Germany Püsselbüren

Travelers at this place
  • Day 75

Regendag...

August 18, 2019 in Germany ⋅ ⛅ 16 °C

Afgelopen nacht heeft het af en toe geregend en als we opstaan regent het nog steeds, er is niet veel wind.

Klokslag 08.50 vaart de eerste boot de haven uit de andere 5 volgen, we varen vandaag de laatste kilometers over het Mittellandkanaal naar jachthaven Recken ongeveer 50 kilometer, dat was tenminste de bedoeling maar Monique heeft met de haven gebeld en er blijkt geen plaats voor ons te zijn...
    Haar voorstel is om door te varen tot 4 kilometer voor het Dortmund-Eemskanaal daar bakboord uit het riviertje Alten Fahrt Hörstel op te varen waar, volgens haar boekje, prima aanleg plaatsen zijn maar zonder voorzieningen.

Het blijft vandaag regenen, we hebben opnieuw veel tegenvaart maar varen geen vrachtschepen achterop, op zich is het prima varen maar zonder de zon wel wat saai.
    Tegen 2 uur arriveren we bij de bewuste aanlegplaats en inderdaad, we hebben ruim voldoende plaats én. .. het is opgehouden met regenen...als we hebben aangelegd maken we een praatje met elkaar en gaan dan genieten van de rust in de zeer rustige omgeving, af en toe valt er nog een buitje.

Om half 6 komt Willy vragen of we op palaver komen, hij heeft een tafel op de wal gezet en Vivianne heeft wat hapjes gemaakt, omdat er af en toe nog wat motregen valt blijven we allemaal staan, iedereen is zeer content met de onverwacht mooie ligplaats en het is eigenlijk heel gezellig, als later de zon zich nog even laat zien zijn we de vele regen van vandaag snel vergeten.

• Day 2–3

Longfield Farm CL - Parkplatz (Lotte)

May 31, 2024 in Germany ⋅ ☁️ 19 °C

We were so early for the 8am ferry they put us straight on the earlier one 👌 - a huge bonus gaining time for the drive to our first foreign stopover. Just a small, plain but quiet car park off the main road at Lotte. Decent drive today (321m) - longer tomorrow to Hirtshals (459). Dare I say the van is going well.......🤞 Bought some fresh veg in Aldi in town and cooked a pretty good frittata for supperRead more

• Day 1

Station Rheine

November 2, 2024 in Germany ⋅ ☁️ 8 °C

Gekozen voor alternatief 4… met de IC richting Berlijn, in Hannover overstappen, dan in Nürnberg overstappen en dan zitten we weer in de oorspronkelijke trein naar Wenen… wel heeft de tweede trein ook al 11 minuten vertraging 😱Read more

• Dag 2 berlijn

August 8, 2024 in Germany ⋅ ☁️ 23 °C

Heerlijk ontbijtje gehad. Daarna naar een oud stukje van de muur met veel interessante verhalen erachter. Naar de branderburger tor en checkpoint charlie + museum daarover.
    Heel interessant.
    Daarna naar de andere kant van de stad met nog een stukje muur met mooie tekeningen erop.
    ‘S avonds was het station waar wij in de buurt waren helemaal afgesloten met overal politie en reden de trams niet (achteraf blijkt dat er een verdacht pakketje is gevonden)

• Day 2

Hamburg biergartens

July 28, 2024 in Germany ⋅ ☀️ 17 °C

Slapen heb ik niet zo veel gedaan, het was veel te warm in de kamer en airco kennen ze niet in noord Duitsland. Na het ontbijt om 8u ging ik een wandeling doen in het park, tot Evert en Eleonora wakker waren, en dat bleek een goede beslissing want het park is zeer mooi en ik zag een kudde ooievaars en een paar historische gebouwen.
    Een tweede ontbijt volgde in een bakkerij, waardoor ik het middageten gemakkelijk kon overslaan.
    De rit naar Hamburg was maar 3 uur, in theorie, maar het was er eentje met veel files waardoor ik uitgeput aankwam. Ik was echter goed voorbereid, de parkeergarage was op een paar 100m van een biergarten, en de overkant van de straat was mijn hotel. Na de eerste pint aan de haven ging in inchecken om daarna weer een biergarten te doen. En de rest van de dag was een herhaling, maar op andere plaatsen en met andere bieren.
    Morgen misschien iets cultureel, maar vandaag bekomen van de files op cafe.

