United States
Bloomingdale Playground

Discover travel destinations of travelers writing a travel journal on FindPenguins.

8 travelers at this place

 • Day7

  New York

  August 5, 2016 in the United States ⋅ ⛅ 25 °C

  New York is een stad die je in geval met andere steden kunt vergelijken. Wat een stad! Even een rondje lopen en alle highlites zien zit er niet in.:-) Maar goed dat ik hier 3 volle dagen voor heb gereserveerd. Al die prachtige architectuur, de vele parken en de mensen.. Ik heb me prima vermaakt!!

  Op dít moment zit ik in een van de ontspanningsruimtes van het hostel. Een plek waar ik de laatste 3 dagen weinig ben geweest. Eigenlijk is dít een gevolg van de grote afstanden en de vele interessante plekken. Ging ik in Boston nog soms tussendoor terug naar het hostel in NYC zit dít er niet in. Het hostel is sws een beetje anders dan die in Boston. Ik slaap bijvoorbeeld met 12 man in een kamer (4 in Boston) en de badkamer is helemaal aan het einde van de gang (Boston 2 meter). De activiteiten en mensen zijn wel weer leuker. Wat mij automatisch bij dag 5 brengt:

  Vervolg dag 5:
  Omstreeks half 4 kwam ik aan op Penn Station. Het station waar alle Amtrak-treinen aankomen in New York. In de trein realiseerde ik me eigenlijk voor het eerst hóe groot New York (en dan vooral Manhattan) is. De trein vanuit de richting Boston gaat namelijk hoog door Brooklyn heen en je ziet vanaf die hoogte Manhattan voor je opduiken. Op een gegeven moment duikt de trein de grond in en je komt aan op Penn station (wat dan eigenlijk helemaal aan de andere kant van het eiland is). Vanaf Penn Station (34 street) ben ik lopend naar het hostel (103 street) gegaan. Dit is zo'n anderhalf uur lopen!! Dit maakte me twee dingen duidelijk: A dat ik in het vervolg met de metro moest gaan en B dat het stratensysteem (avenue and streets) van New York best simpel is als je maar weet waar je naartoe moet.

  Eenmaal aangekomen in het hostel ingecheckt. De spullen op de kamer gelegd en hapje gegeten op Broadway. Broadway zit hier namelijk om de hoek. Net als op de rest van Manhattan (loopt namelijk ook van noord naar zuid). Hier om de hoek is het dus niet het Broadway waar alle theaters zijn etc. (Helaas!:-)Na het eten ben ik nog een blokje om gaan doen en een stukje door Central Park gewandeld (Central Park ligt namelijk redelijk dicht bij het hostel). Nog even in het gras uitgerust en toen weer terug naar het hostel. In het hostel begon om half 10 namelijk een comedyshow met diverse stand-uppers. Dit was lachen en je maakte meteen kennis met een aantal medehostelaars.. na de comedyshow ben ik nog een potje gaan snookeren met Greg uit Schotland. En vervolgens een potje tafeltennis met Greg, Ettiene (Schalkefan dus als Twentenaar meteen vrienden) en een zuid Koreaans stelletje. Voor ik het wist was het 2 uur!!

