Cd lasu bambusowego i uliczka Arashiyama

Po wyjściu z lasu bambusowego odwiedziliśmy uliczkę koło Arashiyama station. Tam mieliśmy chwilę wolnego, by poeksplorować. Znaleźliśmy sklep z pałeczkami, z Rilakkumą, sklepik z mochi aRead more
Gdybyście byli ciekawi jak głośne są cykady w Japonii, to są... turbo głośne. Ale to naprawdę sympatyczny i relaksujący dźwięk. Takie trochę asmr, tylko z glosnikiem podkręconym na maksaRead more
Po całym dniu zwiedzania przyszedł czas zmyć z siebie pot. Tym razem w tradycyjnej japońskiej odsłonie - onsenie. Nie będzie tu zbyt dużo zdjęć, ze względów, że korzysta się z onsenuRead more
Dziś na kolację makaron soba i kieszonka z tofu z ryżem - na zimno. Pyszka ❤️
Już po śniadanku, wyruszamy do świątyni Fushimi Inari
Jedziemy tym razem daleko, 10 przystanków, prawie do końca linii. Tu trochę widoków na ulicę Kioto z perspektywy autobusu :)
Nad Kamo kawa rozciągają się tarasy, na których wieczorami bogaci ludzie imprezują. Rezerwować trzeba miesiące, a nawet lata do przodu, a cena od głowy to ok. 500 dolarów.
Ze stacji Tofukuji jedziemy metrem do Fushimi Inari. Na stacji można przybić pamiatkową pieczątkę ❤️
Fantastyczna wycieczka - mamy dużo contentu, więc zupdatujemy Was później 🧡
O rety, to był kawał wycieczki.
Około dwóch godzin zajęło nam obejście góry, różnymi ścieżkami.
Fushimi Inari Taisha jest domem kami Inari (bóstwa płodności, rolnictwa i szczęśliwejRead more
doskonały pomysł na to menu z plastiku! nie trzeba sie zastanawiać jak wygląda danie :) [Karo]