United Kingdom
Albert Harbour (historical)

Discover travel destinations of travelers writing a travel journal on FindPenguins.
19 travelers at this place
 • Day17

  Mistig Gourock

  August 2, 2018 in the United Kingdom ⋅ ☁️ 16 °C

  Gisteren heeft t vanaf 16 uur onafgebroken geregend. Inmiddels is t weer droog maar nog wel mistig. Levert ook mooie plaatjes op. We zijn onderweg naar Ayr, hopelijk een mooie route langs de kust. En vanmiddag door t Galloway Forrest richting Lockerbie.Read more

  Hester Homesque

  prachtige fotos hoor

  8/4/18Reply
   
 • Day9

  Greenock UK

  May 30, 2017 in the United Kingdom ⋅ ⛅ 10 °C

  Om 6,30u wakker en direct naar dek 10 om de omgeving te spotten, we varen nog en het zijn lage fjorden zoals in Nieuw Zeeland tussen het noorder en Zuidereiland. Maar het is zwaar bewolkt en het zevert een beetje. Freezing cold! Allé ttz 12 gr maar in de wind door het varen lijkt het wel te vriezen.
  Als we om 8u naar het ontbijt gaan is er al een massa gepasseerd, geen borden, geen broodje het beleg op minimum. Maar op een oogwenk wordt alle aangevuld, 5' later zie je het niet meer. We worden geholpen door een dienster uit Trinidad en zo heb ik weer een leuk gesprek over file's die zij nauwelijks kennen, veel te veel kinderen dus ook overbevolking 1,4 milj inwoners en altijd goed weer!
  Maar jobs? Dan maar op een cruiseschip werken.
  We kleden ons op zijn Belgisch en met paraplu in aanslag op naar Greenock de plaats waar we aanmeerden.
  Het zevert een beetje maar met een plan in de hand kunnen we toch wat rond dwalen. Tot Dirk dringend naar de kajuit moet omdat hij rommelingen in zijn buik heeft en hij wijdt dat aan het eten, maar ik denk dat het gewoon de verandering is.
  Ik wandel verder rond en koop de nodige souvenirs want dit is onze laatste dag in Schotland.
  Ik haal een droog broodje en een droge hamburger maar Dirk wil niets eten behalve een droog schots koekje dat ik van de plaatselijke Aldi meebracht.
  Om 1 u vertrekken we op een panoramische bus toer naar de lochs. Het drizzeld nog steeds maar de gids zegt: de regen van vandaag is de whiskey van morgen!
  Greenock was een stad van scheepsbouw o.a. De Queen Elisabeth werd hier gebouwd. Nu zijn er nog maar 2,
  Bij Fergusson worden auto ferry's gebouwd.
  Nu zijn de cruiseschepen een bron van inkomsten, de meeste cruise gasten zijn van de US gevolgd door de Duitsers.
  In Schotland wonen maar 5 milj. mensen en slechts 1% spreekt Galic en die wonen meestal op de eilanden in het noorden. Degene die het in de steden nog spreken zijn dus ingeweken eilanders. Schots Galic en Iers Galic zijn dezelfde taal alleen verschillende dialecten.
  We rijden over de Clyde river naar de lochs, in Engeland zijn het meren maar hier noemt men ze lochs.
  Eerst rijden we naar Loch Lomond het ligt in een nat. Park. We stoppen in The village of Luss, een historisch stadje waar nu nog 120 mensen wonen. We kregen 45' om rond te wandelen en ik af daar een Clan shop, very distingwich, high class, zowel de waren als de prijzen. Ik proefde een whiskey van 18j en deze werd gedistilleerd op een eilandje in Loch Lomond. Hou je vast de prijs was 440£!
  Dirk was natuurlijk al doorgewandeld, dus gemist!
  De kilt is een stuk van een tartan en eigenlijk uit de Highlands van oorsprong. Tartan is de stof en iedere clan heeft zijn eigen ruitenpatroon.
  We rijden langs Loch Long dat een brak Loch is want het staat in verbinding met de zee.
  80% van Schotland is bedekt met woud. Door de temp. En de regen groeien ze heel snel.
  We rijden de heuvels op en stappen uit 800ft hoog aan het kruispunt tussen Glen Croe en Glen kinglas waar bij de aanleg van de oude 18e eeuwse weg een soldaat op een rots schreef: 'rest and be thankfull'
  Verder langs lochs en Glens (valleien?) waarbij we de naam al lang niet meer noteren. Ondertussen is de drizzel veranderd in een rainshower. Omdat de wegen zo smal en kronkelig zijn kan je ook weinig fotograferen. Uiteindelijk belanden bij een Ferry die ons over de Firth of Clyde terugvoerde naar ons beginpunt.
  Hoe was de trip: nat!
  Read more

  Mariatche

  Gailick

  4/3/18Reply
  Mariatche

  De zeer dure Whiskey

  4/3/18Reply
   
 • Day7

  Greenock Cut

  August 19 in the United Kingdom ⋅ ⛅ 15 °C

  Feeling rather delicate after the silent disco, we headed out for a long walk in Greenock. Docked in the clyde, it was a shame we sailed in so early, missing much of the fjord-like scenery. However the Greenock Cut walk promised beautiful views in the 11km circular route out passed Loch Thom and back along the aqueduct ('cut') that took water from there into Greenock itself. It was a 40 minute uphill trek to the starting point from the ship...and it was steep! But once we got started, beautiful purple heather carpeted the route as it had in Anglesey and we were soon a world away from the city. Half way around the gravel-lined route was a little cafe and (closed) visitor centre. Picking up the cut here, we followed it back giving the most spectacular views over the Clyde. The route took about 4 hours from the ship but was well worth it. Back on board, the sun graced us on the sailaway out of the Clyde, and we saw dolphins and seals as we departed too.Read more

 • Day7

  Greenock

  July 3, 2019 in the United Kingdom ⋅ ☁️ 15 °C

  Um wieder zurück aufs Schiff zu kommen wurden wir wieder quer durchs Land zurück gefahren. Später geht es weiter und mit einem Seetag dazwischen sollten wir übermorgen hoffentlich in Invergordon ankommen.Read more

You might also know this place by the following names:

Albert Harbour (historical)