blij dat ik nu niet vast zit op nusa Penida.

  In Canggu ben ik fanatiek bezig met verschillende yogalessen.. ongeveer 1,5/3 yoga per dag. Ik voel me hier erg prettig bij.

  Na een paar maanden reizen had ik echt een knipbeurt nodig voor mijn haar. Online had ik een goede kapper gevonden en daar ben ik heen gegaan. Ik wou mijn haar iets lichter maar nu is mijn haar super blond geworden! Ik moet er nog steeds aan wennen als ik mijzelf in de spiegel zie :-).

  Mijn vriendinnetje Merel is terug in Bali. Dit leidt mij af van de heimwee waar ik nu toch wel echt flink last van heb. Samen met merel en een paar Fransen mannen zijn we naar een festival in Seminyak geweest. De muziek was erg leuk maar ik heb wel echt mijn ogen uitgekeken hoe de Europeanen daar rondliepen. Sommige meiden liepen daar gewoon in hun string rond en gedaagde zich erg ordinair.

  Afgelopen week ben ik samen met Merel een paar dagen naar Uluwatu geweest. Hier was ik al eerder geweest maar we hebben allemaal strandjes en cafeetjes bezocht waar ik nog niet was geweest. Zo voelde het toch weer als een nieuwe plek. We konden alleen niet zwemmen door de hoge golven.

  Vanochtend werd ik mijn bed uit geschut door een aardbeving. Deze aardbeving was in Lombok maar in Bali hadden we een flinke na schok. Ik was wel erg bang toen het gebeurde. Ik was al wel wakker maar ik lag nog in mijn bed en ineens bewoog alles.

  Dit zijn de laatste twee dagen van mijn trip. De tijd is voorbij gevlogen. Gelukkig heeft papa op het laatste moment vrij kunnen krijgen en kunnen papa en mama mij ophalen van Schiphol. Ik kijk er natuur om weer in vertrouwende omgeving te zijn.
  Read more

 • Explore, what other travelers do in:
 • Day102

  Nusa Penida

  July 19, 2018 in Indonesia ⋅ ⛅ 27 °C

  De afgelopen dagen heb ik mij goed vermaakt op het prachtige Nusa Penida. Ik had geboekt bij een nieuw kleinschalig hostel. Toen ik net was aangekomen bij het hostel raakte ik gelijk aan de praat met een paar meiden. We konden nog niet onze kamers in omdat we allemaal vroeg in de ochtend waren aangekomen dus zijn we spontaan met z’n vieren het oosten van Nusa Penida gaan verkennen.

  Onze eerste stop was bij Atuh Beach. Het uitzicht vanaf de klif was prachtig. Via een trap zijn we naar beneden geklommen zodat we naar het strand konden gaan. De tweede stop was bij Raja Lima. Hier stonden verschillende boomhutten. Vanuit de boomhutten had je prachtig uitzicht. De derde stop was indrukwekkende tempel: Goa Giri Putri Temple. Deze tempel was verstopt in onwijs grote grot. Het begin stuk moest je kruipen en daarna werd het steeds ruimer en kon je lopen in deze grot/tempel.

  De tweede dag ben ik met de zelfde meiden naar het westen van Nusa Penida geweest. Onze eerste stop was Angel’s Billabong. Tijdens eb trekt de zee zich terug en ontstaat hier een natuurlijke infinity pool van groenblauw water. Wij waren er met vloed en dan moet je goed oppassen bij deze plek omdat er enorme golven komen. Dit was erg spectaculair om te zien maar ook een beetje spannend. Vanaf Angel’s Billabong zijn we naar Broken Beach gelopen. Hier had je prachtig uitzicht op zee en kliffen.

  Op het heetste van de dag kwamen we aan bij Kelingking Beach. Van bovenaf kijk je uit over de zee, de rotsformatie waarin je een T-rex zou kunnen zien (als je een beetje creatief bent) en helemaal beneden ligt Kelingking Beach. Het was een helse tocht naar Kelingking Beach. Het was een flinke klim naar beneden en het was niet bepaald veilig. Ook kreeg ik helemaal trillende benen. Hier heb ik vaker last van met klimmen vooral als het naar beneden is. Eerst snapte ik niet waarom dat zo was. Maar in een gesprek met een van de meiden bedacht ik me dat mijn lichaam hierop reageert omdat ik hoogtevrees heb..

