Vietnam Kouei Vao

Travelers at this place
  • Day 10

Than Phay Höhle

November 24, 2024 in Vietnam ⋅ ☁️ 20 °C

Am morgen ging die Fahrt um 08.00 los , nachher zu Fuß hoch 2x Schuhe aus um den Fluss zu überqueren bis wir schließlich vor dem Eingang der Höhle standen. Umziehen und der Abstieg begann. Es war ein einmaliges Erlebnis, das Wasser stand uns ab und zu bis zur Taille. Die Höhle entdeckte ein Einheimischer, der behielt es für sich bis er im 2016 dies einem Herr Lingh erzählte. Welcher jetzt ein Geschäft draus macht d.h. nur seine Klienten dürfen in die Höhle. Jedoch will das Dorf ebenfalls nicht, dass zu viele Touristen kommen, da dass Wasser ihre Reisfelder flutet und sie sauberes brauchen. Der Entdecker begleitet stets die Touristen und wir hatten noch einen Führer der englisch sprach. Wir durften alles berühren und es gab sogar einen Snacks, wir staunten nicht schlecht, da in anderen Höhlen solche Sachen verboten sind.Read more

• Day 8

BaBe Wanderung

November 22, 2024 in Vietnam ⋅ ☁️ 21 °C

Wir haben eine sehr lange Wanderung durch den Nationalpark gemacht und jetzt sind wir müde. Der Führer war sehr gut und gab uns viele Informationen. In diesem Gebiet war die große Überschwemmung und die Straßen noch nicht alle befahrbar, jedoch schon sehr viel geräumt. Für die unzähligen kleinen Dörfer gibt sehr schmale betonierte Wege wo gerade mal ein Motorrad oder Roller Platz hat, Autos gibt es keine. In dieser Gegend wird Zimt angepflanzt (letztes Foto) jedoch nur für den Export. Die Bäuerin erntet Galgant ein Ingwergewächs, zum Eigenbedarf und für den Verkauf.Read more

• Day 54

Tag 54: Ba Bể

April 3 in Vietnam ⋅ ☀️ 26 °C

Auf Anraten des Besitzers unserer Unterkunft, haben wir heute eine Wanderung durch den angrenzenden Dschungel, Reisfelder und kleine Dörfer unternommen. Die Natur ist hier so beeindruckend - alles scheint größer zu sein, als wir das aus Deutschland kennen: Schmetterlinge, Bäume, Blätter. Den Nachmittag ließen wir entspannt in der Unterkunft ausklingen.Read more

• Day 51–52

Tag 51 & 52: Sa Pa -> Ba Bể

March 31 in Vietnam ⋅ ☁️ 18 °C

Wir haben ausgeschlafen und den Tag in der Stadt verbracht. Am Abend hat uns der Bus mit Schlafkabinen abgeholt und nach Thái Nguyên gebracht. Nach einer unruhigen Nacht im Bus sind wir mit zwei weiteren Bussen bis zum Ba Bể Nationalpark gefahren. Dort haben wir unsere Unterkunft bezogen und sind eine kleine Runde durch den Ort zu einer Höhle gelaufen. Am Abend fand in unserer Unterkunft eine Aufführung lokaler Tänze und Musik statt.Read more

• Day 15

Še par razgledov

November 23, 2024 in Vietnam ⋅ ⛅ 17 °C

Danes se premikam počasi diagonalno proti severovzhodu… dolga bo današnja tura ampak s takimi razgledi ni preveč težko. ☀️
    Je bila pa vožnja mnogo bolj naporna kot sem pričakovala, veliko makedama in peska, spet mnogo poškodovanih cest… vmes en kofe na pol poti pa spet naprej…
    Zadnji 4km pa me prestrašijo, je sicer hud hud klanec navzdol in sam pesek in kamenje, torej nobenega oprijema… grem peš ocenit in ni šans, da tole odfuram… probam po eni drugi poti ki je sicer google najprej ni našel pa se le izzide da bo šlo😌
    Ob stirih prilezem do hiškice in do jutri zjutraj midva z motorčkom počivava😴

