United Arab Emirates
Dubai International Financial Centre

Discover travel destinations of travelers writing a travel journal on FindPenguins.
Travelers at this place
  • Day 4

   Bland polerade soptunnor och svindyr öl

   March 30, 2022 in the United Arab Emirates ⋅ ☀️ 25 °C

   Nu tar jag vid efter att Louise lagt grunden och skildrat resan till Dubai och vad vi varit med on fram tills nu.
   Louise har berättat om en fullspäckad föregående dag med mycket aktivitet omkring och i downtown Dubai. Gårdagskvällen vill vi helst glömma med tanke på resultatet, men får väl nämna ett par rader. Lite i 23 lokal tid gav sig farsan och jag ut för att se om någon sportbar i närheten visade Sveriges playoff match mot Polen. Vi hade inte jättehöga förhoppningar men tänkte att vi kunde iaf ta en svindyr öl och sen gå tillbaka till lägenheten och kolla via TeamViewer/Fjärrskrivbord via en dator hemma i Sverige. Ja, det låter onödigt omständligt vilket det också är men Arabemiraten har blockerat allt vad VPN heter och mycket där till som inte är åtkomstbart på nationellt plan via internet. Det gör att vi inte kan nå Svenska TV kanaler här ifrån.

   Framme på första sportbaren bara 100m från vår lägenhet frågar vi om de kan sätta på Sverige mot Polen? Hon bläddrar igenom alla Bien Sport-kanaler och hittar även Sveriges playoffmatch. Lyckliga blev vi och hela sportbaren med alla dess 10+ TV-skärmar fylls med blågult. Ingen som blev irriterad vad vi upplevde. Ett gäng pakistanier som spelade biljard och några tyskar som fick kolla på vad som sändes. Vi beställde in en hink med öl. Lika förbluffade som tidigare när vi sitter som snillen och översätter AED till SEK med dålig huvudräkning och några öl innanför västen och kommer fram till som tidigare att alkoholen är extremt dyr här och vi betalar över hundralappen per 33:a. Matchen i sig nämner jag inget om. Farsan svor hela vägen från baren hem och ville gå 10min innan matchen var slut. Måttligt besviken med andra ord.

   Nu till vad vi gjorde torsdagen den 30/3. Efter en intensiv och fullspäckad föregående var planen för dagen strand häng.
   Med målsättning att bara njuta av värmen och uppleva hur "Beach life" kan vara i Dubai. Vi hade gjort research tidigare efter familjevänliga stränder och fastnade för La Mer Beach som låg 18minuter från vårt boende med bil. Det som lockade var att de byggt en strandby med diverse restauranger, aktivitetsparker, lekplatser och annat som kringaktiviteter. Med facit i hand kan vi varmt rekommendera La Mer till eventuellt framtida resenärer till Dubai.
   Farmor lena och farfar Per började promenera mot stranden då det ofta blev trångt i taxibilarna med 5 resenärer medans jag, Louise och Junie hoppade in i en taxi. Visade sig vara en ganska stor strand med en North och en South beach, vilket vi såklart hamnade i vars en ända på initialt. Vi blev avsläppta på main beach och de andra på stranden närmast vårt boende. Men ingen skada skedd, vi glassade på respektive håll innan farmor och farfar kom gåendes längs stranden. Eller det var åtminstone vad Louise såg framför sig. Per gick parallellt med en liten knubbig gubbe som använde en handduk över huvudet för att skyla sig från solen. Louise tyckte det såg så roligt ut att de tog jämna steg längs strandkanten att hon utbrast, "Där går Per med frugan". Anledningen att farsan gick längs stranden med sin nyfunna kamrat var att han blev tillrättavisad när han gick barbröstad längs strandpromenaden av ordningsvakter. Mamma som var mer anständig fick promenare vidare och kom tätt efter via den mer bekväma strandpromenaden.

   Vad är mer värt att nämna för intresserade läsare där hemma? Blir ju förmodligen lite tjatigt men det som återkommer i Dubai är hur rent och hur dyrt det är här. Hur det återspeglades idag var att när vi anländer står det en kille och polerar en soptunna med sin putsduk. Det är helt otroligt mycket arbetskraft som jobbar med att hålla rent att de förmodligen ibland blir uttråkade och försöker hitta saker att göra. Men även skinande rena papperskorgar har dem. Det som får vara sinnebild för hur dyrt det är när Louise som är höggravid gick för att lägga sig på en solstol på stranden och stolförsäljaren kommer och vill ha motsvarande drygt 400SEK för en strandstol?! 100-150kr har man ju varit med om tidigare men 400KR tar priset. Louise sa tyst att hon inte planerade köpa loss hela stolen och så gick vi och slog upp vårt strand tält längre ner på stranden. Lyckat blev det ändå när Louise kom underfund med att hennes gravidbula var perfekt gjord för att ligga i mitten av Junies badring så att hon kunde sola ryggen. Happy wife, happy life - as you all know!

