Naar goed Frans gebruik , esgargots

Geen zin in een zware maaltijd, geen zin om uitgebreid te koken... maar slakken met stokbrood is snel gemaakt en overheerlijk 😀
Het blijft mooi, elke avond weer
We hebben getwijfeld wat te doen vandaag: wandelen of fietsen via de een van de velo vertes, over een oude spoorlijn.
De velo vertes zijn aardig vlak maar lopen voornamelijk door het binnenland enBaca selengkapnya
Nadat we een stukje langs de kust hebben gelopen gaat het pad omhoog tussen de weilanden naar het iets hoger gelegen Sainte- Marguerites- sur-mer..
Ook daar worden de omgekomen mannen herdacht.
Het isBaca selengkapnya
Vanaf Sainte Marguerites gaat het pad licht stijgend omhoog via parc national Cap d'Ailly, een beschermd natuurgebied.
Het bos biedt verkoeling want het is een warme dag vandaag, 26 graden met volopBaca selengkapnya
Op het hoogste stukje klif staat de vuurtoren.
Vanaf hier dalen we via het bos een stukje, wederom veel boomwortels soms enkele traptreden gemaakt want wanneer het hier goed nat is kan het aardigBaca selengkapnya
Na de jeneverbessen staan we op de volgende klif alweer wat lager dan degene waar de vuurtoren op ligt.
Open grasland met prachtig uitzicht over de brede baai van Quiberville en in de verte weer eenBaca selengkapnya
Op de terugweg naar Belleville rijden we langs een groot Centre Commercial met een Declathon. Hier stoppen we even want Bart wil graag nieuwe Merell wandelschoenen. De huidige hebben nauwelijks meerBaca selengkapnya
Vanavond eten we in het restaurantje in het dorp, 5 minuten lopen.
Geen haut cuisine maar gewoon lekker eten met een gezellige uitbater die regelmatig ff komt babbelen. Hij wil graag beter EngelsBaca selengkapnya
Na koffie en een verse croissant als ontbijtje pakken we de boel rustig in.
Het is bewolkt maar benauwd.
Nog eenmaal genieten van het mooie uitzicht en dan vertrekken we.
Het was een erg prettigeBaca selengkapnya