  De derde dag wouden we een strand bezoeken we dachten dat we hier zelf heen konden lopen maar toen we aan het klimmen waren hebben we besloten om terug te gaan omdat er geen ‘echt’ pad was en we het te gevaarlijk vonden. De volgende dag ben ik met een van de meiden en een jongen uit Utrecht die ik hier ontmoet heb naar Sanur geweest. Ik vind Sanur zelf nogal toeristisch maar het was leuk om de night market te bezoeken en weer even gebruik te kunnen maken van een goede sportschool.

  Nu ben ik weer in Canggu. Ik verblijf naast de yogaschool die ik erg fijn vind. Ik ben aangenomen voor kinder yoga docentopleiding dus de komende twee weken ga ik extra veel oefenen in Bali. De 31ste vlieg ik s’avonds laat naar Nederland. Ik heb nu ik alleen reis veel last van heimwee en ik heb zin om weer naar huis te gaan. Vanavond komt er een vriendinnetje aan op Bali dus het is erg fijn en gezellig om weer ‘bekend’ gezelschap te hebben!
  Read more

 • Day12

  Road trip

  July 10, 2018 in Australia ⋅ ☀️ 21 °C

  Vorige week maandag begonnen we in de stromende regen aan onze tour. Onze eerste stop was in Yanchep national park. In dit park zitten koala’s en kangoeroes. Ondanks de regen was ik weer dol enthousiast om koala’s en kangoeroes te zien. Hier kan ik geen genoeg van krijgen.

  De volgende stop zou bij Lancelin zijn om te gaan zandboorden maar helaas kon dat niet doorgaan door de regen.
  Aan het einde van de dag regende het nog steeds maar zijn we toch naar Nambung national park geweest om de Pinnacles te kunnen bezoeken. De Pinnacles zijn duizenden kalkstenen pilaren van soms wel 5 meter hoog. Het lijkt een beetje op een maanlandschap omdat de kalkstenen in geel zandwoestijn staan. Dit is in eerste instantie door de Hollandse zeevaarders ontdekt. Deze zeevaarders dachten eerst dat dit een ruïne van een stad was. Pas jaren later hadden ze pas door dat deze pilaren can fossiele plantenresten zijn.

  Op de tweede dag was het weer gelukkig een stuk beter! In de ochtend zijn we eerst naar een opvang voor dieren geweest. Ik was natuurlijk niet bij de kangoeroes weg te slaan. Ik heb veel nieuwe kangoeroe vrienden gemaakt door ze flink eten te geven en gesprekken te voeren. Helaas mocht ik er niet een meenemen..
  In de middag zijn we naar Hutt River geweest. Dit is een zelfuitgeroepen onafhankelijke natie in West-Australië. Deze onafhankelijke natie is gesticht door Leonard George oftewel “Prins Leonard 1 van Hut River”. De overheid van Australië erkent Hutt River niet dus er is hier nogal wat gedoe over. Wat wel bijzonder is dat Hutt River 100 burgers heeft en ze hun eigen paspoorten en postzegels hebben. Overal waren foto’s en standbeelden van Prins Leonard. Ik vond het eigenlijk een beetje creepy maar voor 2 dollar heb ik nu wel een bijzonder stempel in paspoort met als bewijs dat ik in Hut River ben geweest.

  Aan het einde van de dag hebben we de kliffen in Kalbarri bezocht. We hadden hier prachtig uitzicht en er waren een heleboel walvissen in de verte.

  Op de derde dag zijn we naar Kalbarri National Park geweest. We hebben stuk gewandeld en geklommen tussen de rotsen. Door de regen was er veel water in de rivier en het uitzicht was prachtig. Later die dag hadden we een stop bij de plaats Shark Bay en hebben we Shell beach bezocht. Op dit strand is er dus geen zand maar alleen maar kleine witte schelpjes. Heel bijzonder!

  Op de vierde dag zijn we naar Monkey Mia geweest. Hier zitten allemaal dolfijnen aan de kust. Het was leuk om gezien te hebben maar het was ook wel echt heel erg toeristisch. Die avond hebben we geslapen bij de Outback Sheep Station. Deze mensen hadden het grootste stuk land wat ik ooit heb gezien. De grond en strand wat zij beheren was kilometers lang en breed. In de avond hebben we gezellig met de groep bij het kampvuur gezeten en sterren gekeken. Dit was een van de mooiste sterrenhemels die ik ooit heb gezien.

