United States
South Bonnie Brae Tract Historic District

Discover travel destinations of travelers writing a travel journal on FindPenguins.

4 travelers at this place

 • Day2

  Hollywoodboulevard und Santa Monica

  July 20, 2019 in the United States ⋅ ⛅ 21 °C

  Ein verrücktes aber cooles Viertel. Hier gibt es wirklich alles was man sich vorstellen kann.
  Wir waren schon um viertel vor 8 da, und waren fast alleine unterwegs. 3 Stunden später gab es kaum ein durchkommen...
  Nach Besichtigung des Hollywood Wahrzeichens ging es runter nach Santa Monica an den Strand.
  Unvorstellbar was sich hier alles abspielt 😯😯😯
  Read more

 • Day111

  110 Tag Los Angeles (Universalstudios)

  July 31, 2018 in the United States ⋅ 🌙 24 °C

  Heute gingen wir in das Universalstudio🎞. Es war sehr cool es gab Hogworts, Springfield und die Welt von den Minions🌍. Hogworts hat mir am besten gefallen🧙‍♂️. Man konnte sogar Zauberstäbe fü 50 $ kaufen (typische Touristenfalle👜. Ich kaufte mir einen Notizblock📝. Auch die Winkelgasse war sehr gut nachgebaut🏠. Die Studiotour war auch sehr cool😎. King Kong hat uns vor den Dinosauriern gerettet. Dann hat uns auch noch der weiße Hai angegriffen und wem das nicht genug ist, hat uns auch noch Normen von Psycho umbringen wollen🔪. Dies war alles nur Schauspiel, habt keine Angst😱. Danach gingen wir an eine Show die von Echten Promis ausgeführt wurde🎬. Es ging um eine Bande die das Festland brauchten, weil sie die Basis auf dem Wasser lebten, aber niemand von den Leuten kam zurück die die Basis verlassen haben😵. Bis die junge Frau zurück kam👱‍♀️. Aber die Banditen haben mitbekommen dass Hellen das Festland gefunden hat denn auch die brauchen das Festland🌎. Am Schluss gelang es den netten ihre Basis zu verteidigen und auf das Festland zu reisen🎉. Insgesamt waren wir 11 Stunden in dem Park⏱.
  Für mich war das einer der glücklichsten Tage👍

  # Universal Studios
  Read more

 • Day2

  LA-HOLLYWOOD-BEVERLY HILLS

  January 5, 2018 in the United States ⋅ ☁️ 15 °C

  We had the best day today! Landed in LAX early and got a shuttle to our hotel, checked in and went straight for a nap ready to face the day! When we got up we went around the corner and got my SIM card to call home along with a light refreshment 🥛 once we organise that we caught an uber to Hollywood boulevard where we seen all the ⭐️ stars along the walk way and visited the wax museum another ✅ off the bucket list! We then caught a tour bus from there to the Hollywood sign look out and down town to Beverly Hills, we seen heaps of famous actors and singers houses and also seen the palace where Michael Jackson passed away! Once we finished the tour we kicked straight onto the NBA game watching the LA Lakers be defeated (unfortunately) by the Charlotte Hornets! Toby and I both got a jersey for the Lakers and loved the atmosphere at the staple centre! Uber-ed it home and now time to hit the sack ready for universal studios tomorrow 🎉Read more

 • Day110

  109 Tag Los Angeles

  July 30, 2018 in the United States ⋅ 🌙 25 °C

  Heute kamen wir um 6 Uhr morgens in L.A. an👼. Danach gingen wir zum Walk of Fame und waren um 8 Uhr da🕗. Mein Lieblingsstern ist vom Mark Hamill⭐️. Besser bekannt als Luke Skywalker von Starwars. Der Stern vom Trump ist kaputt (das finde ich lustig)🤣. Danach bekam mein Papa mit ach und krach ein neues Handy📱. Er musste es nochmals kaufen💵.
  Mit einem Positiven Anfang geht es an die Westküste🇺🇸. Das war’s für heute👍.

