Japan 福岡市

Travelers at this place
  • Day 5

We zijn weer samen!

April 19 in Japan ⋅ ☁️ 25 °C

Het was even wennen, Judith nog thuis en Tim al lekker op pad in Japan. Maar vrijdagavond was het eindelijk zo ver. Judith kwam ook aan op Japanse bodem. 🙂

Na een lange vlucht, in business class (geen idee hoe, want ik heb daar zeker niet voor betaald) en een kort taxi ritje waren we dan eindelijk samen! ❤️

Nadat alles was nagepraat en er nog een klein diner van de Lawson (een van de vele convenience stores hier in Japan) 🍙 was het tijd om samen in een klein bedje te schuiven. 🛌 En niets slaapt toch lekkerder dan een bed!

Na een goede nacht was het tijd voor een Fukuokadag. Tim was de perfecte gids, want die had de leukste highlights natuurlijk allang gezien. Het zonnetje scheen en samen zijn we heerlijk op pad gegaan. Van shrines, tempels ⛩️, winkeltjes in Hakata, naar het park Ōhori park waar de schildpadden nog lekker in het zonnetje lagen op te warmen.

Vooral in het Ōhori park hadden wij een bijzondere ontmoeting met een Taiwanees stel. Die vlogen even op en neer naar Japan voor een weekendje weg. ✈️ Wat een andere wereld?! En wat een luxe. En ze hadden een super lieve foto van ons gemaakt die ze ook nog super lief deelde met ons. En daarbij deelde ze ook nog een Taiwanese snack uit. Totaal overrompeld lieten ze ons achter, zo lief.

En als avondeten konden we het gerecht van Fukuoka niet overslaan (en toevallig Judith’s lievelingseten) ~ The Classic Tonkotsu Ramen - ICHIRAN 🍜. Gelegen in een 12 verdiepingen hoog gebouw, het hoofdkantoor en restaurant in 1. Dit was echt smullen.

Het was een goede eerste Japandag samen❤️

• Day 2

Konnichiwa Fukuoka 🇯🇵⛩️

April 16 in Japan ⋅ ☁️ 17 °C

Konnichiwa! We zijn weer in Japan. 🇯🇵 Of nouja, de helft van "we". Ik (Tim) heb de oversteek alvast gemaakt en Judith is hier vrijdag. Het is te danken aan de ticketprijzen in schoolvakanties. Een stuk minder gezellig natuurlijk, maar dat mag de pret niet drukken.

Deze keer richten we ons op Kyushu. Dat is van de vier grote eilanden die samen Japan vormen het zuidelijkst gelegen. De grootste stad is Fukuoka dus daar beginnen we dan ook.

Laten we op pad gaan! We vertrekken vanuit Hakata. Dat is één van de vroegere steden die nu samen Fukuoka vormen. Het station en het centrum van Fukuoka worden echter nog gewoon Hakata genoemd. We beginnen in Old Hakata waar ik de Tochoji tempel ⛩️ bezoek. Het is er rustig maar het is er hardstikke mooi. Met name de tuin 🌳 eromheen ligt er spic en span bij. Ik loop Amerikanen tegen het lijf die vorig jaar, tijdens het EK, in Delft 🇳🇱 waren. Ze vragen zich af waarom ik geen 🟠 oranje kleding aan heb.

Het weerzien met Japan is ook het gelukkige weerzien met de "Convenience Stores". Het zijn de bescheiden supermarktjes die we overal in Zuid-Oost Azië terugvinden maar ze zijn nergens zo goed als in Japan. Je kunt er ook niet omheen want je moet van goede huize komen wil je een straat vinden zonder op z'n minst één "Konbini" zoals ze liefkozend genoemd worden. De grootste lol is nog wel dat je een winkel binnen stapt waar je de helft van de verpakkingen niet kunt lezen. 😵‍💫 Het eten en drinken is altijd goed en vers maar je krijgt er alleen geen garantie bij dat het geen octopus bevat. Wij zijn desondanks groot fan. Ik haal een beker met fruit uit de vriezer en plaats hem in een apparaat. Even later heb ik een verse smoothie in m'n handen.

Verder naar het station van Hakata. Het is een aaneenschakeling van malls. Ik weet dat er een Pokémon Center zou moeten zijn maar het is een goedbewaard geheim waar hij precies zit. Het duurt een tijdje, tot ik op de achtste verdieping Pikachu in de ogen kijk. Triomf! 🎉

Tijd om de rust op te zoeken in Ohori Park. 🌳 Het is een groot meer midden in de stad. In het meer liggen drie eilandjes verbonden met bruggen. Om het meer heen is een wandelpad waar veel word hardgelopen. 🏃🏼‍♀️ Op het meer dobberen waterfietsen in de vorm van een zwaan. 🦢 Het is mooi weer, dus de jassen en paraplu's worden uit de kast gehaald. Die vervelende zon ☀️ ook altijd!

Op de weg terug loop ik langs Canal City. Nog zo'n megalomane mall. Het is een futuristisch gebouw rond een kunstmatig kanaal. En er is natuurlijk een fonteinshow. 😵 Ik vind er ook een grote Totoro. Het is een figuur uit een oude Japanse tekenfilm. De karakters uit die film zie je overal. Dus hebben we laatst My Neighbour Totoro gekeken en het bleek inderdaad een kunstwerk!

Als de jet-lag toeslaat is het tijd voor eten. Ik ga naar mijn favoriete restaurant in Japan: Coco Ichibanya. Geheel volgens concept zit je op je kruk te bestellen op een tablet. En voor je het weet heb je een bord curry voor je neus staan dat je tot in de kleinste details kunt fine-tunen. Gezellig is het misschien niet, maar het is wel heel erg lekker. 😄

Tijd om wat slaap in te halen. 😴

• Day 104

Shopping og sushi i Fukuoka

April 10 in Japan ⋅ ☀️ 23 °C

Torsdag var en meget stille dag her i Fukuoka, hvor vi bare spiste, drak kaffe, slendrede lidt rundt i byen og shoppede - bl.a. fik 75 % af os udskiftet vores efterhånden godt nedslidte sneakers 👟 Vi fandt også et sted, der solgte Nintendo-spil (men mon vi købte nogle til Olivers fødselsdag? Ingen ved det 🙊) og Josefine fandt fire af de k-pop-albums, som hun havde tilbage på ønskelisten.

Byen er ret hyggelig med masser af blomster og fine kanaler - sådan lidt sydeuropæiske vibes.

Og så nød vi endnu engang et perfekt sushi-måltid for omkring 300 kr 👌🏼🥰

• Day 104–107

Fukuoka - Kirby Café og lag på lag

April 9 in Japan ⋅ ☁️ 21 °C

Onsdag tog vi et langt stræk med Shinkansen - 680 km på under tre timer - og er nu i byen Fukuoka på øen Kyushu, som ligger så langt sydvest på i Japan, som vi kommer på vores tur. Turene med tog er ret fantastiske. 100 % punktlige, man sidder godt, toget suser afsted uden den mindste bumpen, og heldigvis er der altid nogen til at hjælpe os med de nye udfordringer, vi altid møder med vores billetter 🤣 Nogle steder skal vi bruge én papirbillet, andre steder skal begge i maskinen på én gang, andre steder igen skal vi bruge en QR-kode fra telefonen for at komme ind, men en anden for at komme ud. Men det lykkes hver gang og måske er det bare os, der er nogle dårligt forberedte fjolser 🫣

Efter at afleveret bagagen på vores hotel, faldt vi tilfældigt over en café med Kirby-tema, og eftersom det er et af Ollies favoritspil til Nintendo, måtte vi selvfølgelig derind! Han synes det var så fedt - ikke mindst da vi delte en dessert, som præcist lignede en scene fra spillet 😁

Hver gang vi ankommer er nyt sted, er det altid lidt spændende at se, hvad der venter, da det er Jysk Rejsebureau, som har booket alle vores overnatninger her i Japan. Vi har boet nogle skønne steder - og her i Fukuoka viste værelset sig at være vores mindste til dato 😉 Her er lige, hvad vi skal bruge og ikke meget andet - måske 3-4 meter fra væg til væg, en køje til os hver, hvor vi kan ligge i lag, et lillebitte badeværelse og et enkelt lille vindue, som man ikke kan kigge ud af. Japansk minimalisme ✌🏼

Efter lidt læsning, planlægning og hygge i hotellets café (hvor der i øvrigt står “ Velkommen Tilbage Godmorgen” på kopperne… noget med en tidligere dansk ejer?), fandt vi Canal City, som er et mall med en masse spisesteder, et vand- og lysshow og ikke mindst en animé-butik, som vi - selvfølgelig - brugte en rum tid i, så Oliver kunne udpege lidt fødselsdagsønsker (nedtællingen er i gang 😉).

• Day 4

Fukuoka by night 🏮

April 18 in Japan ⋅ 🌙 22 °C

Er is iets wat de Aziatische steden zo aantrekkelijk maakt als de nacht 🌜 valt. Er is zoveel leven op straat. Het lijkt soms wel drukker dan op de dag. Een avondwandeling is dan ook nooit saai.

Er zijn veel "salarymen" op straat die nog verplicht met de baas tot in de kleine uurtjes moeten proosten. 🍻 Ik zie zelfs een man die televisies uit z'n rug heeft groeien. Maar de gemene deler is altijd: eten. Overal eten. 🍜Read more

• Day 19

Fukuoka

April 13 in Japan ⋅ ☁️ 13 °C

Tram and train to our last stop in Japan, Fukuoka. It is known as the gateway to Asia due to its proximity to the Asian mainland. It offers diverse landscapes as it is near both mountains and the sea. This afternoon we visited the nearby Kushiro Shrine , the Tochoji Temple, the underground shopping mall, outdoor food arcade and then hopped on the subway to stroll through Ohori Park. The city is know for delicious ramen and we were able to attest to that fact this evening at dinner.Read more

• Day 16

Tschüss Fukuoka - Arigatō Japan🙏🏻

March 16 in Japan ⋅ ☁️ 11 °C

Der letzte Tag in Fukuoka und somit die 2 Wochen Japan gingen heute zu Ende... Wir haben Vieles erlebt😎

Heute war es sehr gemütlich, das regnerische Wetter passte gerade und wir hatten somit kein schlechtes Gewissen, nur herum zu gammeln und uns auf den Abflug morgen einzustellen😊

Ein Spaziergang zu einem kleinen Kaffee und anschliessend die Suche nach dem passenden Abendessen waren Programm genug😊👌🏻 Den Vietnamesen, welchen wir aussuchten, machte uns leider einen Strich durch die Rechnung: Rogers backed Duck with Ginger war ungeniessbar und wir mussten mit der Chefin dealen...😬 Tja, wenigstens nichts dafür bezahlt und ein kleiner Abschluss-Snack im "bills" gegessen....👍🏻

Fazit Japan:
    - Englisch eigentlich bei Jung und Alt und in den Städten NICHT vorhanden, daher Kommunikation sehr schwierig
    - freundliche und anständige Menschen überall
    - sehr sauber und aufgeräumte Umgebung überall
    - Essen leider oftmals enttäuschend: geschmacklich quasi immer gleich und sehr viel Pork....
    - Airbnb sehr gelungen und einfach buchbar
    - klare Strukturen, manchmal zu viel Personal für kleine Schritte vorhanden
    - Japan hat uns grundsätzlich gefallen, unsere Erwartungen wurden aber noch nicht übertroffen😊

Arigatō Japan - weiter gehts nach Taiwan🙏🏻👌🏻

• Day 13

Ankunft in Fukuoka

March 13 in Japan ⋅ ☁️ 14 °C

Am frühen Nachmittag sind wir mit dem Shinkansen in Fukuoka angekommen, also im Süden von Japan. Nach einer schnellen Metro- und Busfahrt mussten wir nur noch ein kurzes Stück zu unserem Hotel "Sol" laufen. Von aussen pfui, von innen hui😅👌🏻

Nach raschem Orientieren, Auspacken, Ankommen, machten wir uns zu Fuss wieder auf den Weg. Unser Hotel liegt im Hafengebiet, daher sind es ca. 17 Min. zu Fuss ins "Stadtleben".

Roger hat zum Glück ein tolles, NICHT traditionelles Japan Restaurant gefunden😍 Ausprobieren!!! Es hat sich gelohnt🤩 Das "bills" hat Roger einen Wagyu Beef Burger mit Pommes und Petra eine grosse Salat und Gemüse Bowl gezaubert.... Als Roger dann noch ein kleines Weizenbier und Petra einen Chai Latte tranken, das Dessert auch noch toll war: Fazit hervorragend🥰😋🤭

Nach dem Abendspaziergang durch eine hübsche Fussgängerzone dem Handstandposing von Petra und der 1:1 Nachahmung von Titanc gings dann langsam wieder zurück ins Hotel😊

Das Telefonat mit Cat und Stefan aus ihrer Reise war dann ein gelungener Abschluss vom Tag❣️

• Day 23–25

Fukuoka und Kokura

October 25, 2024 in Japan ⋅ ☁️ 16 °C

Nachdem ich eine sehr kurze Nacht im dritten (und hoffentlich erstmal letzten) Nachtbus verbracht hab, bin ich in Fukuoka angekommen. Dort hab ich dann erstmal entspannt die Gegend erkundet, ein Museum besucht und Abends dann noch eine Touri-Bus-Tour durch die Stadt gemacht. Am zweiten Tag bin ich dann in ein Hunde-Festival geraten (und kann bestätigen dass Hunde hier ganz klar Kinderersatz sind) bevor ich dann meine Fahrt mit dem Shinkansen (Bullet Train) angetreten bin. Die ging ganze 15 Minuten (ein normaler Zug braucht ne gute Stunde) und schon war ich in Kokura. Dort hab ich auch noch ein paar entspannte Stunden verbracht und bin jetzt auf den Fähre nach Südkorea gehüpft!Read more

• Day 5

2. Tag Fukuoka

September 17, 2024 in Japan ⋅ ☀️ 30 °C

Zum Frühstück einen Reisburger. Ist sicher gesünder als einer mit Weizenmehl. Im Laden erst mal Kühltücher gekauft. Sind nichts anderes als feuchte Tücher mit Menthol mit denen man sich abreibt und danach für einige Zeit das Gefühl hat nicht so zu schwitzen. Im Nanzo-in Tempel - Buddhistische Tempel in Sasaguri angekommen mussten wir leider sehen, dass er gerade gesäubert oder restauriert wird. Die ganzen kleinen Statuen vorne dran sieht man wegen einem Bauzaun nicht. Ich hatte leider ein zu luftiges Kleid an, aber am Eingang bekommt man Tücher ausgeliehen um sich zu bedecken. Einen großen Teil der Anlage darf man nicht fotografieren. Wären zum Teil sehr fotogene Ecken. Wir wollten danach in den Seaside Park, aber der ist Dienstag zu und so sind wir ins Aquarium, da es draußen sowieso extrem heiß war. Hier ist es angenehm und die Aquarien sind schon eindrucksvoll. Wenn dann noch 2 Taucher ins Becken steigen und den Heringsschwarm durcheinander bringt, sind die Kinder unten begeistert. Auf dem Heimweg gab es noch eine "Nudelsuppe mit Stäbchen" und einen umfangreichen Einkauf im Don Quichotte. Wir haben Nackenlüfter gefunden die mit USB geladen werden und dann relativ lange das Gesicht tagsüber kühlen. Diese konnten wir auch steuerfrei einkaufen.Read more

Join us:

FindPenguins for iOSFindPenguins for Android