  Op de vijfde dag zijn we naar Ningaloo reef geweest . Ik vond het water iets te koud om te snorkelen maar het was een ontspannen dagje aan het strand. Daarna zijn we doorgereden naar Exmouth.

  Op de zesde dag zou ik eigenlijk met walvishaaien gaan snorkelen. Maar doordat er te veel mensen waren ivm de schoolvakanties kon ik dit helaas niet doen. Erg jammer want dit had mij een bijzondere ervaring geleken het enige positieve is dat ik veel geld bespaard heb. Omdat ik niet met de walvishaaien kon snorkelen ben ik naar Turquoise Bay geweest. Dit was een prachtig strand.

  Op de zevende dag hebben we 9 uur in de auto gezeten omdat weer richting Perth moesten gaan. De achtste dag hebben we nog eens 5 uur gereden. We hebben dus een heleboel kilometers afgelegd.

  Ik vond de tour super leuk en ik had een hele goede klik met twee meiden. Julie uit Frankrijk en Isabel uit Duitsland. Deze meiden zie ik morgen nog even in Perth voordat ik naar het vliegveld vertrek. Gelukkig hadden we alleen de eerste twee dagen last van regen en hebben we rest van de week heerlijk weer gehad.

  Morgenavond vlieg ik terug naar Bali. De tijd vliegt voorbij!
  Read more

 • Day8

  Rottnest Island and Perth

  July 6, 2018 in Australia ⋅ ☀️ 15 °C

  Rottnest Island.

  Via een backpackers groep op Facebook had ik met drie meiden afgesproken om naar Rottnest Island te gaan. We kenden elkaar niet dus het voelde een beetje als online date maar dan net iets anders ;-). Van te voren gaven we een omschrijving met hoe we eruit zagen en hadden we bij het bezoekerscentrum op het eiland afgesproken. Een meisje kwam uit Duitsland, een uit Frankrijk en de ander uit Hongkong. Maar gelukkig klikte het meteen goed. Op het eiland hadden we een fiets gehuurd en hebben de hele dag op de fiets rondgereden. Ik als Nederlander was natuurlijk gewend om een flink stuk te fietsen maar de andere meiden hadden er wel wat moeite mee. Ik voelde me helemaal thuis op de fiets. De reden dat ik naar Rottnest Island wou gaan was vanwege de quakkas. Deze enorm schattige beestjes leven alleen op dit eiland en zijn nergens anders ter wereld te vinden. Tijden een stop had ik mijn rugzak niet helemaal goed dicht gedaan. Er zat gelijk een quakka in mijn tas die van mijn aardbeien probeerde te snoepen. Rottnest Island deed mij een beetje denken aan de Waddeneilanden alleen zijn de stranden en de zee hier veel mooier. Je kan ook goed snorkelen op het eiland maar omdat het nu winter is is het water erg koud. In de omgeving zitten veel witte haaien dus dat vind ook niet echt een prettig idee.

  In de avond was ik met de meiden uit het hostel. We hadden er een karaoke avond van gemaakt en daarna was er beerpong met het hele hostel. Een flinke party dus..

  De dag daarna ben ik weer terug gaan naar de stad Perth. Ik dacht dat ik de hele dag alleen zou zijn maar toen ik de stad in liep kwam ik toevallig een Italiaanse jongen tegen die ik op de boot had ontmoet toen we terug kwamen van Rottnest Island. Luca de Italiaanse jongen had net zijn bus gemist en zou pas die avond de volgende bus kunnen pakken. Samen met Luca ben ik naar kingspark geweest. Dit park is groter dan centraal park in New York. We zijn naar de botanische tuinen geweest en hebben gezellig samen geluncht in het park. Luca was al in dit park geweest dus ik had een charmante Italiaanse reisgids. Vanuit het park had je prachtig uitzicht op de stad. Uiteindelijk hebben we die dag bijna 15 kilometer gelopen maar dat had ik helemaal niet door omdat we de hele tijd aan het praten waren. De charmante reisgids probeerde me uiteindelijk te versieren door mij nog mee uit te willen nemen voor een drankje. Dit aanbod heb ik maar netjes afgeslagen. Maar voor mijn vriendinnen zou ik hem zeker aanraden.. hij woont in Rome, gespierd en grote bruine ogen.. dus romantischer kan bijna niet!