  #Westküste
  Read more

 • Day2

  Kufra prispela na cilj.

  August 25, 2018 in the United States ⋅ ☀️ 24 °C

  Umazana pa, kot da bi pol sveta prepotovala ;)

 • Day2

  Dan 1

  August 25, 2018 in the United States ⋅ ☁️ 20 °C

  Najprej hvala vsem za lepe želje in misli. Vas že pogrešava. Ampak ne spet tok fejst ;)

  Za nama je prvi dan. Kaj naj rečem? Američani so definitino zelo divji vozniki in obsedeni z varnostjo. Kot prvo, žmigavc je za njih nekaj kar ne obstaja, pasove menjajo kot nori. Drugo: varnost, varnost, varnost. Šla sva čez skener v Benetkah, v Munchnu so imeli prav posebej del namenjen poletom v ZDA. Najprej avtomatsko skeniranje potnega lista, prstnih odtisov, slikanje in še pregled potnega lista pri odgovorni osebi. Nato 3D skener v katerega greš bos, vendar ta ni dovolj, te potem še pretipajo in odpirajo ročno prtljago. Ko prispeš v ZDA, te pa fršlok, ko vidiš vrsto čakajočih za ponovni pregled. Najprej spet avtomatski sken potnega lista in prstnih odtisov ter slikanje obraza. Čisto za brez veze, ker dobiš X na naprintanem izpisku in moraš na "ročni" pregled. Tu sva imela srečo, so naju dali v vrsto kamor gredo drugače osebe s posebnimi potrebami in sva šla kar hitro čez. Haha, sva videti posebna? :D Zelo prijazen policist nama je ponovno (še tretjič) vzel prstne odtise, naju slikal, povprašal kaj bova tu počela, vpisal "odobreno" v potni list in nama zaželel prijetno potovanje. Jeeej, končno. Nato pa razočaranje...

  Prtljaga žal ni prispela z nama. Le 1 uro sva imela časa med pristankom in vzletom v Munchnu, s tem, da je letalo iz Benetk zamujalo skoraj pol ure. Pristali smo ob 10:27, namesto ob planiranih 10:00. Naslednji let pa ob 11:00. Jaz cela nora tečem po letališču, Urban pa lagano sportski. Ga bodo že počakali :) Prtljago naj bi dobila danes. In ja, vsi, ki smo imeli ta let, je nismo dobili. Sem vprašala, firbec pač :D Na srečo imava zamudo prtljage zavarovano, pripada nama vračilo po 100 EUR na osebo. Poleg kozmetike krijejo tudi nujno potrebna oblačila in obutev. Shopping must be done! :D

  Let je bil drugače prijeten, malo turbulenc, nič kritičnega. Prostora za noge dovolj, sedeži udobni, ogromno ur video materiala (ekran v sedežu pred tabo), hrana pa presenetljivo okusna. Kar nisva mogla verjet kako zelo. In seveda, gin tonic, v skoraj neomejenih količinah :D