  Dag 6:
  In de ochtend uitgeslapen tot 9 uur, vervolgens ontbeten in het hostel (niet gratis zoals in Boston) vervolgens de metro gepakt naar het zuidelijkste puntje van Manhattan. Vanaf daar naar het World Trade Center gelopen. Indrukwekkend!! Zowel het 9/11 memorial (de vierkante watervallen met daarop alle namen van de slachtoffers) alswel de nieuwe Freedom Tower en de nog in aanbouw zijnde transportation hub (ontworpen door Calatrava:-)). Vanaf daar doorgelopen naar Wallstreet, dat ik eerst helemaal niet als zodanig geïdentificeerd had. Na wallstreet doorgelopen naar Battery Park en daar de ferry genomen naar Staten Island. Deze Ferry is gratis en geeft mooie plaatjes van de skyline van New York en gaat tevens vlak langs het Vrijheidsbeeld. Een goede reden dus om je fototoestel mee te nemen.. op Staten Island ben ik nog even een rondje gelopen maar daar was niks bijzonders te zien. Dus maar weer de ferry terug genomen naar "downtown" Manhattan. Vervolgens de rest van downtown bekeken en uiteindelijk richting en over de Brooklyn Bridge gelopen. Ik was niet de enigste!! Wat een toeristen zeg. Nadat ik de nodige toeristen had gezien heb ik de metro gepakt naar Union Square (plein met daarop een park en markt). Vanaf daar doorgelopen naar het Flatiron building (een van oudste wolkenkrabbers in New York in de vorm van een strijkijzer) waarna ik een hapje ben gaan eten in een restaurant in een van de naastgelegen straten. Na het eten mijn wandelschoenen weer gepakt en richting highline park gelopen. Highline park is een park gebouwd op een van de oude verhoogde spoorwegen die door Manhattan liepen. Dit levert een prachtig verhoogd park op!! Waarbij je over de straten van New York loopt. Echt een unieke ervaring! Ik heb daar een paar uurtjes op een bankje gezeten, waarbij ik half lezend in een boek ondertussen de mensen aan het bekijken was. Wat dat is het mooie aan New York naast dat het een explosie van architectuur en cultuur is ook een explosie van verschillende mensen.. Na highline park ben ik doorgelopen richting Times Square het was inmiddels een uur of 6. Omdat ik eigenlijk Times Square wou bekijken in het donker (rond 8 uur gaat de zon onder:-) heb ik een filmpje (de laatste Bourne) gepakt in de bios. Nog nooit zo'n grote bioscoop gezien!! Toen de film klaar was was het inmiddels 9 uur en was het donker buiten. Perfect dus om op Times Square met al zijn lichtgevende reclame te bekijken!! Echt een magische plek, al dat licht, de toeristen, en levende standbeelden!! Je kijkt je ogen uit.. Met de metro terug naar het hostel gegaan en daar met Greg (de schot red.) en zijn Mexicaanse maat nog even een biertje (water voor mij uiteraard!:-) gepakt in een kroeg. Vervolgens teruggegaan naar het hostel en nog tot 2 uur op het hostel gepraat met o.a een aantal Argentijnen.

  Dag 7:
  Pff. Zo'n dagje zoals gisteren hakt er wel in!! Vroeg me deze ochtend echt wel even af of ik A: het meeste wel had gezien van New York en B: of ik het echt alleen bij water had gehouden. Was ook pas half 11 voordat ik buiten stond bij het hostel. Het leek me een goed plan om te beginnen met een rondje te fietsen door Central Park!! Dit was het op zich wel maar ik had niet gerekend op de 3 venijnige klimmetjes die op het fietspad liggen. Die kon ik prima voelen in mijn benen. Na het rondje gefietst te hebben ben ik naar het Metropolian Museum of Art gelopen en heb daar een poosje gezeten. Vervolgens naar het Guggenheim gelopen. Wat een prachtig gebouw is dat zeg!! Helaas is het donderdags gesloten, dus verder dan de museumshop kwam ik niet.. Vervolgens de fiets gepakt en me in het verkeer gemengd, gelukkig was ik Boston gewend want het verkeer van New York is (uiteraard) nog een stukje moeilijker. Vervolgens naar Times Square gefietst en vanaf daar richting het Rockenfeller Center gelopen. Rockenfeller Center is het hoofdkwartier van de NBC en vanaf hier worden o.a. de Tonight show en Saterday Night Life opgenomen. Het heeft tevens een observatiedek (top of the Rock) welke ik bezocht heb. Vanaf de top heb je een prima uitzicht op New York en in het bijzonder Central Park, het Empire state building en het Chrystler building!! Nadat ik weer beneden was (en bijna verdwaald in het Rockenfeller Center) ben ik richting grand Central station (het oude centrale station van New York) gelopen. Vervolgens wat gegeten, de fiets gepakt en aantal architectonische hoogstandjes (letterlijk) bekeken (o.a. Chrysler building, Metlife building, lipstick building, Parc Avenue en het citicorp building). Na een stukje fietsen kwam ik toevallig langs de kabellift (tram) welke naar Roosevelt Island leid. Op Roosevelt Island (vroeger een oord voor zieken) is tegenwoordig een prachtig park aangelegd vanwaar je een geweldig uitzicht hebt op New York. O.a. het hoofdkantoor van de VN is vanaf deze kant perfect te bekijken. Omdat het al begon met schemeren leek het mij geweldig om de zonsondergang vanaf hier te bekijken.. En dit was ook zeker het wachten waard!! Wat een geweldige stad is het als je het op deze manier kunt bekijken. Nadat ik terug was gegaan met de kabelbaan. Vanaf daar ben ik naar Central Park gelopen. Omdat ik nog tijd had om te fietsen dacht ik dat het een goed plan was om nog even een rondje te fietsen door Central Park! De dag afsluiten zoals ik begonnen was zou ik maar zeggen.. echter had ik een inschattingsfout gemaakt, ik wist namelijk niet waar het dichtstbijzijnde bikesshare punt bij het hostel was. Dus toen ben ik nog een klein uurtje aan het fietsen/zoeken geweest totdat ik hem maar weer bij het Central park heb neergezet en naar het hostel ben gaan lopen:-S. Ondertussen was de Pubcrawl al begonnen en heb ik deze dus gemist:-(. Niet dat ik dat ik dat heel erg vond het was inmiddels half 11 en ik kon wel liggen..