   Efter en heldag på stranden var vi tillbaka i lägenheten för att ladda batterierna för att sedan gå ut och käka middag på kvällen. Jag och farsan var nyfikna på att hitta en Liqour store för att se hur priset var där då vi än så länge bara köpt öl ute på restauranger tidigare . Eftersom vi ändå skulle handla mer frukost så passade vi på att ta en promenad. Efter handlat kassarna fulla på Spinneys som butiken hette var vi lite bittra över att där skulle finnas en alkoholbutik men vi lyckades inte se någon. Precis när vi skulle ge upp och börja gå hemåt ser vi ett hål i väggen utan skyltning och en vanligt garageport till ingång. Utan en vänlig person som pekade oss i rätt riktning hade vi nog inte hittat. Vi frågade inte utan vi måste sett mycket törstiga ut efter öl då han sa "the entrence is over there" när vi gick och letade. Vi plockar på oss några öl och det är dyrare än systembolaget på det mesta förutom någon Whiskey som farsan hittade, han blev nästan besatt så billig den var i förhållande till allt annat. I kassan blir vi omfrågade om vi är turister, varpå vi svarar ja. Han efterfrågar pass för att få köpa våra öl…
   "Det har vi på hotellet" svarade vi båda. Då får ni inte handla säger kassören. "Men jag är inte turist" svarar jag då. Varpå han vill se min nationella alkohollicens för Förenade arab emiraten.. Det hade jag tyvärr inte heller. Men skam den som ger sig. Jag visade en bild i telefonen på mitt pass som han inte ville godkänna. Men efter lite förhandlande så lyckades vi få ut några öl.

   Med batterierna laddade bestämde vi oss för att äta middag utanför vårt egna hotell ikväll. Med 5 olika preferenser är det tufft att hitta något som passar alla. Men vi landade gemensamt på en rooftop resturang och hette Sundowners. Ett riktigt toppenval visade det sig. Tur hade vi att vi tog beslutet att gå vidare efter att blivit inslussade på en grekisk restaurang som var helt öde på samma våningsplan på hotellkomplexet. Vi tittade igenom fönstret och såg Sundownsers som vi kollat ut hemifrån. Med lite dåligt samvete eftersom vi lämnade restaurangpersonalen utan några gäster gick vi in till den mer livfulla rooftop resturangen. Nöjda blev vi samtliga då det var det bästa vi ätit såhär långt på vår vistelse. Mycket nöjda efter en bra kväll med god mat och gått sällskap med Junie som kronan på verket med sitt goda humör avrundande vi dagen på topp.
   Read more

  • Day 1

   Dubai

   February 28, 2022 in the United Arab Emirates ⋅ ☀️ 23 °C

   Nach zwei Stunden warten und etlichen Kilometer später und 50 Schildern bin ich endlich bei dem Vermittler angekommen. Er hielt Smalltalk mit mir über die Bedeutung meines Namen in seinem Land. Als ich aus der Flughafen trete kommt mir der Sand, die Wärme und den Geruch von Abgasen entgegen. Der Fahrer erzählt mir viel über die Kultur und Architektur während der Fahrt. Der Fahrstil erinnert mich an Sizilien mit dem Gehupe und Gedränge. Ich bestaunt die vielen hohen Gebäude und blumenbeflückte Inseln. Im Schiff angekommen wurde ich zum fünften kontrolliert. Die Barmangerin zeigte mir wo meine Kabine ist, die Laundry, die verschiedenen Bars und das Office. Danach musste och mich selbst zurecht finden.. Schwirig wenn der Gang lang ist und alles so ziemlich gleich aussieht. Um 13.30 startet ich bereits meine erste Schicht an der Poolbar. Am Abend bin ich in der Schaubar zugeteilt worden. Doch während eines Rundgang der Newbies wurde ich gleich mitgenommen. Der Barchef hat mich dann aber gleich zu seiner Bar gebracht. Die Überschaubar war voll weil es eine Poolparty an diesen Abend gab. Um 1.00 war die zweite Schicht finito...Read more