  Rentanje avta: rezervirala in plačala sva že pol leta nazaj. Avtomobil Ford Mustang ali nekaj podobnega je pisalo v pogodbi. Tu potem pričakuješ Dodge Chalenger-ja ali nekaj v tem rangu. Prideva v poslovalnico rent službe Alamo (iz letališča te pripelje zastonj bus, pohvalno), urediva vse potrebno, naju usmerijo na parkirišče, kjer se naj bi dogovorila za prevzem. Hja, Mustanga ni bilo (ker je seveda najbolj popularen), je bil pa VW Beetle. Več njih. Urbanu je tema padla. Vprašava strica, ki je avte preparkiraval, kje so Mustangi, pravi, da jih ni, da pa lahko čakava, da se kak pripelje nazaj. In midva čakava. Pri oznakah na mestih za kabriolete stoji še 6 ljudi. Oni tudi čakajo. Ker nama zaposleni na okencu ni točno povedal kako zadeve sploh funkcironirajo tu, greva nazaj vprašat. In pove: na pogodbi imate zapisano kabriolet. Izberete si lahko katerega koli, na parkiriščih z oznako kabriolet. Kje pa dobiva ključe? Ključ je notri. In je res bil. Nikogar ni, ki bi ti avto predal, ti prideš, se vsedeš in odpelješ. Greš pa na koncu čez rampo, kjer si zaposleni zapiše registrsko tablico avtomobila. In to je to. Vmes lahko prideš nazaj in avto zamenjaš. Seveda za drugega kabrioleta, ker imaš tega plačanega. V glavnem, izbrala sva si BMW 430i. Da pa Barbi nebi bila Barbi, sva se najprej napakirala v črnega, ko se pripelje beli. In jaz: "Am, Piki, bel se je pripeljal, dejva menjat :D". Ena izmed punc iz skupine, ki so čakali, reče: "Jaz bi naredila čisto enako :D" Smeha polno. In sva vzela belega. Kako je lep :)

  Hotel kjer bivava 4 dni, Tuscan Garden Inn, je super. Ni stenic in čričkov, kar je najbolj važno. Klima dela, WC požira, voda teče. Tudi topla. Hladilnik je tudi, rjuhe so čiste. To je to.

  Center sva si ogledala že včeraj, prvi fast food joint je tudi padel. IHOP - https://www.ihop.com/en/menu (če koga zanima :D)

  Jet lag? Pa ja, je. Ponoči sva se zbudila okoli 2h (po uri najinega bioritma je bila 11h dopoldan), imela malo težave zaspat nazaj, ampak je šlo. Jaz sem spala do 6h, Urban malo dlje.

  Danes naju čaka Santa Monica in Venice Beach. Morjeeee. Še prej pa šoping :D

  Bodite super. Ajde bok!

  Barbi
  Read more

 • Day3

  Dan 2

  August 26, 2018 in the United States ⋅ ☁️ 21 °C

  Super dan, preživet skoraj v celoti na obali Santa Monice. Plaža je peščena, zelo široka, dolga skoraj 6 km. Kopala se nisva, bova pustila za naslednjič ;) Obiskala sva tudi slavni pomol (Santa Monica Pier), kjer se konča znamenita cesta 66 (Route 66). Ko sem se slikala poleg znaka, sem se naslonila na steber in ga skoraj podrla. Skoraj, še vedno stoji :) Pomol je bil mravljišče, ljudi polno, ampak se je vseeno dalo manevrirat. Šla sva čisto do konca, kjer je čudovit razgled na odprto morje. Krasno je tudi, ker doli piha, bilo je namreč kar vroče. Temperatura sicer okoli 25 stopinj, ampak je sonce na polno pripekalo. Za tiste, ki smo se pozabili namazat s sončno kremo, so na pomolu na voljo avtomatske pumpice s sončno kremo. In ne kar en nizek faktor, 30-ka :) Krema je bila kar gosta, tako da je za verjeti, da je res. Veliko je atrakcij (tisto veliko kolo, ki se vrti - Ferris Wheel, prosti pad, gigantska gugalnica, avtomobilčki, itd.) in tudi uličnih performerjev.

  Na pomolu sva jedla najboljši Churro do zdaj. Churro je ocvrto pecivo iz testa, kot tak dolg njok izgleda. Povaljan je v sladkorju, po navadi se servira s čokoladno omako. Jed izvira iz Španije oz. Portugalske, se pa pojavlja tudi v Južni Ameriki. Ker smo blizu meje z Mehiko, je, seveda, na voljo tudi tu. Je pa res, da jih zdaj dobiš že skoraj vsepovsod, nazadnje sem jih jedla v Italiji, v Gardalandu. Ta tu je bil res odličen - crunchy on the outside, soft on the inside - kot pravi Gordon Ramsay, da mora bit. Serviran sicer brez čokolade, ampak je tudi malo nisem pogrešala.

