Malaysia Sungai Ranggor Besar

Travelers at this place
  • Day 64–67

Langkawi die zweite

April 22 in Malaysia ⋅ ☁️ 29 °C

Die Beteiligung beim Raten war nicht sehr hoch und es lag auch niemand richtig 😉
    Wir sind nach Langkawi geflogen um dort nochmal das schöne entspannte Inselleben, Strand und Sonne zu genießen. Und das tat richtig gut!
    Jetzt stehen die Rucksäcke schon wieder gepackt neben uns, denn es geht in zwei Stunden zurück nach KL (schon wieder...) und von da mit dem Bus über Nacht nach Singapur. Es wird eine lange und anstrengende Reise bis dahin, aber der Abstecher war es wert!

• Day 77

Ein lazy, verschnupfter Tag auf Langkawi

March 29 in Malaysia ⋅ ☁️ 30 °C

Ausgeschlafen bis 10, der Rest der Stadt war gefühlt trotzdem noch nicht wach. Hier wirds immer erst abends lebendig, vor allem jetzt zu Ramadhan.

Ich übersiedel Hostel in dieses süße Häuschen, sehr gemütlich. Hab schon extended bis 1. April :)

Ein paar Stunden brutzeln und lesen, dann Kaffee am Beach. Wurde zu spotanem 2h Talk mit Tischnachbarn.

Trotz nichts-tun erledigt vom Tag und vor allem von der Erkältung 🤧 Sundowner Wein im Beachcafe alleine, dann sehr nette Leute im Hostel kennengelernt. Socializen hat sehr gut getan und ich bin froh, dass ich mich nicht einfach ins Bett verkrochen hab!

• Day 5

Aufbruch nach Langkawi

Yesterday in Malaysia ⋅ ☁️ 30 °C

Heute ging es auf die Insel Langkawi. ☀️☀️

Knapp eine Stunde Flug war für die Kids schon fast ein wenig zu kurz für deren Schläfchen 😅

Haben uns für die kommenden 8 Nächte ein feines Hotel direkt am Strand ausgesucht, das Meer hat die optimale „Christoph“ Temperatur von 30 Grad - leider jedoch auch mit ein paar Jellyfishes, denen Elisa kurz die Hand geschüttelt hat 🪼🫣😅Read more

• Day 25

Langkawi

April 11 in Malaysia ⋅ ☁️ 29 °C

Bye Bye Thailand
    Hello Malaysia

Sehr wellige Überfahrt und spannender Einstieg ins Boot aber geschafft 🌞

Langkawi startet direkt mit dem Nightmarket und sehr leckeren Essen und leider auch getöteten Baby Riff-Haien 🥺

Für mich gab es:
    gefüllte Teigtaschen mit Kartoffelcurry
    Gebackener Kichererbsenteig mit Erdnussdip
    Karamellpudding-Kuchen
    Dragonfruit-Shake

• Day 81

Ride Langkawi - Ein perfekter Radtag!

April 2 in Malaysia ⋅ ☁️ 27 °C

Bisserl zerquetscht aufgewacht nach kurzer Nacht und mir vorgenommen es ruhig anzugehen. Obwohl ich mich bisschen gepusht hab war bis zum Frühstück noch nicht so ganz der Flow da - wahrscheinlich hat einfach die Energie gefehlt! Nach cheesy mushroom toast und iced americano war die power dann da!

Langkawi, die Insel der rolling hills. Einerseits total angenehm, andererseits schwierig einen Rythmus zu finden. Bin die Wechselbelastung nicht so gewohnt! War aber cool!! Zu heiß war es eigentlich auch nicht, hatte Glück, dass es sehr bedeckt war heute!

Hab dann richtig mein Gas gefunden und vor allem das letzte Drittel hat sich super angefühlt und hat richtig Spaß gemacht! Habs mir voll gegeben 😂😝 Landschaftlich war’s wirklich top, sogar schöner eigentlich als Penang! Bin froh, dass ich das gemacht hab. Es hat sich richtig ausgezahlt, vor allem weil ich das Bike gestern auch schon nutzen konnte!

Beef Biryani, Cheesecake, Coconut Coffee. Ich bin refueled, jetzt brauch ich nur mehr Schlaf! Morgen geht’s wieder aufs Mainland, ich hab ein paar Reisetage vor mir - Destination: Philippinen, Ankunft: Sonntag 🤭

• Day 25

Langkawi - dag 3

March 31 in Malaysia ⋅ ☁️ 30 °C

Vandaag begonnen we met een half uurtje rijden naar Sandy Skull Beach. We lazen gisteren bij de SkyCab over een wandeling hier, maar vanwege vloed was hier maar een klein deel van te doen. We hebben nog even op het mooie strandje gelegen waarna we terugkeerden want we hadden een sunset cruise geboekt!!

Een beetje achter op schema scheurden we op de scooter helemaal naar de andere kant van het eiland. Na het parkeren van de scooters op een sketchy plek en een snelle registratie voor de cruise mochten we de boot op.

Inbegrepen was unlimited soft drinks en eventuele wateractiviteiten, afhankelijkheid van beschikbaarheid. We zagen al meteen dat er een jacuzzinet was (🥳), iets waar we niet zeker van waren. Al redelijk snel gooiden ze het net in het water, waarna wij er met zwemvest in mochten. Je moest je wel goed vasthouden want de boot bleef varen.

Op gegeven moment raakte het net een beetje vol vanwege de andere touristen met wie we de boot deelden en besloten we eruit te gaan. Door tijdsgebrek naar de cruise toe hadden we ook nog niet echt geluncht, maar gelukkig hadden we lekkere chips bij ons.