  • Day 8

   Level 43 Sky Lounge

   September 20 in the United Arab Emirates ⋅ 🌙 34 °C

   Ceļojuma pēdējā izklaide paredzēta viesnīcas jumta bāra terases apmeklējums. Level 43 Sky Lounge bārs viesnīcā Four Points by Sheraton. Biju atzīmējis vairākas opcijas, ja nu šajā neizdodas iekļūt, tomēr Level 43 likās daudzsološākais, jo tas atrodas tieši uz Šeiha Zaida ceļa, tādējādi paverot skatu uz naksnīgajiem Dubaijas debesskrāpjiem. Pa dienu vairākkārt redzējām pilsētas panorāmas, tomēr vakara tumsā izgaismotos betona/tērauda džungļus tuksnesī vēl nebija izdevies ieraudzīt no augšas.
   Trāpījām sastrēgumu laikā, kas mums arī ar taksi izmaksāja vairāk nekā gribētos, tomēr skatoties no augšas uz neskaitāmajiem infrastruktūras mezgliem tumsā auto kā mazas skudriņas pūznī skraida šurpu-turpu. Diezgan relaksējoši šādi vērot intensīvas satiksmes plūsmu no malas jeb precīzāk - no augšas.
   Turklāt šajā bāriņā iespējams tikt arī pie īsta alus un vīna, kas AAE ir diezgan rets pasākums. Izmantojam iespēju pamalkot atvēsinošus dzērienus.
   Bija doma varbūt vēl aizbraukt līdz Dubai Fountain vēlreiz noskatīties strūklakas šovu un pastaigāt, bet nolēmām doties atpakaļ uz viesnīcu, jo rīt agri jāceļas un mums vēl somas jāsakravā.
   Read more

  • Day 7

   Cocktail trinken

   May 31 in the United Arab Emirates ⋅ ⛅ 31 °C

   Leider verpassten wir die letzte Metro um wenige Minuten. Wir fuhren dann mit dem Taxi zu unserem hotel und gingen noch in eine Bar auf dem dach eines anderen hotels im 43. Stock einen Cocktail trinken.Read more

  • Day 2

   One night in ... Dubai

   January 31 in the United Arab Emirates ⋅ 🌙 16 °C

   Dubai ist Start- und Endpunkt der Reise. Zu Beginn heißt das für mich nur eine kurze Nacht zum Antesten der Mega-City, aber auch des Hotels, wo wir zum Abschluss nochmal 4 Nächte unseren Standort haben werden.

   Nach einem langen Reisetag bin ich kurz vor Mitternacht in das Glitzermeer eingetaucht. 20 Grad Celsius.

   Claudia empfängt mich am Flughafen. Mit unserem Mietwagen geht's über den Highway zum Hotel.

   Ich freue mich auf ein paar Stunden erholsame Nachtruhe...
   Read more

  • Day 662

   I Need a Break!!!

   February 15, 2021 in the United Arab Emirates ⋅ ☀️ 24 °C

   I need a break from my van and my dog for a few days, so I decided to book myself into a hotel in Dubai.
   Being able to just go to bed, without pulling out boards to extend my bed, rearranging mattresses, making the bed, and in the morning the reverse...
   Just turning on the tap for a shower whenever I want to, without heating up water, pulling out my doggy bath, cleaning up the mess afterwards...
   After showering, drying myself with a cotton towel instead microfibre. Bliss!!!
   Just lifting up the lid of the toilet without preparations...
   Turning on the tap, without the thought of saving water...
   Taking it slow in the morning, no Rexdog looking at me, expectantly, waiting for his walk, and the same in the evening... (the poor critter is in a kennel).
   No pulling in your head when moving around the van, and still knocking it now and then...
   No fear of being woken up by police or some ranger, because you cannot stay here for the night...
   No dirty dog bringing in sand and mud...
   Sorting out all things internet without interruptions or low speed...
   Just having space to move, upright, behind closed doors...
   And the best: strolling through the city, for hours, days, without feeling bad, because the Rexelby is locked in the car...
   To sum it all up: probably just having a normal life for a few days.
   ...more pics to follow
   Read more

  • Day 2

   Zwischenstop in Dubai

   October 12, 2016 in the United Arab Emirates ⋅ ☀️ 27 °C

   Der deutlich kürzere Flug von Frankfurt nach Dubai war sehr angenehm. Jetzt sitze ich voller Vorfreude im Flieger nach Auckland, in dem ich über 18 Stunden verbringen werde. Die Freude wird immer größer und ich kann es gar nicht abwarten endlich in Auckland anzukommen.Read more

  • Day 2

   Dubai

   February 8, 2017 in the United Arab Emirates ⋅ ☀️ 16 °C

   Dubai gut erreicht!!! Der Flug von ca 6h war ganz angenehm, gutes Essen, etwas Schlaf:)
   Nachdem ich nach Komplikationen doch noch einen Sitzplatz bekommen hab, haben Ulrike (26) und ich noch die anderen 3 die über unsere Orga fliegen getroffen: Rene (19), Isabel (18) & Jenny (24).
   Gemeinsam verbrachten wir die Wartezeit von ca 4h.
   Nun fliegen wir im selben Flieger nach Sydney😍😍🌏✈
   Ich hab den Platz direkt am Fenster und vor mir sind keine Sitze mehr d.h. ich kann aufstehen wann ich will und hab trotzdem einen super Blick aus dem Fenster 😍👍
   Read more