• Day 14

De-tour

November 22, 2024 in Vietnam ⋅ ☀️ 22 °C

Po kosilcu se podam na en de-tour nazaj do hiške, kjer sva spala že iz včeraj na danes. Kaže mi cca eno uro in pol, gor dol. Prve pol ure je vožnja super, v družbi sončnih žarkov vijugam desno levo😌. Pridem ful visoko in se kr ene parkrat ustavim in malo zadiham, pretegnem nogice. No, potem pa se začne pot ornk spuščati in na ozki poti prehitim kar nekaj ogromnih tovornjakov, ki prevažajo različne stvari. Kmalu mi je jasno, ko grem mimo prvega ‘dela na cesti’… Nevihte izpred dveh mesecev so te konce kar ornk poškodovale, posledice opažam že od prvega dneva v Vietnamu, ampak nikoli tako hudo…asfalt se hitro spremeni v pesek ali kamenje, oprijem gum slabši tako da v nizko prestavo in počasi… Grem mimo mojstrov ki stabilizirajo ceste, uravnavajo nivo gradnje, asfaltirajo, prekopavajo, itd itd. Določeni deli ceste so bili celo čisto zaprti in je potem naokoli speljana rezervna potka…
    Na delih poti vozim po pol metra globokih sledeh kamijonov v blatu in molim, da kje ne obtičim🙏.
    Uglavem, tole je bila čisto odpuljena vožnja, členki so bili dve uri beli, tako močno sm drzala ročaje, v mečah na desni nogi bo pa jutri muskalfibr od bremzanja😅
    Ampak hvalabogu je bilo mogoče dejansko odpeljati vse, sem bila pa definitivno redka med turisti, saj so me vsi delavci gledali postrani ampak z velikim nasmehom spustili mimo ali celo kaj pomagali/premaknili, da sem šla lažje mimo.
    Cela blatna in od peska se ob jezeru usedem na nuuujen in ornk zaslužen kofe☕️😌!

• Day 14

Raziskovanje

November 22, 2024 in Vietnam ⋅ ☁️ 20 °C

Ba be jezero ni prevec turisticno in najprej nisva čisto razumela zakaj…. Potem pa ti postane jasno, da žal tukaj res ni veliko za početi, vsaj kar se tiče dejanskega jezera. Nobenih plaž, nobene pešpoti, niti nobene ceste okoli jezera. Da se iti sicer z ladjico naokoli ampak je zelo drago…
    Tako da midva rečeva, da se greva pač malo peljat in pičiva do ene jame. Niti pet minut ne mine, ko morava prečkati reko. Ker se je porušil most so pogruntali nov sistem; iz lesa narejen splav, ki spravi v eni rundi gor tri motorčke in njihove lastnike. Kajj? Okej! Za prevoz zaračunajo, ker s tem financirajo gradnjo mostu! Se strinjam, cisto prav😇
    No tole je že prava dogodivščina pa se je dan komaj začel. Čaka naju prečudovita vožnja po hribčkih, sonček sije, ob potkah rastejo bananovci🌴.
    Prva postaja je jama Puong, ki naju prijetno preseneti s svojo velikostjo in rečico, ki teče skozi!
    Potem pa se greva samo malo peljat in uživat razglede… vmes se spustiva čisto do dol v neko dolino in dvigneva nazaj gor med oblake☀️tu je skos vse po klančkih, redko kdaj kaj ravnega!
    Okrog poldneva se ustaviva na kofetu in posloviva. Benni gre proti vzhodu potem pa počasi do Hanoja!

• Day 13

Ba be lake

November 21, 2024 in Vietnam ⋅ ☁️ 23 °C

Evoo, ob golden hour prispem do jezera, kjer me že čaka Benny. Bennija in Viktorja sem spoznala ene tri dni nazaj v hostlu v Cao Bangu, skupaj smo šli na kofe in klepetali vecino večera. Ona dva sta pičila proti slapom na vzhodu (tam kjer sem jaz bila en dan pred njima), jaz pa sm en dan počivala v Cao Bangu, oprala perilo, brala, šetkala naokoli….
    Jaz sem si današnjo vožnjo vzela precej na izi in se parkrat ustavila, medtem ko je Benni potegnil 5 urno vožnjo v enem dopoldnevu. On je rental svoj motor čisto na jugu in z njim prepotoval cel Vietnam.
    Uglavnem, dobiva se ob jezeru in naloživa svoje motorčke na ladjico, ki naju odpelje na drugo stran. To razdaljo bi lahko tudi prevozila ampak je res kul izkušnja gledat fante, kako nalagajo motorček na ladjo, pa tut vožnja po jezercu je zabavna!
    Na drugi strani poiščeva Homestay (podobno kot hostel sam malo bolj na domače) in za 5€/osebo dobiva vsak svojo sobo in ogromno dnevno sobo z visečimi mrežami in prečudovitim razgledom. Zrihtajo tudi vegi večerjo😌.

• Day 7

Coc Toc

November 21, 2024 in Vietnam ⋅ ☀️ 23 °C

Wir sind gestern mit dem Kleinbus in den Nationalpark Ba Be gefahren. Die Lodge liegt direkt an einem See und der wiederum ist mit zwei anderen verbunden. Am morgen kleine Wanderung in den Tschungel. Die Kabeln führen durch einen großen Teil des Waldes und verbindet Dorf und Tempel. Mittagessen nur für uns zwei!!!Read more

• Day 161

Le depart en moto/ le debut de la boucle

January 28, 2024 in Vietnam ⋅ ☁️ 11 °C

Pas du tout à jour !
    On a eu très froid les premiers jours de moto, mais de très belle rencontres avec les locaux/ aucun touristes en vues sur les routes, avant d’arriver sur la ha giang loop (la boucle la plus connu du nord de Vietnam) les touristes prennent des drivers (conducteur de scooter vietnamiens) pour les emmener faire le tour sur 3/4/5jours, on y passera un bon 3 jours en vadrouillant sur ces routes vraiment impressionnantes.Read more

Join us:

FindPenguins for iOSFindPenguins for Android