Kazakhstan
Kazakhstan

Discover travel destinations of travelers writing a travel journal on FindPenguins.
Add to bucket listRemove from bucket list
Top 10 Travel Destinations Kazakhstan
Show all
Travelers at this place
 • Day11

  Shymbulak - Dag 5

  June 1 in Kazakhstan ⋅ ⛅ 23 °C

  Eindelijk... Zon! Zicht! Ook is vandaag hier het zomerseizoen begonnen, dus de kabelbaan omhoog werd weer opgestart. Ik zag dat er bovenaan meerdere wandelingen starten, dus ik ben erin gesprongen!

  Het bleek dat er nog teveel sneeuw lag en die wandelingen nauwelijks begaanbaar waren (ik zat een paar keer tot m'n knie in de sneeuw). Verder waren er vooral veel BotoxRussen boven, dus ik ben nog iets verder de sneeuw in gegaan (met een Turk) , en daarna terug naar beneden gegaan.

  Omdat ik nog steeds wandelhonger had, ben ik vrij impulsief de weg naar boven weer langs gelopen. De Indiër (Ash) en ik waren immers maar nauwelijks tot een kwart gekomen. Nou, de wandelhonger was gestild haha, deze was pittiger dan ik dacht. Uiteindelijk 1000 meter geklommen (naar 3100), met een super omgeving. De foto's doen bijna geen recht aan hoe mooi het daar was vind ik.

  Onderweg nog een paar leuke mensen ontmoet, Murat wilde graag een selfie toen hij besloot om om te keren. Twee mensen die daar op een bankje zaten moesten lachen en noemden me "The Dutch Prince". Ze (moeder en dochter) komen uit Kazachstan, maar wonen sinds een tijdje in London en vertelden dat de bevolking hier erg gesteld is op buitenlanders, maar vaak erg onaardig tegen elkaar zijn (was mij nog niet echt opgevallen trouwens).
  Read more

  Als je foto's geen recht doen aan de werkelijkheid moet het helemaaaaal mooi zijn daar. Prachtig hoor ! [Suus]

  6/1/22Reply
  Klazien Sieders

  wat prachtig! mooi verslag ook!

  6/1/22Reply
  Irma Mulder

  prachtig, brammos. erg mooie omgeving. Ik neem aan dat jij in korte broek de sneeuw bent ingegaan?😁

  6/1/22Reply
  Bram Sieders

  Heh...klopt!

  6/1/22Reply
  Irma Mulder

  👍

  6/1/22Reply
  Ger Sieders

  Wat een prachtige foto's Bram!! Mooi dat het weer nu wat beter is! Geniet ervan lieve jongen!

  6/1/22Reply
   
 • Day8

  Shymbulak - Dag 2

  May 29 in Kazakhstan ⋅ 🌧 9 °C

  Het weer werd er niet beter op vandaag (lees: je zag helemaal niks in de bergen + regen), dus ik ben terug naar Almaty gegaan en ben naar het Central State museum gegaan, een museum van de geschiedenis van Kazachstan. Het museum bestaat uit vier hallen.

  De eerste hal gaat over paleontologie en archeologie, de tweede over historische etnografie, de derde over de huidige etnografie, en de vierde...tja. Het heette "Modern Kazakhstan", maar ik zat zelf meer te denken aan...propaganda 🙃.

  Nadat ik Wikipedia even had geraadpleegd, kwam ik erachter dat er van 1990 tot twee jaar geleden dezelfde man aan de macht was (Nursultan Nazarbayev). Bijna op elke foto in die hele hal, was deze man te zien. Op staatsbezoeken, bij sportevenementen, ruimtemissies en andere fuifjes. Elke foto liet zien wie hun vriendjes zijn en wat ze wel niet hebben bereikt. De hal ging letterlijk nergens anders over. De tweede helft van de foto's laat dat wel een beetje zien denk ik. En dat was dus nog lang niet alles...

  In de tweede hal heb ik zowaar iets nieuws geleerd. Tijdens de Tweede Wereldoorlog, toen de Nazi's het westen van de Sovjet Unie dreigde binnen te vallen, is een groot deel van de Sovjet industrie verplaatst naar het Oosten, en voornamelijk Kazachstan. Omdat ze bang waren dat veel Duisters (441.713), Polen (60.667), Tsjetsjenen (89.901) en andere nationaliteiten die in het westen zaten, daardoor zouden samenwerken met de Nazi's, zijn er velen gedeporteerd naar Kazachstan.
  In de hal was er van elke nationaliteit (er waren een stuk of 12) een vitrine met de kleding die zij toen droegen.
  Read more

  Klazien Sieders

  wat interessant Bram! Mooie verslagen!