  Dag 8:
  Vandaag dus dag 8.. Ik zal jullie matsen ik heb vandaag niet zo veel gedaan namelijk!! vanochtend om 10 uur mijn nest uit, ontbeten en om half 11 stond ik buiten.. daarna naar Central Park gelopen daar de fiets gepakt en naar het American Museum of natural history gefietst. Daar een rondje om het gebouw gelopen en de metro gepakt naar Washington Square, vanaf daar door Soho en Noho (wijken red.) naar Union Square en daarna Madison Square park gelopen. In alle parken heb ik vandaag mijn tijd genomen. Lekker chilldagje dus vandaag. Vanaf Madison Square doorgelopen naar het Empire State building (enige gebouw nog op de wishlist). Vanaf het Empire doorgelopen naar Bryant Park bij de New York Public Library. Daar ook nog even gechilld.. Vervolgens de metro gepakt en naar het hostel gegaan. Omstreeks 5 uur was ik terug op het hostel, en nu dus mijn reisblog aan het bijwerken. Morgen zal ik doorreizen naar philadelphia waar ik slechts 2 nachten zal blijven.
  Read more

  Cool

  8/23/16Reply
   
 • Day12

  New York City - Tag 1

  August 27, 2015 in the United States ⋅ ⛅ 24 °C

  Wow wow wow! Mehr brauch ich eigentlich nicht sagen. Schon die Fahrt vom Flughafen über die Park und Madison Avenue, am Central Park vorbei, zum Hostel hat mich sprachlos gemacht. Dann zum ersten Mal in die Subway (die sind was das angeht echt irgendwo im 19. Jahrhundert stecken geblieben ^^) und schließlich der Spaziergang vom Times Square zum Columbus Circle. Ich hab keine Ahnung, ob ich die Eindrücke jemals verarbeiten kann. Ein Nachteil übrigens am alleine reisen. Du musst alles selber verkraften :)
  Jedenfalls war ich richtig froh, als ich in der südwestlichsten Ecke des Central Parks saß und ein kurzes Gefühl der Ruhe verspürt hab :)
  Typisch amerikanisch ist das Zimmer im Hostel leider stark unterkühlt und man kann die Klimaanlage nicht ausschalten!
  Meine Zimmernachbarinnen sind bis jetzt zwei Französinnen, eine Australierin und eine Argentinierin. Heute Abend geht's zum Pub Crawl, obwohl ich mich vor Müdigkeit am liebsten im Bett vergraben will.
  Aber ich bin ja nicht hier zum Schlafen ;)

  Fotos: Da ich nicht noch mehr als Touri auffallen wollte, hab ich heute auf den Selfie-Stick verzichtet und dementsprechend nur ein Foto mit mir drauf. Die anderen sind vom Times Square, vom Broadway, vom Central Park und von der Metrostation Columbus Circle :)

  Ich werde den Kühlschrank jetzt dann wieder verlassen und mal gucken was es beim Barbecue so gibt :)

  Achja, wenn ihr kommentiert, würdet ihr bitte eure Namen dazu schreiben? Thanks ;)

  Fotos:
  - erstes Mal am Times Square
  - am Broadway entlang
  - Wolkenkratzer hinter Central Park Bäumen
  - ich im Central Park (Nähe Columbus Circle)
  - Subway Station Columbus Circle
  Read more

  hey, wo bleibt tag 2? hast du uns schon vergessen? ich warte und warte und warte und warte auf NEWS! hoffentlich hast du keinen kulturschock erlitten, aber zum pubcrawl rauszughen war ne gute idee! cool, dass Du so schnell anschluss gefunden hast (ich habs dir ja gesagt ;) ) liz

  8/29/15Reply
  Katharina

  Ich hab Budweiser getrunken. Schmeckt nicht so ;)

  8/29/15Reply
   

You might also know this place by the following names:

Bloomingdale Playground