- Show trip
- Add to bucket listRemove from bucket list
- Feb 28, 2025, 10:00 AM
- ☁️ 20 °C
- Altitude: 47 m
Hong KongCentral22°16’54” N 114°9’15” E
Man Mo tempel, Tai Kwun og meget mere

Fredag var en dag fuld af vilde oplevelser for os her i Hong Kong 🇭🇰😍
Vi stod op sammen med familien Zeng og fulgte drengene i skole, så vi kunne se, hvor de bruger deres dage. Oliver og Oskar snakkede nonstop hele vejen og der blev uddelt store krammere ved indgangen til skolen 🥰
Så fulgtes vi med Lou gennem de mere stille gader, hvor dagen ikke rigtig var begyndt endnu, og satte kursen mod Man Mo templet. Her købte vi en “bede-pakke” og fik instruktioner af de lokale til, hvordan vi skulle tænde røgelsespindene og bukke vores hoved tre gange for himlen, jorden og os selv, skrive navnene på os selv og vores kære på de fine sedler for lykke og godt helbred, folde sedlerne og lægge dem i små dueslag med fødselsårene. Det var den fineste oplevelse, og selvom børnene var i MANGE templer i Sri Lanka, så var de helt opslugt og synes det var mega spændende 🙏🏼
Efter en lækker aussi-morgenmad sendte vi Lou videre på arbejde og gik på opdagelse. Vi gik bl.a. ind i Tai Kwun, som er en tidligere politistation og fængsel, som nu er blevet lavet om til det fineste kulturcenter. Der var flere spændende udstillinger, den skønneste gårdhave og masser af små gallerier og caféer. Vi så også nogle af de gamle fængselsceller og blev klogere på, hvordan det har været at være indsat igennem tiderne.
Bagefter sprang vi på en dobbeltdækker-sporvogn - en såkaldt Ding Ding 🚋 - og kørte gennem byen. Der er så mange indtryk og bl.a. stilladserne bygget af bambus forbløffer os, hver gang vi ser dem. Ungerne fandt også hver især nogle favoritbutikker med japanske sager og k-pop-albums 😉
Om aftenen havde vi aftalt med børnene, at de blev hjemme og hyggede med sushi og film (og tante Irma - deres søde helper), mens vi voksne klædte os pænt på (godt Lou og jeg er samme størrelse, så jeg kunne låne 😉) og fik den mest fantastiske middag på Grand Majestic Sichuan, som serverer klassiske spicy Sichuan retter. SÅ lækkert og stærkt på den helt rigtige måde - og jo en kæmpe fordel at være i selskab med Simon, som er kinesisk og kunne guide os igennem retterne 🙏🏼 Vi sluttede aftenen med en cocktail på The Mandarin Oriental og en tur igennem fest-gaden Lan Kwai Fong og det var så fedt at være lidt ude i voksent selskab 💃🏼🕺🏼Read more
Traveler
Hvor er i smukke og dejlige ;-)
Traveler
Et par rigtig søde piger. 🥰