• Wilma van der Kolk

Normandie

Pengembaraan 19hari oleh Wilma Baca lagi
  • Permulaan perjalanan
    10 Jun 2025

Op naar de eerste overnachting

10 Jun, Belanda ⋅ ☁️ 14 °C

Vandaag vertrekken Fleur, Logan en ik alvast met als eerste overnachting Waregem. We verdelen de ruim 650 km naar Normandie in 2 dagen om Logan wat speelruimte te geven onderweg......want hij heeft niet echt een zittend gat 😀
    Bart vertrek morgen uit Emmen en we zien elkaar dan einde dag in Belleville sur mer aan de Noord Normandische kust.

• Eerste vakantiehuis in Waregem

10 Jun, Belgium ⋅ ☁️ 21 °C

Bij Antwerpen staat het natuurlijk vast, file vanwege een pech geval. De navigatie stuurt ons gedeeltelijk door de stad. Leuker dan stapvoets over de ring.
    We rijden langs het sportpaleis en een stukje haven.
    Gelukkig valt het bij de Kennedytunnel erg mee en kunnen we redelijk vlot doorrijden naar Waregem.
    Hier overnachten we in een luxe ruim appartement met tuin en vrij uitzicht.
    Logan kan zich even helemaal uitleven. Hij ( en wij) hebben de eerste reisdag goed doorstaan 😀
    Eenmaal aangekomen laat de zon zich ook nog ff zien!

• Arrive

11 Jun, Perancis ⋅ ⛅ 23 °C

Na de snelweg rijden we nog een klein uurtje door het glooiende Normandische platteland voordat we bij het vakantiehuis in Belleville sur mer aankomen. Logan houdt het net niet helemaal vol en valt een kwartier voordat we er zijn in slaap.
    Bart komt 1 ,5 uur later ook aan. Nu kan de vakantie echt beginnen!

• Genieten van het avondzonnetje

11 Jun, Perancis ⋅ ☀️ 21 °C

Na het eten, mosterdsoep en pflannkuchen met zalm nog even lekker spelen in de tuin.
    Logan gaat nu slapen maar wij genieten van de mooie schittering van de zon op de zee met een glaasje Normandische cider die de huiseigenaar als welkom heeft klaargezet.Baca lagi

• Rust in de tent

12 Jun, Perancis ⋅ ☁️ 18 °C

Een slome start van de ochtend. Het is 9 uur. Ik zit buiten met een kop thee, Bart gaat zo naar de boulangerie en Fleur en Logan slapen nog!
    Lootje was gisteravond natuurlijk veel te wakker en hieperdepieper van alles dus slapen ho maar. Het is vakantie dus het gewone dagritme laten we lekker los.
    Ook de zon heeft een slome dag. Ging gisteravond prachtig onder maar heeft nu moeite om door het wolkendek te komen.

• Sur la plage

12 Jun, Perancis ⋅ ⛅ 25 °C

Bart en ik wandelen vanaf het huis een stukje van de kustwandeling naar het kiezelstrand van Belleville. Het is even spannend voor mij of dat gaat lukken....Heb namelijk afgelopen donderdag mijn tenen erg gekneusd ( keihard tegen de bank gestoten) . Heb een aantal dagen nauwelijks kunnen lopen. Met wat kortere stappen dan normaal lukt het aardig. Mooie wandeling ook. Fleur en Logan komen met de auto en lopen het laatste kwartiertje mee.Baca lagi

• Een jongetje met vlekjes

13 Jun, Perancis ⋅ ⛅ 19 °C

Gisteren zagen we wat kleine rode bultjes bij Logan. Vandaag zijn het er veel meer verspreid over zijn hele lichaam. Geen muggenbeten maar dit lijken de waterpokken. Hij is ook wat neusverkoudheid maar dat is eigenlijk niks nieuws.
    Hopen maar dat hij er niet teveel last/ jeuk van gaat krijgen. Zelf zegt hij zich niet ziek te voelen.

• Le Treport haut

13 Jun, Perancis ⋅ ☀️ 23 °C

Na de hele ochtend lekker te hebben gespeeld en ff videobellen met Milou, stappen we in de auto om naar Le Treport te gaan. Vanaf de 110m hoge krijtrotsen heb je een mooi uitzicht over Le Treport, het kiezelstrand en haven.
    Er gaat een pad met meer dan 350 treden naar beneden......wel wat veel voor de korte beentjes van Logan.
    We kiezen voor een ritje met de funiculaire. Reuzespannend voor de kleine man.

• Restaurant La Marine

13 Jun, Perancis ⋅ ⛅ 26 °C

We strijken neer bij restaurant La Marine, zeer toepasselijke naam 😀
    We kiezen voor verse mosselen op Normandische wijze bereid, gegratineerde coquilles en gegratineerde zeevruchten. De smaakpapillen zijn zeer tevreden.
    Met een goed gevulde buik stappen we in het tandradbaantje om terug te gaan naar de auto.

• Normandie kleurt langzaam paars

14 Jun, Perancis ⋅ ☁️ 19 °C

Gistermorgen zagen we het voor het eerst. Het veld naast het korenveld naast het huis kleurde prachtig paars. We hadden er al wel over gelezen. Het is geen lavendel maar vlas. Twee weken rondom de langste dag van het jaar bloeit vlas en dat wordt hier veel verbouwd. Optimistisch wilde ik nadat we terug waren uit le Treport een foto maken maar alle bloempjes waren weer dicht met als gevolg een groen veld. Vanmorgen waren de bloempjes weer open. Op weg naar de bakker heeft Bart een paar foto's gemaakt.Baca lagi

• Dieppe

14 Jun, Perancis ⋅ ☁️ 19 °C

Gisteravond kregen we code oranje i.v.m onweer en regen. Hier viel het uiteindelijk mee, erg veel flitsen, wat gedonder
    en regen maar noodweer is het gelukkig niet geworden.
    Wel een uurtje landinwaarts bij Rouen is het behoorlijk heftig geweest.

Vandaag is het bewolkt en frisser.
    Op zaterdagochtend is de grootste vers markt van deze regio rondom de Saint Jaques kerk in Dieppe.
    Daar gaan we een kijkje nemen.
    Veel verse groenten, natuurlijk ook veel vis en verschillende kaassoorten.
    In de kerk steken Fleur en Logan een kaarsje aan.

• Quartier Saint Remy

14 Jun, Perancis ⋅ ☁️ 18 °C

Na de markt struinen we door het kleine historische centrum. Geleidelijk aan klaart de lucht steeds meer op.
    Er zijn veel leuke boetiekjes die we natuurlijk niet links kunnen laten liggen. Fleur scoort een paar leuke items en ook ik slaag nog voor een leuk setje.

Daarna lunchen we bij een leuk tentje op het plein bij de kerk.
    Logan geniet van zijn heerlijke roomboter chocolade cookie.

• Heel veel wind

15 Jun, Perancis ⋅ ⛅ 17 °C

Vanmorgen is er een hardloop- en snel wandel wedstrijd in het dorp. Een drukte van belang. Het zullen geen wereld tijden worden want er staat enorm veel wind vandaag.
    Wij gaan en voiture een klein stukje zuidwaarts langs de kust naar een schattig plaatsje volgens ons boekje.
    Daar aangekomen waaien we bijna weg.
    De surfplanken liggen wel op het strand, maar op het water weinig activiteit. Wel hangen er enkele vliegers in de lucht.