  Na cesti zgoraj, nad plažo, je parkiranih ogromno majhnih tovornjačkov s hrano, tako imenovani Food Truck-i. Večina je tistih s tacosi, burritoti in hot dog-i, videla sva pa tudi enega, ki je nudil bibimbap - znamenita korejska jed. Več: google.si ;) Taco in burrito sta bila odlična. Urban je sicer pogrešal sol, ampak je bilo vseeno top. Zraven je dobil še en pekoč feferon. Erazem, tista omaka od zadnjič je bila baje še vedno veliko bolj pekoča :D

  Avto sva imela parkiran v garažni hiši. Cel dan stane 6 dolarjev (dobrih 5 EUR), kar je super ugodno, glede na to, da sva bila parkirana praktično v centru Santa Monice. Garažne hiše iščeva s pomočjo aplikacije Best Parking. Top zadevšna, na voljo seveda za ZDA.

  Po Santa Monici sva se odpeljala v predel premožnih - Beverly Hills. Hiše tu so oh in sploh noro lepe. Še vedno gradijo praktično samo lesene. Videla sva namreč nekaj še nedokončanih novogradenj. Peljala sva se po Rodeo Drive, ulici s trgovinami največjih modnih oblikovalcev. Vmes, med pasovoma za gor in dol, je vsake toliko postavljen zvočnik iz katerega se sliši glasba. Najprej sva mislila, da se pač mimo pelje avto z malo bolj pojačano glasbo, vendar ne, ulica je ozvočena v celoti. Nadaljevala sva prek Sunset Boulevard do Hollywood Boulevard kjer se nahaja Pločnik slavnih (Walk Of Fame). Parkirala in šla peški na okoli. Ogledala sva si še vse ostale večje znamenitosti: TCL Chinese Theatre (največje IMAX kino), Madame Tussauds (Muzej voščenih lutk), Dolby Theatre (tu podeljujo Oskarje), El Capitan Theatre (Disney filmi). Ponovno mravljišče ljudi. Prvič sva pa videla tudi Hollywood znak. Tisti beli napis, gori v hribih.

  Noge so naju že reees pošteno bolele, meni so se že žulji najavljali. Naredila sva skoraj 20.000 korakov, kar je dobrih 15 km. Šla sva le še nekaj pojest, tokrat je bil na vrsti Wendy's, in domov.

  Ne rabim povedat, da sva padla v posteljo. Mene je zmanjkalo v roku 3 minut, Urbana pa kmalu za tem.

  Danes je na vrsti ogled bejzbol tekme. V Los Angelesu domuje ekipa LA Dodgers. Pomerili se bodo proti ekipi San Diego Padres. Jaz nimam pojma o bejzbolu. Vem, da ima eden od igralcev v roki kij, drugi žogico, to nekaj mečejo, odbijajo, tečejo. Aha, vem, da ta je ta, ki meče, pitcher in da je home run nekaj najboljšega kar se ti lahko zgodi. Baje, da se na tem stadionu dobi najboljši hot dog. Javiva, če drži ;)

  Bye-bye. Barbi
  Read more

 • Day4

  Dan 3

  August 27, 2018 in the United States ⋅ ☁️ 20 °C

  Najin prvi obisk bejzbol tekme je bil zmagovit. Dodgersi so zmagali z rezultatom 7:3. Tekma je trajala več kot 4 ure, ampak je čas minil kot šus. Na prizorišče sva prišla že uro in pol prej. Parking se nahaja praktično okoli in okoli stadiona, cca. 16.000 jih je na voljo. Cena pa kar visoka, 22 EUR. Sicer za cel dan, pa vseeno. Drago.

