United Kingdom
West Hill

Discover travel destinations of travelers writing a travel journal on FindPenguins.

3 travelers at this place

 • Day13

  2-8 Corfe Castle: Lulworth Cove

  August 2, 2019 in the United Kingdom ⋅ ☀️ 19 °C

  De dag begint goed met een boomklever en een boomkruiper. Met veel moeite eindelijk iets raar piepends in het vizier: puttertje. Maar wel ideaal vogelen zo zeg, op mijn stoeltje, kopje koffie in mijn ene hand, fototoestel in de andere.
  De baai blijkt maar 15 km. te zijn. Doe ik dat, ga ik met tent enz. een wat minder op en neer route. Goed idee: je moet de Purbeck Range over, al snap ik niet helemaal waarom. Raar hoor, aan de ene kant de zee en aan de andere kant een bijna platte pannekoek met wat meertjes. Lulworth Castle is dicht, daar kom ik makkelijk van af. Lulworth Cove is lang niet zo specta als ik dacht, maar duidelijk een uitje voor veel mensen hier. Laat ik daar dan maar van genieten. Ik boek een boottochtje naar de amazing Duddle Door en trakteer mezelf op een ijs om de tijd te vullen. Helemaal prima. Duddle Door is een natuurlijke brug die er met een beetje fantasie uitziet als een drinkende draak. Erg leuk om een praatje te krijgen over de rotsformaties en om de Jurasic Coast vanuit zee te zien. Er wordt druk gewandeld, het lijkt de Chinese Muur wel!
  Op de terugweg naar de camping naar Tyneham (vooral gelopen omdat ik geen zin had om die Range voor de derde keer te beklimmen). Tyneham is een dorpje dat in 1943 is geëvacueerd omdat ze voor Dday moesten oefenen. Na de oorlog heeft het leger het gehouden en hier een groot oefen-en schietterrein gemaakt. Na protesten is het nu een beetje toegankelijk en het dorp een soort museum. Raar idee, beetje naar.
  Ik mis de laatste pub en denk dat ik nog een stuk moet klimmen, maar dat is alleen de 300 m naar de camping. Toch te moe/lui om 10 min. naar het dorp te lopen voor een biertje. Ik drink hier een koude limonade en zit op de fish and ships te wachten die hier om 7 uur komt. Ik blijf morgen nog een dag. Dan ga ik naar het dorp en kasteel wandelen. (en de pub denk ik! 😉)
  Read more

  Barbara de Groot

  Wat een rara kronkels kunnen wij mensen hebben. Een dorp ontruimen en dan gewoon niet terug geven omdat het makkelijker is... Op naar morgen.

  8/4/19Reply
  Marijke van der Zouwen

  Wat vreemd äfgesneden

  8/4/19Reply
  Astrid van der Zouwen

  Ja, bijzonder hѐ? Het stort nog steeds in, maar ik vond die "golfjes" ook zo bijzonder.

  8/4/19Reply
   
 • Day14

  2-8 Corfe Castle 's avonds

  August 3, 2019 in the United Kingdom ⋅ ⛅ 19 °C

  Ik dacht: ik ga vroeg, anders staat er misschien een rij. Stond er al🙂. Maar niet zo erg als om 7 uur! Maar het ging prima snel.
  Heb ik het bijna op, opeens allemaal blaffende honden: hert op de camping. Echt geen normaal gedrag, ze viel zelfs iemand aan!
  En er slaapt een kip op het aanrecht, die foto volgt nog.
  Read more

  Barbara de Groot

  Vroeg?! fish and chips halen? 🤨

  8/4/19Reply
   

You might also know this place by the following names:

West Hill