Na een stukje waren mochten we het water weer in!! Dit keer met een paddle board en water scooter. Na het lief gevraagd te hebben mochten we met ons drieën het board op, wat een paar keer misging. Na een rondje om de boot te hebben gevaren gingen we ook met de water scooter onder de boot door.

We mochten ook van de boot afspringen!! Hierna weer op de board gegaan met iemand van de crew, die ik per ongeluk een tik heb gegeven met de paddle haha 🫣

Op geveven moment gingen we weer varen en kwamen de mooie kleuren van de zonsongergang weer naar voren in de lucht. Het was wel een beetje bewolkt en door de bergen op de eilanden zagen we niet veel van de ondergaande zon. Ook zagen we wat bliksem in de verte. Na wat gegegeten te hebben bij een restaurantje in de buurt reden we in de stromende regen terug naar onze accommodatie.

• Day 24

Langkawi - dag 2

March 30 in Malaysia ⋅ ☁️ 29 °C

Vandaag huurden we 2 scooters om op pad te gaan!!

Allereerst gingen we naar de SkyCab, een steile kabelbaan naar boven naar een uitkijkpunt. Onderaan de berg was een soort mini-stadje aangelegd met allerlei winkeltjes. Er reden zelfs mini London bussen rond om touristen te brengen van de parkeerplaats naar de ticket counter (wat maar iets gan 5 min lopen is lol). Het leek wel een soort efteling, en dit allemaal voor een kabelbaan.

We hadden tickets van tevoren online gekocht, maar moesten alsnog in een langzame rij staan om de werkelijke uitgeprinte tickets te krijgen.

Boven op de top is the SkyBridge, een 125 meter lange brug naar een van de uitkijkpunten toe. Hiervoor moesten na het het kabelbaanritje voor 10 minuten een pad volgen met allerlei trappen. Hier waren ook apen die achter touristen met eten aan renden. Leek ons wel logisch met de waarschuwingsborden (niet de apen voeren) dat eten in de tas moet blijven.

Na een wandelingetje op de brug gingen we weer naar beneden om wat te eten. In onze gondola zat ook een Australiër die ons vertelde over zijn sunset cruise van gisteravond, dat vonden we wel interessant klinken!

Hierna gingen we naar Seven Wells Eco-Forest Park, dat super dicht in de buurt lag. Hier zijn een aantal verschillende natuurlijke poelen die met elkaar verbonden zijn door een stromende rivier. Wij waren er wel in het droogseizoen dus hard stroomde de rivier niet. Er was dan ook maar 1 level (waren verschillende levels met poelen) waar er genoeg water was om een beetje te zwemmen. Ook was hier een natuurlijke glijbaan!! Daar zijn we dan natuurlijk ook een paar keer vanaf gegaan.

Hierna pakten we nog een verstopt strandje met de scooter en na terugkomst hebben we bij een lekker Indiaas restaurant gegeten.

• Day 23

Langkawi - dag 1

March 29 in Malaysia ⋅ ☁️ 30 °C

Ik was eigenlijk niet van plan om van vandaag een footprint te maken omdat het een reisdag was, maar er is toch nog wel wat gebeurd!

Vandaag namen we een grab, ferry, bus, grab, weer een ferry en wéér een grab van Georgetown naar onze accommodatie op Langkawi. Het is nog geen 5 minuutjes lopen van het strand af en dus besloten we daar wat te eten.

We mochten genieten van een prachtige zonsondergang en toen we bij een barretje een drankje gingen doen werd er voor het terras een vuurshow gegeven!! Echt heel gaaf

• Day 14

Kraft Kompleks & Teluk Ju (day 6)

March 15 in Malaysia ⋅ ⛅ 31 °C

Fussreflexzonenmassage🥰*Kaffee und Lesen aufm Balkon*Kraft Kompleks*Teluk Ju (Shark Bay)*Aromatherapiemassage 90Min😇*Resteessen vom Markt gestern*mit Alex zum Thai
    An der Bar gab ich Alex getroffen. Ein Franzose, der in der Schweiz arbeitet (IT, wo sonst 😅) und der sich 4 Wochen Zeit genommen hat, in Asien für sich und seine Familie ein Second Home zu finden. Sind zusammen zum Thai an er Straße vorne gegangen. Dort hab ich endlich meine frittierten Calamaretti bekommen (lecker, weil frittiert- was sonst 😅) Auf dem Weg dorthin hat der Himmel nochmal aufgemacht und wir sind klatschnass dort angekommen. Die letzten Meter waren in meinen Schlappen eine reine Rutschpartie, was von außen betrachtet sicher lustig ausgesehen hat 🙈😂
    Zurück im Eagleye waren wir dann noch ne zeitlang mit Susie und Leena an der Bar am Quatschen.
    Wieder ein schöner entspannter Tag, der zu Ende geht.

• Day 68

Chilling & cutting

February 6 in Malaysia ⋅ ☁️ 29 °C

Nachdem ich gestern Buch Nr.4 fertig hatte und heute am Pool verbrachte, buchte ich mir auf 17.30 Uhr einen Friseutermin( jede Frau kennt's- Stroh auf' m Kopp im Urlaub) dazu noch supergünstig hier👏 bin mega zufrieden, der liebe Lee hat 100x mal kontrolliert, nachgeschnippelt und trotz der Uhrzeit und der Temperatur hatte er einen Spaß an der Arbeit, gröhlte mit den laufenden Oldies mit ( und ich musste still halten🥴)Read more

Join us:

FindPenguins for iOSFindPenguins for Android