En route

De snelste route is via de snelweg maar dat gaan we niet doen.
Ouderwets met de kaart op schoot stippelen we een route uit via la campagne, het platteland.
We volgen een stuk van de vallei van hetEn savoir plus
De snelste route is via de snelweg maar dat gaan we niet doen.
We volgen een stuk van de vallei van hetEn savoir plus
Onderweg verdwijnt de bewolking steeds meer en wordt het zonnig. Bij pont de Brotonne steken we de Seine over. We zitten inmiddels in de regio Seine Martieme.
De temperatuur stijgt met het zonnetjeEn savoir plus
Eigenaresse Agnes staat ons op te wachten bij het vakantiehuis in Tourville sur pont Audemer. Het is een traditionele Longere ( longhouse). Prachtig gerenoveerd met een enorme tuin en boomgaard.
WauwEn savoir plus
Poeh het is warm! Hier geen verkoelend zeebriesje maar wel fijne schaduw van de appelbomen. Het geluid van het kleine snelstromende riviertje beneden langs de tuin is heel rustgevend.
We lunchen onderEn savoir plus
Einde van de middag gaan we nog even naar Pont Audemer, het stadje waar we vlakbij zitten. Dit wordt Normandisch Venetië genoemd, dat is een beetje teveel eer vind ik persoonlijk. Het is er heelEn savoir plus
Nou we hebben gisteravond ook wat beleefd. Na thuiskomst uit Pont Audemer bleek er geen stroom te zijn.
Op de terugweg zagen we de brandweer bij een omgevallen boom. We konden er net langs.
WildeEn savoir plus
Het is heel erg warm vandaag. We besluiten met de fiets op pad te gaan.
We willen graag een stuk langs de Seine fietsen. De Velo verte, speciale autoluwe fietsroute ligt aan de andere kant van deEn savoir plus
We bereiken de Seine waar een picknick area is. Hier komen we de eerste andere fietsers tegen.
Op een bankje in de schaduw drinken en eten we wat. Er staat wat wind en het wordt geleidelijk aanEn savoir plus
Villequier is een klein gehucht direct aan de Seine gelegen. Hier drinken we wat op een terrasje. Ook ga ik even naar het Victor Hugo museum ( in dit landhuis heeft de bekende Franse schrijver enEn savoir plus
We zijn de heenweg met de auto over een Tolbrug gegaan.
Nu blijkt er ook een auto pondje te zijn bij Port Jerome. Dit scheelt ook een stukje omrijden dus gaan we kijken of ie vaart. Dit kunnen weEn savoir plus