United States
Circle West Mobile Homes Estates

Discover travel destinations of travelers writing a travel journal on FindPenguins.
7 travelers at this place
 • Day4

  Day 4: Tyler, TX to New Orleans

  July 16, 2019 in the United States ⋅ ⛅ 31 °C

  Longest day on the road yet...420 miles! The hours were made just a bit longer by a flat tire in Baton Rouge. It would have been much longer had it not been for the generosity of Luke who just happened to work late and stop by the gas station for a 12-pack on the way home. He saw two little girls in camp chairs in the casino parking lot and stopped to offer some help. He even went home to grab a ramp he had to make the tire change possible. Thank you God for lining all this up for us!Read more

 • Day6

  Dan 6

  March 22, 2019 in the United States ⋅ 🌙 18 °C

  Ko sva včeraj stopila v sobo v motelu Express Inn, sva bila z njo zadovoljna, le vonj je bil ek. Ura je bila že skoraj 22, niti se nama ni dalo ubadati z menjavo. Zjutraj greva iz sobe, hodiva proti avtu in opazujeva vrata sob. Ena imajo znak za prepovedano kajenje, druga ne. Ugotoviva, da na najini sobi ta znak manjka. Jebela cesta, dali so nama sobo za kadilce, čeprav sva rezervirala sobo za nekadilce. Nič čudnega, da je v njej smrdelo. Greva do recepcije, pojasniva situacijo in brez kakršnih koli težav dobiva novo sobo. Dišečo sobo. Woohoo! Dan je bil že tako lep, s tem se je pa le še polepšal.

  O centru New Orleansa niti ne bova veliko pisala, saj slike povedo vse. Omeniva le, da sva napovedano bajsanje začela z verjetno najbolj znamenito jedjo tu, sendvičem Po’ Boy. Več različnih zgodb obstaja o določitvi imena, najbolj verjetna pa je tista iz leta 1929. Brata Benny in Clovis Martin sta med 4-mesečno stavko enega od podjetij, ki je izdeloval tramvaje, v svoji restavraciji stavkajočim delavcev nudila brezplačne sendviče. Tudi sama sta bila nekoč vpletena v ta posel, zato sta z veseljem priskočila na pomoč. Zaposleni v restavraciji so stavkajoče delavce sočutno poimenovali poor boys (ubogi fantje), po louzianskem dialektu se izgovori po’ boy in od tu ime sendviča. Poskusila sva enega s škampi in drugega z govedino. Yummy, yummy, yummy!

  Sledil je obisk verjetno najbolj znanega in obiskanega lokala tu, Café du Monde, v katerem strežejo sladico imenovano Beignets. Google jed prevede v ocvrtke iz kuhanega testa. Podobno je našim miškam/flancatom, ampak ne čisto, testo je namreč bolj bogato in sočno. Privoščila sva si še kavici in to je praktično celotni meni. V času najinega obiska je streglo vsaj 25 natakarjev, če ne še več. Lokal je ves čas poln, pred njim se praktično ves čas vije ocvrtkov željna kolona obiskovalcev. Ko sva se ob prihodu postavila v vrsto, se je ta zdela dolga kot ponedeljek, vendar se je presenetljivo hitro premikala. En, dva, tri in že sva sedela za mizo. Nama je bila zadevšna všeč. Je pa to spet ena takih, ki jo poskusiš in, če se v naslednjih 3 letih ponovno znajdeš v tem koncu, je ne poskusiš znova. New Orleans ponuja toliko noro dobrih jedi, da v enem dnevu ne uspeš poskusiti niti 10% vseh. Žal je želodček premajhen :)

  Midva sva po beignets našla prostor še za ostrige. Ustavila sva se v restavraciji Royal House Oyster Bar. Natakar nama je uspel izboriti mizo na intimnem balkončku, ki je sicer malo visel in naju je že skrbelo, da se bomo kmalu znašli nadstropje nižje. Pa se je izšlo ;) Naročila sva na dva različna načina pripravljene ostrige. Ene surove, postrežene na ledu, druge pa popečene s parmezanom, maslom in česnom. Oboje super, sva pa enotna, da so popečene boljše.

  Kot napovedano, danes je dan za bajsanje. Sledi runda št. 4.
  Read more

  DUSI

  No, koncno sem nasla cas, da pogledam in preberem, kaj vse pocneta. New O se mi zdi kladika, ki he ni veliko v Ameriki. Mi je vsec. Koncno smo spoznali tudi avto, katerim se vozita. Vidim, da uzivata na polno. Mi je super vsec. Mi trije z Aniko gremo zdajle v Planico. Vreme bo super, uzivanje na polno. Objemcke.

  3/23/19Reply
  Ljudmila Šribar

  Posebna glasba, kreolska kuhinja, francoska četrt, živahno nočno življenje..., bila sta navdušena, kajne? Kako sta se pa pogovarjala? Pravijo, da ima N.O. edinstveno narečje. Pošljita še kaj, pa lep weekend.

  3/23/19Reply
  Ljudmila Šribar

  Uf, se spomnila še na Marka Twaina, to je Misisipi (Mississippi). Pa sta ga ovekovečila in sebe zraven. Lepa slikca.

  3/23/19Reply
   
 • Day5

  Dan 5

  March 21, 2019 in the United States ⋅ 🌙 15 °C

  Danes sva spala v hotelu Streamline, v kraju Daytona Beach. Eden od najboljših hotelov do zdaj. Že receptor je bil super fajn. V sobi pa odlična postelja, TV s ful programi, omare z vratci. Omare omenim zato, ker se povečini srečujeva z eno štango, na kateri je tu pa tam obešen kakšen obešalnik. Praktično nova kopalnica je imela celo ročko za tuširanje, poleg sicer običajne glave na stropu. Klima je bila takšna, kot jo poznamo pri nas, montirana pod strop, podolgovata. In ne ena mini kišta pod oknom, ki grozno ropota, ko je prižgana. Ponudili so nama celo zajtrk v sobi, za doplačilo, pa se zanj nisva odločila, ker je bil plan, da greva zjutraj na vaflje.

  Spakirala sva kufre in se odpeljala do Daytona International Speedwaya, kupiti karte za voden ogled dirkališča ob 11h. Ura je bila že nekaj čez 10, zato so vaflji odpadli in sva si kar na dirkališču privoščila zajtrk. Nič posebnega sicer, je pa nafilalo želodček. Ob 11h smo se naložili na voziček, ki je bil pripet na pick-up avto (to je tisti s kasonom), vozil ga je pa (ocenjeno) 75 let stari poznavalec dirkanja. Model. Obkrožena sva bila pa z res pravimi Nascar fani. Rednecki. Hillbillyji. Vsi z naglasom. In midva, Slovenca :)

  Najbolj znana dirka, ki se odvija na tem dirkališču, je Daytona 500. Letos sva jo zamudila, na sporedu je bila 17. februarja. 500 milj, oz. 805 km, oz. 200 krogov odvozijo. Letos je imel zmagovalec povprečno hitrost 220 km/uro. Super hitrost, ampak mora bit to dolgočasno. Krog je ovalen, vse kar voznik počne je, da zavija levo. Jeff Dunham se super pošali na ta račun v enem izmed svojih skečov. Del tega je stavek: “They’re making a left tuuurn.” In to je v osnovi to :)

  Peljali smo se okoli dirkališča, zapeljali pa tudi na dirkališče. Ampak po pisti vozili le po ravnem delu, na ovalih se namreč proga kar dobro nagne, za kar 31 stopinj, kar bi verjetno povzročilo, da bi se voziček prekucnil. Po zaključku ogleda proge nas je zmagovalec letošnje dirke preko posnetka povabil še v muzej, kjer je razstavljen njegov avto, Toyota Camry. In še par ostalih, starejših, tudi nekaj motorjev imajo.

  Na dirkališču vsake toliko organizirajo tudi razne zbore. Eden od teh je motoristični. Zbere se okoli 400.000 motorjev. Nora cifra. Kaj pa veš, mogoče se ga pa kdaj udeleživa :)

  Ob 12h sva krenila na več kot 1000 km dolgo pot proti New Orleansu. Sliši se, da bo težko prenesti vse te kilometre, pa so sedeži v avtu super udobni, postanek tu in tam pa tudi izboljša počutje. Najino število obiskanih držav se je povečalo na 8. Danes sva na seznam dodala Alabamo, Missisippi in Lousiano. Jutri nimava v planu nič. Lažem, uživancija je na sporedu ;) Pa bajsanje s Po’ Boy-i.
  Read more

  Ljudmila Šribar

  Tehnično ravnotežje sta torej ujela (Urban, dobro ti je šlo), zdaj najbrž spita. Lepo se imejta še naprej!

  3/22/19Reply

  Vauuu kok pa vidva uživata, kar tako naprej 😎😃 Lp, Jasmina

  3/22/19Reply
   

You might also know this place by the following names:

Circle West Mobile Homes Estates