Van Best naar Lille (Rijssel)
9 juni 2024, Frankrike ⋅ ☁️ 14 °C
Na de lunch vertrokken en via Diksmuide en Ieper naar Lille gereden. Onze eerste overnachting hebben we in Lille geboekt. Na bezoek aan Ieper besloten we om nog een nacht te blijven., om het slagveldLäs mer
Ieper
9 juni 2024, Frankrike ⋅ ☁️ 14 °C
De omgeving van Ieper is een mooi landbouw gebied. De boeren zijn druk bezig met inzaaien. Het lijkt hier een stuk droger dan bij ons waardoor de gronden nu al goed bewerkbaar zijn.
Monumenten 1e wereldoorlog
10 juni 2024, Belgien ⋅ 🌬 12 °C
Rouen
11 juni 2024, Frankrike ⋅ ⛅ 17 °C
Van Rouen naar La Rochelle
12 juni 2024, Frankrike ⋅ 🌙 14 °C
Koffie voor € 1,80. In tegenstelling met Ieper waar een kopje koffie met gebak (wel van de banketbakker) € 9,50 kostte.
La Rochelle
La Rochelle jachthaven
Nostalgie
13 juni 2024, Frankrike ⋅ ☁️ 18 °C
Mouton Cadet heb ik jarenlang gedronken totdat hij uit het assortiment ging. Nieuwsgierig geproefd. Hij smaakt nog goed maar niet zo vol als de Vacqueras die we nu meestal drinken.
Rouen en BordeauxLäs mer
Estuarium
14 juni 2024, Frankrike ⋅ ⛅ 19 °C
Estuarium rondom Rochefort
14 juni 2024, Frankrike ⋅ 🌬 21 °C
Het gebied hier is bekend om zijn oesterkwekerijen.
Rotswoningen van Regulus aan de Gironde
14 juni 2024, Frankrike ⋅ 🌬 19 °C
Eeuwen lange hebben mensen in deze rotswoningen gewoond. Nu nog kun je er overnachten.
Van La Rochelle naar Bordeaux
14 juni 2024, Frankrike ⋅ 🌧 18 °C
Vandaag via een mooie route naar Bordeaux gereden. We overnachten in het hotel op de foto. Een mooie ruime studio zelfs met vaatwasser.
Rochefort Pont Transbordeur
14 juni 2024, Frankrike ⋅ ☁️ 17 °C
Onze eerste stop is een bijzonder kunstwerk in Rochefort. In plaats van met een veer kun je (fietsers en voetgangers) de rivier oversteken met een soort hangplateau.
Citadel van Brouage
14 juni 2024, Frankrike ⋅ ☁️ 17 °C
Daarna de citadel van Brouage bezocht. Weer een plaats met veel historie. Van hieruit is ook Canada (Quebec) bezet.
Esplanade des Quinconces Bordeaux
15 juni 2024, Frankrike ⋅ ⛅ 18 °C
Vandaag gaan we lopend vanaf ons hotel Bordeaux verkennen. Dit plein is het grootste plein van Frankrijk gelegen in centrum van Bordeaux. Bordeaux kwam door een huwelijk van Hendrik II in 1154 inLäs mer
Place de la Bourse
15 juni 2024, Frankrike ⋅ ☁️ 19 °C
Historisch plein dat wordt weerspiegeld in de grootste waterspiegel ter wereld.
La Garonne met Pont de Pierre
15 juni 2024, Frankrike ⋅ ☁️ 19 °C
Pont de Pierre is de mooiste brug over de Gironne (Garonne). Is moeilijk om op de foto vast te leggen.
Jardin Botanique
15 juni 2024, Frankrike ⋅ ☁️ 16 °C
Botanische tuin in Bordeaux. Heeft 3000 verschillende soorten planten
Musee du Vin
15 juni 2024, Frankrike ⋅ ☁️ 16 °C
Museum van de wijn. Hier is te zien hoe de wijnbouw rond Bordeaux zich ontwikkeld heeft.
In de supermarkt een Pomerol gekocht om uit te proberen.
Terug in het hotel bleek dat we ongeveer 17 km gelopenLäs mer
Bordeaux Biarritz
16 juni 2024, Frankrike ⋅ ⛅ 21 °C
Vandaag van Bordeaux naar Biarritz gereden. Is geen grote afstand, maar er ging van alles mis. De weg ging door de binnenlanden van Franrijk met voornamelijk dennenbomen. Een leeg gebied. We kwamenLäs mer
San Sebastian
17 juni 2024, Spanien ⋅ ⛅ 33 °C
Op doorreis naar Bilbao San Sebastian bezocht. We waren er rond lunchtijd en wilden graag koffie. Het was druk in de stad. Vele wijnbars waar mensen een wijntje dronken bij de lunch, maar gelukkig ookLäs mer
Bilbao
18 juni 2024, Spanien ⋅ ☁️ 18 °C
Van Biarritz via de kustweg naar Bilbao gereden. Het is een imposante weg met de zee aan de ene kant en de bergen aan de andere kant. Tussenstop gemaakt in San Sebastian. Ook een oud Spaans dorpje.
Bilbao
18 juni 2024, Spanien ⋅ ☁️ 22 °C
Vandaag Bilbao bezichtigd. Guggenheim museum; met tramlijn naar boven voor uitzich over de stad en het oude centrum. Vandaag weer meer dan 16 km gelopen. We hebben zelfs een stukje van het trajectLäs mer
Van Bilbao naar Zaragoza
19 juni 2024, Spanien ⋅ ☀️ 29 °C
We besluiten niet meer verder naar het westen te gaan maar onze route voort te zetten naar het zuiden. We hebben 2 nachten in Zaragoza geboekt met het plan om dan door te rijden naar Barcelona. DeLäs mer
Museum Del Foro
20 juni 2024, Spanien ⋅ ☁️ 20 °C
Museum is gebouwd op de archeologische overblijfselen van het oude forum romanum. De maquette laat zien hoe het er destijds uitzag. Het is ongelooflijk hoe dik de voeten van de pilaren waren en deLäs mer