- Show trip
- Add to bucket listRemove from bucket list
- Jul 31, 2024, 2:11 PM
- ☁️ 32 °C
- Altitude: 196 m
United StatesIllinoisCook CountyRosemontChicago O'Hare International Airport41°58’33” N 87°54’2” W
Touchdown in Windy City

Na een hectische overstap in Dublin, waar we in een adembenemende 50 minuten door de luchthaven sprinten, talloze controles doorstaan en zelfs de Amerikaanse douane trotseren, landen we eindelijk in Chicago - de stad met vele bijnamen: Windy City, De Second City, Chi-Town, City, Big Shoulders, Paris of the prairies.
Vanuit O'Hare International Airport rijden we in onze gehuurde auto door de stad richting onze airbnb. De rit voert ons langs majestueuze lanen, prachtige houten Victoriaanse huizen, geflankeerd door statige bomen die hun takken over de weg spreidden als een groene arcade. We passeerden de weelderige buurten van Chicago's North Shore, een schril contrast met onze eindbestemming in een meer “bescheiden” wijk, Lawndale.
Ons tijdelijke thuis, een donkerrood huisje aan het begin van de straat, staat in een buurt in transitie. Hier en daar zijn gerenoveerde panden te zien, eilandjes van vernieuwing in een zee van verwaarlozing. Braakliggende terreinen tussen de huizen worden gebruikt als parkeerplaats voor. autowrakken, vertellen het verhaal van een wijk die wacht op zijn wederopstanding. Je voelt dat deze wijk over 10 jaar een hippe buurt is. Ons appartement in de kelder blijkt echter een aangename verrassing: fris, nieuw en comfortabel, zij het met een overvloed aan wit.
De echte ontdekkingstocht begint als we de 'L' nemen, Chicago's iconische verhoogde metro. Als een stalen slang slingert deze zich door de stad, ons een bird's-eye view biedend van de straten beneden. De metro zelf is een fascinerend theater van het alledaagse leven aan de onderkant van Amerika. Van de balletdansende man met diamanten oorbellen tot de brood magere tandeloze vrouw met dreadlocks en flamboyante sloffen tot rappende Afro-kapsels tot uitgeputte fabrieksarbeiders tot hangende groepjes jongeren met elk hun eigen koptelefoon op.. Elke rit is een kleine voorstelling.
In Fulton Market ontmoeten we Robbie, die al enkele dagen eerde naar Chicago is gevlogen in de stad te verkennen en om zich voor te bereiden op Lollapalooza, en van de grootste popfestivals van de wereld en de langstlopende in Amerika. Het Pinkpop van Amerika, zeg maar.
Fulton Market, ooit het domein van voedseldistributeurs en fabrieken, heeft zich getransformeerd tot een bruisende hotspot. Hippe bars, ambachtelijke brouwerijen en trendy kantoren hebben de oude pakhuizen ingenomen, een unieke mix van industrieel erfgoed en moderne stedelijkheid creërend
Ons diner is in een lokale hamburgertent (Small Cheval, door Robbie zorgvuldig geselecteerd). Onder slingers van twinkelende lichtjes, gezeten op een gezellig pleintje aan ronde houten picknick-bankjes, omringd door gerenoveerde industriële gebouwen, genoten we van sappige burgers en lekkere cocktails - kom daar maar eens om in het natte Nederland, een snackbar met cocktails.
Na een korte wandeling over de levendige Randolph Street, het kloppende hart van Fulton Market, met talloze barretjes, restaurants, openlucht bioscopen, brouwerijen, terrassen en winkeltjes met lekkernijen houden we het voor geien. Na vierentwintig uur wakker te zijn vallen de luiken dicht. We gaan met de L-rail richting ons bed. Buiten is het nog 28 graden, in onze kelder een lekker 19. Read more