Your travels in a book

Learn more

Get the app!

Post offline and never miss updates of friends with our free app.

FindPenguins for iOS FindPenguins for Android

New to FindPenguins?

Sign up

Iran

Curious what backpackers do in Iran? Discover travel destinations all over the world of travelers writing a travel blog on FindPenguins.
 • Vandaag ben ik van Sanandaj naar Hamedan gereisd, een reis van ongeveer twee uur. Hier ontmoette ik mijn volgende host Ali, ook al een super gastvrije en aardige kerel! Ali bracht mij naar de Ganjnameh inscriptions die geschreven zijn door koning Darius uit het boek Daniël uit de Bijbel. Hierin beschrijft hij dat hij zijn God dankbaar is dat hij zo'n goede koning is. Beetje arrogant niet? ;)
  Vlakbij was een negen meter hoge waterval die er erg mooi uit zag vanwege het bevroren ijs. Hierna ben ik met Ali en zijn vrouw uit eten gegaan. In de avond ben ik naar Ahmad gegaan, mijn host die geen Engels sprak. Het is een ontzettend relaxte kerel waarbij je je direct thuis voelt. Met behulp van Google Translate hebben we geprobeerd een gesprek te hebben, maar dit was niet echt een succes. Ondanks dat heb ik het erg goed naar mijn zin gehad bij hem! Hij heeft mij overtuigd om nog een tweede nacht in Hamedan te blijven en dat is een goede keuze geweest.
  Read more

 • Vandaag ben ik naar Sanandaj gereisd door een prachtig berglandschap. In Sanandaj heb ik via couchsurfing met mijn host Ayoub afgesproken. Ayoub is echt een geweldige kerel waarmee ik heerlijk kan lachen en praten.
  In de middag zijn we naar het Khane Kord huis gegaan, een oud gerenoveerd huis die de levenswijze van vroegere Koerden laat zien. Daarnaast hebben we een prachtige oude moskee bezocht. In de avond zijn we de berg opgereden om uitzicht over de stad Sanandaj te krijgen.
  Ten slotte ben ik heeft 'Marco van Basten' (jaja ik kreeg meteen een bijnaam) meegetraind met het voetbalteam van Ayoub. Ik moet eerlijk toegeven dat mijn conditie mij af en toe in de steek liet waarbij ik hijgend en puffend om een wissel heb moeten vragen. Er heerste een goede sfeer in het team en ondanks dat ik het niveau niet al te goed aan kon, heb ik wel een hele leuke avond gehad. Ik kan nu bevestigen wat mij al was verteld: Koerden zijn ontzettend gastvrije en aardige mensen!
  Read more

 • Na een bijzonder korte nacht ben ik met de bus naar Yazd gereisd, een reis van ongeveer vijf uur. Tijdens de busreis had ik een hostel gereserveerd. Maar toen ik aankwam vertelde een taxichauffeur mij over een nieuw hostel in het midden van de stad. Omdat hij de eigenaar kende zei ik dat ik voor 7 usd per nacht er wel zou willen slapen. Na wat heen en weer gebel heb ik een plekje in een top hostel in her midden van het oude centrum voor een spotprijs.
  In de avond heb ik wat door de straatjes gedwaald en schapenlever en schapenhart (een lokale delicatesse) gegeten.
  Read more

 • Na het eten gingen we naar een voetbalwedstrijd van Persepolis FC tegen Saipa. De wedstrijd vond plaats in het Azadi Stadion, met 78,000 plaatsen het grootste stadion van Iran en 25e van de wereld. Persepolis staat op dit moment eerste en won dan ook met 1-0. De sfeer in het stadion was geweldig!

 • Een nieuwe dag in Koerdistan. Vandaag ben ik naar het pittoreske dorpje Palangan gereisd (een rit van ongeveer twee uur). Het traditioneel Koerdische dorpje ligt in de bergen tenmidden van een prachtig ruig landschap. Hier heeft mijn taxichauffeur mij de hele dag door het dorpje geleid en hebben we daarna samen een hele verse zalm gegeten. Ook hebben we een waterval bezocht, maar vanwege het winterseizoen was deze niet zo groot.
  Toen ik weer terug in Sanandaj was heb ik wat over de bazaar gestruind en daarna met Ayoubs vrienden wat gedronken.
  Read more

 • 's Ochtends ben ik samen met Hamed en Mohammed naar de Iraanse kapper geweest. Om een beetje te integreren, heb ik mijn zijkanten en achterkant laten opscheren. Een model wat hier erg populair is.
  's Middags zijn we met de vrienden naar de square gegaan en over de bazaar gelopen. Hier heb ik meerdere souvenirs gekocht waaronder een pijp en een klein schaakbord.
  In de avond zijn we een berg opgereden die een mooi uitzicht over de stad geeft.Read more

 • Die avond heb ik Matti meegenomen naar hetzelfde café als gisteren. We werden bediend door een kok die eerste is geworden in een televisiewedstrijd. Op de achtergrond draaide een cd van mijn favoriete zanger: Passenger. Haha wat een leven 😎

  Ps. Het eten was biefstuk met Stroganoffsaus met daarbovenop gefrituurde minipatatjes. Lekkeeer!