  Ik merk ook dat ik mij nu zelfverzekerder voel tijdens het alleen reizen en dat ik nu makkelijker nieuwe contacten aanga. Het is steeds iets minder spannend om ‘alleen’ naar een nieuwe plek te vertrekken.
  Read more

 • Day1

  Perth

  June 29, 2018 in Australia ⋅ ⛅ 10 °C

  Alleen reizen heb ik toch erg overschat. De afgelopen dagen ben ik veel verdrietig geweest en ook ineens last van heimwee. De afgelopen drie maanden voelde meer in mijn comfort zone door dat ik samen met Bram was of andere bekende zoals mijn ouders of de ouders van Bram en Joek. Ik vind het lastiger om nu te genieten van het reizen omdat ik telkens het gevoel heb dat ik iemand vertrouwds om mij heen mis. Ook moet ik bekennen dat ik alleen ben gaan reizen omdat Bram ‘alleen’ wou gaan reizen. Ik was liever samen met Bram blijven reizen. Doordat ik mij hier voor schaamde ben ik streng voor mijzelf geweest dat ik ook alleen moest gaan reizen omdat ik wou een soort van wou bewijzen dat ik het allemaal alleen wel aan kon.

  In het eerste hostel waar ik verbleef in Perth waren er niet echt veel reizigers. Veel mensen woonden in het hostel of waren rond de 40 jaar oud. Het hostel was wel erg schoon en de locatie was goed. Gelukkig heb ik daar wel een meisje uit Duitsland ontmoet ze was wel een stuk jonger dan ik (19 jaar oud) maar het was fijn om gezelschap te hebben. We hebben samen door de stad verkent en zijn naar de Zoo geweest. Dit was wel de leukste dierentuin waar ik ooit ben geweest omdat je helemaal niet het gevoel had dat de dieren in kleine kootjes zaten maar alles was heel mooi en ruim opgezet.

  Inmiddels is dit mijn tweede dag in Fremantle aan de kust van Perth . Dit hostel is erg leuk. Ik had een meiden kamer geboekt maar we hebben ook een speciale meiden keuken en zithoek met tv. Alle meiden die ik hier heb ontmoet zijn erg lief en nodigen mij ook uit om mee te eten en tv te kijken. Hierdoor voel ik mij al een stuk minder alleen. Via Facebook heb een meisje ontmoet uit Duitsland waarmee ik vandaag de hele dag heb opgetrokken. Morgen gaan we samen met twee andere meisjes naar Rottnest Island.

  Ik voel me wel erg prettig in Perth. Het doet me denken aan Brisbane.

  Maandag vertrek ik met mijn tour. Mijn laatste twee nachten in Perth heb ik om geboekt naar het hostel waar ik nu zit omdat ik het hier een stuk gezelliger vind. Hopelijk kan ik over 1,5 week terug vliegen naar Bali aangezien er nu geen vluchten vertrekken door de vulkaan.
  Read more

 • Day78

  Sideman

  June 25, 2018 in Australia ⋅ ⛅ 11 °C

  Het was weer erg fijn om in Amed geweest te zijn. We hebben lekker rustig aan gedaan want we waren behoorlijk moe van onze trip in Flores. In de avonden hebben we gezellig samen gegeten met papa en mama. Overdag hebben gesport en geluierd.

  Vanuit Amed ben ik samen met papa en mama naar Sideman vertrokken. Sideman is een klein plaatsje midden in de rijstvelden. Het is een nog niet echt ontdekt pareltje van Bali want er zijn weinig toeristen en de omgeving is prachtig. We verbleven op een bijzondere plek bij een familie die veel voor de gemeenschap doen in sideman. Het was een spirituele plek. Papa en mama waren hier al eerder geweest en mij verteld dat dit een spirituele plek was. Ik stond hier nog al nuchter in maar ik kwam er al gauw achter dat dit echt zo was. Er was een yoga leraar die chakras kon lezen en footreflexolgy massage gaf. Ik heb amper met hem gesproken maar hij kon mijn gedachten lezen en wist precies wat er in mij speelde. Erg indrukwekkend en confronterend. We hebben dit alle drie beide laten doen en samen verschillende yoga lessen gevolgd. Het was mooi om dit samen als gezin te kunnen doen.
  Deze familie heeft ook wen traditionele buitenschoolseopvang opgezet voor de kinderen uit Sideman. Iedere middag komen hier de kinderen samen en krijgen ze les in de traditionele Balinese dans, het bespelen van instrumenten, het maken van offers en yoga. Ik heb hier ook middag meegelopen en geleerd hoe ik een offer kan maken en dansles gehad van de kinderen.