• Day 1

Rheine tussenstop

July 27, 2024 in Germany ⋅ ☁️ 19 °C

Dit jaar hadden we onze tocht naar wacken wat uitgebreid. In plaats van een enkele tussenstop namen we ook een citytrip in Hamburg erbij. Ik koos deze keer voor een nieuwe tussenstop, met als doel om gewoon wat uit te blazen savonds in de biergarten van het hotel en de dag erna verder te reizen naar Hamburg. Op booking.com zag de plaats er perfect uit, maar de realiteit was anders. Bij aankomst zag de plaats er nogal verlaten uit, en zat de eigenaar met zijn vrienden te eten buiten. Ook had hij maar 1 kamer vrij, terwijl ik er twee geboekt had. Na wat over en weer gepraat in het duits stelde hij voor om een van ons bij zijn vrienden te laten logeren. Ik zag dat niet echt zitten, maar we zeiden dat het ok was en gingen op zoek naar eten.
    Dit bleek ook moeilijker dan gedacht, de eerste plaatsen die we probeerden waren volzet. Er was een festival in het dorp, en ik had mij er vlak naast geparkeerd. Uiteindelijk hadden we zeer lekker eten, naar Duitse maatstaven, dus de hoeveelheid was ok maar de smaak wat slap.
    Voordat we aten had ik al op booking.com een ander hotel gezocht op 300m van waar ik stond. Ze hadden maar 1 eenpersoons kamer meer vrij, wat eigenlijk een mirakel is met het festival, dus Evert en Eleonora offerden zich op om in het origineel hotel te overnachten.
    Na ze daar afgezet te hebben ben ik nog even naar het gratis stadsfestival gewandeld om te bekomen van de dag met een pint. Hopelijk kan ik slapen, morgen naar Hamburg.

• Day 10

Warm...

June 14, 2019 in Germany ⋅ ⛅ 22 °C

De zon schijnt als we wakker worden, Monique is voor bijna iedereen brood gaan halen en om 08.50 uur worden de motoren gestart en varen we weg uit de haven van Münster, nagekeken door vele ambtenaren vanachter hun bureau, ze zijn vast een beetje jaloers, heel begrijpelijk...

Net voor de sluis is er een érg lage brug, de La Rhenane heeft de radarbeugel al laten zakken na een nare ervaring eerder deze week, maar nu kan ook de Bruce niet onder de brug door. Hij legt snel aan en demonteert het één en ander wij varen intussen rustig richting de sluis achter een vrachtboot aan.
    Op het laatste nippertje komt de Bruce nog aan varen en kan mee in de sluis, gelukt!
    De tocht verloopt prima en het wordt snel warmer, net na de middag verlaten we het Dortmund-Emskanaal en varen we het Mittellandkanaal op dit kanaal is met 325,7 kilometer het langste kanaal van Duitsland.

Na een uurtje varen komen we bij jachthaven Marina Recke waar gelukkig voor ons allemaal een ligplaats is.
    Als alle boten vast liggen gaan we op het haven kantoor betalen, wat drinken en evalueren we de dag.
    Iedereen trekt zich vervolgens terug op de boot om wat rust te nemen en voorbereidingen te treffen voor de BBQ vanavond! Tegen zes uur lopen we allemaal naar de Olivier waar we ruimte en toestemming hebben om te barbecuen, tassen met allerlei heerlijkheden worden uitgeladen en na het aperitief worden de twee barbecues ontstoken en kan het grote genieten gaan beginnen...
    Gezellige muziek erbij en onze avond kan niet meer stuk, het blijft nog lang warm en gezellig!

• Day 17

… im neuen Outfit geht es los …

August 13, 2021 in Germany ⋅ ☁️ 19 °C

Der Sattelschutz bezieht sich auf den virtuellen 3D-Raum …
    … gestern wurden mir Schulungen mit VR-Brille und Händetools (wie heissen diese Dinger wirklich … 🤷‍♂️) demonstriert - Wahnsinn: „Learning by Gaming“ - so macht lernen Spass! 😁
    Bleibt dran!
    … und tschüss 👋 😎🚴🏻‍♂️

• Day 14

Rheine

August 10, 2021 in Germany ⋅ 🌧 18 °C

Heute gibt es nicht viel zu erzählen - das meiste steht in den einzelnen Footprints.
    Regentropfen begleiten mich den ganzen Morgen … 💦 … und auf den letzten 5km duscht mich Petrus noch mit einem heftigen und kurzen Gewitter ab … ⛈
    Nach meinem Nachtessen im „Hues-Ecke“ reinige ich mein treuer Lastenträger - morgen schmiere ich ihn - damit dann alles bereit ist für die Rückfahrt.

———
    Distanz:
    80km
    Schlafstelle:
    Hotel Tristan Grün

• Day 14

RadBahn Münsterland

August 10, 2021 in Germany ⋅ ⛅ 21 °C

… von einem Extremen in das andere …

Dies wäre doch für Antje & Tom eine Rennstrecke für Geschwindigkeitsrausch und - rekorde … 😎😱

Also für Tourenfahrer eine Herausforderung - eine gefühlte Ewigkeit nur gerade aus - zum Einschlafen … 😴
    Ja, ich weiss, der Radweg ist für Ausflügler gedacht, die ab und zu diesen Weg verlassen und einkehren … 🥂☕️🍧
    👍 … top Strassenbelag, top Beschilderung, top Pausenplätze … 😁

Join us: