- 旅行を表示する
- 2025/04/12 17:21
- ☁️ 17 °C
- 海抜: 39 m
日本33°50’52” N 134°34’44” E
Dag 7 - Pandaya (133/~1200km)

Vandaag vroeg begonnen want er stond weer veel klimmen op het programma. T20 en T21 liggen beiden bovenaan op een berg, twee verschillende bergen zelfs.
Ik gaf de host van Momijinosato een ansichtkaartje als bedankje voor haar gastvrijheid en ging op pad. De klim begon al snel en het was erg steil. Bij T12 had ik mijn bagage gratis op kunnen sturen, maar deze keer kostte dat geld dus ik besloot het zelf te dragen. Die 7 kilo extra maakt het toch wel wat zwaarder haha
Er waren een paar mooie uitzichtpunten onderweg en eindelijk kwam ik aan bij T20. Natuurlijk kom ik alweer die Japanner tegen die ik al de hele tijd tegenkom, die met de groene rugzak. Hij vraagt nog of ik dagelijks contact met mijn familie heb, en was verbaasd toen ik nee zei want hij belt iedere dag met zijn vrouw.
Om bij T21 moest ik eerst helemaal naar het dal, om daarna weer opnieuw te klimmen. T21 is ook te bereiken met een ropeway, maar die ging vanaf een andere kant van de berg omhoog. Hier waren ook pelgrims die hun hondje mee hadden, en die hadden ze ook de hakui (wit vestje) aangetrokken🥹
Van T21 naar T22 zijn verschillende paden, maar ik koos voor de traditionele route door het bos. Het was soms erg smal (een verkeerde stap en je dondert de afgrond in) maar het was echt heel mooi. Eenmaal weer op het algemene pad kwam ik ook nog door een bamboebos. Nog even een slang gespot en een Japanse das stook ook nog heel random de weg over. Nog even naar T22 gegaan, de laatste tempel van vandaag.
Even later kwam ik aan bij Pandaya, mijn accommodatie, en je raadt het nooit, daar zat wel iemand die er heel Nederlands uitzag. Jaap loopt ook de hele route, en dit was zijn 8e (dacht ik) keer in Japan. We maakten een klein praatje.
Nog even snel naar de winkel voor wat avondeten en ik heb nog een aantal accommodaties geboekt. De golden week komt eraan (reeks vakantiedagen van eind april tot begin mei) waarin Japanners zelf ook veel reizen, dus het is handig om nu alvast te boeken. Voor een paar plekken moet ik bellen, dus die plekken laat ik voor nu achterwege.もっと詳しく
旅行者 Heel mooi!!!!
旅行者 Idd heel mooi!