  Vanuit Sideman zijn we nog een nachtje in Ubud verbleven en daarna zijn we naar Canggu gegaan. In Canggu ben ik nog twee dagen met Bram geweest om afscheid te kunnen nemen. Ik ben een paar uur geleden aangekomen in Perth. Ik voel me nog verdrietig en moe. Het word even omschakelen maar hopelijk kan ik er leuke tijd van maken!
  Read more

 • Day69

  Flores

  June 16, 2018 in Indonesia ⋅ ☀️ 27 °C

  Vanuit Bali zijn we gevlogen naar het stadje Ende op Flores. De vliegreis was erg mooi omdat we boven allemaal kleine eilandjes vlogen. In Ende hebben we gelijk de taxi gepakt naar Moni, een klein plaatsje in de bergen. In Moni zelf is niet zoveel te beleven maar de omgeving is erg mooi. Er hangt een hele chille sfeer in Moni en alle jonge Indonesiërs lopen rond in rastafari outfits. Ook zijn ze hier niet vies van een jointje. Al is dit super illegaal in Indonesië.

  Om vier in de ochtend ging de wekker. Buiten was het helemaal donker en het was behoorlijk koud. Onder een prachtige sterrenhemel zijn we naar Kelimutu gereden op de scooter. Dit was best wel spannend aangezien we de weg niet kenden en het wegdek niet overal even goed was. Als twee ijsklontjes kwamen we aan bij Kelimutu. Inmiddels konden we de sterrenhemel niet meer zien door de bewolking. Na een wandeling en 100 traptreden stonden we op een uitzichtpunt om de zonsopgang te bekijken. Helaas was het zo bewolkt dat we de zonsopgang en zelfs de vulkaanmeren niet konden zien. Uiteindelijk hebben we ruim drie uur gewacht en konden we gelukkig de vulkaanmeren zien! Het uitzicht was prachtig!

  Vanuit Moni zijn we gevlogen naar Labuan Bajo. Labuan Bajo is een kustplaats in Flores waar veel boot tours vertrekken om de verschillende eilanden in het gebied te bezoeken.

  In Labuan Bajo zijn we met de scooter naar een klein dorpje aan de kust gereden. De weg hier naar toe was hel! Gelukkig zijn we niet gevallen met de scooter. Vanuit dit plaatsje hebben we een lokaal bootje genomen naar een klein strandje. Van hier hebben we de Rangko grot bezocht. In deze grot kon je heerlijk zwemmen en het was een spannende tocht om hier naar toe te gaan. Voor de dag daarna hadden we een twee daagse boottour geboekt. Deze trip was geweldig! Ik heb op veel plekken gesnorkeld en bram gedoken. Ook waren dit plekken waar het koraal nog mooi was en er waren een heleboel vissen. We hebben manta’s, schildpadden, dolfijnen, 1000 verschillende vissen en een zeeslang gezien. Het was bijzonder om hier te snorkelen en dit nog mee te mogen maken want als wij als mensen zo door gaan met het vervuilen van de aarde is er binnenkort geen koraal meer.

  Op de boot zaten we met twee andere stellen. Het was erg gezellig met z’n zessen en de crew was ook echt top! We hadden een overnachting op een klein eiland met allemaal hutjes op het strand. Deze hutjes waren open waardoor je uitzicht had op het strand. Op dit eiland hebben we een wandeling gemaakt om de zonsondergang te kunnen zien. Vanaf de top keken we uit op allemaal verschillende eilanden in de omgeving. Het was dus een waanzinnig uitzicht. De tweede dag van de tour zijn we naar het eiland Rinca geweest. Hier leven de komodo varanen. Deze beesten zijn verschrikkelijk gevaarlijk dus ik vond het spannend maar het was heel tof om de komodo draken (zoworden hier draken genoemd) in het echt te zien. De komodo’s zitten nu in het paringsseizoen. Komodo’s doen het maar een keer per jaar maar dan wel gelijk 6 uur lang. Als je als baby komodo geboren word moet je gelijk de boom in klimmen anders word je opgegeten door je moeder. Erg bijzondere beesten dus. Daarna zijn we gevaren naar een uitzichtpunt waar 10000000 vleermuizen overvliegen tijdens de zonsondergang. Het waren er oneindig veel en het was prachtig om te zien hoe ze voorbij vlogen tijdens de zonsondergang. Dit was een mooie afsluiting van de tour.