  Po prehojenih kar nekaj stopnic, sva prišla do vhoda. Prijazni uslužbenec nama je povedal, da greva komot tu notri, čeprav ni najin sektor. In sva šla. Notri je bilo že lepo število ljudi, zaenkrat še skoraj vsi pri jurčkih s pijačo in hrano. Teh je ogromno. Slovenska prizorišča bi se lahko tu marsikaj naučila. Ker je toliko jurčkov, tudi gužve skoraj na nobenem ni. Pohvala tudi za WC-je. Čisti, papir vedno na voljo in v vsakem prostoru cca. 30 školjk. Brez gužve.

  Stadion je bil zgrajen leta 1962, v samo 3 letih. Od samega začetka na njem gostuje ekipa Dodgersov. Je tretji najstarejši v ZDA, se pa lahko pohvali kot največji, sprejme kar 56.000 oseb.

  Najini sedeži so bili malo višje, ampak sva videla vse - vidno tudi na fotkah. Žal so bili na soncu, ki je ponovno pripekalo. Ne vem, če sva sedela 10 minut, ko je od naju teklo. Šla sva na hodnik, ki je bil v senci, tam pa opazila pult, na katerem sloniš in gledaš tekmo. Bil je poln, ampak sva imela srečo, saj sta po parih minutah 2 odšla. Po približno 2 urah so bili tudi najini sedeži v senci, tako da sva preostanek spremljala sede.

  Tekma, za razliko od večine, sploh ni bila dolgočasna. Bilo je kar dosti dogajanja, videli smo tudi Home Run - tisto, ko žogica leti med gledalce in se Batter (odbijalec žogice) sprehodi po bazah. Res pa je, da me je Urban poučil glede pravil, verjetno mi je bila tudi zaradi tega tekma bolj zanimiva :)

  Veliko ljudi sploh ni počakalo konca. Verjetno jim je point priti na par hot dog-ov in piv :) Ko smo že pri pivu ... Cena enega je 13 EUR. Res, da je 0,75 l, ampak too much drago. Ampak sva vseeno vsak spila vsak 2 :D Več pa že nisva upala zaradi avta.

  Odločila sva se, da BMW obdrživa. Nama je čisto prirasel k srcu in ga ne dava :) Poleg tega, da ima 248 konjskih moči, ima tudi navigacijo, katera je pri večini rentanih avtov dodatno plačljiva.

  Po tekmi sva se zapeljala še v hribe, do Griffith Observatory-ja. Zelo zanimiva stavba je še vedno aktiven obzervatorij, hkrati pa tudi muzej. Okoli stavbe se nahaja zelo lepo urejeno sprehajališče. Mišljeno je bilo, da si ogledava tudi eno od predstav v planetariju, pa je bila gužva prevelika. Število mest je omejeno, nakup pa možen le na licu mesta, 30 minut prej. Kljub temu sva uživala, med drugim sva do bila do sedaj najbližje Hollywood znaku. Smola edino zaradi meglice, ki je pa v Los Angelesu konstantno prisotna. Dopoldan do kakšne 10h, 11h, sploh ni sonca. Potem se prikaže, ampak meglica v celoti nikoli ne izgine. Verjetno pa tu svoje doda tudi smog.

  Tako. Za danes zaključujem, počasi se odpravljava v Universal Studios. Mogoče srečava še kakšnega igralca, včeraj na tekmi naju je prek ekrana pozdravil igralec Andy Garcia :)
  Read more

 • Day4

  Dan 4

  August 27, 2018 in the United States ⋅ 🌙 20 °C

  Iz Universal Studijev sva prišla tako napumpana z adrenalinom kot tudi malo prestrašena. No, prestrašena samo jaz :) Niti približno si nisem mislila, da ti atrakcije tu dvignejo srčni utrip na 150 ali pa še več.

