- Show trip
- Add to bucket listRemove from bucket list
- Jul 19, 2024
- ⛅ 32 °C
- Altitude: 121 m
FranceDisneyland Paris Parc48°52’18” N 2°46’23” E
Dag 2 - naar Disneyland!

Na een prima nachtrust en een geweldig ontbijt rijden we naar Disneyland. Het is druk maar geen grote problemen.
Bij aankomst rond de lunch is het al erg warm. Zo'n 30 graden.
Security is flink opgeschroefd hier. Check bij de ingang voor auto's en alle bagage moet door röntgen scanner. De verrekijker van Ilse komt niet door de keuring en moet in de auto terug. Mijn zoomlens en kleine verrekijker (zelfde vergroting) worden niet eruit gepikt 🤷🏻
Even ruzie met de receptie als blijkt dat onze Lake Side kamer geen uitzicht op het meer heeft. Dan blijken het toch gewoon Fransen en geen Amerikanen want het wordt me 10x verteld dat er toch echt Lake Side en geen Lake View in de bevestiging staat. Geen spoortje empathie. Snel vergeten dit.
Na inchecken direct naar Disneyland. Er zijn twee parken: Disneyland Park en Disneyland Studios Park. We kiezen voor de eerste. Van hotel naar achterkant park is een half uur wandelen dus dat is goed te doen.
Het is superleuk om aan te komen en ons onder te dompelen in de sfeer.
We maken een rondje met de trein om een eerste beeld te krijgen. Daarna door Main Street en eten we een lichte lunch. De kassa duurt lang omdat een aantal toeristen geen idee heeft hoe elektronisch betalen werkt. Ik help de mevrouw voor me omdat ik anders nooit buiten kom 😅
Vervolgens mag Mats de eerste attractie kiezen. Het hele park is in regio's opgedeeld en hij kiest voor Space Mountain in Discoveryland. De regio met Star Wars, Buzz Light Year, Jules Vernes etc. Jules Vernes??? Ja in het contract met de Fransen is in de jaren 80 vastgelegd dat een deel van het park Frans moest zijn.
Space Mountain was kennelijk even gesloten geweest maar gaat voor onze neus open en we kunnen vrijwel direct doorlopen!
Ik denk even aan Papa en mij in Space Mountain in Disneyland in 1981. Mooie herinnering. Nu een nieuwe gemaakt met Mats. Heerlijk gillen en genieten.
De meet, greet en photo shoot met Darth Vader is geweldig. Echt een reus van een vent in dat pak die met zijn stemvervormer en in your face vragen echt indruk maakt. Heerlijk.(even een toevoeging van Ilse… deze gast was echt scary. Ik ben zowiezo geen held natuurlijk dus ik sluisde hem zo snel mogelijk door naar Edo. Heel gênant achteraf 🫣)
Nou ik ga geen eindeloze opsomming van het park doen. We lopen veel (uiteindelijk 25.000 stappen), zien veel en genieten veel. Al is het maar van Mats. Zeker als we hem vertellen dat we voor zaterdag en zondag van die passen hebben gekocht waarmee je de rij (grotendeels) mag overslaan. Dat gezicht!!!
Het park is echt mooi en de drukte is goed te doen. Mats en ik doen een paar grotere attracties terwijl Ilse met ereader en noise canceling headset even rust pakt op een bankje. Die redt zich vrij aardig ondanks de naweeën van de hersenschudding.
Tijdens de vaartocht door de Its a Small World show met poppen die de hele wereld uitbeelden vragen wij em de Nederlanders achter ons, ons af of ze wel copyright © aan de Efteling hebben betaald. Wat een kopie! Alleen andere oorwurm 😅
De drone show en licht / vuurwerk show 's avonds zijn enorm indrukwekkend. De uitstroom van alle bezoekers erna ook. Maar het loopt aardig door.
Moe maar tevreden liggen we rond 24 uur in bed.Read more
Marijke van der Zouwen Dat het niet zo druk was..... een wereldwijde storing in ik weet niet wat allemaal en ook (in delen van) Disney land, Parijs.
Traveler Misschien dat hierdoor een aantal attracties stil lag en de wachttijden waren online niet te zien. Verder geen problemen hier.
Marijke van der Zouwen Ja. Dat is precies wat ik las. Je wil niet weten, wat er op de vliegvelden aan de hand was. Boffen jullie!!! Liefs.