  Wij vonden Flores verrassend, leuk en mooi. Het is minder toeristisch dan Bali en de mensen zijn ontzettend lief. Zodra ze weten dat je uit Nederland komt spreken ze hun dankbaarheid uit omdat ze hun infrastructuur en scholen te danken hebben aan de Nederlanders. Ik wist dit zelf helemaal niet maar het was leuk om te merken dat ze daar hier zo dankbaar voor zijn.

  In Labuan Bajo hebben we ons ook prima vermaakt. Er waren leuke cafeetjes met bijvoorbeeld een zwembad of een filmavond. Dus als je naar Indonesië gaat.. is Flores echt de moeite waard!

  Bram en ik gaan toch nog een paar dagen samen reizen omdat we elkaar anders te erg gaan missen ;-). We zijn nu onderweg naar Bali en reizen gelijk door naar Amed. In Amed zijn papa en mama.. en ook Joek. Genoeg gezelligheid voor de komende dagen!
  Read more

 • Day62

  Terug in indonesie

  June 9, 2018 in Indonesia ⋅ ⛅ 24 °C

  Met een groen gezicht en kotsmisselijk gevoel heb ik uiteindelijk de 7 uur durende rit met de nachtbus overleefd. Gelukkig trakteerde bram op een luxe hotel in Colombo waardoor ik even lekker uit kon rusten. Dit hotel in Colombo had een prachtig uitzicht op de stad vanuit het zwembad. Later op de avond vlogen we weer terug naar Bali.

  He wat? Weer Bali? Ja! Weer heerlijk een paar dagen in Canggu geweest. Dit keer zijn we iets verder uit Canggu verbleven op een mooie locatie in de rijstvelden. Het hoogte punt van een paar dagen Canggu was dan toch wel dat Bram mee is geweest naar een yogales ;-). Ik moest hem na de yogales wel helemaal uit de knoop halen maar hij had goed zijn best gedaan! Na een paar dagen chillen in Canggu zijn we naar Uluwatu vertrokken om papa en mama te ontmoeten. In uluwatu verbleven we samen met papa en mama in een prachtig hotel. Dit hotel keek uit op de zee. Vanuit deze locatie konden we van mooie zonsondergangen genieten.

  Op een middag in Uluwatu kwamen er ineens 15 apen op bezoek. Deze kleine boefjes sprongen in de prullenbakken op zoek naar eten. Een aap had geluk.. hij had namelijk een pak popcorn gevonden met nog wat popcorn erin. Hier heeft hij heerlijk van zitten smullen. Een andere aap had een iPhone te pakken bij het zwembad, deze was van een hotelgast. Deze aap ging gelijk met de iPhone de boom in. Na wat gedoe heeft de aap de iPhone laten vallen omdat deze erachter kwam dat de iPhone niet eetbaar was. De man van wie de iPhone was, was erg blij dat hij zijn telefoon terug had, aangezien dit zijn werk telefoon was. Hoe leg je aan je baas uit dat je je telefoon kwijt bent omdat een aap die bij het zwembad heeft gepakt?!

  Het was gezellig en fijn om een paar dagen met papa en mama te kunnen zijn.

  Bram en ik zijn daarna doorgevlogen naar Flores. Hier gaan wij een week de omgeving verkennen en een boottocht maken naar Komodo. Na Flores ga ik tot 25 juni met papa en mama reizen. We weten alleen nog niet precies waar.. in ieder geval wel Indonesië. Op 25 juni vlieg ik alleen naar Perth in Australië. Vanuit Perth ga ik een tour doen in de outback voor een week en verder hoop ik leuke mensen te ontmoeten om dingen mee te kunnen ondernemen. Ik vind het super spannend om alleen te gaan reizen maar ik kijk er erg naar uit om naar Perth te gaan!
  Read more

 • Day6

  Laatste dagen Sri Lanka

  May 29, 2018 in Sri Lanka ⋅ ⛅ 33 °C

  We zijn in Arugam Bay een paar extra dagen blijven hangen. Er was erg slecht weer voorspeld in de zuidelijke plaatsen waar we eigenlijk nog heen wilden gaan. Uiteindelijk vond ik het helemaal niet erg om wat langer in Arugam Bay te blijven. De sfeer is erg ontspannen door de leuke eettentjes en surfers. De golven zijn wel erg hoog. Je kan wel zwemmen maar echt ontspannen afkoelen is het niet, hier zijn de golven te hoog voor.