  Iz hotela sva se odpravila že ob 9:30, vstop je omogočen od 10:00 dalje. Pravijo, da prej kot si tam, bolj se ogneš gužvi. No ja. Že po prihodu v parkirno hišo sva vedela, da se ji čisto ognit ne moreva. Gužva je res bila, vendar na nobeno atrakcijo nisva čakala več kot 30 minut. Park je velik in smo se lepo porazdelili. Za predstavo: zadeva se lahko primerja z nam poznanimi, npr. Gardalandom. Gre za podoben princip, le vsebina je tu tisto kar Universal Studii sproducirajo. Začela sva s tisto najbolj pomembno, Studio Tour-om. Čez celotno dogajanje te popelje vlakec, na katerem je tudi vodič, ki nam je studio odlično predstavil. Celotna vožnja traja 45 minut. Pelješ se mimo dejanskih studijev, kjer snemajo tekoče serije in filme. Vidiš scene, ki so jih, ali pa jih še vedno uporabljajo na snemanjih. Na žalost nam sreča ni bila naklonjena, tako da znanih igralcev nismo opazili :( Ampak nič zato, predstavi King Kong in Fast & Furious sta bili vrhunski. Zapelješ se v tunel, vse kar vlakec počne je, da se maje sem in tja, 3D animacija te pa prepriča, da se pelješ 160 km/h vštric Vin Diesela. Noro.

  Nadaljevala sva z obiskom predstave Transformers, po zaključku mokre vožnje Maščevanje Mumije sva ožemala cote, podobno tudi v Jurassic Park-u. The Walking Dead me je pa prestrašil in to pošteno. Tisti, ki ne poznate: gre za televizijsko serijo kjer izbruhne nek virus, ljudje se spremenijo v zombije, če "fašejo" ugriz že enega zombija. In ti zombiji, dejansko ljudje, so bili tudi v tej predstavi. Več njih. Maske vrhunske. Prišli so, seveda nepričakovano, čisto do tebe. Babe smo kričale kot nore :D Vredno ogleda, ampak res scary shit :D

  Že cel dan je bila največja gužva pri Harry Potter-ju. Na srečo se je ravno pred tem, ko sva želela že odit, čakalna vrsta zmanjšala na 30 minut. Lahko bi nama bilo žal, če nebi šla, ni brez razloga ena najboljših voženj tu.

  Park je res edinstven, urejen do potankosti, detajli na atrakcijah so vrhunski. Niti ne znam opisat kako zelo. Že v tistih čakalnih predelih so se potrudili in sceno pripravili kot da bi šlo že za del dejanskega ogleda. Povečini so tudi ekrani, kjer se predvaja kak izsek oz. te kdo od glavnih igralcev nagovori. Čakanje tako mine en dva tri. Mrzla para in ventilatorji pa poskrbijo za lažje prenašanje vročine.

  Park sva zapustila okoli 16h in se napotila na največjo LA-tržnico, z več kot 100 ponudniki - Original Farmers Market. Tržnica kot tržnica, le da je tu, poleg zelenjavarjev in sadjarcev, ogromno ponudnikov hrane. In to kakšne! Od A do Ž. Od ostrig pa vse do cimetovih rolic. Posebnost te tržnice je pa tudi ta, da ni odprta npr. le ob sobotah, ampak vsak dan, ves dan, med tednom celo do 21. ure.

  Če bi prebivala kje bližje, bi tu jedla vsak dan. Ker sva kosilo pojedla že v Universal-u, sva si tu privoščila le empanadi - eno z Nutello in piškotki, drugo pa z mesom in sirom. Če bi lahko, bi jih pojedla 20. S filo ne pri eni ne pri drugi niso škrtarili. Za tisto drugo mi je bilo sicer vseeno, važno, da je bilo polno Nutelle :D

  Jutri se (zaenkrat) najino potovanje po Los Angeles-u zaključi. Že zjutraj štartava na 700 km dolgo pot prek Death Valley-a (narodni park) do Las Vegas-a. Naj se pravi Road Trip prične!
  Read more

You might also know this place by the following names:

South Bonnie Brae Tract Historic District

Join us:

FindPenguins for iOSFindPenguins for Android

Sign up now