 • Vandaag ben ik naar de Ali-Sadr cave gegaan, de grootste watergrot ter wereld. De grot is minstens 11 kilometer lang, en het einde is nog steeds niet ontdekt. Samen met de gids hebben wij al waterfietsend vijf bootjes door de grotten getrokken. Uiteraard konden we maar een stukje van de grot zien, maar het was fascinerend om te bedenken dat hij nog minstens tien kilometer langer is dan dat wij gezien hebben.
  In de avond heb ik weer met Ali en zijn vrouw gegeten en hebben we daarna met Ahmad koffie gedronken.
  Read more

 • Samen met Hamed en een paar vrienden naar Chehel Sotoun, een oud paleis gebouwd door Shah Abbas II. De naam betekent de veertig pilaren, terwijl er maar twintig pilaren zijn. Door de spiegeling in het water zijn de andere twintig pilaren te zien, en 20+20=40.
  In de avond heb ik afscheid genomen van Hamed, zijn familie en zijn vrienden. Toch bijzonder wat je in een paar dagen opbouwt, ik ga de gezelligheid wel missen.
  In het midden van de nacht kregen we te horen dat er water in de rivier was. De laatste keer dat dit gebeurde was meer dan een jaar geleden! Dus als een gek zijn we in de auto naar de brug gereden om het water te zien. Het was echt prachtig en iedereen was erg blij. Mensen zongen en toen het water onder de brug door kwam begon iedereen te juichen. Een mooi afscheidsfeest!
  Read more

 • Na lekker uitgeslapen te hebben ben ik naar de Towers of Silence gegaan. Dit is een tempelcomplex en pelgrimsoord van het Zoroastrian geloof. Op die plek worden dode mensen neergelegd en opgegeten door gieren zodat de vier elementen niet vervuild worden. Want bij het begraven vervuil je de aarde en bij crematie de lucht. Het idee dat je wordt opgegeten door de gieren is wat luguber, maar tegelijkertijd geeft het ook iets weer van de vroegere cultuur van de tijd voor de Islamitische overheersing in Iran.
  Later in de middag ben ik door het historische centrum van Yazd gewandeld wat ook op de UNESCO werelderfgoedlijst staat. Een heerlijke stad om lekker in rond te kunnen dwalen. Er zijn veel kleine steegjes, donkere tunneltjes en vooral mooie gebouwen. Ik heb er van genoten.
  In de avond heb ik een interview gegeven aan twee middelbare school studenten. Ze wilden graag een toerist interviewen en ik vond het leuk om ze te kunnen helpen. 's Avonds ben ik vroeg naar bed gegaan want de wekker staat om 4.45.
  Read more

You might also know this place by the following names:

Islamic Republic of Iran, Iran (Islamische Republik), Iran, ኢራን, Irán, إيران, ܐܝܪܐܢ, İran, Іран, Ісламская Рэспубліка, Иран, Iraŋ, ইরান, ཨི་རཱན།, Írán, Den Islamiske Republik Iran, ཨི་རཱན, Iran nutome, Ιράν, Ισλαμική Δημοκρατία του, Persujo, Iraan, ایران, Éran, An Iaráin, ઈરાન, איראן, ईरान, Islamska Republika, Իրան, Íran, イラン・イスラム共和国, iran, ირანი, Uajemi, អ៊ីរ៉ង់, ಇರಾನ್, 이란, ئێران, Persia, Yiraani, Irâ, ອີລ່ານ, Iranas, Ira, Irāna, Īrāna, ഇറാൻ, ईराण, အီရန်, इरान, Iran (Islamitische Republiek), ଇରାନ୍, ايران, República Islâmica do Irã, Irã, Irani, Iran (Republica islamică), Iräan, ඉරානය, Iiraan, ஈரான், ఇరాన్, Эрон, อิหร่าน, ʻIulaani, ئىران, Ісламська Республіка, Eron, Lirän, Orílẹ́ède Irani, 伊朗伊斯兰共和国, i-Iran