  5/30/22Reply
  Esther Herlaar

  wat heb je allemaal bij het ontbijt? ook soep? en wat zit er in dat andere kommetje?

  5/30/22Reply

  Ik vind de wc's het mooiste...... Geintje !! Grappig dat er een kinderwastafel bij lijkt te staan ! [Suus]

  5/31/22Reply
  2 more comments
   
 • Day6

  Almaty - Dag 5

  May 27 in Kazakhstan ⋅ ☀️ 32 °C

  Vandaag was het weer heet (boven de 30 graden) en ben onder andere naar de Botanische Tuinen gegaan.

  Wederom zijn op veel foto's lege pleinen te zien haha, maar geloof me, er zijn genoeg mensen in de stad, gewoon niet op mijn foto's.

  Nog een leuk feitje over het OV hier: met de ONAY kaart die ik had gekocht (de kaart kostte zelf 320 Tenge (70 cent), kan je zowel in de metro als in de bus. De metro stelt niet extreem veel voor. Er is welgeteld één metrolijn, met 9 stations; niet groots, maar wel overzichtelijk. En dan het fantastische: alles kost 18 cent. Of je nou 1 minuut met de metro gaat, of je zit een uur in de bus naar je bestemming, elke rit kost maar 18 cent!
  Read more

  Marius Sieders

  prachtig Bram

  5/27/22Reply
  Marius Sieders

  lekker gewandeld?

  5/27/22Reply
  Esther Herlaar

  prachtig!

  5/27/22Reply
  4 more comments
   
 • Day5

  Almaty - Dag 4

  May 26 in Kazakhstan ⋅ ☀️ 31 °C

  Vandaag was het bloedjeheet, dus ben ik naar de markt gegaan (er is eigenlijk geen verband tussen deze twee, maar ik wilde even klagen hoe heet het was).

  De Zelenyy Bazar, ook wel "The Green Bazaar" genoemd, is gemaakt in 1875 en bestaat uit twee grote hallen waar voedsel wordt verkocht. Om de hallen heen is een soort tweede markt ontstaan waar heel veel kleding, schoenen, speelgoed wordt verkocht en veel iets té specifieke kraampjes staan met bijvoorbeeld alleen maar kranen en tape. Ik heb m'n oogjes uitgekeken.Read more

  Ongelooflijk alle die hallen met eten. [Suus]

  5/27/22Reply

  Zou dat in 1 dagje uitverkocht raken ? [Suus]

  5/27/22Reply
  Irma Mulder

  oh, dat ziet er geweldig uit. En lekker😋

  5/27/22Reply
  9 more comments
   
 • Day2

  Almaty - Dag 1

  May 23 in Kazakhstan ⋅ ☁️ 15 °C

  Er was nul tot geen structuur deze dag, omdat alle pinautomaten bijlangs moest worden gegaan totdat er één m'n pas wilde slikken. Uiteindelijk toch nog veel gezien en een zesde zintuig voor pinautomaten ontwikkeld!Read more

  Klazien Sieders

  hadden ze daar geen parkeerautomaten waar je wat uit kon halen, Bram?

  5/23/22Reply
  Marius Sieders

  wat lief Bram

  5/23/22Reply
  Irma Mulder

  En, was het lekker?

  5/23/22Reply
  2 more comments
   
 • Day13

  Almaty

  June 3 in Kazakhstan ⋅ ⛅ 20 °C

  Vandaag een soort tussendagje. In een bomvolle bus teruggekomen uit de bergen, en morgen vliegen naar Bishkek! Daar begint de twee weken durende fietstocht die ik ga maken door Kyrgyzstan.

  Eenmaal in m'n kamer gestapt ben ik haastig begonnen aan een was in de gootsteen, in de hoop dat het morgen droog zal zijn. Daarna ben ik naar de Green Bazar gegaan om alle gekkigheid nog een keer te aanschouwen en een pet te kopen voor de fietstocht. Met enige tegenzin begonnen met onderhandelen, maar tevergeefs (waarschijnlijk heb ik echt de hoofdprijs betaald). De vrouw moest nog wel even al haar buren langs om aan wisselgeld te komen.Read more

  Klazien Sieders

  de mooiste pet van alle petten! en die mag wel wat kosten nietwaar...

  Esther Herlaar

  Graag een selfie met pet. 😘

  Klazien Sieders

  ...maar hopen dat de wind ze niet meeneemt!