  • Dubai arrival - day 2

   April 13, 2019 in the United Arab Emirates ⋅ ⛅ 22 °C

   We arrived at 5.30am feeling pretty good. Dubai airport took a long time to get through, but most of that was because we walked a long way. When we were supposed to arrive at midnight on our initial flight, we booked a non-cancellable hotel close to the airport. So we still used that to have a wee sleep before being able to check into our other one. They upgraded us to a 3 room suite with 2 bathrooms and a big bath. It would have been great to have that the whole time we were here. Neither of us slept for very long – maybe an hour, but it was great to have a lie down and a nice shower.

   Our 2nd hotel is around 800m from the Dubai Mall, but the room is much smaller being just one room with 2 single beds close together. But we chose it for the location which is great. We got all checked in around midday, and then really needed some food, so went off to the mall. It is still as huge as I remembered! Had a nice mixed grill thing for lunch, and found the supermarket for the yummy passionfruit that I had in South America. The aquarium is spectacular in the mall with sharks and lot of different rays.

   Before I came here I had googled different things to do. The global village looked good, but that was closing before I arrived. But, it had an extension so the last day was now today. So after recovering from our mall visit – feeling a bit jaded by then – we jumped into taxi and set off.

   As we were leaving the clouds were looking threatening so we put on light jackets, and my umbrella. It took 40 mins to get there, and by that time there was quite a bit of rain. The village was a bit like Epcot in Orlando. Lots of different countries had an entrances off the central area, and there were lots of culture specific foods and products. We went into several; Yemin, Turkey, Iran, South Africa but by that stage the rain was quite heavy with lots of thunder and lightening. Some of the cobble areas were a bit slippery, and lots of women walking around with their long black dresses getting wet at the bottom. I was surprised at all the honey stalls in Yemin, I had no idea that was a product from there, and loads of different varieties. The vendors were quite pushy about getting us to try the honey. I bought some dried fruit in Turkey, and at another stall just wanted a couple of figs, so held up 2 fingers. The man said 2 kilos? And I said no just 2. I think he was a bit disgusted about that, so gave me 2 figs and wandered off. They were very nice, maybe I should have got 2 kgs…. So after about 1.5 hours, we bailed. It was starting to get dark, and was getting harder to keep track of each other in the rain as it was mainly outside. We were pleased that we went to see it, and could have spent a long time going into all the countries, but in reality we had arrived that morning, hadn’t had a lot of sleep and weren’t really up to investigating it until the 3am that it was open to.

   So then took a taxi back to the mall because I seem to have managed to lose my cell phone charger cord. Very annoying as I am normally careful about that, and remember putting it into a snap lock back – just can’t find that particular bag. Lucky to have lost it when we were close to a mall that sells absolutely everything! We were feeling a bit wet – Jody’s denim shorts were soaked. So we watched 2 of the fountain shows, and then made our way back to the motel. I had vege sticks and watermelon for tea. Jody had a Macca's burger and chips (she could join our team in Tok!). She has been having trouble with cramp, so wanted some salt.

   We now have an exciting excursion planned on Monday which is different to what we were going to do, and we are both pretty excited about – must be for me to put excited twice in one sentence! More news about that later….
   Read more

  • Day 5

   gemischte Gefühle...

   January 18, 2017 in the United Arab Emirates ⋅ 🌙 13 °C

   Mit gemischten Gefühlen sitze ich in Dubai am Flughafen. In einer Stunde sitze ich wieder in diesem fetten Airbus Teil und fliege 6 Stunden lang über den Wolken.
   Meine Laune ist nicht schlecht, aber gut irgendwie auch nicht. Warum tue ich mir den Scheiß überhaupt an, denke ich...da ist es wieder mit der Komfortzone. Na klar ist alles einfacher, wenn es bekannt ist, der Ort, die Menschen...also gilt es diese Zone so oft es geht zu verlassen um an seinen Erfahrungen zu wachsen. Also Yvonne, positiv denken...was soll schon schlimmes passieren...und wenn am Ende doch alles Mist ist, ich bin ja noch auf dem Planeten Erde 🌏, also komme ich schon irgendwie zurück.

   Jetzt heißt es erstmal ready for take off and goodbye Dubai
   Read more

  You might also know this place by the following names:

  Dubai International Financial Centre

  Join us:

  FindPenguins for iOSFindPenguins for Android