- Show trip
- Add to bucket listRemove from bucket list
- Apr 15, 2025, 12:00 PM
- 🌬 13 °C
- Altitude: Sea level
Japan大阪市34°38’50” N 135°23’3” E
Osaka Aquarium og World Expo 2025

Tirsdag havde vi to spændende ting på programmet og dagen startede med en togtur ud til Osaka Aquarium, som har et af verdens største bassiner med 5.400 tons vand. Bassinet repræsenterer Stillehavet og er fyldt med bl.a. en masse forskellige rokker, hammerhajer, Black Tips og så hovedattraktionen: to knap 10 meter lange hvalhajer.
Det føltes helt forkert med sådan et stort og smukt dyr i et akvarie - og samtidig må vi indrømme, at det var dybt fascinerede at se dem så tæt på, svømmende rundt på hvad der virkede som ret god plads… Men når man tænker på, hvor langt de ville svømme i det fri, og hvordan de er blevet fanget, så kunne man godt få en dårlig smag i munden 😕 (Men det gælder jo i virkeligheden alle de akvarier og zoo’s, vi har været i - bare svært at sige nej, når børnene er så dybt fascinerede af dyr, som de er 😏).
Til frokost fik vi endelig prøvet okonomiyaki, som er en slags pandekage med masser af kål blandet med ens favoritfyld. Maden bliver tilberedt til én på en varm plade i bordet og det var mega lækkert! Tror det er endnu én af de retter, som skal prøves af derhjemme 😋
Godt mætte tog vi toget videre ud til Osaka World Expo 2025 - på opfordring fra min søde kollega, Louise (tak 🙏🏼😘). Verdensudstillingen er et KÆMPE område fyldt med forskellige pavilloner, hvor alverdens lande viser det bedste frem. Derudover er der også nogle områder med virksomheder og forskellige overordnede temaer. Pavillonerne er i sig selv ret spektakulære og mange af dem tegnet af de fremmeste arkitekter, så bare det at gå rundt mellem de mange pavilloner er en oplevelse i sig selv. En del af stederne skal man have en reservation for at komme ind, og det havde vi ikke nået, så vi gik efter de åbne med mindst kø 😉 Det blev til Canada, Qatar, Portugal og den fælles nordiske pavillon plus et ret imponerende lys- og vandshow, inden vi var ved at gå til af kulde (der var en bidende, iskold vind) og listede mod udgangen. Særligt Canada var en anderledes oplevelse med tablets, der fik en masse isflager til at komme til live, når man kiggede gennem tablet’en, og det var også sjovt at se, hvad de fem nordiske lande var blevet enige om at repræsentere - inkl. et billede fra “baghaven”, som vi efterhånden glæder os til at se igen 🥹🩵Read more
Traveler Sjovt I også så Expo
Traveler