  Hij was jaloers denk ik. [Suus]

   
 • Day12

  Shymbulak - Dag 6

  June 2 in Kazakhstan ⋅ ⛅ 21 °C

  Vandaag weer een mooie wandeling gemaakt, het einddoel was de waterval in Gorge Gorel'nik. Maar na een paar uur de bergen ingewandeld te hebben en bijna de waterval te hebben bereikt, sloeg het weer plotseling om en begon het te onweren en te hagelen (vrij grote hagelstenen). Toen ben ik maar onder een soort rotswand gaan zitten, wachten tot het opklaarde. Dat gebeurde niet echt, dus toen het onweer wat verder weg was en de hagel was veranderd in een miezerregen, ben ik weer terug gegaan. Ondanks het doel niet te hebben bereikt, was het toch een mooie tocht!Read more

  Esther Herlaar

  werd er ook gewoond in de yurt? Of stond ie er met een andere reden? Prachtige bergen. Jammer dat het ging onweren.

  Jeetje mins !!! Wel mooi daar hoor ! [Suus]

  mind = mina [Suus]

   
 • Day9

  Shymbulak - Dag 3

  May 30 in Kazakhstan ⋅ 🌧 13 °C

  Vandaag was een relaxte dag. De bewolking was er nog steeds, dus ik had twee keuzes: langs de weg omhoog wandelen, of langs de weg naar beneden wandelen. Ik koos voor het eerste. Het uitzicht is op de foto te zien! Verder nog wel wat dieren tegen gekomen. De paarden op het filmpje liepen op de weg, en twee begonnen opeens te knokken (of te knuffelen, maar het had een agressieve ondertoon). Helaas begon de camera te laat met draaien.

  Onderweg een echtpaar uit India ontmoet (van ergens boven de 50), een stukje gewandeld met de man (z'n vrouw ging terug) en daarna met z'n drieën geluncht in het restaurant. De man had in Delhi een zonnepanelenfabriek, en verkocht zonnepanelen over de hele wereld (o.a. Australië, de VS, Nederland, eigenlijk overal). Z'n bedrijfje ging wel lekker volgens mij, want ze hadden hiervoor een weekje doorgebracht in het Ritz-Carlton en was op ENORM veel plekken op de wereld geweest. Onder andere in Zweden, waar ze een helicopter hadden gebeld met hun satelliettelefoon omdat ze de weg kwijt waren.

  Was erg grappig :)
  Read more

  Klazien Sieders

  de moraal: hoedt u voor de ouderdom

  5/31/22Reply

  Goed voorbeeld doet goed volgen Bram ! Over een paar jaar bel jij ook een helicopter als je de weg kwijt bent tijdens een nieuwe wereldreis ! Grappig trouwens dat je opeens allerlei beesten tegen het lijf liep. [Suus]

  5/31/22Reply

  Wow! Mag je ze aanraken of zij. ze te wild? [Sabine Surkan]

   
 • Day7

  Shymbulak - Dag 1

  May 28 in Kazakhstan ⋅ 🌧 8 °C

  Vandaag weer naar een nieuwe bestemming! Vanochtend eerst met een normale OV bus naar Medeu, de schaatsbaan in de bergen, en vanaf daar met een speciaal busje naar het resort. Er was één grote familie in het busje en een koppel met een kindje. Met de man die naast me zat heb ik een praatje gemaakt (lekker cliché, maar het begon met "waar kom je vandaan?" "Nederland" "Aaah, Ajax. Patrick Kluivert!". Wel een super aardige gast. Ik zag hem in m'n ooghoek Google Translate erbij te pakken om me iets te vertellen of Shymbulak. De vrouw voor me vond het nogal interessant dat ik alleen was en de baby op haar schoot vond voornamelijk mijn gezicht interessant.

  "Resort" klinkt heel luxe, maar dat valt mee. Er zijn ook twee hostelkamers in het resort, daar zit ik nu in. Het zaaltje waar ik in zit zou helemaal volgeboekt zijn, maar tot nu toe ben ik de enige. Er lag een wat stoffig dekbed en een kussen, zonder enige lakens of dekbedovertrek, dus ik was extreem blij met m'n lakenzak. Net toen ik die had uitgevouwen, klopte er een heel aardig dametje aan met allemaal schone lakens, dekbed en kussen, dus dat was toch weer een aangename verrassing. Voor de rest heeft de badkamerdeur geen deurklink en slot, en is het allemaal wat primitief.

  Qua weer is het slechte timing. Gisteren nog boven de dertig graden en dikke zon, hier komt het niet boven de 14 graden en regent het de hele middag al. Dus...het uitzicht laat nog even op zich wachten. Vanaf dinsdag schijnt het wat beter te worden, dus de vingertjes worden gecrosst.

  Ik dacht eerst dat het een beetje uitgestorven was, totdat ik het restaurant binnen liep en die goed vol bleek te zitten 🙃
  Read more

  Irma Mulder

  🤣🤣. Hopelijk dinsdag weer.

