- Show trip
- Add to bucket listRemove from bucket list
Dec 4, 2023, 9:40am · ⛅ 21 °C Altitude: 23 m
South AfricaProvince of the Western CapeCity of Cape TownFernwoodNuwelandstroom33°58’42” S 18°27’31” E
Hop maar on

Zondag stond in het teken van golf. Dat is hier net iets aangenamer dan thuis, geen sneeuw of regen maar een heerlijk zonnetje om ons gezelschap te houden. Afrikaanse tee-times zijn iets relatief, want toen we op tijd aankwamen om rustig op te warmen en een koffietje te drinken, kwam de marshal naar ons gelopen: "yes, you can go, go now". Dus onopgewarmd, met vreemde clubs, op een baan die we niet kennen, en met een vlucht van 11u nog in de benen: excuses genoeg om ons dramatisch slechte rondje te verklaren. Dat was gelukkig snel vergeten van zodra we op het terras kwamen 😁.
Op maandag hebben we de echte toerist uitgehangen en hebben we de 'hop on hop off' bus toer van Kaapstad gedaan. Best leuk, met veel uitleg en je komt op plaatsen waar je anders niet zou geraken. De contrasten tussen arm en rijk zijn enorm: we rijden zowel langs tentjes en zeildoeken langs de baan waar de echt arme mensen wonen, de sloppenwijken waar mensen tenminste nog onder golfplaten wonen, maar ook langs de miljoenen villa's van de filmsterren die hier verblijven. Dat allemaal binnen de contouren van dezelfde stad.
We worden afgezet bij Constantia, 1 van de bekendste en oudste wijndomeinen hier. We wandelen Beau Constantia binnen voor een wine tasting met prachtig zicht over de hele wijngaard en de baai. Zelfs de toiletten hebben zicht op de baai!
De bus dropt ons nog bij Hout Bay voor een lunch, een vissershaven waar we onszelf hebben getrakteerd op oesters en een seafood platter (superlekker), recht uit de zee.
De bustoer brengt ons nog langs de kustlijn waar we een paar haltes vroeger afstappen om de rest van de route te wandelen langs de zee. Een Uber brengt ons weer veilig naar ons hotel, waar we 's avonds rustig blijven hangen en alles klaarmaken om dinsdag te vertrekken naar onze 2de bestemming.
Destination Kaapstad: level completed.Read more
Leuk