  Samen met bram, Joek en zijn ouders zijn we op safari geweest in Kumana national park. Hier hebben we heel veel bijzondere vogels, herten, olifanten, hazen, zwijnen, waterbuffels, een jakhals en als klap op het vuurpijl een LUIPAARD gezien! Dit was zo bijzonder. Het komt niet vaak voor dat je een luipaard tegenkomt op safari omdat ze vaak verstopt zitten. Dit luipaard was lui en daar hadden we geluk mee. Hij lag heerlijk te slapen en werd na een tijde wakker. Toen hij wakker werd kroop er toevallig een ander beest voorbij waardoor hij in ‘actie’ kwam. Naja ‘actie’ dit luipaard was te lui om er flink achteraan te rennen. Waarschijnlijk had hij nog een volle buik. Na deze actie van 3 minuten was het luipaard weer lui en ging het weer liggen. Dit hebben wij eersterangs toeristen mooi vanaf 10 a 15 meter kunnen bekijken vanuit de jeep! Ik ben erg blij dat ik op twee verschillende safari’s ben geweest. Tijdens de vorige safari hadden we een heleboel olifanten bij elkaar zien badderen en tijdens deze safari hebben we een heleboel andere dieren gezien maar weinig olifanten.

  In Arugam Bay heb ik een fantastische yoga plek gevonden aan het strand. Het geluid van de golven in de zee maakte de sfeer extra ontspannen. Yalea, de yogalerares is afkomstig uit Israël en geeft nu hier al een paar jaar yoga. Ik vond haar een hele bijzondere spirituele vrouw. Na mijn eerste yoga les heb ik een massage met acupunctuur bij haar genomen omdat ik al een tijdje last van mijn rug en nek heb. De pijn in mijn nek is helemaal verdwenen door de acupunctuur. Helaas is mijn rugpijn weer terug omdat bram en ik zijn gevallen met de scooter. We reden heel zachtjes op een zandweg maar zijn toch geslipd. Ik ben verkeerd op mijn rug terecht gekomen en ik heb al een paar dagen behoorlijk pijn. Verder zijn we met een paar schaafwonden er goed vanaf gekomen.
  Gister en vandaag heb ik nog twee yoga lessen gedaan bij Yalea. Ik kon niet alles vanwege mijn rugpijn maar ze gaf mij tips waardoor ik toch bijna alle oefeningen heb kunnen doen. Helaas was vandaag mijn laatst keer yoga hier. Als afsluiter had ik een fijn gesprek met Yalea en zei ze dat ze al veel progressie zag bij mij na een paar lessen yoga. In dit gesprek gaf ze ook aan dat ik haar mocht e-mailen als ik ga beginnen met mijn kinderyoga opleiding zodat ze mij tips kan geven. Heel tof!

  Vanavond pakken we de nachtbus naar Colombo en morgenavond vliegen we terug naar Bali. Over een paar dagen komen papa en mama aan in Bali. Ik kijk er erg naar uit om mijn ouders te zien! Ook ben ik plannen aan het maken voor als ik eind volgende maand alleen ga reizen. Mijn plan is nu om naar Perth in Australië te gaan.
  Read more

 • Day2

  Inspiratiereis

  May 25, 2018 in Sri Lanka ⋅ ☀️ 15 °C

  Mijn eigen inspiratiereis aan de andere kant van de wereld. Eindelijk mijn rust gevonden om na te denken hoe ik mij verder wil gaan ontwikkelen als mens en toekomstig pedagoog. Een e-reader, iPad, opschrijfboekje met een pen. Het is zo simpel maar ik heb al zoveel inspiratie opgedaan in een paar weken tijd. Ik ben absoluut nog niet uitgereisd maar het voelt wel echt als een bevrijding om helemaal mijn eigen ding te kunnen doen. Als ik terugkom van mijn reis heb ik alleen mijn pedagogiek opleiding en geen baan of stage. Dit geeft mij soms ook een onzeker gevoel maar doordat ik de stap heb genomen om een langere periode te gaan reizen geef ik mijzelf de tijd en ruimte die ik hard nodig had om een oud patroon te durven doorbreken.Read more

Never miss updates of Zanna Lyn with our app:

FindPenguins for iOS FindPenguins for Android