  5/29/22Reply

  Na regen.... Het lijkt me daar erg mooi. Weer een hele andere omgeving dan de eerste dagen. [Suus]

  5/29/22Reply
   
 • Day4

  Almaty - Dag 3

  May 25 in Kazakhstan ⋅ ⛅ 21 °C

  Het absolute hoogtepunt van de dag was gestopt worden door politieagent Usain.

  In mijn ooghoek zag ik een mooi binnenplaatsje, dus ik dacht, dit ga ik bekijken. Ik loop er naartoe, maar zie om de hoek twee politieauto's met zwaailichten staan.

  Mijn intuïtie zegt: omkeren, en weer vrolijk de toerist uithangen. Deze fantastische ingeving werkte voor twee seconden, totdat ik achter me hoor: "HÉ! HÉ!". Ik draai me om, zie een agent naar iets wijzen, en volg mijn zelfde intuïtie nog eens. Weer hoor ik het geschreeuw, en het blijkt dat de agent naar mij wees (geen goede eerste indruk gemaakt). Ik loop naar de agent toe (met al die horrorverhalen over toeristen die in een Thaise gevangenis belanden in m'n hoofd) en vraag wat er is.

  Na een hoop gekazach snap ik eindelijk dat ie m'n paspoort wilt. Die geef ik hem, en hij vraagt of ik Marius Bram ben. Ik zeg ja (is soort van m'n naam), en hij vertelt me dat hij "Usain" is, "from de Polisja". Vervolgens schudden we elkaar de hand.

  Usain pakt z'n portofoon erbij, en zegt: "Marius Bram". Uit de portofoon komt wat gebrabbel terug, en hij herhaalt mijn naam. Intussen komt er een politiebusje aanrijden en ik hoop vurig dat dat niet mijn ongevraagde taxi is. De mannen in het busje blijven erin zitten en doen niets (goede werkhouding!).

  Er gebeurt even helemaal niks, totdat Usain me met een grote glimlach aankijkt, een soort zwaaibeweging maakt, en zegt: "bye bye!".
  Read more

  Klazien Sieders

  slim dat je naar Usain toe liep!

  5/26/22Reply

  Wat een mooie en betekenisvolle oorlogshelden kering.vole [Sabine Surkan]

  5/26/22Reply

  Het lijkt erop dat je vooral oppervlakkig moet sigthseeien Bram. En dat je nu al beroemd bent ! 'Marius Bram ? Die kennen we !' [Suus]

  5/27/22Reply
   

You might also know this place by the following names:

Republic of Kazakhstan, Kasachstan, Kazakhstan, Kasakstan, Kazakstan, ካዛኪስታን, Kasajstán, Casacstan, كازاخستان, Kazakhistán, Kazaxstan, Казахстан, Kazakistaŋ, কাজাখাস্তান, ཁ་ཛཱག་སྟཱན།, Kazahstan, Kazachstán, Kasakhstan, Kazakstan nutome, Καζακστάν, Kazaĥio, Kazajstán, Kasahstan, قزاقستان, Kasakstaan, Kazacstan, An Chasacstáin, કઝાકિસ્તાન, Kazakistan, קזחסטאן, कज़ाकस्तान, Kazachstan, Kazahsztán, Ղազախստան, カザフスタン共和国, ყაზახეთი, Kazakistani, Қазақстан Республикасы, Kasakhstani, កាហ្សាក់ស្តាង់់, ಕಝಾಕಿಸ್ಥಾನ್, 카자흐스탄, کازاخستان, Pow Kasagh, Казакстан Республикасы, Casachia, Kazakisitaani, Kazakisitá, ຄາຊັດສະຖານ, Kazachija, Kazakusita, Kazahstāna, Казаџстан, കസാഖിസ്ഥാന്‍, कझाकस्तान, Każakstan, ကာဇက်စတန်, काजाकस्थान, Cazacstan, କାଜାକାସ୍ଥାନ୍, Хъазахстан, Cazaquistão, Kazakisitani, कजाकस्थान, Kazakisitäan, Kasaakhistaan, கஸகஸ்தான், కజాఖస్తాన్, Қазоқистон, คาซัคสถาน, Gazagystan, Kasakiteni, Qazaqstan, قازاقسىتان, قزاخستان, Qozogʻiston, Ka-dắc-xtan (Kazakhstan), Kasakistän, Kasahistan, קאַזאַקסטאַן, Orílẹ́ède Kaṣaṣatani, 哈萨克斯坦, i-Kazakhstan

Join us:

FindPenguins for iOSFindPenguins for Android

Sign up now